OlympiacosBC_Bayern_MunichBC_Euroleague_2021_RedView
16 Δεκεμβρίου, 2021
Banner

Τι βλέπουμε Θέε μου!

Δεν ξέρω πόσοι το έχουν καταλάβει αλλά μέχρι σήμερα από τον Ολυμπιακό βλέπουμε μπάσκετ από άλλο πλανήτη, με μοναδικές παραφωνίες κάποια δεκάλεπτα που έγιναν σε ήττες της ομάδας εκτός έδρας.

Ο Ολυμπιακός για άλλο ένα βράδυ στο ΣΕΦ έστειλε μήνυμα προς όλους, ότι εδώ είναι Πειραιάς καλώς τα παιδιά, άντε να βάλεις βαριά 60-65 πόντους και να φύγεις με ήττα.

Σε ένα εξωπραγματικό βράδυ ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα έκανε ότι ήθελε στην αντίπαλη άμυνα απέναντι σε μια ομάδα που πέρυσι έκανε την έκπληξη φτάνοντας στα playoffs αλλά και φέτος με τον ίδιο στόχο στο μυαλό τους.

Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός χθες δεν έπιασε ταβάνι, έχει ακόμα να δώσει και περιμένω προς τα μέσα του τουρνουά ακόμα καλύτερη εικόνα, κρατήστε το αυτό!

Χθες αποφάσισε ή μάλλον του βγήκε μέχρι σε ένα σημείο να παίξει χωρίς το μακρινό σουτ και όχι μόνο το κατάφερε και έτσι, αλλά έφτιαξε και σοβαρή διαφορά μόλις από το πρώτο δεκάλεπτο με το 26-10. Για άλλη μια φορά η άμυνα του ΣΕΦ έπνιξε τον αντίπαλο.

Όταν λέμε άμυνα του ΣΕΦ αρκεί να δούμε πόσους πόντους σκόραραν οι αντίπαλοι που ήρθαν εδώ. Πάμε να δούμε, Μπασκόνια 50, Ρεάλ 68, Ζαλγκίρις 68, Άλμπα 83, Φενέρ 65, Μονακό 65, Μακάμπι 73 και Μπάγερν 60. Όταν ομάδες που έχουν μεγαλύτερους μέσους όρους στην επίθεση τους, καταφέρνεις να τους έχεις τόσο χαμηλά κάτι κάνεις πολύ καλά και φαίνεται γιατί έχει διάρκεια, δεν το έκανε σε ένα δύο παιχνίδια μόνο.

Οπότε το πρώτο βήμα στο να κερδίσει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια προχωράει βάση πλάνου και θα συνεχίσει αύριο με Βιλερμπάν το σερί.

Το χαμηλό ποσοστό στο τρίποντο δεν με τρομάζει ίσα ίσα αυτή τη στιγμή το θέλω! Το έχω ξαναγράψει σας το θυμίζω μετά τον αγώνα με Αρμάνι. Όταν μια ομάδα έχει ένα ποσοστό στα τρίποντα για παράδειγμα 40% λέμε, και σε ένα παιχνίδι αυτό πάει στο 50-60% είναι φυσικό να έρθει και παιχνίδι με κακό ποσοστό για να έρθει η ισορροπία του 40% οπότε με στόχο το παιχνίδι του ΟΑΚΑ την επόμενη εβδομάδα όπου ο Πρίφτης μάλλον θα παίξει ζώνη, εκεί θέλω τα τρίποντα να μπουν.

Επίσης το χθεσινό 28,6% με 6 στα 21 τρίποντα είναι λίγο πλασματικό, αφού ο Στέφ Λάρι μόνος του είχε 4/6 τρίποντα, ένα ο ΜακΚίσικ και ένα ο Βεζένκοφ. Οπότε περιμένω στα επόμενα παιχνίδια σκοράρισμα από τους συνήθεις ύποπτους… να τους έχετε στο μυαλό σας και για κανένα στοίχημα εάν θέλετε.

Τι άλλο μένει από τη χθεσινή πανδαισία, τα κοντινά της κάμερας σε πρόσωπα που έβλεπες ότι το χαίρονται στο maximum αυτό που κάνουν και ζουν στο παρκέ. Δε νομίζω να υπάρχει τέτοιο κλίμα σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη Euroleague όπως υπάρχει τώρα στον Ολυμπιακό. Τους βγαίνει μια ελευθερία κινήσεων στο παιχνίδι και για αυτό ο Μπαρτζώκας ορθώς αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί όπως έχει ροή και δεν επεμβαίνει κάποιες φορές, μην σας κακοφαίνεται, αυτό δείχνει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη τους παίκτες τους. Άλλωστε όπως στις νίκες όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης έτσι και στις ήττες όλοι το έχουν και όχι μόνο ο προπονητής, επειδή δεν πήρε ένα time out ή δεν έκανε μια αλλαγή.

Αυτός ο Ολυμπιακός δείχνει αρκετά δουλεμένος και ο ένας ξέρει τις κινήσεις του άλλου και που θα τον βρει, για αυτό και βλέπουμε κάποιες στιγμές τη μπάλα να γυρίζει με απίστευτη ταχύτητα μέχρι να βρεθεί ελεύθερο σουτ.

Να σημειώσω ότι ο Ολυμπιακός βγάζει αντίδραση μετά από ήττα και όχι απλά αντίδραση, γίνεται ισοπεδωτικός όποιον αντίπαλο και να έχει απέναντι του. Το κατάλαβε από πρώτο χέρι η Αρμάνι μετά την ήττα από ΠΑΟ.

Εδώ θέλω να τονίσω πόσο μεγάλες νίκες είναι μέσα στο Μιλάνο και στο Καζάν. Δεν με ενδιαφέρει που δεν κερδίσαμε στη Βαρκελώνη ή στο Βελιγράδι, οι νίκες απέναντι σε Αρμάνι και Ούνιξ είναι αυτές που ίσως μας δώσουν θέση στην πρώτη τετράδα. Η Ούνιξ κέρδισε χθες μέσα στην ΤΣΣΚΑ και όλα δείχνουν ότι μπορεί να πάρει θέση στα playoffs, η Αρμάνι είναι αυτονόητο ότι θα βρίσκεται. Με απλές νίκες στο ΣΕΦ στον δεύτερο γύρο απέναντι τους είναι αυτές που θέλω σε ισοβαθμία όπου αμέσως θα μας εκτοξεύσουν θέσεις πιο πάνω. Λεπτομέρειες που θα παίξουν ρόλο στο μέλλον και μου αρέσει πάντα να προσπαθώ να διαβάζω το μετά και όχι απλώς να γράφω το σήμερα.

Έρχεται άλλο ένα εντός έδρας παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που πέρυσι μας κέρδισε εντός και έχασε στην έδρα της από εμάς. Περιμένω το εντός έδρας σερί να συνεχιστεί και μετά να έρθει ο τελευταίος αγώνας του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ όπου εκεί η νίκη μας απέναντι του θα έχει αξία, σε αντίθεση με την ήττα μας στην Α1 που θα κριθεί τον Ιούνιο.

Για όσους έχετε διαβάσει τα προηγούμενα κείμενα για το μπάσκετ έχω γράψει πόσες νίκες περιμένω… και μέχρι στιγμής έχω πέσει μέσα… θα έχει και συνέχεια το νικηφόρο σερί μας…

ΥΓ1: Τόσες νίκες, τόσο καλό μπάσκετ και όλοι μιλάνε, γράφουν για παίκτες και προπονητή… αλήθεια δεν νομίζω ότι φύτρωσαν έτσι στον Ολυμπιακό ε; Κάποιοι τους επέλεξαν, τους πλήρωσαν και τους έφεραν στο λιμάνι… δεν θα γραφτεί τίποτα για τους Αγγελόπουλους; Γιατί όλο το καλοκαίρι μας είχατε πρήξει το ριπαπα γιατί δεν βγαίνουν να μιλήσουν… Δεν μίλησαν αλλά βούλωσαν στόματα με τη σιωπή τους…

ΥΓ2: Επιτέλους καταλάβατε ότι τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάσκετ;;; Τις προηγούμενες σεζόν ήταν η καραμέλα των άσχετων… δεν βάζουν λεφτά οι Αγγελόπουλοι να φέρουν παίκτες. Η μεγαλύτερη καραμέλα και μαλακία που διαβάζουμε χρόνια τώρα και έχει καταρριφθεί άπειρες φορές. Δείτε που είναι το μπάτζετ του Ολυμπιακού και σε τι θέση είναι σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα μπατζετ. Σας το έχω χιλιογράψει το χρηματιστήριο των σπορ είναι “πλασματικό” και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, αφού αρκετές φορές πληρώνουν υπεραξίες για διαφόρους λόγους!