AtromitosFC_OlympiacosFC_Superleague_2021_RedView
16 Δεκεμβρίου, 2021
Banner

Τους κάνει πλάκα, όποτε θέλει, όπως θέλει

Αέρας και από το Περιστέρι με το εμφατικό 0-3 και στέλνοντας μήνυμα στους υπόλοιπους ότι το θέμα πρωτάθλημα έχει κλειδώσει οριστικά, δεν πα να έχει και εκατό γύρους playoffs.

Ο φετινός Ολυμπιακός που ναι το έχω γράψει πολλές φορές είναι μια σκάλα πιο κάτω από την εικόνα που είχε τις προηγούμενες χρονιές, κάνει πλάκα στο πρωτάθλημα και παραμένει αήττητος με μοναδικές “γκέλες” δύο ισοπαλίες με 0-0 εντός έδρας απέναντι σε Ατρόμητο και ΠΑΟ.

Πρώτος αγώνας για τον δεύτερο γύρο πρωταθλήματος και έχει ήδη χτίσει μια διαφορά από δεύτερο και τρίτο που με την εικόνα που έχουμε σήμερα δεν γίνεται να καλυφθεί.

Σίγουρα οι αντίπαλοι ποντάρουν στο Κόπα Άφρικα που θα γίνει τον Ιανουάριο και ο Ολυμπιακός θα χάσει αρκετούς παίκτες για ένα διάστημα, αλλά σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ η έξαρση της παραλλαγής Όμικρον έχει βάλει σε σκέψεις τους διοργανωτές για αναβολή του τουρνουά. Μεγάλο ρόλο παίζει και η πίεση από ομάδες της Αγγλίας που επίσης έχουν αρκετούς παίκτες αλλά το πρωτόκολλο εκεί λέει ότι στην επιστροφή θα πρέπει να μείνουν καραντίνα 15 μέρες, οπότε καταλαβαίνει κάποιος ότι θα χάσουν τους παίκτες τους για σχεδόν ένα μήνα στο σύνολο.

Εάν η αναβολή γίνει πραγματικότητα πράγμα που προσωπικά βλέπω αρκετές πιθανότητες, από τη μια θα λύσει τα χέρια του Μαρτίνς, από την άλλη θα αλλάξει και τις σκέψεις για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Μέχρι να μάθουμε όμως, ο Ολυμπιακός έχει κάνει το χρέος του, να μαζεύει βαθμούς, να μεγαλώνει τη διαφορά και να συνεχίζει ήρεμος το δρόμο για άλλο ένα πρωτάθλημα, πεντακάθαρο με ότι εμπόδια του βάζουν οι άλλοι.

Για το παιχνίδι τι να γραφτεί; Ο Μαρτίνς χτύπησε τον Ατρόμητο εκεί που πονάει, στην άμυνα που πρέπει να είναι η πιο αργή του πρωταθλήματος και η θέση που βρίσκεται ο Ατρόμητος είναι αυτή που του αξίζει.

Τους χτύπησε εκεί και τα κατάφερε σε ένα καλό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό αφού είδαμε αρκετές πάσες αλλά και κάθετες που έφεραν τα γκολ. Τα μπακ για άλλη μια φορά δείχνουν ανεβασμένα και από εκεί ξεκινάει το όλο ανέβασμα του Ολυμπιακού.

Κάποιοι παίκτες έχουν βρει τον ρυθμό που είχα γράψει σε προηγούμενα κείμενα και αυτός ο Ολυμπιακός είναι σαφώς καλύτερος από τον Ολυμπιακό του Σεπτεμβρίου. Εννοείται πως ακόμα δεν έχει πιάσει ταβάνι και έχει αρκετά να δώσει αλλά όσο ακόμα και σε αυτή την κατάσταση μπορεί και κάνει εύκολες νίκες στο πρωτάθλημα τόσο πιστεύω θα αργήσει να φτάσει στο επίπεδο που έχουμε συνηθίσει.

Στον δεύτερο γύρο τρεις εξόδους έχει ως δύσκολες σε Τούμπα, Λεωφόρο και Χαριλάου, και με λίγο προσοχή δεν θα αφήσει καν να έχουν μαθηματικές υποψίες στους αντιπάλους για τίτλο.

Κείμενο μετά τον Άρη δεν έγραψα γιατί έκανε απλώς το καθήκον του με άλλη μια εντός έδρας νίκη απέναντι ίσως στην πιο σκληρή ομάδα του πρωταθλήματος. Πολλοί κλόουν έγραψαν τα δικά τους για τις νίκες επί του Άρη που στην τελική είναι ίδιες και επί της ΑΕΚ… Είναι σαν το 3-0 του Γεωργέα που όλα τα παιχνίδια θεωρούνται μιλημένα εάν τελειώσει με τέτοιο σκορ… για τέτοιες λογικές μιλάμε και τις γράφουν ακόμα και δημοσιογράφοι και μετά αναρωτιούνται γιατί τους βρίζουν όλη την ώρα.

Ο Ολυμπιακός προχωράει για το πρωτάθλημα που για μένα ήδη βρίσκεται στο λιμάνι, τυπική διαδικασία είναι η συνέχεια. Επόμενος στόχος πρόκριση στο κύπελλο και στη διακοπή των γιορτών μια mini προετοιμασία για τον Ιανουάριο που έχει μια δυσκολία και να δούμε τι θα γίνει με το Κόπα Άφρικα.

Περιμένω επιστροφή Φορτούνη και ίσως μια άντε δύο πολύ βαριά μεταγραφές τον Ιανουάριο όπου δεν θα μου κάνει έκπληξη να είναι και μεταγραφές τύπου Αγκιμπού, δηλαδή όχι παικτών για να μπουν στην ομάδα άμεσα αλλά μικρών με το βλέμμα στην επόμενη σεζόν, το έχουμε κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Για την Αταλάντα τι να γράψω… νομίζω είναι καλή κλήρωση σε σχέση με ότι άλλο μπορούσε να του τύχει και απέναντι της έχει αρκετές ελπίδες για πρόκριση. Εδώ θέλω να γράψω κάτι που πρέπει να το καταλάβουν όλοι γιατί έχω κουραστεί να το διαβάζω συνέχεια. Πάντα στην κλήρωση θέλουμε τον πιο “εύκολο” αντίπαλο. Λοιπόν… το εύκολο αντίπαλος είναι μόνο στο μυαλό μας, διότι για να βρίσκεται στην κληρωτίδα κάτι έχει κάνει στο χορτάρι, έχει παίξει και έχει κερδίσει, οπότε έχει μια δυναμική. Δεν υπάρχει εύκολος και δύσκολος, στο μυαλό μας τα έχουμε αυτά βάση των όσων ξέρουμε και έχουμε φτιάξει για την κάθε ομάδα μια εικόνα. Για παράδειγμα η Μπαρτσελόνα ξέρουμε τι είναι, αλλά όταν την βλέπεις να σου έρχεται από το Champions League σημαίνει ότι δεν είναι στα καλά της, ναι παραμένει ένας μεγάλος αντίπαλος αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει για παράδειγμα το 95% που έλεγες στο παρελθόν να προκριθεί. Η Σέριφ από την άλλη δεν είναι η τόσο εύκολη που όλοι λένε, έπαιξε στο Champions League και για να μπήκε εκεί κάποιους κέρδισε και για να ήρθε στο Europa κάποια άλλη ομάδα άφησε στην 4η θέση. Οι αδύναμες ομάδες είναι αυτές που δεν είναι στην κληρωτίδα και όχι αυτές που βρίσκονται μαζί με τον Ολυμπιακό. Εφόσον είναι όλοι στην ίδια μοίρα έχουν όλοι πιθανότητες για πρόκριση, από εκεί και πέρα παίζει ρόλο πως θα διαβάζει ο καθένας τον άλλον και σε τι μέρα θα τύχει, γιατί έχουμε δει προκρίσεις να κρίνονται σε λεπτομέρειες αλλά και στο τελευταίο λεπτό.

Μπορεί η Αταλάντα να είναι αυτό που είναι τα τελευταία χρόνια με μια εικόνα της ομάδας που σκοράρει αρκετά αλλά τρώει και αρκετά, ο Ολυμπιακός πιστεύω θα είναι έτοιμος να την αντιμετωπίσει. Έχει καιρό μπροστά του για να ανεβάσει στροφές και επειδή μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει ακόμα το τι μπορεί να κάνει, τον Φεβρουάριο πιστεύω θα είναι έτοιμος και ανεβασμένος, καμία σχέση με το σήμερα. Εννοείται πρέπει να έχουμε και υπόψιν μας τον παράγοντα Covid που αρχίζει να έχει και πάλι ρόλο στα αθλητικά δρώμενα με ότι βλέπουμε στην Ευρώπη και κάποιες ομάδες που έχει χτυπήσει. Ο Ολυμπιακός έχει πάθει και ελπίζω να έχει μάθει…