PAOFC_OlympiacosFC_Superleague_2022_RedView
17 Ιανουαρίου, 2022
Banner

Φύλαξε τα ρούχα του, για να έχει τα μισά…

Μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη ήθελα να γράψω ένα κείμενο όχι για την ισοπαλία αλλά γενικού περιεχομένου που θα ακολουθούσε την ομάδα τον μήνα Ιανουάριο. Η χθεσινή ισοπαλία μου δίνει την ευκαιρία να το γράψω και να είναι πάλι επίκαιρο αφού δεν μου αλλάζει την εικόνα και σκέψεις που είχα σχεδόν δύο εβδομάδες πριν. Ότι θα έγραφα τότε και θα ίσχυε σήμερα, το ίδιο θα ισχύει μέχρι το τέλος του μήνα και κάτι λίγα από Φεβρουάριο.

Επειδή ότι γράφω εδώ είναι πραγματικό και ποτέ δεν πούλησα “παπά”, είναι ότι βλέπω, νιώθω μου βγαίνει με τις όποιες γνώσεις έχω και μέχρι εκεί. Δεν το έχω παίξει επιστήμονας, προπονητής, γκουρού των πάντων, γράφω ότι βλέπω και το ξαναλέω, με ότι πληροφορία και στοιχεία έχω, όχι με ότι έχω φανταστεί. Γιατί πολλοί εκεί έξω δεν έχετε την παραμικρή ιδέα από το οτιδήποτε αλλά παρόλα αυτά νομίζετε ότι έχετε γνώση για να επεξήγηση πολλών γεγονότων που γίνονται. Είτε γιατί έχετε φτιάξει στο μυαλό σας ένα στόρι είτε μεταφέροντας αυτούσια πράγματα που έχετε διαβάσει από “αγαπημένους” σας δημοσιογράφους και είναι κοντά στα πιστεύω που έχετε ήδη χτίσει στο μυαλό σας, οπότε όταν βρίσκεται κάτι που ενδυναμώνει την όποια πεποίθηση έχετε, τόσο νιώθετε ότι σωστά έχει φτιάξει τον αχταρμά στο μυαλό σας. Θα μιλήσω και για δημοσιογράφους παρακάτω.

Το παιχνίδι χθες δεν τον είδα, γιατί δεν βρήκα Cosmote. Αλλά με “είχα μάτια” κάποιους δικούς μου που τους εμπιστεύομαι. Από ότι κατάλαβα με τον χαμό στα social τυχερός που δεν το είδα, αφού ήταν απόλυτο τίποτα ως παιχνίδι. Οπότε είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην κάνω εννοείται αναλύσεις επί αναλύσεων, δεν σημαίνει όμως ότι κάποια πράγματα δεν μπορώ να τα βάλω σε μια σειρά και βλέποντας την πραγματικότητα να βγει ένα αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός πριν το χθεσινό παιχνίδι ήταν μόνος πρώτος και αήττητος με διαφορά από την δεύτερη ΑΕΚ. Είχε μπροστά του ένα παιχνίδι που είναι το κλασσικό ντέρμπι στην Ελλάδα απέναντι στον ΠΑΟ. Πριν από αυτό το παιχνίδι είχε παίξει στις 5 Ιανουαρίου που έφερε 0-0 στη Ριζούπολη, ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης εντός αναβλήθηκε λόγω Covid.

Η ομάδα του Ολυμπιακού στις γιορτές του Δεκεμβρίου πέρασε μια δεύτερη φάση με αρκετούς παίκτες να έχουν Covid οπότε αυτόματα αυτό σημαίνει 5-7 μέρες καραντίνα και εννοείται όχι προπόνηση. Με την επιστροφή τους στην καθημερινή ρουτίνα μπήκαν σε ρυθμούς προπονήσεων αλλά δεν έχω εικόνα τι προπόνηση μπορούσε να γίνει έχοντας περάσει Covid. Ξέρετε για πολλούς μπορεί εάν κολλήσουν “όμικρον” να είναι ένα απλό συνάχι, κανένα μπούκωμα και πυρετός, για άλλους είναι διαφορετικά, δεν το περνάνε όλοι το ίδιο και εάν έχουν μετάλλαξη “όμικρον” και όχι “δέλτα” γιατί ακόμα υπάρχει αυτή. Πήγε στα ιατρικά το ξέρω αλλά μετά από δύο χρόνια και με αρκετό κόσμο γύρω μου να το έχει περάσει άλλοι ελαφριά, άλλοι βαριά, και άλλοι με το να τους έχουν μείνει κουσούρια “long Covid” μπορώ να έχω μια άποψη και μέχρι εκεί, δεν είμαι γιατρός! Αλλά ο Covid έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, ζούμε παράλληλα με αυτόν και έχει παίξει τον δικό του ρόλο στον επαγγελματικό τομέα, εννοείται και στον αθλητικό που έχει κάνει ομάδες και πρωταθλήματα σε όλα τα σπορ άνω κάτω για άλλη μια φορά.

Κάτι τέτοιο πέρασε ο Ολυμπιακός και το καλοκαίρι πριν τους αγώνες για πρόκριση στο Champions League, τότε που η προετοιμασία γινόταν όπως να είναι μόνο με πρόσωπα που μπορούσαν να προπονηθούν. Το ίδιο είχαμε και τώρα, ενώ η διακοπή των γιορτών υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν ξεκούραση για παίκτες και μια mini προετοιμασία για αυτό που θα έρθει, είχαμε το αντίθετο. Η ξεκούραση ήταν καραντίνα για πολλούς με επιβάρυνση στον οργανισμό τους και η mini προετοιμασία δεν ήρθε ποτέ αφού έφυγαν κάποιοι παίκτες για το Copa Africa.

Όσοι με διαβάζετε σας τα έγραφα από Οκτώβριο – Νοέμβριο, ότι αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί και εάν είναι δυνατόν να πάρει διαφορά από τον Δεύτερο αφού θα έρθει ο Ιανουάριος που θα είναι δύσκολος. Στο μυαλό μου είχα ότι θα φύγουν πιο πολλοί παίκτες και αυτό θα ήταν το μοναδικό πρόβλημα, αλλά υπολόγισα χωρίς την έξαρση Covid που άφησε εκτός και άλλους.

Ο Μαρτίνς όμως και το επιτελείο του αλλά και η ΠΑΕ, έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους και γνωρίζουν σίγουρα πιο πολλά από εμάς. Ξέρετε αυτοί μόνο μπορούν να δουν μετρήσεις παικτών και ξέρουν σε τι ακριβώς κατάσταση βρίσκεται ο καθένας στου Ρέντη, όχι εμείς! Οπότε όσοι φωνάζουν γιατί έβαλε αυτόν και όχι τον άλλον, λένε ΜΑΛΑΚΙΕΣ γιατί νομίζουν οι παίκτες είναι ρομπότ που λειτουργούν με ON/OFF και πρέπει να παίζουν στο 100% ανεξαρτήτως σε τι κατάσταση είναι. Sorry που θα σας το χαλάσω αλλά δεν έχετε ιδέα στο προπονητικό σε τι κατάσταση βρίσκεται ο καθένας, ποιος είχε Covid, ποιος δεν είχε, ποιος τον πέρασε χαλαρά, ποιος όχι, ποιος είχε τραυματισμό, ενοχλήσεις ποιος όχι, τα ξέρετε;;;; Ρωτάω όλους εσάς εκεί έξω που γράφετε συνέχεια για τα πάντα ως παντογνώστες έχετε τη γαμημένη ιδέα από εργονομικά και μετρήσεις;;; Ξέρετε με σιγουριά ποιος μπορεί και ποιος όχι ή πετάμε τη μαλακία μας έτσι για να λέμε στα social media “εγώ σας τα έλεγα”. Αλλά στη χώρα του “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δεν περιμένω και κάτι καλύτερο…

Ο Μαρτίνς λοιπόν χθες κατέβασε την ομάδα με σύστημα 5-2-3 και όχι 3-4-3 που πολλοί γράφετε, ο σχεδιασμός στους επίσημους λογαριασμούς της ΠΑΕ δείχνουν ακριβώς που είναι ποιος. Η λογική του ήταν να έχει 3 πίσω στόπερ ξέροντας ο ίδιος αλλά και εμείς ότι, ο Μπα είναι πάντα επικίνδυνος στο να κάνει μια γκέλα ή να πάρει εύκολα κάρτα, ο Παπασταθόπουλος κάνει λάθη φέτος, οπότε ο Μανωλάς ήταν ο κρίκος με την ταχύτητα του να καλύπτει ότι τυχόν λάθη μπορεί να προέλθουν από τους άλλους 2. Τα μπακ τα είχε λίγο πιο πάνω με σκοπό να πάρουν όλη την πλευρά τους έκαστος και να φτιάξουν δίδυμα με Λόπες και Μασούρα. Στο κέντρο ότι του είχε μείνει το έβαλε Καμαρά και Εμβιλά και στην επίθεση Τικίνιο στη θέση του ντεφορμέ Ελ Αραμπί.

Δεν έκανε κάτι τρελό, ότι καλύτερο εκείνη τι στιγμή είχε το έβαλε στο χορτάρι. Εσείς τι άλλο θα κάνατε δηλαδή και εννοείται χωρίς να ξέρατε το τελικό αποτέλεσμα και εικόνα. Ο Μαρτίνς γνωρίζει τι εστί ντέρμπι, έχει παίξει τόσα και τόσα και έχει μοιράσει ταρίφες όσο καιρό είναι εδώ, αλλά ξέρει ότι απέναντι του έχει μια ομάδα που παίζει εντός έδρας όπου μέσο όρο βάζει 2 γκολ. Γνωρίζει ότι για αυτούς αυτό το παιχνίδι είναι τεράστιας σημασίας αφού δεν κυνηγάνε τίτλο οπότε για αυτούς τίτλος είναι μια νίκη επί του Ολυμπιακού, καλώς κακώς αυτή είναι η πραγματικότητα του ΠΑΟ σήμερα. Οπότε τους περιμένει να μπουν πιο δυναμικά, ενώ είναι σε ρυθμό αφού έπαιξαν κανονικά παιχνίδια στις 5/1 και 9/1 ενώ δεν είχε και σοβαρά θέματα με τον Covid.

Από την άλλη ο προπονητής γνωρίζει τι θέματα έχει η ομάδα, γνωρίζει ακόμα ότι η ΑΕΚ που είναι από πίσω μας έχασε στο ΟΑΚΑ. Οπότε πιστεύω πρώτο στόχο είχε να μην φάει γκολ, ξεκάθαρα και εγώ εάν είχα προβλήματα αυτό θα έκανα, η αίσθηση της αυτοσυντήρησης είναι έμφυτο χαρακτηριστικό του ανθρώπου. Καλύτερα ένας βαθμός παρά μηδέν, οπότε σου λέει θα στήσω την ομάδα να είναι συμπαγής πίσω και τον Μ.Ο 2 γκολ που έχει ο ΠΑΟ στην έδρα του να το κάνω ΜΗΔΕΝ και μπροστά θα φύγω σε κόντρα θα την βρω τη στιγμή μου γιατί οι παίκτες μου είναι πιο ποιοτικοί από αυτούς του ΠΑΟ. Θα έρθει ένα στημένο, ένα λάθος κάτι θα φτιαχτεί φάση με λίγο τύχη θα έρθει και το γκολ. Κάπως έτσι πιστεύω τα έβαλαν κάτω και σχεδίασαν το παιχνίδι.


ΠΡΟΣΟΧΗ! Επειδή πολλοί ότι διαβάσατε πιο πάνω θα το μεταφράσετε όπως εσείς θέλετε τα ξαναγράφω καθαρά για να μην λέει ο καθένας τη μαλακία του. Εννοείται ο Ολυμπιακός σε κάθε παιχνίδι παίζει για τη νίκη, εννοείται ο κάθε προπονητής και παίκτης θέλει να κερδίζει, αυτή είναι η δουλειά του αυτό τους δίνει χρήματα. Αλλά επειδή παίζουν άνθρωποι και όχι μηχανές πρέπει σε κάθε παιχνίδι (εξίσωση) να βάζουμε και όλους τους παράγοντες μέσα που παίζουν σοβαρό ρόλο. Εδώ δεν μιλάμε για ακούρευτο χορτάρι ή για βροχή, εδώ μιλάμε για θέματα υπαρκτά που είναι θέματα υγείας. Οι αθλητές δεν κάνουν δουλειά γραφείου, εδώ εσείς οι ίδιοι που σχολιάζετε κάνετε πυρετό και ζητάτε 5 μέρες αναρρωτική μετά. Το μοναδικό εργαλείο του κάθε αθλητή για να κερδίζει χρήματα είναι το κορμί του, αυτή είναι η αλήθεια. Όσο το προσέχει τόσο θα τον προσέχει και στηρίζει στο οτιδήποτε κάνει, αλλά επειδή μιλάμε για οργανισμούς υπάρχουν και τα αρνητικά, ιώσεις, τραυματισμοί, κόπωση, όλα αυτά παίζουν ρόλο για αυτό έχουν και το recover μετά από απουσίες στις προπονήσεις. Επίσης όταν κάνουν προετοιμασία για ένα παιχνίδι, οπότε έχουν και τις ανάλογες προπονήσεις και τελευταία στιγμή έρχεται αναβολή τους αλλάζει τη ρουτίνα και έχουν μάθει τόσα χρόνια τον οργανισμό τους να ζει μια ρουτίνα και να είναι στον αυτόματο που λέμε.

Εγώ εδώ που η δουλειά μου είναι η διοργάνωση event και κανονικά δεν άνοιξε ποτέ ο κλάδος μας, και μιλάω για event που έχουν όρθιους και όχι καθιστούς. Όταν τον Δεκέμβριο πήγα σε 1-2 εκδηλώσεις γνωστών για δουλειά ήμουνα εντελώς έξω από τα νερά μου, λες και πρωτοβγήκα σε μαγαζί για διασκέδαση, ούτε καν όρεξη δεν είχα. Ενώ όταν ξεκινήσουμε με το καλό τις εκδηλώσεις τι περιμένετε να πάρω τα ρίσκα για μεγάλα event χωρίς να έχω ιδέα τι μπορεί να γίνει και να μπω μέσα; Όταν χαλάς μια ρουτίνα πάντα έχει επιπτώσεις στο οτιδήποτε. Εάν εσείς όλοι που τα σχολιάζετε με τόση ευκολία από τον καναπέ σας, μπορείτε και είστε στο 100% στην εργασία σας αλλά και καθημερινά να φτιάξετε το φίλτρο που πίνετε να το μοιράσετε ή να διδάξετε σε κανένα πανεπιστήμιο τον τρόπο.

Επειδή όμως ξέρω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό εκεί έξω είναι στην κλάψα εκ γενετής και πάντα στο οτιδήποτε στραβό θα φταίει κάποιος άλλος (όχι παράγοντας αλλά πρόσωπο), και ποτέ δεν πήρατε το ρίσκο για αλλαγή μήπως και, εσείς τώρα μου έρχεστε να κρίνετε επαγγελματίες πως να κάνουν τη δουλειά τους. Εσείς τα κάνετε όλα τέλεια ή πιστεύετε ότι τα κάνετε τέλεια και ζείτε στο δικό σας σύννεφο;

Έρχομαι να απαντήσω στην επίσης μαλακία για “κύκλο Μαρτίνς” όπου από το καλοκαίρι παίζει αυτό πριν καν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις. Μιλάμε τώρα για έναν προπονητή που έχει μια ομάδα με τα προβλήματα της πρώτη και αήττητη, όπου στην Ευρώπη είναι ακόμα αήττητες οι Πόρτο, Παρτίζαν, Χιμπέρνιανς (Μάλτα), Λίνκολν Ρέντ Ιμπς και Ίντερ Club (Ανδόρα). Έχει διαφορά από δεύτερο και τρίτο, είναι μέσα στο κύπελλο είναι και στην Ευρώπη, αλλά ο κύκλος έκλεισε γιατί δεν βλέπουμε καλή μπάλα λένε…

Μάλλον είναι οι ίδιοι που δεν χάρηκαν το triple crown στο μπάσκετ το 1997 επειδή χάσαμε από τον ΒΑΟ στην Α1 τότε… ή όταν παίζαμε μονότερμα και με καλή μπάλα στο ΟΑΚΑ τον Άρη που είχε Φάνη Κατεργιαννάκη με 50-0 τελικές και ερχόταν ισοπαλία το παιχνίδι ήταν πιο καλά. Που προκύπτει ότι η αλλαγή προπονητή θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα; Και τι εννοούμε καλά αποτελέσματα, αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι παραφύσην δεν μπορεί να χάσει με τίποτα όσο κακός και να είναι γιατί οι άλλοι είναι απλά σκουπίδια. Αυτό είναι το πρωτάθλημα μας τι να κάνουμε. Βλέπετε ο ΠΑΟΚ θέλει τον Φωτιά για να μην χάσει βαθμούς και η ΑΕΚ που έκανε την αλλαγή προπονητή και πήρε Γιαννίκη της κάνουν πλάκα, αλήθεια εκεί γιατί η αλλαγή προπονητή δεν την έκανε αήττητη; Γιατί κάτι τέτοιο έχετε στο μυαλό σας; Και η Μπαρτσελόνα άλλαξε προπονητή, την βλέπετε να πετάει; και η Μάντσεστερ (η γνήσια) άλλαξε προπονητή. Η τεράστια Μπάγερν Μονάχου έφαγε 5 από την Γκλάντμπαχ στο κύπελλο εκτός και εντός ήρθε η ίδια και την κέρδισε με 0-1, έκλεισε και εκεί ο κύκλος του προπονητή; Για να μην γράψω άλλα άπειρα αποτελέσματα τύπου Σάντα Κλάρα που είναι στα χαμηλά έριξε 3 στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, και εκεί ήρθε το τέλος; Αλήθεια νομίζετε ότι εάν έρθει άλλος προπονητής αυτόματα οι μετρήσεις των παικτών θα εκτιναχθούν στον αέρα;;; Δηλαδή θα αλλάξει προπονητής και αμέσως ΚαμαράΕμβιλά τρέχουν και αντέχουν πιο πολύ;;;

Ναι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος, το γνωρίζω και στα μάτια μας δεν θέλουμε να χάνουμε από κανένα και για εμάς γκέλα είναι η ισοπαλία και όχι η ήττα, αυτή άλλωστε είναι και η διαφορά μας με τους άλλους, αλλά κάπου να πατάμε Γη και να μιλάμε για φυσιολογικές συνθήκες. Εάν κάποιος εκτός Ελλάδος δει βαθμολογίες και το τι γράφουν θα πει ότι απλά είμαστε για δέσιμο, που ώρες ώρες αυτή η πίεση για συνέχεια νίκη και καλό παιχνίδι είναι τρέλα. Sorry αλλά δεν στέκει φυσιολογικά, η καλύτερη ομάδα στον πλανήτη να είσαι θα την κάνεις την ήττα, θα κάνεις και το κακό παιχνίδι δεν γίνεται δεν βγαίνει δεν είναι φυσιολογικό πως το λέμε. Αλλιώς έχεις άλλους παράγοντες εκτός χορταριού για να το πετύχεις, δεν γίνεται μιλάμε για ανθρώπους που έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους.

Ναι θέλω ο Ολυμπιακός να παίζει μπαλάρα και να νικάει, εάν είχαμε φυσιολογικές συνθήκες και είχαμε την εικόνα που βλέπουμε σήμερα τότε ναι θα υπήρχε πρόβλημα. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως δεν έχουμε φυσιολογικές συνθήκες οπότε όλοι σε όλες τις ομάδες είναι κυνικοί, αποτέλεσμα, βαθμοί και προχωράμε. Αλήθεια όταν το καλοκαίρι σηκώσουμε άλλο ένα πρωτάθλημα θα βρεθεί κάποιος που τώρα σχολιάζει να πει, εντάξει το πήραμε αλλά μωρέ δεν παίξαμε μπάλα ας μην το πανηγυρίσουμε. Σοβαρά τώρα; Αλήθεια στα τόσα πρωταθλήματα που έχουμε πάρει σε όλες τις σεζόν βγάζαμε μάτια; Σας ένοιαζε; Στα δύο χρόνια που δεν πήραμε πρωτάθλημα και τον πήραν τα δικέφαλα αδέρφια είπατε εντάξει μωρέ δεν το σηκώσαμε αλλά είδαμε καλή μπάλα. ΟΧΙ! Θα λέγατε στα αρχίδια μας η μπάλα με μισό πόντο ας έπαιρνα πρωτάθλημα! Λέω κάτι λάθος ή θα κάνετε κωλοτούμπα, επειδή ένα μεγάλο χωριό είμαστε και τα γραπτά μένουν και η μνήμη μου είναι πολύ καλή.

Εάν θέλετε να δείτε θέαμα δείτε κανένα All Star Game όταν κάνει το NBA, δείτε NFL, γιατί και στις άλλες χώρες που έχω δει για το επίπεδο τους δεν βλέπεις θέαμα. Προσοχή, γιατί είστε και βοσκοί, δεν συγκρίνω αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος με ισπανικό για παράδειγμα, γράφω για το εκεί πρωτάθλημα το θέαμα έχει επίσης πέσει σε μεγάλο βαθμό εκτός από μερικούς αγώνες, όπως και εδώ θα πετύχεις κάποιους καλούς.

Ο Ολυμπιακός για να τελειώνουμε προχωράει, μόνος και αήττητος, με τα όποια του προβλήματα προπονητής και τεχνικό team διαβάζει και αναλύει το πως πρέπει να προσεγγίσει τον κάθε αγώνα. Ο στόχος είναι οι τίτλοι και μετά η καλή μπάλα, μια καλή μπάλα που την είδαμε με τον ερχομό του Μαρτίνς, γιατί μέχρι τότε η τσίμπλα είχε κολλήσει τα μάτια μας με ότι βλέπαμε στον Ολυμπιακό.

Ο Μαρτίνς δουλεύει και είναι στον Ολυμπιακό με σκοπό ο ίδιος να γίνει καλύτερος και να πετύχει, εάν είναι τόσο καλός και τυχερός ίσως στο μέλλον ανταμειφθεί με μεταγραφή στην Αγγλία που μπορεί να έχει στο μυαλό του. Τον γουστάρω γιατί δεν ήρθε στον Πειραιά με λογική να κάτσει 1-2 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και ο manager να του βρει άλλη ομάδα όπου να ναι αρκεί να πέσει το χρήμα. Όπως άλλωστε έκαναν άλλοι που είδαν τον Ολυμπιακό ως σκαλοπάτι της καριέρας τους και το μυαλό τους ήταν αλλού… Για να φτιάξεις ομάδα με μέλλον πρέπει να χτίσεις και αυτός που σχεδιάζει το χτίσιμο να είναι ένας και να του δώσεις χρόνο και χώρο. Εάν κάθε σεζόν αλλάζεις γιατί έτσι έχεις στο μυαλό σου ότι είναι το λογικό μάλλον δεν τα έχετε μάθει και τόσο καλά τα γράμματα και καθίστε στα θρανία πάλι πίσω.

Πάντα να μάθετε όταν κρίνετε κάτι να έχετε υπολογίσει το γιατί πάρθηκαν αποφάσεις εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή, είναι ωραίο να είσαι μετά Χριστόν προφήτης το πιο εύκολο, ρίχνεις και ευθύνες, αλλά εκεί ξεχωρίζουν αυτοί που πραγματικά μπορούν με τις κότες. Σε μια μάχη μετά το τέλος της μπορείς εύκολα να κρίνεις και να δεις τι πήγε λάθος, αλλά για να γίνει η μάχη και να έρθει το όποιο αποτέλεσμα θα πρέπει μια συγκεκριμένη στιγμή πριν να παρθούν αποφάσεις, αυτή είναι η δουλειά και των στρατηγών, άλλωστε για αυτό έφτασαν εκεί που έφτασαν. Μετά ως θεατής μπορείς να πεις τι πήγε στραβά και τι όχι, αλλά θα παραμείνεις θεατής και ίσως στρατιώτης.

Πριν λοιπόν βγάλετε ένα γαμημένο συμπέρασμα που στον αθλητισμό η μοναδική εικόνα που έχετε είναι τα 90 λεπτά στο ποδόσφαιρο και τα 40 στο μπάσκετ, σκεφτείτε ότι για αυτά τα λεπτά παιχνιδιού έχουν προηγηθεί ώρες και μέρες προπονήσεων πριν. Έχουν προηγηθεί τραυματισμοί, απουσίες και επανένταξη στην ομάδα γιατί είπαμε άνθρωποι παίζουν προβλήματα έχουν. Μπορεί να κονομάνε πολλά όπως πολλοί λένε αλλά ένας ιός ή ένα διάστρεμμα δεν κοιτάζει την τσέπη σου. Θεωρητικά επειδή κάνουν άλλο τρόπο ζωής έχουν ένα πιο γρήγορο recover από τον κάθε μη αθλητή, θεωρητικά πάντα.

Κάπου εδώ να γράψω και κάτι για τη δημοσιογραφία που είναι αγαπημένο μου αντικείμενο γιατί έχω περάσει ένα φεγγάρι και τη γνωρίζω καλά. Υπήρχαν πριν το παιχνίδι κάποιοι υπαινιγμοί από κάποιους ότι ο Ολυμπιακός ίσως εμφάνιζε κρούσματα για να πάρει αναβολή το παιχνίδι και να το παίξει άλλη φορά πιο έτοιμος στο ρόστερ. Ξέρετε όταν έχεις επιλέξει κάποιον άνθρωπο για να συμβουλεύεσαι αυτόματα έχεις επιλέξει και τη συμβουλή του, έτσι είναι και στη δημοσιογραφία, εάν έχεις επιλέξει να διαβάζεις ανθρώπους που η αρθρογραφία τους είναι εποχής 80s και 90s έχεις επιλέξει και το τι θέλεις να διαβάζεις.

Μάθετε λοιπόν για να κλείσω και το κείμενο. Στο οτιδήποτε γύρω σας πρώτα να βλέπετε το γεγονός όπως είναι μην σας πιάνουν συναισθηματισμοί και ηλίθιες ιδεολογίες. Δείτε ένα γεγονός, διαβάστε και κάντε 2-3 κλικ παραπάνω να ψάξετε για το γεγονός αυτό. Να διαβάσετε και τις δύο πλευρές και απόψεις για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα. Εάν πιστεύεις σε κάτι και διαβάζεις τα μέσα που πιστεύουν το ίδιο με εσένα μάντεψε, κάτω από το χαλάκι θα κρύψουν πολλά. Εάν διαβάσεις και την αντίθετη άποψη ίσως σε βάλει σε μια διαδικασία να το ψάξεις, είναι πιο δύσκολο το ξέρω αλλά πρέπει. Σε μια εποχή όπου η δημοσιογραφία έχει φτάσει να την μετράνε σε κλικ και views, δεν διαβάζεις δημοσιογραφικά κείμενα. Διαβάζεις τις πιο πολλές φορές πίπες γιατί αυτοί πρέπει να γράψουν και να έχουν feed και ξέρουν τι θέλεις εσύ να διαβάσεις, οπότε στο δίνουν στο πιάτο. Αρκετοί εκεί έξω πολλούς και πολλά γραπτά τους τα έχετε κάνει “Ευαγγέλιο” και προχωράτε με αυτό, είναι και της μόδας κάποιοι άλλοι που γράφουν και τρεντάρουν. Όπως ήταν της μόδας παλιά να διάβαζες το ΚΛΙΚ, έτσι είναι και σήμερα, μην πέφτετε στη λούμπα που σας θέλουν και από μόνοι τους έχουν ρίξει το επίπεδο κειμένων τους. Μάθετε να διαβάζετε πίσω από λέξεις και τίτλους.

Και για να το ξεκαθαρίσω μια και καλή αφού είναι το πρώτο μου κείμενο για το 2022 στο ποδόσφαιρο. Δεν είμαι δημοσιογράφος, έχω πτυχίο από ιδιωτική σχολή αλλά δεν το δούλεψα ποτέ για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι δεν έχει χρήματα και σήμερα είναι ακόμα πιο δύσκολο και ο δεύτερος είναι ότι μικρός μου άρεσε, είχα ενθουσιασμό αλλά μου έφυγε γρήγορα. Η κύρια εργασία μου είναι διοργάνωση event και είμαι πολύ καλός σε αυτό γιατί μου αρέσει, είναι το χόμπι μου οπότε όταν το κάνω είναι αυτό που μου αρέσει, τώρα εάν πάει κάτι καλά ή όχι αυτή είναι η επίπτωση που έγραψα στις αρχές στο κείμενο, είναι τζόγος το να έχεις επιτυχία ή αποτυχία, αλλά αυτό μου αρέσει, αλλιώς θα γινόμουνα δημόσιος υπάλληλος (μπορούσα για να τα γράφουμε όλα) και θα είχα τον στάνταρ μισθό μου.

Το RedView.gr το ξεκίνησα 4 χρόνια πριν γιατί βαριόμουνα να τσακώνομαι με κόσμο για την παραμονή Σφαιρόπουλου και για τότε ήταν ότι καλύτερο είχαμε, μην τα ξαναγράφω πάλι… με ότι είχε έφτανε την ομάδα F4 και τελικούς, αλλά αλλάξαμε προπονητή και σηκώσαμε σερί τις Ευρωλίγκες… αυτό για τις αλλαγές που όλοι τις έχετε κάνει ότι στάνταρ θα γίνει κάτι καλύτερο και το κλείνω εδώ.

Το ξεκίνησα μόνος να γράφω, εγώ πληρώνω κάθε μήνα το hosting, το design μου το έκανε δωρεάν φίλος που είναι η δουλειά του γιατί είμαι εγώ, απλά… και έχω τέτοιους φίλους. Στην πορεία μπήκαν άτομα να γράφουν και μετά ξαναχώρισαν οι δρόμοι μας, παντού γίνεται αυτό. Διαφημίσεις δεν έχω όπως θα έχετε δει εκτός του banner για τον ερασιτέχνη που μπορεί να κάνει κάποιος εγγραφή και εννοείται δεν έχει τίποτα affiliation. Δεξιά έχω ένα banner από την ομάδα της REDACTION επειδή μόνο και μόνο με φιλοξενεί και είναι η κύρια πηγή των κλικ που έχω όταν βάζω ένα κείμενο εκεί. Εννοείται και έχω τσακωθεί με κόσμο εκεί μέσα αλλά έμαθα τώρα χαχαχαχα ως ελάχιστο σαν ανταμοιβή είναι αυτό το banner αφού έχω μάθει στο δούνε και λαβείν… πέταξα και την ψαγμενιά μου να το παίξω φιλόσοφος.

Επειδή κατά το παρελθόν έχουν πει για μένα πολλά… στα @@ μου… δεν τα παίρνω από κανέναν την καύλα μου κάνω για να το παίζω σαιτάρχης (από το καναλάρχης) χαχαχα, μακάρι να με πλήρωναν για αυτά που γράφω θα μου έμενε και τίποτα στην τσέπη γιατί κάνω δεν κάνω event τα έξοδα στο κράτος παραμένουν. Εγώ θα γράφω ότι βλέπω, ότι νιώθω έχοντας βάλει πρώτα κάτω αρκετούς παράγοντες που θα μου εξηγήσουν κάποιες πράξεις. Εάν δω και δεν τις εξηγούν επαρκώς τότε θα σχολιαστεί, εάν δω τίποτα τρέλες εννοείται θα σχολιαστεί, αλλά πρώτα μου αρέσει να βλέπω στο οτιδήποτε τα γύρω, τα πίσω από τις λέξεις αλλά και το μετά, κάτι που το 90% εκεί έξω δεν κάνει τον κόπο καν να σκεφτεί το μετά γιατί σαν λαός δεν μας αρέσει να παίρνουμε ευθύνες, παρά μόνο τα ρίχνουμε στους άλλους…

Επίσης δεν με νοιάζουν και τα views… και να παραμείνω εγώ ο μοναδικός αναγνώστης των κειμένων μου, my 2 cents… το κάνω πρώτα για εμένα, όχι για τους άλλους. Από εκεί και πέρα είναι μια ευκαιρία όποιος θέλει να διαβάσει και μια διαφορετική ματιά πάνω σε ένα γεγονός που είδαμε όλοι το ίδιο. Αυτά!

ΥΓ: Ήθελα να γράψω και για ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, όπου θέλω να κάνω μια επισήμανση που αξίζει αλλά τράβηξε πολύ το κείμενο… στο επόμενο…