OlympiacosBC_Crvena_ZvezdaBC_Euroleague_2022_RedView
28 Ιανουαρίου, 2022
Banner

Ο Ερυθρός Αστέρας έπαιξε σαν Ολυμπιακός στο ΣΕΦ

Κείμενο μετά τη Μακάμπι δεν είχε το καταλάβατε 🙂 έχει όμως τώρα μετά την πρώτη ήττα εντός έδρας του Ολυμπιακού για την Euroleague. Μια κακή ήττα αφού, έχω γράψει από την αρχή ο πρώτος στόχος είναι το αήττητο της έδρας στους 17 αγώνες.

Ήταν μια κακή ήττα που χοντρικά έσβησε μια εκτός έδρας νίκη, ας πούμε στο Μιλάνο επί της Αρμάνι. Ήταν κακό ότι έγινε από ομάδα που δεν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις που είναι οι θεωρητικά δυνατότερες, αλλά ομάδα που δεν θα είναι καν στα play offs. Ενώ δεν ξέρω εάν θα μπορέσει να κάνει ο Ερυθρός Αστέρας τέτοιου επιπέδου άλλη εκτός έδρας νίκη, να πάει δηλαδή στη Βαρκελώνη και να πάρει το διπλό. Βέβαια έχει κάνει “κηδείες”, στο Ισραήλ με την Μακάμπι 63-75, στη Ζενίτ 58-69, ενώ οριακά έχασε από την Εφές 84-83.

Ο αγώνας αυτός όμως στο τεχνικό επιτελείο είχε “σημαδευτεί” ως νίκη, αυτή είναι η πραγματικότητα, ομάδες τέτοιου επιπέδου στο ΣΕΦ δεν περνάνε. Τα προβλήματα όμως ήταν αρκετά, δύο εκτός λόγω Covid και ένας με ενοχλήσεις, ουσιαστικά τα δύο 3άρια και ο Πρίντεζης που έχει το δικό του κομμάτι στο παιχνίδι και με τον Αστέρα πολλές φορές του ταιριάζει και κάνει καλά παιχνίδια.

Μέσα σε όλα είναι και η απουσία κόσμου στο ΣΕΦ λόγω των μέτρων, αλλά δεν γνωρίζω εάν σε αυτά τα 1000 εισιτήρια έγινε sold out… θα έχει ενδιαφέρον εάν έμειναν απούλητα εισιτήρια, δεν έχω διαβάσει κάτι, κάπου δεν γνωρίζω.

Παρόλα αυτά χθες ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός! Όπου και πλήρης να ήταν η εικόνα δεν πιστεύω να άλλαζε διότι, δεν είχε δημιουργία αλλά και τα σουτ ήταν άσχημα. Ο Ερυθρός Αστέρας θα παίζει ελεύθερα δεν έχει να χάσει και τίποτα, στα υπόλοιπα παιχνίδια και γνωρίζουν πιστεύω ότι έχουν ελάχιστες ελπίδες αλλά και δυνατότητες για 8άδα.

Έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει ο Ολυμπιακός στην έδρα του, είχε λύσεις και σκοράρισμα όλη την ώρα, ενώ δεν άφησε τον Ολυμπιακό να ξεφύγει όταν περνούσε μπροστά.

Σας το έχω γράψει από τον αγώνα με ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ. Όταν βλέπετε μια ομάδα να είναι πίσω (Ολυμπιακός) και να κυνηγάει στο σκορ, να φτάνει κοντά στους 2-3 πόντους και να μην μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω, τα πράγματα είναι δύσκολα. Τότε ο ΠΑΟ που ήταν πίσω στο σκορ έκανε στην 3η περίοδο ένα μεγάλο come back, αλλά έφτανε μια ανάσα από την ισοφάριση και μέχρι εκεί, ο Ολυμπιακός άντεχε. Για αυτό και δεν φοβόμουν την 4η περίοδο, βλέπεις ότι η ομάδα που κυνηγάει έχει περιορισμένες δυνατότητες και δεν μπορεί να κάνει το σπιντάρισμα μέχρι το τέλος.

Χθες ο Ολυμπιακός άλλα 10 λεπτά να είχε το παιχνίδι η εικόνα δεν θα άλλαζε, είχε θέματα, ήταν μια πολύ κακή βραδιά, με κακό παιχνίδι που όπως έγραψα δεν πιστεύω οι απουσίες να άλλαζαν κάτι. Να έδιναν μια έκρηξη που δεν είχε; Σίγουρα, αλλά χωρίς δημιουργία, κακές αποφάσεις, άσχημες επιστροφές και αστοχία δεν πιστεύω θα άλλαζε κάτι.

Σε Πόλη και Τελ Αβίβ έχασε από ομάδες ίδιου επιπέδου και σε δυνατές έδρες, όσο δυνατή ήταν στην Πόλη… αλλά εκεί έχασε παίζοντας πάλι με θέματα, αλλά έβλεπες έστω κάτι που λέμε. Χθες ήταν εντελώς κάκιστο το παιχνίδι από πολλούς, και με 2-3 παίκτες να τραβάνε δεν μπορείς να πάρεις παιχνίδι όταν ο άλλος βρίσκει λύσεις.

Ο Ερυθρός Αστέρας ντύθηκε Ολυμπιακός, τα χρώματα ίδια είναι, αλλά έπαιξε ως Ολυμπιακός και έκανε τον γηπεδούχο που συνήθως έχει 80+ πόντους να μένει στους 72. Έπαιξε άμυνα παντού και χτυπούσε όλες τις αδυναμίες γυρίζοντας την μπάλα με υπομονή.

Ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά είχε αρκετά λάθη και αυτό νομίζω είναι θέμα μυαλού και το κατά πόσο είσαι μέσα στο παιχνίδι. Η ανωμαλία του Covid με την αναβολή παιχνιδιών όταν έχουν μπει σε μια ρουτίνα ίσως να τους άλλαξε πράγματα που έκαναν μηχανικά στο πρώτο μισό της Euroleague και έβγαζαν φάσεις για highlights που λέμε. Σίγουρα τους έβγαλε από τα νερά τους και επηρεάζει αυτό.

Στο χέρι τους είναι να ξαναβρούν τη φόρα και φόρμα που είχαν για το τελευταίο μισό του Μαραθωνίου της Euroleague. Εννοείται δεν έχει χαθεί τίποτα, και την ήττα αυτή που του “έσβησε” μια εκτός νίκη, θα την σβήσει με πάλι εκτός έδρας νίκη. Γνωρίζουμε τι δυνατότητες έχει η ομάδα και δεν τη φοβάμαι, από εδώ και πέρα είναι για γερά νεύρα και τύχη πως θα κάτσει η μπίλια με τις αναβολές.

Ήδη τα 3 παιχνίδια που είχαν αναβληθεί πέφτουν σε ημερομηνίες φωτιά όπου θα παίζει ανά δύο μέρες παιχνίδι και εκεί είναι τα δύσκολα που θα πρέπει μετά από κάθε αποτέλεσμα είτε θετικό είτε αρνητικό να ανασυντάσσεται η ομάδα για την επόμενη μάχη.

Ελπίζω ο Μάρτης να μην είναι γδάρτης… Υπομονή και βλέπουμε μέχρι να συνέλθουν.