Alba_BerlinBC_OlympiacosBC_Euroleague_2022_RedView
11 Μαρτίου, 2022
Banner

Ήττα στο Βερολίνο σε απόλυτα κακή βραδιά

Καλησπέρα και πάλι εδώ στο RedView.gr που είχα καιρό να γράψω. Αλλά όσοι με ξέρετε προτιμώ να γράφω στις ήττες που είναι πιο δύσκολο παρά στις νίκες που πολλοί γυρίζουν το “μπιφτέκι” και τα βλέπουν αλλιώς. Είπαμε στις χαρές και πανηγύρια όλα είναι εύκολα, στις ήττες είναι τα δύσκολα αλλά από τις ήττες μπορείς να διακρίνεις πράγματα που βοηθούν στο μέλλον.

Ο Ολυμπιακός μετά το επιτυχές πέρασμα από το Μόναχο, είχε άλλη μια αποστολή στη Γερμανία αυτή τη φορά στο Βερολίνο απέναντι σε μια ομάδα που είναι στην 14η θέση και για εμένα πιο “αδύναμη” σε σχέση με την Μπάγερν.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο Ολυμπιακός θα είχε εύκολο πέρασμα από τέτοια έδρα, αυτό στα χαρτιά, γιατί μένει να το αποδείξει σε κάθε παιχνίδι και στο παρκέ ότι είναι καλύτερος, κάτι που εχθές δεν έγινε.

Η βραδιά φαινόταν από την αρχή ότι θα ήταν δύσκολη βλέποντας να χάνει επιθέσεις και να μην μπορούν να βρίσκουν ευστοχία σε σουτ ακόμα και δίπλα ακριβώς από το καλάθι. Η άμυνα κρατούσε οπότε και η Άλμπα δεν έκανε τίποτα το σπουδαίο στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο δεύτερο έφτιαξε μια διαφορά αλλά το παιχνίδι και των δύο ομάδων ήταν τραγικό, τραγικές επιθέσεις και ευστοχία στο δίποντο με δυσκολία, με τους Γερμανούς να βάζουν πιο εύκολα τα τρίποντα.

Η 3η περίοδος ξεκίνησε έτσι όπως μας έχει συνηθίσει ο Ολυμπιακός από τον αγώνα με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και μετά δείχνοντας εντελώς διαφορετικό πρόσωπο με ευστοχία αλλά με την άμυνα πάλι να έχει θεματάκια. Το παιχνίδι τελείωσε με έναν Ολυμπιακό ακόμα και άλλα 2-3 δεκάλεπτα να είχε το παιχνίδι δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Κακή βραδιά για έναν Ολυμπιακό που έφαγε 90 πόντους, κάτι που μόνο η Φενέρ το είχε κάνει μέχρι χθες αλλά και αστοχία ειδικά στα τρίποντα. Με 4/15 τρίποντα ποσοστό 26.7% και ο αντίπαλος 13/21 (61.9%) δεν πας πουθενά, θα πρέπει να κάνεις μεγάλες υπερβάσεις σε άλλα πράγματα στο παιχνίδι που δεν έγιναν.

Η Άλμπα ήταν καλύτερη στα πιο πολλά στατιστικά στο παιχνίδι ενώ ο Ολυμπιακός υπερτερούσε μόνο στα επιθετικά ριμπάουντ, λιγότερα λάθη και πιο πολλά κλεψίματα. Στο επιθετικό κομμάτι όμως η διαφορά είναι εμφανής με την Άλμπα 23/37 (62.2%) δίποντο και ο Ολυμπιακός 24/47 (51.1%), ενώ στις βολές οι Γερμανοί εκτέλεσαν 5 όπου ήταν εύστοχες και εμείς είχαμε 15/20, για να δούμε ότι “εύκολους” πόντους οι της Άλμπα είχαν μόνο 5 σε αντίθεση με εμάς που είχαμε 15.

Άλλο ένα σοβαρό στοιχείο ήταν και τα καλάθια που έβαζαν σε επιθέσεις που τελείωνε ο χρόνος, όσες φορές έγινε αυτό ήταν εύστοχοι και αυτό μετράει στην ψυχολογία αλλά και στο βράδυ που είναι η κάθε ομάδα.

Ήταν ευκαιρία για να πιάσει την Αρμάνι που έκανε ήττα στη Ρεάλ; ήταν αλλά και πάλι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου υπάρχουν ακόμα παιχνίδια και έτσι όπως έγινε η Euroleague με τις Ρώσικες εκτός άλλαξε ο προγραμματισμός για άλλη μια φορά πέρα από τα θέματα Covid που είχαμε πριν καιρό.

Ο Ολυμπιακός όπως είχα γράψει από Οκτώβριο και τις αρχές είναι στα play offs, θα είναι και στην πρώτη 4άδα και όχι άδικα αλλά το αξίζει 1000%. Όταν έχει την πρώτη Μπαρτσελόνα παίξει στα ίσα στην Ισπανία και έχασε τον αγώνα από δικά του λάθη και στις λεπτομέρειες, την δεύτερη Ρεάλ κερδίσει στο ΣΕΦ και χάσει με δυσκολία στη Μαδρίτη και την 3η Αρμάνι κερδίσει εντός εκτός, πείτε μου ποια άλλη ομάδα έχει δείξει τέτοια σταθερότητα με τις θεωρητικά πιο δυνατές. Ποια ομάδα έχει παίξει το μπάσκετ που έχει παίξει ο Ολυμπιακός σε μεγάλες περιόδους κερδίζοντας εμφατικά τους αντιπάλους και σου δείχνει ότι έχει ακόμα να δείξει πράγματα. Καμία άλλη ομάδα στη Euroleague, για αυτό και δίνω αρκετές πιθανότητες (πάνω από 80%) αυτός ο Ολυμπιακός που ξέρουμε να είναι στο Final Four έτσι όπως τα έφερε ειδικά με τις ρώσικες εκτός.

Μια ήττα είναι στο πρόγραμμα, και η κακή βραδιά είναι στο πρόγραμμα, εδώ η Ρεάλ την προηγούμενη αγωνιστική έφαγε 20άρα στο κεφάλι από την Ζαλγκίρις που είναι στον πάτο της βαθμολογίας, δεν είναι απίθανο να συμβεί, μπάσκετ παίζουν.

Θα το γράψω όπως το είχα γράψει και μετά την ήττα από τον ΠΑΟ στο πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ. Αυτόν τον Ολυμπιακό δεν τον φοβάμαι με τίποτα έχει δείξει τι μπορεί οι κακιές βραδιές μέσα στο πρόγραμμα είναι.

Δεν έχει να γράψω κάτι άλλο… το ξέρω έχω παραμελήσει το site αλλά κάνω ταυτόχρονα και άλλα πράγματα παράλληλα που θέλω να ρίξω βάρος. Το έχω πει, από χόμπι γράφω και όταν έχω όρεξη θα γράψω που έχω κάτι να πω δεν έχω το site για να γράφω σώνει και καλά απλώς να υπάρχει κείμενο μετά τον αγώνα. Δεν είμαι δημοσιογράφος, δεν είμαι ρεπόρτερ δεν είμαι καν γνώστης τεχνικών θεμάτων σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και άλλα σπορ. Ότι βλέπω γράφω, όταν έχω όρεξη και κάτι να πω… αυτά για φρεσκάρισμα το τι είναι το RedView.gr