OlympiacosBC_BarcelonaBC_Euroleague_2022_RedView
2 Απριλίου, 2022
Banner

Θέση 2-3, σκούπα και Final Four

Εντάξει είμαστε; Εντάξει; Ποιος να πει τι σε αυτή την ομάδα, σε αυτούς τους παίκτες και προπονητές. Ναι αυτή η ομάδα που μετά την ήττα από ΠΑΟ στο ΣΕΦ, αλλά και από άλλες ήττες ήταν η ομάδα όπου ο προπονητής κάνει τις αλλαγές με το ρολόι, οι παίκτες που δεν μπορούν (βλέπε Γουόκαπ), ο Χασάν που στις αρχές έπρεπε να φύγει να πάμε για άλλον ψηλό και ο Φάλ που δεν γέμιζε το μάτι. Αααα και στο 3 με ΠαπανικολάουΜακΧύσικ που πάμε… τι τα ξεχάσατε; Εδώ είμαι για να σας τα θυμίζω…

Αυτή η ομάδα όπου την πρώτη Μπαρτσελόνα κέρδισε χθες στο ΣΕΦ και έχασε από βλακεία της και λεπτομέρειες στη Βαρκελώνη. Κέρδισε την δεύτερη Ρεάλ στο ΣΕΦ και έχασε παίζοντας στα ίσα στην Ισπανία. Έκανε πλάκα στην 4η Αρμάνι των 30εκ μπάτζετ σε Μιλάνο και Πειραιά. Κέρδισε Εφές εδώ και τη συνέχεια την ξέρετε. Πείτε μου ένα λόγο να μην μπορεί να το σηκώσει φέτος αυτός ο Ολυμπιακός και σε τι υστερεί από τους άλλους που είναι τα φαβορί.

Χθες έχετε καταλάβει τι έκανε; Με τι άθλια ποσοστά κέρδισε την Μπαρτσελόνα χωρίς τους υπερβασικούς πυλώνες στο 1 και 5; Με ποσοστό βολών 59.3% (16/27) όπου γελάει ο κόσμος και το είχα τονίσει αυτό από το ξεκίνημα της σεζόν. Με μόλις 3 επιθετικά ριμπάουντ έναντι 17 της Μπαρτσελόνα που έκανε ότι ήθελε στη ρακέτα και ανανέωνε επιθέσεις. Κι όμως αυτή η ομάδα έκανε αυτό που στην Ευρώπη μόνο αυτή μπορεί, να παίζει άμυνα μέχρι θανάτου και να κάνει νίκες.

Η άμυνα είναι το Α και το Ω για όποιον έχει στόχο τον τίτλο, αυτός ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα το γνωρίζει, έχει το DNA και μόνο αυτοί οι παίκτες μπορούν σε ένα βράδυ να εγκλωβίσουν τον οποιονδήποτε. Όταν δεν τα βάζεις μπροστά καλό είναι να μην τα τρως πίσω, χονδρικά έτσι είναι το μπάσκετ και όποιος βάλει παραπάνω πόντους κερδίζει. Ε χθες η Μπαρτσελόνα των 43.5εκ μπάτζετ λύγισε απέναντι στον Ολυμπιακό των 15εκ, και για κάποιους δεν μας έκανε έκπληξη.

Όσοι με γνωρίζουν στην κανονική ζωή έξω, αλλά και στην online μέσω των social ξέρουν τι έχω πει, γράψει μήνες πριν, όταν πολλοί ήταν φειδωλοί για να έχουν καλυμμένο και τον κώλο τους, να τα λέμε όλα. Αλλά απορία μου είναι τι σκατά μπάσκετ βλέπουν τόσα χρόνια και γράφουν, δεν έβλεπαν το τι δυνατότητες έχει αυτή η ομάδα; Με το καλημέρα και από το φιλικό με Ιωνικό στον Πλάτωνα το έβλεπε κάποιος (είχα ενημερώσει και φίλους από τότε).

Τι μανία είναι αυτή να θεοποιούμε τις ξένες ομάδες, να δείχνουμε φόβο απέναντι σε ονόματα και μπάτζετ και να μην βλέπουμε την πεντακάθαρη δική μας εικόνα. Το έζησα αυτό την προηγούμενη εβδομάδα τότε που πάλι οι ίδιοι που δεν τολμούσαν να γράψουν το τι ομαδάρα έχει ο Ολυμπιακός έγραφαν για ζευγάρι με Εφές στα playoffs. Διάβαζα και τον φόβο αρκετών μην πέσουμε με τους Τούρκους γιατί δεν έχουμε τύχη… αχαχαχαχαχαχαχα.

Έγραφα, εάν δεν μπορούμε να περάσουμε την Εφές σε 5 παιχνίδια με τα 3 στο ΣΕΦ, τότε τι να πάμε να κάνουμε στο Βελιγράδι; Για να πάρω απαντήσεις ότι σε ένα παιχνίδι όλα μπορούν να συμβούν… Δηλαδή θεωρούν τον Ολυμπιακό αδύναμο σε σχέση με τις άλλες ομάδες και μπορεί να “κλέψει” ένα παιχνίδι. Βέβαια όταν πας F4 πας για 2 παιχνίδια και όχι απλά να περάσεις στον τελικό.

Με εκνευρίζει αφάνταστα το να μην βλέπει κόσμος ότι ο Ολυμπιακός είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Γιατί δεν είναι καλός; Επειδή ο Σλούκας παίρνει 1,5εκ αντί για 3; ή γιατί ο Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό “αναστήθηκε” μετά από δική του προσπάθεια, υπομονή και επιμονή για να φτάσει σήμερα να είναι από τα κορυφαία 4άρια στην Ευρώπη. Ξυπνήστε και δείτε κατάματα τι ομάδα έχει φτιαχτεί και αφήστε τις πίπες για τα time out και κάθε πότε θα κάνει αλλαγές ο Μπαρτζώκας. Όποτε γουστάρει θα κάνει, μπορεί να παίξει και 40 λεπτά με τους ίδιους, ο ίδιος τους ζει κάθε μέρα, μόνο αυτός έχει την πλήρη εικόνα και μπορεί να κρίνει κάθε πότε θα παίζει ποιος.

Αυτός ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για σκούπα και Final Four και τυχόν κατάκτηση τίτλου, προσωπικά δεν θα είναι έκπληξη αλλά επιβεβαίωση των όσων έχουμε δει και γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα στο παρκέ.

Φέτος έλιωσε και η καραμέλα του μπάτζετ που διάβαζα τα προηγούμενα χρόνια και έγραφα ότι τα ποσά που παίζουν δεν είναι ακριβή εικόνα αξίας παικτών και λειτουργίας μιας ομάδας. Διαφορετικές χώρες, πρωταθλήματα, καταστάσεις παίζουν ρόλο σε ένα ποσό που θα δαπανηθεί για έναν παίκτη. Η απουσία της ΤΣΣΚΑ εάν συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν θα είναι βάλσαμο για όλους και τα ποσά θα έρθουν σε πιο φυσιολογικά επίπεδα αφού δεν θα υπάρχει ο φόβος ότι κάποιος θα δώσει τα διπλά ή τριπλά γιατί απλά μπορεί…

Από κάτω θα σας βάλω δύο video μετά την κατάκτηση κυπέλλου φέτος στην Κρήτη. Στο ένα μιλάει ο Παπανικολάου και στο άλλο ο Μπαρτζώκας. Αξίζει να τα δείτε και να ακούσετε πράγματα από άτομα που είναι η δουλειά τους το μπάσκετ, που σίγουρα γνωρίζουν πολλά παραπάνω από όλους μας και αυτά που λένε βρίσκουν εφαρμογή σε όλα τα σπορ και τον αθλητισμό γενικά.

Ακούστε στο 06:40 τι θα πει ο Παπανικολάου!