OlympiacosFC_PAOKFC_Greek_Cup_2022_RedView
28 Απριλίου, 2022
Banner

Αποκλεισμός με ισοπαλίες και τέλος σεζόν

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά με υγεία σε όλους που με διαβάζουν και όχι. Το ξέρω δεν έχω ανεβάσει κείμενο από πρώτο αγώνα με ΠΑΟΚ αλλά και μετά τα δύο παιχνίδια με Μονακό στο ΣΕΦ, αλλά έκανα διακοπές που έπρεπε. Δεν άνοιξα καν υπολογιστή εκεί που ήμουνα μόνο έβλεπα τα παιχνίδια από το iPad και τέλος.

Επέστρεψα τώρα όμως και πάνω στην κατάλληλη στιγμή, την εποχή που θα σηκώνουμε κούπες, εκτός του κυπέλλου στο ποδόσφαιρο που αποκλειστήκαμε χωρίς ήττα από τον ΠΑΟΚ, αλλά με το εκτός έδρας γκολ του.

Τα πράγματα είναι απλά και δεν είναι για να γράφουμε χιλιάδες λέξεις. Ότι ίσχυε σχεδόν όλη τη σεζόν τι περιμένατε να αλλάξει στη φάση των ημιτελικών στο κύπελλο; Ο κακός Ολυμπιακός που όμως ακόμα και έτσι πάρα πολύ δύσκολα χάνει, κρατήστε το αυτό, γιατί δεν είναι τόσο εύκολο όσο έχει γίνει.

Ο ΠΑΟΚ που ζούσε στο σύννεφο για τελικούς στο Κόνφερανς, γνωρίζει ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει από Νοέμβριο, του έμεινε ένα κύπελλο που τα τελευταία χρόνια μάλλον αυτό βάζει αρχικό στόχο και τον πετυχαίνει σύμφωνα με τα αποτελέσματα του.

Είναι μια διοργάνωση που γενικά θα πάρει το σπρώξιμο του (γκολ Μασούρα στη Τούμπα), θα κάνει τις μανούρες του στον τελικό για το θέμα γηπέδου, ημερομηνίες κτλ, τα κλασσικά που κάνει όλα τα χρόνια και του βγαίνουν. Θα τα κάνει και με τον ΠΑΟ τώρα θα το δείτε.

Παρόλα αυτά, χθες το παιχνίδι δεν ήταν κακό και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που έγινε και λίγο ροντέο ο Ολυμπιακός μπορούσε να το έχει τελειώσει εύκολα με τρομερές ευκαιρίες που δεν έγιναν γκολ. Δεν ξέρω τι συμβαίνει γιατί καλά να γράφουμε και να λέμε τα θέματα που έχει η ομάδα, αλλά εδώ μιλάμε ότι χάνονται γκολ με αντίπαλο μόνο τον τερματοφύλακα στα δύο μέτρα.

Ξεκίνησε από τον αγώνα με την ΑΕΚ εντός έδρας και τον Ελ Αραμπί για παράδειγμα που αντί να σουτάρει έπρεπε να κοντρολάρει πρώτα και να τον κόψουν, ή μετά που μπήκε ΦορτούνηςΤικίνιο και έβγαλαν άλλες 2-3 απίστευτες ευκαιρίες, με ΠΑΟ στη Λεωφόρο ο Μασούρας που έκανε το ίδιο, και εχθές πάλι που χάθηκαν ευκαιρίες. Ίσως το άστρο που λέμε κάποιες φορές να έχει φύγει από παίκτες και προπονητή, αυτό που για παράδειγμα είχε ο Χασάν που όποτε έμπαινε έβαζε το κρίσιμο γκολ, δεν ξέρω, πολλά μαζεύτηκαν.

Το τι θα πει ο κόσμος και τι θα γράψει, ούτε καν προσωπικά με ενδιαφέρει. Τι να διαβάσω και να ακούσω γνώμη του κόσμου που πέρυσι για παράδειγμα έλεγαν οι ίδιοι στο μπάσκετ να φύγουν οι Αγγελόπουλοι που δεν βάζουν λεφτά και φέτος γράφουν μόνο στο μπάσκετ να πηγαίνει ο κόσμος; ή τους άλλους που θέλουν να είναι Ολυμπιακοί και παροτρύνουν στα social media τον κόσμο να μην πηγαίνει στο Καραϊσκάκης ως αντίποινα για την κακή εικόνα με στόχο όμως την διοίκηση; Αυτούς να ακούσω και να διαβάσω; Ούτε καν.

Προσωπικά αν και χάθηκε ένας τίτλος, δεν με ενδιαφέρει γιατί απλά κλείδωσε το πρωτάθλημα του 2023 από χθες έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα. Αν και μένουν αγώνες στα playoffs για την τυπική κατάκτηση του πρωταθλήματος ουσιαστικά η σεζόν τελείωσε χθες. Εάν είχαμε τον τελικό που θα γίνει 25/5 αν δεν κάνω λάθος η ομάδα θα έπρεπε να περιμένει, να παίξει καπάκια διακοπές ενώ παράλληλα το τεχνικό team θα δούλευε για την επόμενη σεζόν και μέσα στον μήνα Ιούνιο να είχαν ξεκούραση αλλά και προετοιμασία, αφού Ιούλιο θα είχαμε προκριματικά.

Το ξαναγράφω ότι είναι προσωπική άποψη για να μην διαβάζει ο καθένας ότι θέλει. Προτιμώ να μην πάρω ένα κύπελλο (όχι ότι δεν το θέλαμε), και να γίνει επιτέλους μια σωστή προετοιμασία, παρά να έχουμε τα περσινά που έγιναν στο πόδι. Από εκεί και πέρα η διοίκηση τώρα έχει ευθύνη για τις κινήσεις που θα γίνουν, τώρα είναι που μπαίνει ο δικός της ρόλος για την εκκαθάριση του ρόστερ που τονίζω θα είναι δύσκολη, διότι για να φύγουν παίκτες θα πρέπει να πουληθούν και όχι να ξεπουλήσουν όσο όσο. Που σημαίνει ναι μεν πάνω κάτω ξέρουμε ποιοι δεν κάνουν σύμφωνα με τη δική μας οπτική, αλλά θα πρέπει να έρθουν προτάσεις για να φύγουν, εάν δεν έρθουν θα παραμείνουν στο ρόστερ και ότι αυτό έχει αποτέλεσμα. Οπότε εδώ είναι η δουλειά της ΠΑΕ και όσων έχουν ρόλους να βρουν λύσεις για τις αποδεσμεύσεις αλλά εννοείται και το ποιος θα έρθει, σε ένα ρόστερ που έχει θέματα οι μεταγραφές θα είναι αρκετές αφού σχεδόν σε όλες τις θέσεις θέλουμε παίκτες.

Το μεταγραφικό πλάνο είναι δύσκολος γρίφος γιατί είναι και θέμα συνδυασμών αλλά και timing για να φέρεις καλούς παίκτες εκτός από χρήμα. Αλλά για αυτό πληρώνονται άνθρωποι στην ομάδα να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Από εκεί και πέρα είναι η δουλειά του προπονητή να το κάνει σύνολο, αυτό που βλέπαμε την προηγούμενη σεζόν ενώ παράλληλα θα πρέπει να κάνει και προκρίσεις με ότι ρόστερ έχει εκείνη τι στιγμή.

Βλέπετε ότι δεν είναι τόσο εύκολα όσο όταν παίζαμε στο Championship Manager που μπορούσες να κάνεις restart το παιχνίδι και να συνεχίσεις. Το δύσκολο είναι τώρα, γιατί ότι γίνει το καλοκαίρι θα το ακολουθάει σε όλη τη χρονιά που έρχεται και τρομακτικές αλλαγές δεν θα μπορούν να γίνουν παρά τίποτα μπαλώματα που λέμε.

Για τον κόσμο που δεν έκανε sold out… Σοβαρά τώρα; Ποιος περίμενε χθες να έχει κόσμο; Γιατί είχε στην Τούμπα; Η αλήθεια όσο και να μην θέλει κάποιος να την δει είναι μια. Τα παιχνίδια στα playoffs είναι της πλάκας και εννοείται ποτέ δεν θα γεμίσει γήπεδο, το κύπελλο είναι επίσης θεσμός που δεν δίνεις βάρος όταν είσαι ομάδα που κατακτάς πρωταθλήματα.

Ξεχάστε τα sold out σε Ελλάδα, αυτά μόνο στην Ευρώπη και εάν ο αντίπαλος είναι μεγάλο όνομα, όπου θα γίνει πιο πολύ για να δουν τον αντίπαλο και όχι τον Ολυμπιακό. Σκληρό; Είναι η αλήθεια! Τι έγινε στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα και τι έγινε την Κυριακή που είχε πρωτάθλημα; Δυστυχώς είμαστε οπαδοί της νίκης και των τίτλων και όχι της ομάδας, αυτό σε μεγάλο βαθμό αφού υπάρχει κόσμος που δεν τους ενδιαφέρει για ποιον θεσμό είναι ο αγώνας ή ποιος είναι απέναντι μας.

Αλήθεια ο ΠΑΟ που είναι ο αιώνιος αντίπαλος μας και πολλοί φωνάζουν ότι θέλουν και στο τάβλι να τον κερδίζουν, ήρθε στο Μελίνα Μερκούρη και ο Ολυμπιακός έπαιζε μεταξύ συγγενών και φίλων. Γιατί; γιατί απλά είχε χαθεί το πρωτάθλημα. Στο ΣΕΦ στους τελικούς με ΠΑΟ τι νομίζετε θα γίνει sold out; Εδώ είμαστε… δεν έγινε ούτε τα προηγούμενα χρόνια και φέτος που ξέρουμε ότι θα το σηκώσουμε θα πουν δεν βαριέσαι το έχει και η ΕΡΤ που είναι ελεύθερο κανάλι και νταξει.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και η διασκέδαση έχει αλλάξει. Μπορεί ναι μεν είμαστε Ολυμπιακός μας αρέσει να βλέπουμε αλλά οι γενιές περνάνε και έρχονται άλλα “ήθη” και “έθιμα”. Η γενιά του Netflix και τα έχω όλα σπίτι μου προτιμάει να βλέπει από την άνεση του καναπέ και να σχολιάζει στα social παρά να πάει να ζήσει κάτι ζωντανά, γιατί έτσι μαθαίνουν. Άλλοι προτιμούν τις φιέστες και τους τίτλους και πάνε για τη σέλφι, τι να κάνουμε έτσι πηγαίνει η ζωή και οι ρυθμοί.

Σίγουρα παίζει και το οικονομικό, οπότε κάνει επιλογή. Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν δύο Sold out στο ΣΕΦ, είχαμε Πάσχα (έξοδα) και χθες παιχνίδι, σε μια περίοδο που οι τιμές παντού έχουν πάρει την ανηφόρα βρίσκω φυσιολογικό επίσης κόσμο να επιλέγει τι θα πάει να δει. Αλλά με βγάζει από τα ρούχα μου μια μερίδα που προσπαθεί να πείσει κόσμο να γυρίσει την πλάτη στην ομάδα να μην πάει γήπεδο γιατί σε μια σεζόν δεν είδε την καλή μπάλα που περίμενε ή είχε φτιάξει στο μυαλό του ότι θα δει, χωρίς να βάζει σημαντικούς παραμέτρους σε αυτή την άποψη τους.

Εγώ ξέρω παίζει δεν παίζει η ομάδα, Ολυμπιακός είμαι και Ολυμπιακός θα παραμείνω, πάρει δεν πάρει τίτλο, πάλι Ολυμπιακός θα είμαι. Τι σκατά νέα μόδα είναι αυτή του μην πάτε να στηρίξετε την μπάλα και τραβάτε δίπλα στο μπάσκετ που πάμε για πρωτάθλημα; Οπότε αυτοί που το λένε θα ήταν οι ίδιοι που θα έλεγαν μην πάτε στο μπάσκετ μέχρι να φύγουν οι Αγγελόπουλοι και ευτυχώς έχουμε τη μπάλα που παίρνουμε το πρωτάθλημα, αλλά φέτος θέλουν και Ευρωλίγκα να σηκώσουν.

Πραγματικά ότι να ναι στο μυαλό μεγάλης μερίδας εκεί έξω που τα έχει κάνει αχταρμά, έχει γνώμη και πλήρη άποψη για όλα και κουνάνε το δάχτυλο. Αλλά εάν τους δώσεις περίπτερο να δουλέψουν θα το βάλουν μέσα από την πρώτη μέρα. Ο Ολυμπιακός έχει διοίκηση που έχει κάνει τον οργανισμό να δουλεύει χωρίς μεγάλες οικονομικές παρεμβάσεις από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και αυτό μπορεί να μην το βλέπουν τώρα αλλά σε βάθος χρόνου είναι ότι πιο σημαντικό έχει γίνει στην ΠΑΕ. Έχει προπονητή και τεχνικό team που ανανέωσαν συνεργασία φέτος και γνωρίζει τι φταίει τι δεν φταίει. Θα περιμένω για αρχή να δω τις μεταγραφικές κινήσεις και σύμφωνα με αυτές να δω τι αποτέλεσμα θα βγάλει ο Μαρτίνς και μετά θα κρίνω εάν κάνει ή δεν κάνει, ή εάν φτάσει ταβάνι κτλ.

Η σεζόν που πέρασε όπως πέρασε αλλά παρόλα αυτά κάνει το 3 στα 4 πρωταθλήματα και στο σβηστό επίσης μετράει, βλέποντας τι γίνεται και στις άλλες ομάδες στην Ελλάδα αλλά και στα άλλα πρωταθλήματα. Αλήθεια αυτή η Μπαρτσελόνα που άλλαξε προπονητή, ακόμα χάνει στην έδρα της από κάτι Ράγιο Βαγιεκάνο… οπότε μάλλον το πρόβλημα είναι και εκεί αλλού… τροφή για σκέψη…

Μόνο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ρε νιαμου!

ΥΓ: Και μην ξεχνάτε φέτος έχουμε και Μουντιάλ μέσα στο χειμώνα, δεν ξέρω καν πως θα παίξουν τα πρωταθλήματα, τι διακοπή θα γίνει κτλ. Άλλο πάλι φέτος που θα τα φέρει πάνω κάτω.