PAOKFC_OlympiacosFC_Superleague_Playoffs_2022_RedView
5 Μαΐου, 2022
Banner

ΠΡΩ-ΤΑ-ΘΛΗ-ΤΗΣ και τυπικά με φιέστα στη Τούμπα

ΤΕΛΟΣ! Αυτό ήταν και τυπικά έληξε το πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό, κάτι που βέβαια το γράφαμε από τις αρχές της σεζόν και ας μην είχε την εικόνα που θα περιμέναμε και είχαμε συνηθίσει. Αλλά έχουμε συνηθίσει στους τίτλους και η χθεσινή επιβλητική νίκη στη Τούμπα ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Όταν άλλοι πανηγυρίζουν για τις ισοπαλίες και για μια εμφάνιση σε τελικό κυπέλλου, αυτοί που ξέρουν απλά κερδίζουν και δείχνουν για πιο λόγο είναι οι πρωταθλητές!

Μετά την ισοπαλία και τον αποκλεισμό από το κύπελλο, είχαν κατακλίσει τα social διάφοροι απίθανοι τύποι που αναρωτιόντουσαν πως γίνεται να χάσουν πρωτάθλημα από αυτόν τον Ολυμπιακό. Μιλάμε για παράνοια και επειδή πήραν μια ισοπαλία στον Πειραιά. Βέβαια εάν κοιτάξει κάποιος την βαθμολογία θα δει, +16 από ΠΑΟΚ, +22 από ΠΑΟ, +23 από ΑΡΗ και +24 από ΑΕΚ! Αλλά εάν ήταν αυτοί λίγο καλύτεροι θα μας έφταναν… έγινε ρε…

Το να πάρεις πρωτάθλημα είναι ένας Μαραθώνιος παιχνιδιών μέσα στη σεζόν με ότι παραμέτρους μπαίνουν από παιχνίδι σε παιχνίδι, δεν είναι να βρεθείς σε ένα καλό μομέντουμ φόρμας για 4-5 παιχνίδια και τέλος. Ο Ολυμπιακός έστω και με αυτή την εικόνα που είχε σε σύγκριση πάντα με τις προηγούμενες σεζόν, έκανε περίπατο αφού δεν μπορούσε να χάσει ή μάλλον να τον κερδίσει σχεδόν κανένας. Εξαίρεση ή ήττα στο Χαριλάου από τον Άρη τελευταία αγωνιστική και στη Λεωφόρο, παιχνίδια που μπορούσε και σε αυτά να μην ηττηθεί.

Η απόσταση από τους άλλους χαοτική οπότε το μόνο που έμενε ήταν η μουρμούρα και γκρίνια γιατί δεν βλέπουμε και μπαλάρα, ξεχνώντας διαφόρους παραμέτρους που είχαμε από την αρχή της προετοιμασίας. Αλλά τώρα τι; Δεν θα χαρούν το πρωτάθλημα; δεν θα πανηγυρίσουν; δεν θα πάνε στο γήπεδο όπως αρκετά γίδια γράφουν στα στάτα να μην πάει ο κόσμος ως ένδειξη διαμαρτυρίας; σε ποιόν ρε κωλόζωα διαμαρτυρία; διαμαρτυρία επειδή πάλι θα σηκώσουμε πρωτάθλημα φτάνοντας τα 47 και το 3ο στα 4 χρόνια Μαρτίνς στο λιμάνι; κάντε λίγο μπεεεεεεε και στην τελική μην έρθετε, δεν θα λείψετε από κανέναν υπάρχουν άλλοι τόσοι και τόσοι προπονητές, λογιστές και επιστήμονες να μας πρήζουν ριπαπα.

Ο Ολυμπιακός άξιος πρωταθλητής κάνοντας mini fiesta μέσα στην μισοάδεια Τούμπα. Αλήθεια αφού έχετε ομαδάρα και πάτε τελικό κυπέλλου γιατί δεν τη γεμίσατε να υποδεχτείτε την υπερομάδα σας που απέκλεισε τον πρωταθλητή όπως μας τα πρήζατε, μέρες τώρα. Όπου για άλλη μια σεζόν ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό, μιλάμε για τόσο καλός είναι και θα έπρεπε η διαφορά να ήταν μικρότερη, ξανά μπεεεεε.

Πρωτάθλημα τέλος λοιπόν, με τους αγώνες που μένουν να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα αλλά και δοκιμών πιστεύω αφού ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν ξεκινάει από σήμερα. Τυχεροί επίσης από την απόφαση της ΟΥΕΦΑ για αποβολή των Ρωσικών ομάδων οπότε τα προκριματικά ξεκινάνε για την ομάδα κάπου 19 Ιουλίου. Με τον αποκλεισμό από το κύπελλο σημαίνει, κανονικές διακοπές και ξεκούραση και παίκτες και επιτέλους κανονική προετοιμασία χτίζοντας ομάδα που θα ρολάρει από τα προκριματικά.

Τώρα το παιχνίδι περνάει στα χέρια του προπονητή, της διοίκησης και των ανθρώπων που έχουν επωμιστεί το βάρος των μεταγραφών και πωλήσεων. Ελπίζω τάχιστα (όσο είναι δυνατόν) να γίνουν οι αλλαγές για να είναι και οι μεταγραφές στο στάδιο της προετοιμασίας και όχι όπως πέρυσι. Μην ξεχνάμε χειμώνα έχουμε Μουντιάλ με ότι αυτό σημαίνει για τα πρωταθλήματα που θα ξεκινήσουν πιο νωρίς, θα υπάρχει διακοπή, και πάλι θα έχουμε κάτι σαν προετοιμασία τον χειμώνα.

Για το παιχνίδι τι να πω, ένα ημίχρονο έφτανε για την ανατροπή. Αυτή τη φορά φάνηκε γιατί ο Ολυμπιακός ήταν κακός όλη σχεδόν τη σεζόν. Το να έχεις καλά μπακ είναι μεγάλο πράγματα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και χθες Λαλά και Ρέαμπτσιουκ έκαναν καλό παιχνίδι και αμέσως φάνηκε η διαφορά και το πόσο ανέβηκαν και άλλοι παίκτες. Για εμένα από εκεί πρέπει να ξεκινήσει ο σχεδιασμός, να πέσει το μεγάλο βάρος στα μπακ και μπροστά θα βρεθεί κόσμος για το ρόστερ, τα μπακ είναι ο δύσκολος γρίφος που φέτος καλούνται όλοι να αφήσουν τους πειραματισμούς και τα περίμενε και να κάνουν κινήσεις. Εάν δεν έχουμε καλά μπακ μην περιμένετε να δείτε Ολυμπιακό που βλέπαμε με ΤσιμίκαΟμάρ, δεδομένο.

Μπροστά με παραμονές, μεταγραφές, δανεισμούς δεν ξέρω τι θα γίνει, είναι θέμα χρημάτων και τι μυαλό κουβαλάει ο καθένας, αλλά και τι προσωπικούς στόχους έχει. Άλλος μπορεί να θέλει να συνεχίσει να συλλέγει τίτλους, άλλος έχει όρεξη για το παραπάνω βήμα, άλλος θέλει να έχει λεφτά χωρίς να τον νοιάζουν άλλα, ο καθένας κουμάντο στην τσέπη του κάνει, όχι εμείς σε αυτούς, ούτε θα μπούμε στο δικό τους μυαλό. Υπομονή και όλα θα γίνουν, όπως και το πανηγύρι των αθλητικών media που θα αραδιάσουν καμιά κατοστή παίκτες μέχρι να πέσουν μέσα σε 1-2…

Το ξαναγράφω ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ με το 47ο στον Πειραιά!