ArisFC_OlympiacosFC_Superleague_Playoffs_2022_RedView
10 Μαΐου, 2022
Banner

Και συνεχίζει… +19, +24 και +26

Το ξέρω άργησα να γράψω αλλά όποτε και να το έγραφα δεν αλλάζει κάτι αφού είμαστε στην τελευταία εβδομάδα του πρωταθλήματος με τους αγώνες playoffs.

Πάλι καλά που έφτιαξαν τα playoffs για να παίζει και ο πρωταθλητής μήπως και χάσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός αχαχαχαχαχα και κάθε χρόνο απλά τους ξεγυμνώνει με τις τεράστιες διαφορές. Εάν το άφηναν να τελειώσει με την κανονική περίοδο οι διαφορές θα ήταν μικρότερες.

Ο Μαρτίνς κατέβασε την ομάδα στο Κλεάνθης Βικελίδης με αρκετές αλλαγές αφού η μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος του επιτρέπει σε αυτά τα τελευταία παιχνίδια να κάνει δοκιμές. Δοκιμές με το βλέμμα στην επόμενη σεζόν που έρχεται και θα είναι ιδιαίτερη.

Ιδιαίτερη γιατί, φέτος η ομάδα έτσι όπως τα έφερε ο αποκλεισμός στο κύπελλο αλλά και ο αποκλεισμός των ρώσικων ομάδων από την ΟΥΕΦΑ, δίνει το περιθώριο για κανονική διακοπή – ξεκούραση των παικτών αλλά και κανονική προετοιμασία μετά. Οι πρώτοι προκριματικοί αγώνες ξεκινάνε τέλη Ιουλίου οπότε χοντρικά η ομάδα έχει 2,5 μήνες για να κάνει τον σχεδιασμό της.

Σχεδιασμός που το βάρος τώρα πέφτει σε τεχνικό τιμ και διοίκηση για να κάνουν τις καλύτερες δυνατές μεταγραφές, ανανεώσεις αλλά και αποδεσμεύσεις όπου για εμένα εκεί είναι το δύσκολο. Το να πάρεις έναν παίκτη είναι στο χέρι σου, δίνεις χρήματα και ότι άλλο μπορεί να ζητηθεί και φέρνεις παίκτη. Το να διώξεις όμως είναι το δύσκολο γιατί εκεί περιμένεις τον άλλον, και όταν σου έρθει η πρόταση είναι και θέμα τα χρήματα που δίνει και ζητάς.

Είμαι σίγουρος έχουν παρθεί αποφάσεις για την ενίσχυση που είναι σε αρκετές θέσεις και πιστεύω να έρθουν οι προτάσεις για παίκτες που είναι για να φεύγουν, έτσι να “καθαρίσει” το ρόστερ και να χτιστεί πάλι ο κορμός που θα είναι και το σημείο εκκίνησης για τον Μαρτίνς.

Φέτος στις αρχές θυμάστε, έκανε τόσες δοκιμές γιατί απλά δεν είχε όπως τα προηγούμενα χρόνια τους παίκτες που ήξερες θα είναι στην αρχική εντεκάδα. Τα διάφορα θέματα που υπήρξαν έκαναν τον πρώτο καιρό κάθε αγώνας να είναι σαν προετοιμασίας μέχρι να βρεθούν οι παίκτες που θα ξεκινάνε και θα βγάζουν στο παιχνίδι αυτά που περίμενε ο προπονητής.

Να υπάρχει υγεία σε όλους και η φετινή χρονιά θα είναι κατά πολύ καλύτερη από αυτή που τελειώνει, με μόνο ερωτηματικό το Μουντιάλ που θα κάνει μια διακοπή στα πρωταθλήματα για ένα διάστημα. Δεν ξέρω και δεν έχω ψάξει για να λέμε την αλήθεια τι θα γίνει τότε σε όλα τα πρωταθλήματα αλλά και την Ευρώπη, μιας και τέτοια εποχή έχει κανονικά αγώνες. Θα ξεκινήσουν νωρίτερα; Μάλλον ναι, οπότε ο Αύγουστος με ότι αυτό σημαίνει θα είναι γεμάτος ποδόσφαιρο, και τότε θα γίνουν και οι εκπλήξεις αφού προετοιμασίες, επίσημα παιχνίδια αλλά και ο ιδιαίτερα ζεστός καιρός θα είναι οι παράμετροι για τα αποτελέσματα που θα δούμε.

Τώρα, για τα στοιχηματικά που κυκλοφορούσαν στα social και σε “ευαίσθητα” site… Ναι οι μπουκ έδωσαν κάποιες αποδόσεις σύμφωνα με την εικόνα των ενδεκάδων. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κατέβηκε με αρκετές αλλαγές αλλά πάντα κάτι τέτοιο είναι παγίδα να το κοντράρεις. Ο λόγος; μα γιατί οι παίκτες που θα παίξουν έχουν χρυσή ευκαιρία να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στο ροστερ, πόσο δε που ο Ολυμπιακός Β ας το πούμε έτσι είναι δυνατός και εύκολα θα έστεκε στη Superleague. Το είχε πει άλλωστε και ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος.

Ο Άρης ναι μεν είναι από τις δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος και ειδικά στην έδρα του, είχε ένα παραπάνω λόγο και πίεση για να κερδίσει λόγω βαθμολογίας για έξοδο στην Ευρώπη, αλλά κόπηκε στο τεστ. Ένα τεστ που κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού πέρασαν με επιτυχία και αυτό είναι δουλειά να το κρίνουν οι άνθρωποι που δουλεύουν στην ομάδα. Αλλά στα μάτια μου μια χαρά στάθηκαν σε μια τέτοια έδρα απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως είναι ο Άρης όπου ο Ολυμπιακός είχε τη μοναδική ήττα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οπότε όποιος τσίμπησε κάτι αποδόσεις τύπου 8.00 και 10.75 που είδα για Ολυμπιακό σε αγώνα εντός Ελλάδος, έβγαλε ήδη τις διακοπές του.

Δεν ξέρω ποιος από αυτούς που έπαιξαν θα βρίσκεται και του χρόνου στο ρόστερ, αλλά τώρα είναι που ξεκινάει ο οργασμός ειδήσεων και μεταγραφών στα Ελληνικά media. Το τι θα διαβάσουμε και ακούσουμε τα έχουμε συνηθίσει, θέλω να πιστεύω ότι θα γίνουν καλές επιλογές αν και κανείς δεν ξέρει τι θα σου βγει ο καθένας. Εμένα με νοιάζει να δω τουλάχιστον κινήσεις, εάν δεν βγει κάποιος υπάρχει περιθώριο διόρθωσης, αλλά να γίνουν οι κινήσεις με ενδιαφέρει και πιστεύω θα γίνουν.

Αγώνας αύριο με ΠΑΟ, όπου η νίκη επιβάλλεται γιατί φέτος έχουμε δύο ισοπαλίες και μια ήττα, οι παίκτες πιο ελεύθεροι μετά την κατάκτηση πιστεύω θα κάνουν το καθήκον τους για τρίμπαλο.