redview-og
9 Ιουνίου, 2022
Banner

Έτσι δουλεύουν οι ομάδες και θέλω τον Ολυμπιακό!

Δεν θα έγραφα κείμενο, μιας και όπως είχα γράψει μετά την τελευταία αγωνιστική τώρα είναι η περίοδος των τίτλων και κλικ σε ειδήσεις για τα ονόματα που θα αραδιάσουν όσοι γράφουν για Ολυμπιακό. Η χειρότερη και συνάμα η πιο συναρπαστική περίοδος πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν με το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Χειρότερη γιατί θα διαβάζουμε χιλιάδες παίκτες που υπογράφουν και μεγάλωσαν με τις αφίσες του Τζιοβάνι στο δωμάτιο τους, αλλά και συναρπαστική γιατί ο καθένας μας νιώθει ότι είναι πρόεδρος και όλο αυτό ανέξοδα.

Επειδή όμως στις ομάδες δεν έχουμε μόνο αγορές υπάρχουν και οι πωλήσεις, και σύμφωνα με κάτι ειδήσεις που παίζουν ας γράψω την άποψη μου για το πως βλέπω και πως θέλω να κινηθεί ο Ολυμπιακός.

Για αρχή θα πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιους ρόλους. Εμείς απ’ έξω τα βλέπουμε αλλιώς και πιο συναισθηματικά αλλά η σκληρή και ορθή πραγματικότητα είναι όπως τα βλέπουν αυτοί που τα ζουν από μέσα και πρέπει να τα βλέπουν εντελώς κυνικά.

Έτσι τα βλέπω και εγώ, οι συναισθηματισμοί πάνε περίπατο όταν μιλάμε για μπίζνες και χρήμα, ξεκάθαρα! Ο Ολυμπιακός είναι μια ΠΑΕ, ένας οργανισμός, μια εταιρεία που λειτουργεί όπως οι εταιρείες στον πλανήτη που θέλουν να έχουν παρόν και μέλλον. Έσοδα – έξοδα και κάθε φορά κινήσεις που θα τις κάνουν ακόμα καλύτερες.

Εάν θέλουμε να έχουμε κάτι για το θαυμάζουμε ή να μας θυμίζει κάτι, ή να μας κάνει να μας φέρνει πιο κοντά, να το πληρώνουμε αλλά να μην μας προσφέρει αυτά για το κάτι παραπάνω, τότε μιλάμε για ίδρυμα, ή για το υπουργείο πολιτισμού.

Οι ομάδες έχουν οργανόγραμμα, και ανθρώπους γνώστες στις θέσεις όπου θα προσφέρουν το κάτι παραπάνω, έτσι θέλω να δουλεύει ο Ολυμπιακός και κινήσεις όπως ο ερχομός Καρεμπέ και Μοντεστό πριν κάτι χρόνια αυτό έδειξαν και με επιτυχία. Οι διαφαινόμενες μεταγραφές των Ιταλών για κάποια κομβικά πόστα στην ομάδα, εάν ευσταθούν και γίνουν, δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει σε αυτό τον σωστό δρόμο.

Πρώτα τελειώνεις με τα πάνω πάνω και μετά συνεχίζεις προς τα κάτω, όπου στην πιο χαμηλή βαθμίδα είναι οι παίκτες και μεταγραφές. Γιατί οι κινήσεις που θα γίνουν θα γίνουν βάση κάποιου σχεδιασμού και όχι στην τύχη, σχεδιασμός που στον Ολυμπιακό σίγουρα έχει γίνει καιρό τώρα.

Ο κόσμος θα γράφει θα λέει, εντάξει και κάθε μέρα μεταγραφές να κάναμε θα το γουστάρανε είπαμε είναι μεγάλη “πρέζα” το όλο σκηνικό ποιος θα έρθει ποιος θα φύγει.

Πάμε τώρα στα το ποιος θα φύγει, γιατί ναι μεν θα αγοράσεις αλλά πρέπει να έχεις και θέσεις. Μάθετε λοιπόν ότι εν έτη 2022 να μην κολλάτε σε ονόματα και στο μυαλό σας όταν θέλετε να κρίνετε κάποιον να βάζετε την συνολική παρουσία του και όχι μια καλή περίοδο.

Ποιο φανατικός οπαδός του ΚΦ7 από εμένα άντε να υπάρχουν άλλοι λίγοι ακόμα. Όσοι με ξέρουν έγραφα υπέρ του τις εποχές που όλοι τον έκραζαν ως περπατητή και αυτός έκανε απίστευτες σεζόν με νούμερα σε γκολ και ασίστ. Είναι τρομερός παίκτης με απίστευτη τεχνική, αλλά… αργός! Στο σημερινό ποδόσφαιρο όταν είσαι αργός, αργά ή γρήγορα σε “ξερνάει” το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Ο ΚΦ7 όταν πήγε να κάνει την επόμενη καλή σεζόν του τότε με ερχομό Λάζαρου, είχε την ατυχία των χιαστών, τότε που το καλοκαίρι είχε φέρει και τον Γερμανό γυμναστή που κάνει personal σε πολλούς παίκτες και τους ανεβάζει σε φυσική κατάσταση. Ο Φορτούνης είχε αποφασίσει για το βήμα παραπάνω και το έκανε με πράξεις όχι με λόγια, αλλά… η ατυχία χτύπησε την πόρτα και χιαστοί… Πέρασαν και μετά καπάκια πάλι χιαστοί… αυτό ήταν.

Μπροστά του ήρθε ο Βαλμπουενά και κάπως σα να τον πήρε από κάτω, δεν μπόρεσε ποτέ να βρει τον τότε εαυτό του και αυτό που ξέραμε ότι μπορεί να προσφέρει. Η ταχύτητα του ήταν πάντα ένα κλικ πιο αργή από άλλους, αλλά τον βοηθούσε η απίστευτη τεχνική κατάρτιση που έχει. Αυτό όμως δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ, το ποδόσφαιρο τρέχει, οι ομάδες πια δεν ψάχνουν για ποδοσφαιριστές αλλά για αθλητές πρωτίστως.

Τι νομίζετε στον Σισέ για παράδειγμα εάν τον πάρουν μεταγραφή θα τον πάρουν γιατί ανεβάζει τη μπάλα από την άμυνα στο κέντρο (που δεν το κάνει) ή “αγοράζουν” τα σωματικά του προσόντα και πάνω σε αυτά θα πλάσουν έναν καλό αμυντικό. Ταχύτητα, αντοχή και άλμα αγοράζουν, αυτά ψάχνουν πρώτα να είναι αθλητές και έχοντας φτιάξει με ομάδα με αθλητές μπορείς να βάλεις και τους τεχνίτες όπου οι αθλητές θα καλύψουν τις αδυναμίες τους.

Ο Ολυμπιακός με τον Φορτούνη στις αρχές το έκανε κάπως έτσι, όταν είχε πίσω του χαφάρες που έτρεχαν και μπακ το ίδιο. Όταν δεν υπήρχε η ταχύτητα και ο ίδιος χανόταν. Εννοείται ότι είμαι fan του, αλλά αυτή τη στιγμή θέλω το καλό για την ομάδα και τίποτα λιγότερο.

Όπως επίσης, προσωπική γνώμη είμαι κατά στο να κρατάμε παίκτες “τιμής ένεκεν” γιατί έπαιζαν παλιά στον Ολυμπιακό. Τα έχω ξεπεράσει αυτά και θέλω ανθρώπους γνώστες στις θέσεις που πρέπει για να κάνουν το καλύτερο για τον οργανισμό Ολυμπιακό.

Αυτό είναι Ελληνικό φαινόμενο και το βλέπω από τον κόσμο που δένετε για πλάκα με παίκτες και μετά γίνονται “ιερές αγελάδες” μην τους ακουμπήσουμε. Θα ξεχάσω το τι έγινε με τις ζωγραφιές στο γήπεδο;;; Ξεκολλάτε και μην “παντρεύεστε” παίκτες, δεν με ενδιαφέρει εάν έχει 1 ή 50 Έλληνες, εάν δεν είναι καλοί δεν υπάρχει λόγος να κρατάμε κόσμο είτε επειδή είναι Έλληνας, είτε γιατί ξεκίνησε από του Ρέντη, είτε, είτε είτε.

Ωραία ας πάρουμε πίσω όλους όσους έφυγαν και δεν έκαναν την καριέρα που πιστεύαμε αλλά ξεκίνησαν από του Ρέντη. Με το ζόρι δηλαδή να κρατάμε παίκτες που δεν κάνουν για αυτό τον Ολυμπιακό, αλλά τους είχαμε στις ακαδημίες. Από τις ακαδημίες θα περάσουν χιλιάδες παιδιά, μετρημένοι στα δάχτυλα θα κάνουν μεγάλη καριέρα είτε στον Ολυμπιακό είτε αλλού.

Εμένα με νοιάζει να χτιστεί η ομάδα που θα κάνει το παραπάνω βήμα και ας είναι από 100 άγνωστους μεταξύ τους αλλά γνώστες της εκάστοτε θέσης που τον πληρώνει η ΠΑΕ. Δεν με νοιάζει πως τον λένε, από που είναι, δεν με νοιάζει εάν δεν έπαιξε ποτέ στον Ολυμπιακό, είπαμε, δεν είμαστε ίδρυμα να πληρώνουμε άτομα επειδή πέρασαν από την ομάδα.

Όσοι πέρασαν από τον Ολυμπιακό, τιμήθηκαν, πληρώθηκαν και έζησαν στιγμές που άλλοι συνάδελφοι τους ίσως να μην ζήσουν και ποτέ στην καριέρα τους. Αλλά το να φτιάχνεις κάτι πρέπει να βρίσκεις του καλύτερους στον τομέα τους πέρα από συναισθηματισμούς.

Μου αρέσει πάντως που κουνάνε το δάχτυλο και δημοσιογράφοι στην ΠΑΕ για τις λογικές της και τις κινήσεις που κάνει, λες και από την τσέπη τους πληρώνουν, λες και η ΠΑΕ θέλει ο Ολυμπιακός να γίνει χειρότερος και όχι καλύτερος. Αλλά ξέρουν άλλοι που η δουλειά τους είναι άλλη και όχι αυτοί που πληρώνονται για τη δουλειά αυτή.

Έχουμε χάσει κάθε μέτρο και λογική σε αυτή τη χώρα, για αυτό και αυτό το απόλυτα προσωπικό (λες και τα άλλα κείμενα μου δεν είναι προσωπικά) ξέσπασμα.

Sorry αλλά το μόνο που με νοιάζει είναι να κατακτώ τίτλους και να βλέπω καλή μπάλα. Εάν αυτό μου το προσφέρουν 11 εξωγήινοι δεν με ενδιαφέρει. Μην σας θυμίσω όπου ακόμα και σήμερα υπάρχουν απόψεις διαφορετικές σε παρόμοια κατάσταση σε άλλο σπορ…

Οι κινήσεις της ΠΑΕ θα κριθούν στο χορτάρι και μόνο, αλλά η επόμενη φιέστα που θα έρθει σε ένα χρόνο θα έχει ξεγράψει τις πίπες που διαβάζουμε (βάζω και τα δικά μου κείμενα μέσα) εδώ και εκεί… Εάν κάποιος πιστεύει θα τα κάνει καλύτερα ας αρχίσει διοίκηση από ομάδα της περιοχής του και σιγά σιγά να ανεβαίνει, στο τσάμπα να λέμε, να κρίνουμε και να προτείνουμε το κάνουν και οι παπαγάλοι…

Για να προλάβω, εάν σε κάποιον δεν αρέσει ότι διάβασε δεν είναι δικό μου πρόβλημα και θέμα, την άποψη μου έγραψα ελεύθερα και όπως τα βλέπω εγώ. Πολλά μπορεί να ενοχλούν αλλά σε βάθος χρόνου με δικαιώνουν όπως έχουν γίνει και άλλες φορές…