redview-og
16 Ιουνίου, 2022
Banner

Το politcal correctness σας κούρασε…

Κανονικά θα έπρεπε να είχα γράψει κείμενο για το διπλό στο ΟΑΚΑ και το 2-0 που έκανε ο Ολυμπιακός στη σειρά για το πρωτάθλημα, αλλά τι να σας γράφω, τα ίδια πάλι; Θα έχουμε χρόνο, εξάλλου υπάρχει άλλο ένα παιχνίδι αύριο.

Πάντως από το πουθενά έσκασε ένα θέμα που δίνει ευκαιρία να γράψω κάποια πραγματάκια, από αυτά που λέμε μεταξύ μας σε παρέες.

Χθες η αθλήτρια του Ολυμπιακού στο γυναικείο μπάσκετ, Ευαγγελία Βαμβακά έγινε στόχος των πράσινων payroll γιατί δεν έχουν τι άλλο να πουλήσουν και να αποσπάσουν την προσοχή του κοινού τους από την κατάντια της φετινής πορείας που έχει η ομάδα τους.

Χθες κάποιοι έγιναν ξαφνικά ευαίσθητοι και την είδαν politcal correct, θίχτηκαν με ένα story που ανέβασε η αθλήτρια στο προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

Οπότε πάμε λοιπόν… Ξεκινάμε από τα βασικά, τα προσωπικά μας προφίλ σε social media στο facebook, instagram, twitter κτλ, εφόσον έχουν όνομα, φωτογραφία και τα διαχειριζόμαστε εμείς, είναι το ξαναγράφω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να γράφουμε, και να ανεβάζουμε ότι μας καυλώσει, έτσι απλά. Είναι δικό μας, δική μας ιδιοκτησία οπότε ότι γουστάρουμε θα ανεβάζουμε, μα πραγματικά ότι γουστάρουμε.

Αυτό άλλους μπορεί να τους διασκεδάζει, άλλους μπορεί να τους ενοχλεί, στα παπάκια μας η γνώμη των άλλων, για πάρτη μας γράφουμε και ανεβάζουμε, στην τελική αυτή είναι η άποψη μας και αισθητική μας. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα γιατί και εγώ αρκετές φορές σε πράγματα που έχω γράψει ή ανεβάσει στο προσωπικό μου προφίλ στο facebook έχω δεχτεί σχόλια που μου λένε να μην γράφω, να μην παίρνω θέση σε άλλα πράγματα, ακόμα και σχόλια του τύπου “μείνε στα αθλητικά που γράφεις καλά και άσε τα άλλα θέματα”.

Η Βαμβακά είναι Ολυμπιακός, δεν το έχει κρύψει και δεν ανακαλύψαμε τον τροχό. Ανέβασε κάτι που προσωπικά ως Ολυμπιακός το γούσταρα, είναι της αισθητικής μου στην πλάκα και μια χαρά το βρίσκω. Αλλά για τους ευαίσθητους πράσινους ΑΡΔ τους ενόχλησε που τον αποκάλεσε “Ιωάννα”… αλήθεια ρε πράσινα payroll όταν ο “φανταστικός πράσινος λαός” όπως μας έλεγε και η Χαντάβα έβριζε τη Γιώτα με το “Γιώτα γδύσου να δούμε το ….σου” (αλήθεια οι φεμιναζί που είναι;) ήταν άλλη μια μέρα στον Ελληνικό αθλητισμό;

Όταν σε κάθε εντός έδρας σας παιχνίδι και σε γυναικεία σπορ ακούμε ότι ακούμε, εκεί δεν σας πιάνει ευαισθησία; ή επειδή είναι αθλήτριες το φυσιολογικό είναι μόνο να ακούν και όχι να απαντούν; Όπου σε παιχνίδι δεν απαντούν, αλλά εκτός γηπέδων ρε κλόουν είναι άνθρωποι και μπορεί να είναι και οπαδοί, το κακό που είναι;

Εκτός εάν είσαι μεγαλομέτοχος και έχεις το ακαταλόγιστο να βρίζεις έξω από αποδυτήρια; Εκεί που ήσασταν ρε κλόουν των πλήκτρων. Όταν γυναίκες φορούσαν οπαδικά μπλουζάκια με τα τσο και λο, το ξαναγράφω γυναίκες τα φορούσαν ήταν απλά για τον χαβαλέ αλλά σας πείραξε η Βαμβακά που στην τελική φέτος σας γλέντησε και μέσα στο κοτέτσι σας.

Λοιπόν για έχετε γνώση. Αρκετοί αθλητές του ερασιτέχνη Ολυμπιακού τυγχάνει να είναι και Ολυμπιακοί, άλλοι πιο χαμηλών τόνων, άλλοι πιο φανατικά. Στο γήπεδο όταν φοράνε την εμφάνιση είναι αθλητές και κάνουν τη δουλειά τους (δηλαδή να σας γλεντάνε). Εκτός γηπέδων είναι άνθρωποι, φίλαθλοι, οπαδοί το οτιδήποτε γουστάρει ο καθένας να είναι. Αφήστε τα της εποχής political correct και τις αλα καρτ ευαισθησίες σας για να μαζέψετε κλικ, like ή να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο σας.

Όπως τα ακούει η Βαμβακά και κάθε αθλητής και αθλήτρια σε χορτάρι, παρκέ, τάραφλεξ και πισίνα, για εμένα έχει το ίδιο δικαίωμα όταν είναι στην εξέδρα να το ανταποδώσει και να κάνει την ίδια πλάκα. Δικαίωμα του καθενός είναι να γράψει και ποστάρει ότι γουστάρει μέσα σε κάποια όρια. Τα όρια τα ξεπερνάς όταν προτρέπεις για βία ή στοχοποιείς άτομα όπως επίσης έχετε κάνει ρε πράσινοι κλόουν στο παρελθόν μέσα από instagram stories και στο twitter. Όταν βρίζετε σπίτια, παιδιά, γυναίκες κτλ και μετά κλείνετε τα προφίλ σας… τι πιο σύνηθες που θα έλεγε και μια ψυχή, ήδη έγιναν δύο τέτοια γεγονότα με Νέντοβιτς και έναν γνωστό πράσινο – οπαδό – υπάλληλο; – troll;

Για να το κλείνω και να μην κουράζω, στα προσωπικά μας προφίλ ανεβάζουμε ότι γουστάρουμε, για αυτό είναι και προσωπικά. Δεν σου αρέσει, σε ενοχλεί; κάνεις unfollow ή το προσπερνάς, μην μας πρήζετε μπάλες. Αρκετά μας τα έχουν φουσκώσει οι “χιονονιφάδες” γύρω μας που με το παραμικρό φτιάχνουν οργανισμούς, στρατούς, κοινότητες για το κάθε τι που δεν τους αρέσει και σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι λάθος επειδή δεν είσαι με τη δική τους γραμμή.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στις μέρες μας, όπου μειονότητες σε διάφορα θέματα έχουν τόσο μεγάλη προβολή και ενώ θέλεις να γράψεις την άποψη σου που αρκετές φορές μπορεί να είναι ίδια με τους πολλούς να σε κάνουν να νιώθεις άβολα γιατί θίχτηκε ο ένας.

Προσωπικά το έχω γράψει και το λέω με όποιον μιλάω. Στα ριπαπα μου εάν θιχτεί κάποιος με τα λεγόμενα ή γραφόμενα μου, δεν θα καταπιεστώ εγώ επειδή δεν αρέσει (και φυσιολογικό να μην έχουμε ίδιες απόψεις) σε κάποιον κάτι ή να κάνω τον μαλάκα για να μην χάσω μια επαφή, φιλία, κλικ, like κτλ επειδή έχω διαφορετικές απόψεις, λογικές κτλ.

Σε προσωπικό επίπεδο τουλάχιστον είμαι ειλικρινής σε ότι γράφω και λέω και προτιμώ να το λέω στα ίσα παρά να το λέω στην πλάτη του καθένα. Όποιος ξέρει επιλέγει τι να εκτιμήσει, αλλά θα συνεχίσω να γράφω όπως και ότι βλέπω, όπως γουστάρω, τόσο απλά.

Αφήστε την Βαμβακά που στο μπάσκετ έχει τίτλους ενώ εσείς φέτος θα είστε στο μηδέν όπου θα έχει και συνέχεια…

ΥΓ: Θα γραφτεί και άλλο κείμενο για politcal correctness και δημοσιογράφους, όπου αρκετοί το παίζουν ουδέτεροι για να μη χάσουν το μετριοπαθές κοινό τους. Αλλά όταν έχουν την ευκαιρία γράφουν οπαδικά εάν είναι ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κτλ ή νιώθουν “ντροπή” κάποιες φορές άλλοι που είναι Ολυμπιακοί…