Apollon_Patras_OlympiacosBC_A1_Basketleague_2022_RedView
11 Οκτωβρίου, 2022
Banner

Πλεονέκτημα και βρείτε τους άλλους 3 για το Final Four

Δεν έγραψα κείμενο μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη αλλά ευκαιρία είναι τώρα μετά την πρώτη αγωνιστική στην Α1.

Τα πράγματα είναι απλά, πλεονέκτημα και πρωτάθλημα στο μπάσκετ από Οκτώβριο μήνα. Αυτά τα είχαμε συνηθίσει στο ποδόσφαιρο, ήρθε η ώρα να τα συνηθίσουμε και στο μπάσκετ.

Ξέρω ξέρω αρκετοί θα πουν ότι βιάζομαι και άλλοι που γράφουν δημόσια είναι πιο επιφυλακτικοί γιατί ποτέ δεν ξέρεις, αλλά τα πράγματα είναι πεντακάθαρα.

Ο μοναδικός αντίπαλος στην Ελλάδα σίγουρα έχει ρόστερ πιο καλό και ορθολογικό σε σχέση με πέρυσι, αλλά παραμένει κατώτερο του Ολυμπιακού, που έχει ήδη ένα κορμό και με τις προσθήκες φέτος έγινε ακόμα καλύτερο το ρόστερ σε σχέση με πέρυσι. Επίσης για εμένα ο coach Ράντονιτς είναι λίγος και σε σχέση με τον Μπαρτζώκα η διαφορά είναι χαώδης.

Οπότε στα των εντός συνόρων τα πράγματα είναι απλά και έχουν κλειδώσει. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ομάδα που μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό, έναν Ολυμπιακό με λύσεις σε όλες τις θέσεις.

Στα της Ευρώπης το ξεκίνημα και η εικόνα έδειξαν για άλλη μια φορά ότι πρέπει να ψάξουν τις άλλες 3 ομάδες που θα είναι στο Final Four. Δεν μπορώ να δω πως αυτή η ομάδα να μην είναι και πάλι εκεί, ενώ όπως σας έχω γράψει πολλές φορές δεν γίνεται αυτή η φουρνιά και συνδυασμός παικτών που υπάρχουν στο ρόστερ να μην σηκώσουν μια Ευρωλίγκα.

Ο μπασκετικός Ολυμπιακός έχει το πιο εύκολο γράψιμο και ο καθένας μπορεί να κάνει αναλύσεις επί αναλύσεων αφού το προσφέρει απλόχερα η ομάδα με το μπάσκετ που παίζει.

Ένα μπάσκετ που ξεκινάει από την άμυνα, σήμα κατατεθέν του Ολυμπιακού διαχρονικά και μπροστά έχει τους παίκτες να βγάζουν την ποιότητα τους.

Θα έρθουν και ήττες εννοείται, αλλά δεν θα επηρεάσουν αυτό που έχει φτιαχτεί, είναι ήττες όπου στον αθλητισμό είναι μέσα στο πρόγραμμα, και απόλυτα φυσιολογικές γιατί έτσι είναι σε όλα τα σπορ, δεν πάει τρένο κανένας.

Το θέμα με αυτή την ομάδα είναι ότι τα παιχνίδια φαίνονται λίγα και θέλεις να τους βλέπεις συνέχεια, οπότε αντιμετωπίστε κάθε παιχνίδι ως συλλεκτικό και μοναδική παράσταση.

Για εμένα η καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη ομάδα στην Ευρώπη όπου έχει επίσης ένα extra credit το ότι είναι οικογένεια, κάτι που το βλέπεις μέσα στο παρκέ από τις εκφράσεις τους και κινήσεις τους. Βλέπεις ανθρώπους όπου δεν παίζουν επειδή είναι επαγγελματίες και έχουν πληρωθεί για να κάνουν κάτι, αλλά παίζουν επειδή το γουστάρουν και περνάνε καλά όλοι μαζί. Αυτό βγαίνει προς τα έξω για αυτό βλέπουμε και το μπάσκετ που βλέπουμε.

Έρχεται ένα εντός έδρας παιχνίδι με τους Λιθουανούς που τείνει να γίνει κακός δαίμονας της ομάδας αλλά όχι και αυτή τη φορά. Με 2-0 είναι ένα καλό ξεκίνημα για την διαβολοεβδομάδα που θα έρθει σε Ισπανικό έδαφος αντιμετωπίζοντας Ρεάλ και Μπασκόνια αντίστοιχα.

Ο φετινός μπασκετικός Ολυμπιακός θα είναι πάλι μια απόλαυση και όποιος μπορεί αξίζει να βλέπει τα παιχνίδια από κοντά αφού οι βραδιές που έρχονται θα είναι μοναδικές!