OlympiacosBC_PeristeriBC_A1_Basketleague_2022_RedView
17 Οκτωβρίου, 2022
Banner

Κάθε παιχνίδι και μια παράσταση

Για άλλη μια φορά δεν έγραψα μετά από αγώνα της Euroleague και γράφω μετά από παιχνίδι της Α1, αλλά το είχα γράψει σε κείμενο πιο παλιά. Τα πιο εύκολα “γραψίματα” θα έχει ο μπασκετικός Ολυμπιακός φέτος αφού η ομάδα συνεχίζει από εκεί που τελείωσε η προηγούμενη σεζόν.

Ένα ρόστερ που οι προσθήκες το έχουν ανεβάσει επίπεδο και ο Μπαρτζώκας να έχει “πονοκέφαλο” ποιον να πρωτοβάλει στο παιχνίδι.

Η μοναδική μου ένσταση και προβληματισμός όπου πάλι σας το είχα γράψει πριν ξεκινήσουν τα παιχνίδια ακούει στο όνομα Κάνααν. Ενώ στις θέσεις 4-5 με ΠίτερςΜπολομπόι και Ταρίκ Μπλάκ ανέβηκε επίπεδο, η αντικατάσταση του Ντόρσει με προβληματίζει.

Όχι ότι δεν ξέρει μπάσκετ, τα έχουμε πει, αλλά είχα γράψει επίσης ότι προβλέπω μεγάλες διακυμάνσεις στο σουτ του παίκτη. Βέβαια στα τελευταία παιχνίδια αυτό έχει κατά κάποιο τρόπο καλυφθεί από άλλους παίκτες, όπως ο Λαρεντζάκης που συνεχίζει να έχει απίστευτα νούμερα. Ακόμα και από τον Πίτερς στο 4 που χθες είχε 3 στα 6 τρίποντα, ποσοστό δηλαδή 50% τη στιγμή που ο Πρίντεζης είχε κάπου 1 στα 3 αλλά δεν έπαιρνε και πολλά σουτ, προτιμούσε παιχνίδι πιο μέσα στη ρακέτα.

Βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός φέτος παίρνει πράγματα που πέρυσι δεν τα είχε και αυτό εννοείται είναι καλό, εννοείται μεταφράζεται στο ανεβάζει επίπεδο. Σκεφτείτε ο Κάνααν να είχε την απόδοση του Ντόρσει παράλληλα με όπως είναι τώρα η ομάδα, για πόσο ακόμα καλύτερη επίθεση θα μιλάγαμε.

Ο χρόνος και το βάθος των πρωταθλημάτων (Α1 & Euroleague) αργά η γρήγορα θα δείξουν εάν υπάρχει θέμα, και επειδή όλοι οι παίκτες είναι άνθρωποι είναι φυσιολογικό να έρθει και η καμπή της απόδοσης κάποιων παικτών.

Μόνο το “σίγουρο” σουτ με προβληματίζει που είχαμε στην περιφέρεια. Ένα σουτ για να τα λέμε όλα όπου σε δύσκολα παιχνίδια ή και κρίσιμα κάποιες φορές δεν υπήρχε από τον Ντόρσει, με αποκορύφωμα η σειρά με τη Μονακό, για να τα λέμε όλα και τα καλά και τα άσχημα.

Σίγουρα ο Μπαρτζώκας και οι βοηθοί του έχουν καλύτερη εικόνα από την καθημερινή ενασχόληση με την ομάδα και μπορεί να έχουν και τη λύση. Εάν με ρωτούσε κάποιος ποιον προτιμώ; Θα επιλέξω τον Κάνααν με τα ποσοστά που ήρθε στον Ολυμπιακό, γιατί είναι πιο συγκεντρωμένος παίκτης, πιο ομαδικός ας το πω, σε σχέση με το Ντόρσει που θα κάνει και τις τρέλες του εκτός συστημάτων, κάτι που ο Μπαρτζώκας ως ένα σημείο το άφηνε και ορθώς.

2-0 στην Euroleague, 2-0 και στην Α1 και το ταξίδι για τους τίτλους συνεχίζει. Στην Ελλάδα μπορεί να τελειώσει τη σεζόν και αήττητος να ξέρετε… Στη Euroleague έρχεται εβδομάδα με διπλούς αγώνες στην Ισπανία.

Το καλό είναι ότι πηγαίνει εκεί με 2-0 όπου η μια νίκη έχει γίνει στη Βαρκελώνη, έδρα που δεν θα περάσουν και πολλές ομάδες. Πρώτα Μαδρίτη δύσκολο παιχνίδι, και μετά στη Μπασκόνια όπου εκεί πιστεύω ο Ολυμπιακός θα το κάνει το διπλό.

Για τη Ρεάλ είμαι συγκρατημένος γιατί οι Μαδριλένοι θα είναι υποψιασμένοι αλλά είναι και Ρεάλ με ότι σημαίνει ότι τα αμφισβητούμενα σφυρίγματα θα τα πάρει υπέρ της. Η Μπασκόνια δεν με τρομάζει και τόσο, σε τέτοιες έδρες ο Ολυμπιακός θα περνάει. Ενώ περιμένω να δω και πάλι το απίστευτο παρκέ με τα χρώματα που του έχουν.

Τρομερή εικόνα με τον κόσμο που πήγε χθες στο ΣΕΦ για παιχνίδι Α1 που δεν είναι ντέρμπι. Λίγο ότι ήταν ο πρώτος αγώνας της σεζόν, λίγο η επιστροφή Σπανούλη έπαιξαν το ρόλο τους, αλλά τα έχω πει, φέτος κάθε παιχνίδι είναι και μια παράσταση και αξίζει να βλέπουμε από κοντά την ομάδα.

Θα έρθει πάλι η στιγμή για τα playoffs της Euroleague και θα τρέχετε να βγάλετε κάρτες φιλάθλου και εισιτήρια… κάντε τα κουμάντα σας, εγώ σας ενημέρωσα μια φορά.

ΥΓ: Ήθελα να γράψω για το ποδόσφαιρο μετά τον αγώνα με την Καραμπάκ που η ομάδα είχε σαφώς καλύτερη εικόνα, αλλά ας περάσει και το σημερινό να έρθει πακέτο το νέο κείμενο, δύο σε ένα.