OlympiacosFC_PAOKFC_Superleague_2022_RedView
18 Οκτωβρίου, 2022
Banner

Πάρτε το αλλιώς πριν να είναι αργά

Μετά τον εκτός έδρας αγώνα για το Europa League με Καραμπάκ δεν έγραψα κείμενο και είπα να το κάνω πακέτο μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ένα παιχνίδι που περίμενα την άνετη νίκη σύμφωνα με την εικόνα που είχα της ομάδας από το Αζερμπαϊτζάν, λίγο και η έδρα περίμενα εύκολο απόγευμα, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που είναι κατώτερος από τις προηγούμενες σεζόν.

Ο Ολυμπιακός εχθές εάν κάποιος δεν ήξερε ή έβλεπε το σκορ θα νόμιζε ότι κερδίζει με την εικόνα που είχε σε αρκετά σημεία του αγώνα όπου πίεζε και έκανε τη μια φάση πίσω από την άλλη. Το αποτέλεσμα όμως ήταν ήττα με 1-2 και στο μυαλό μου αμέσως μου έρχονται περσινές ατάκες όπου ο Ολυμπιακός κέρδιζε όπως όπως αλλά στον κόσμο ξένιζε γιατί ήθελε και θέαμα… ορίστε το πήρατε το θέαμα αλλά οι 3 βαθμοί πήγαν αλλού…

Ένα πράγμα που ήταν σήμα κατατεθέν του Ολυμπιακού επί Μαρτίνς ήταν η άμυνα, όπου αυτή του έδινε το πρωτάθλημα. Όπως και στο μπάσκετ που λένε η επίθεση κόβει τα εισιτήρια αλλά η άμυνα δίνει τους τίτλους.

Θα κάνω ένα μικρό φρεσκάρισμα γιατί οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

Σεζόν 2018-19 σε 30 παιχνίδια είχε 24-3-3 και γκολ 71-17. Ο ΠΑΟΚ τερματίζει πρώτος με 26-4-0 και 66-14

Σεζόν 2019-20 σε 26 παιχνίδια είχε 20-6-0 και γκολ 53-9. Ο 2ος ΠΑΟΚ 50-23 και η 3η ΑΕΚ 42-22 γκολ

Σεζόν 2020-21 σε 26 παιχνίδια είχε 21-4-1 και γκολ 64-13. Ο 2ος Άρης 34-16 και 3η ΑΕΚ 41-29 γκολ

Σεζόν 2021-22 σε 26 παιχνίδια είχε 20-5-1 και γκολ 47-14. Ο 2ος ΠΑΟΚ 50-24 και 3η ΑΕΚ 42-28 γκολ

Σεζόν 2022-23 σε 8 παιχνίδια έχουμε 4-2-2 και γκολ 12-7. Την ίδια στιγμή ο 1ος ΠΑΟ έχει 14-2 και 2η ΑΕΚ 15-4

Η επίθεση όπως και στο μπάσκετ είναι θέμα ικανότητας αλλά και θέμα timing, ημέρας κτλ. Όμως το γκολ μπορεί να έρθει από μια στραβοκλωτσιά, ένα στημένο, ένα λάθος της άμυνας και εννοείται από προσωπική ενέργεια κάποιου παίκτη που έχει την ικανότητα για κάτι τέτοιο.

Η άμυνα όμως είναι άλλη ιστορία και πιο ομαδική προσπάθεια. Ο Σα τις χρονιές που ήταν στον Ολυμπιακό ναι μεν ήταν ένας καλός τερματοφύλακας, αλλά μπροστά του είχε ένα τοίχος με Σεμέδο στην πρώτη του παρουσία να είναι ένας πραγματικός βράχος και θυμηθείτε στην πρώτη του σεζόν είχε τον Μεριά δίπλα του! Αλλά στα χαφ ΓκιλιέρμεΜπουχαλάκης έκοβαν και έραβαν.

Στη δεύτερη σεζόν του Σεμέδο δίπλα του ήταν ο Μπα και σε κάποια παιχνίδια στην Ευρώπη μαζί με Σισέ, τρεις στην άμυνα και στα άκρα ΡαφίνιαΝτράγκερ και μπροστά τους ΠέπεΕμβιλά. Αλλά κυρίως ο Σεμέδο δίπλα του είχε ΣισέΜπα όπου είχε ξεκινήσει και η φιλολογία για το πόσο θα πουληθούν με υπεραξία, αφού με την εικόνα που είχαν στην ΠΑΕ πίστευαν ή έτσι μπορεί να τους είχαν μεταφέρει ότι μπορεί να γίνει.

Κάπου στα μέσα της σεζόν 2020-21 έρχεται ο Σωκράτης, τον Ιανουάριο στη χειμερινή περίοδο των μεταγραφών ως ένας παίκτης που ήθελε να επιστρέψει Ελλάδα με την εμπειρία του από τα αρκετά χρόνια στα Ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ενώ σίγουρα θα είχαν πει και στον πρόεδρο ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν κάτι σαν μαχαιριά και στον αντίπαλο του Μελισσανίδη. Έρχεται η κατηφόρα του Σεμέδο, το κέντρο αλλάζει με έναν Καμαρά που επίσης είχαν έτοιμο για πώληση αλλά κάθε καλοκαίρι έμενε στην ομάδα, άλλαξε και μάνατζερ και κάπου εκεί άρχιζε να στραβώνει γενικά το κλίμα. Βρέθηκε και η ευκαιρία για τον ερχομό του Μανωλά και η άμυνα άλλαξε εντελώς.

Ο Μαρτίνς δούλευε με ότι είχε όπως το είχε και όπως είχε γίνει. Δεν είμαι στα γραφεία, δεν είμαι στα αποδυτήρια δεν έχω ιδέα τι μπορεί να έχει συμβεί πίσω από τις πόρτες πέρα από κάποιες φήμες που όλοι θα έχουν ακούσει διάφορα, ισχύουν δεν ισχύουν δεν το γνωρίζω.

Χάθηκε όλο το καλό κλίμα που είχε η ομάδα αυτό που λέμε οικογένεια και είχαμε από μουρμούρες μέχρι μουτράκια από κάποιους επαγγελματίες. Στην ΠΑΕ άνθρωποι είχαν πειστεί για το project φέρνουμε ένα καράβι παίκτες ξένους φθηνούς και θα τους πουλάμε Χ10 φορές έτσι ώστε η ομάδα να έχει χρήματα για τυχόν υπερβάσεις.

Δεν είναι κακό αυτό, ίσα ίσα έτσι πρέπει να δουλεύουν όλες οι ομάδες, αλλά εδώ το πράγμα ξεχείλωσε κάπου, αφού μάνατζερ έφερναν κάθε καρυδιάς καρύδι όπου προσωπικά δεν ξέρω εάν υπήρχε κάποιος να τους κόψει ή να πει κάπου ένα στοπ.

Για να φτάσουμε σήμερα η ομάδα να έχει σχεδόν 3 και 4 ενδεκάδες που από αυτούς έχουν βγει 15-18 παίκτες που είναι λογικό να παίζουν.

Αλλά οι άλλοι που δεν παίζουν και βρίσκονται στον Ολυμπιακό εννοείται πληρώνονται κανονικότατα, ο Λαλά για παράδειγμα που τον ζητούσαν ομάδες από τη Γαλλία αλλά είναι στου Ρέντη, αν δεν κάνω λάθος έχει συμβόλαιο κάπου στα 800.000 ευρώ! Κάτι Ντελαφουέντε και Μπόουλερ δεν υπάρχουν και σαν να μην έφτανε αυτό κάποιος στην ΠΑΕ αποφάσισε να δοθεί δανεικός ο Ζιγκερνάγκελ και να κρατήσουμε άλλους και άλλους.

Να θυμίσω ότι ο Ζίγκερ έφυγε και άφησε πίσω 2 γκολ, όσα έχει ο Ελ Αραμπί παίζοντας σε πιο πολλά παιχνίδια και με συμβόλαιο 2.000.000€ κλειστό για δύο χρόνια.

Για να πάω στο άλλο μεγάλο θέμα. Ολόκληρο Ολυμπιακός και περίμενε να κάνει σχεδιασμό όταν θα τελείωνε θετικά η αρνητικά η παραμονή του Μαροκινού στην ομάδα; Ο Ολυμπιακός είσαι, και ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω όλων και όμως ολόκληρη μεταγραφική περίοδο έμεινε στάσιμος γιατί ο Ελ Αραμπί ήθελε 1 μήνα για να πάρει απόφαση.

Του έκαναν το χατίρι (για εμένα λάθος) και τι βλέπουμε; Το απόλυτο τίποτα. Μαρτίνς, Κορμπεράν και Μίτσελ δεν τον ξεκινούσαν βασικό, οπότε ή κάτι έβλεπαν ή κάτι ήξεραν παραπάνω απ΄ όλους μας. Πάντως sorry κι oλας οι επιθετικοί δεν σταματάνε στον Ελ Αραμπί

Μιλάμε για μια στάση αναμονής την ίδια στιγμή όπου η ομάδα έπρεπε να ετοιμαστεί για τα προκριματικά παιχνίδια της Ευρώπης και τι πιο φυσιολογικό με την ενδεκάδα της προηγούμενης σεζόν ξεκίνησε με τα όποια θέματα της.

Κάπου εδώ να θυμίσω κι oλας όλους εκείνους που είχαν την καραμέλα της μη προετοιμασίας, γιατί τόσο κλόουν είναι που αναμασάν ότι τους λένε οι απόφοιτοι ΙΕΚ δημοσιογραφίας. Μια χαρά τρεξίματα έχει ο Ολυμπιακός, και στα προκριματικά έπαιξε 2 παρατάσεις και πέναλτι, μια χαρά έτρεχαν στην Καραμπάκ μια χαρά έτρεχαν και χθες, οπότε όσοι ήταν στην προετοιμασία μια χαρά φυσική κατάσταση έχουν.

Γιατί διαβάζω να λένε για την προετοιμασία και μέσα οι 8 από τους 11 παίκτες να μην ήταν καν στην προετοιμασία, για τέτοιους σχολιασμούς στα social μιλάμε.

Και συνεχίζω, για τη νέα μόδα του γιουχαρίσματος εν μέσω του αγώνα σε παίκτες που φοράνε την ερυθρόλευκη φανέλα. Όσο κακός και λάθη να έχει κάνει κάποιος ρε ΖΩΑΔΙΑ γαμώ τα πάντα σας γαμώ, δεν γιουχάρεις παίκτη που φοράει τη φανέλα της ομάδας σου. Τι δηλαδή με το ου θα γίνει καλύτερος ή θα σου πει σε γράφω στα @@ μου και άμα θέλω παίζω ενώ τον πληρώνει η ομάδα.

Έφαγε γιούχα ο Βατσλίκ, είναι εκτός, άλλοι δεν θέλουν τον Πασχαλάκη ας τον εκτός, τώρα δεν θέλουν και Τζολάκη ενώ πριν καιρό τον ήθελαν, ας τον αφήσουμε εκτός. Σισέ εκτός, Μπουχαλάκης εκτός, Μασούρας εκτός, όλους αυτούς επειδή μια μάζα φιλάθλων για τους λόγους τους (που ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν) δεν τους θέλουν.

Εάν συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο ποιος να μπει να παίξει; Η αφού έχουμε ήδη σχεδόν 40 παίκτες να πάρουμε άλλους 40 έτσι να έχουμε, κάθε εβδομάδα ρε αδερφέ να φέρνουμε και από έναν καινούριο γιατί ο σύλλογος δεν κάνει μεταγραφές!!! Το έχουμε διαβάσει και αυτό…

Δυστυχώς μεταγραφές κάνει αλλά χωρίς πλάνο και νόημα. Είτε για να καλύψουμε μια αποτυχία στην Ευρώπη και χρυσοπληρώνουμε τον Μαρσέλο, είτε φέρνουμε με το κιλό εξτρέμ με τη λογική κάποιος να πιάσει.

Σε αυτά θέλω τις γαμημένες απαντήσεις. Ποιος τους επέλεξε και τους έφερε; Με πια λογική δόθηκε ο Ζιγκερνάγκελ. Ποιος πήρε την απόφαση να περιμένουμε ένα μήνα τον Ελ Αραμπί να απαντήσει.

Εντάξει προπονητές τους φάγαμε, έλιωσε η καραμέλα, παίκτες φαγώθηκαν αυτοί που είναι στα γραφεία της ΠΑΕ και τους έχουν κάνει μεροκάματο κάθε λογής μάνατζερ θα του “φάει” κανένας; Η μια χαρά δημόσιο είναι ο Ολυμπιακός μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει ο μισθός να μπαίνει και να τα ακούει ο πρόεδρος.

Ένας πρόεδρος που το μοναδικό του φταίξιμο είναι που δεν έχει δώσει πόδι σε αρκετό κόσμο που παίζει με τα χρήματα της ΠΑΕ και τα δικά του αφού την επόμενη σεζόν θα αναγκαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη με τις κινήσεις που έγιναν, και τον έχουν αφήσει εκτεθειμένο με τις κινήσεις τους. Γιατί στο τέλος ο πιο ψηλά πληρώνει τη νύφη και ας μην έχει συμμετοχή σε τίποτα από ότι έχει γίνει από τους από κάτω.

Η χρονιά είναι πλήρης αποτυχία και για εμένα δεν πρέπει να τραβηχτεί από τα μαλλιά για κάποιον τίτλο. Ρόστερ και προπονητής είναι της μιας σεζόν και πρέπει ήδη να έχει βρεθεί ο επόμενος σήμερα κι όλας όχι να αναλάβει, αλλά να σχεδιάσει!

Να δει τι υπάρχει να δώσει τις προτάσεις τους και σιγά σιγά να καθαρίζει το ρόστερ έτσι ώστε το καλοκαίρι όπου πάλι θα παίζουμε προκριματικά από νωρίς να έχουν ήδη γίνει οι κινήσεις ενίσχυσης.

Δεν είναι πυρηνική φυσική, το βλέπουμε όλοι μας, αυτοί που είναι η δουλειά τους δεν το βλέπουν; ή νομίζουν με κινήσεις τύπου Μαρσέλο θα βάζουμε κάτω από το χαλάκι τα προβλήματα;

Αλήθεια δεν ντρέπονται αυτοί που τους πληρώνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης να διαβάζουν τον κάθε κλόουν για αλλαγή διοίκησης, ή ότι τα έχει παρατήσει; Ένας να βγει μπροστά να πει ναι κάναμε μαλακίες θα το διορθώσουμε εμείς φταίμε θα βγει να το πει κάποιος ή δεν έχει τα @@ κανένας τους;;;;

Ο κόσμος που την έχει δει και πρόεδρος,επενδυτής και γνώστης των πάντων που είναι για παράδειγμα τώρα στον ερασιτέχνη που δεν έχει Βαγγέλη Μαρινάκη και θέλει χρήματα απ’ όλους. Ορίστε πεδίο δόξης για όλους που θέλουν να γίνουν πρόεδροι μπείτε και δώστε ιδέες, δώστε χρήματα. Αλλά και εκεί παρακαλετό στον πρόεδρο να δώσει πάλι για να σώσει κάποια τμήματα. Ορίστε να σας δω όποιος έχει τα @@ να πάει να μπει σε ένα τμήμα επενδυτής και να μας “ξεφτιλίσει”.

Κοιτάξτε δίπλα να έχετε ως παράδειγμα, κοιτάξτε τι τράβηξαν και τι τραβάνε οι άλλοι στις άλλες ομάδες, μην πέφτετε στην ίδια λούμπα. Οι βάζελοι προσκυνούσαν τον Δ.Γ και όταν τους παράτησε το τμήμα τον κράζουν την ίδια στιγμή δεν ήθελαν και έκαναν πορείες για τον Αλαφούζο και τώρα που τους έχει πρώτους έχουν μπουκωθεί.

Δείτε στην ΑΕΚ που πέρυσι η Original ανέβαζε πανό ότι την έχει κάνει Ιωνικός και φέτος που άνοιξε το γήπεδο οι ίδιοι τον αποθεώνουν, ενώ συνεχίζουν να έχουν Μάνταλο και Τζαβέλα στο ρόστερ. Δείτε τον ΠΑΟΚ που ο Ιβάν είναι χαμένος και έχει σταματήσει η ροή χρήματος και τρομάζουν μην τους φύγει.

Αλλά όταν έχεις καλομάθει πρέπει να πάθεις για να μάθεις… Ήδη οι αντίπαλοι πέτυχαν αυτό που ήθελαν από πέρυσι το καλοκαίρι που έριξαν τον σπόρο ότι ο Ολυμπιακός δεν παίζει καλή μπάλα. Ναι δεν έπαιζε αλλά αποτελέσματα έπαιρνε και πήρε πρωτάθλημα με 15 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο και τέτοια εποχή το είχε τελειώσει.

Τώρα συνεχίζουν και στρέφουν τον κόσμο προς τη διοίκηση με ένα μεγάλο μέρος σαν χαϊβάνια να το συνεχίζουν και από κοντά οι ΑΡΔ που είναι οπαδοί ξένων ομάδων να έχουν φτιάξει ένα κύκλο και μέσω των δυνατών media να περνάνε την κάθε παπαριά τους.

Το έχω γράψει μεγάλη ζημιά οι δημοσιογράφοι ή αλλιώς απόφοιτοι ΙΕΚ που ήταν της μόδας και έβγαλαν με το κιλό, υπάρχει και μια νέα μόδα όπου γίνονται και super ρεπόρτερ μέσω Twitter έχοντας τα τρομερά στοιχεία που θα κάνουν πάταγο, αλλά στην ουσία δεν έχουν τίποτα.

Χτίζουν καριέρες πάνω σας γιατί εσείς δεν δίνετε σημασία παρά ότι ακούει καλά στο αυτί σας ή γράφει καλά στο μάτι σας το καταπίνετε αμάσητο. Γιατί όπως και στα πολιτικά, κοινωνικά κτλ, ο καθένας δεν θέλει να διαβάζει το νέο, αλλά ψάχνει να διαβάζει αυτό που θέλει να διαβάζει για να επιβεβαιώνει την άποψη που έχει ήδη σχηματίσει στο μυαλό του.

Θα τελειώσω όμως με ένα πράγμα… εγώ, εμείς είμαστε εδώ γράφουμε και κάνουμε ότι κάνουμε γιατί ζούμε για τον Ολυμπιακό… εσείς δημοσιογράφοι, υπάλληλοι της ΠΑΕ κτλ, ζείτε από τον Ολυμπιακό και έχει γιγάντια διαφορά αυτό, οπότε πάρτε το αλλιώς…