OlympiacosBC_PAOBC_A1_Greece_2022_RedView
5 Δεκεμβρίου, 2022
Banner

Αφού κέρδισε και έτσι καλά πάμε

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στο μπάσκετ είναι ήδη ιστορία εδώ και λίγη ώρα με τον Ολυμπιακό να κερδίζει 68-66 και να μεγαλώνει το σερί από πέρυσι στο 9-0.

Ένα σερί να θυμίσω που ξεκίνησε μετά την εντός έδρας ήττα από ΠΑΟ για το Ελληνικό πρωτάθλημα, σχεδόν ίδιο καιρό, Νοέμβριος ήταν τότε και την επόμενη στα social ένα μεγάλο ποσοστό να βγαίνει και να κράζει τον Γουόκαπ επειδή είχε χάσει ένα τελευταίο σουτ.

Το ξεχάσατε; Εδώ είμαι να σας τα θυμίζω γιατί κάποιος πρέπει να σας τα θυμίζει για να μάθουμε επιτέλους να μην βγάζουμε συμπεράσματα μετά από ένα παιχνίδι και μια ήττα, μετά από μόλις 40 λεπτά που είδαμε κάτι. Αλήθεια είναι καλός ο Γουόκαπ τελικά;

Όσοι με διάβαζαν πέρυσι ή μιλούσαν μαζί μου, από τις αρχές είχα ξεκαθαρίσει ότι αυτή η ομάδα θα είναι Final Four (όπως έγινε) και ότι θα σήκωνε πρωτάθλημα με σκούπα (όπως επίσης έγινε). Το τελευταίο σύμφωνα με την εικόνα που είχα για τον ΠΑΟ εκείνης της εποχής.

Έναν ΠΑΟ που φέτος δεν έχει καμία σχέση με ότι ήταν πέρυσι, που ήταν ότι να ναι ομάδα, χωρίς αρχή και τέλος έτσι όπως την έχτισαν. Φέτος όμως είναι καλύτερος σε σχέση με την περσινή του εικόνα για να το ξεκαθαρίσω.

Έχει προπονητή από την αρχή επιπέδου Euroleague όπου βέβαια ποτέ δεν θα τον ήθελα στον Ολυμπιακό αφού δεν είναι για πολλά πολλά και αρκετά κατώτερος από τους Έλληνες Μπαρτζώκα, Σφαιρόπουλο, Ιτούδη.

Έχει κάνει μεταγραφές και έχει φέρει παίκτες που όμως αποδίδουν ως μονάδες και όχι ως ομάδα. Για να το γράψω πιο απλά, δεν βλέπω ότι έχει χτίσει κάτι ο Ράντονιτς, ποντάρει απλώς στην άμυνα να παίξουν οι παίκτες του και μετά ατομικά ότι κάνει κάποιος που θα το πάρει πάνω του ή θα βρεθεί στη μέρα του. Αυτό και μέχρι εκεί.

Τέτοιες ομάδες δύσκολα θα κερδίσουν αυτό τον Ολυμπιακό που είναι ένα ρόστερ όπου πέρυσι έπαιξαν το maximum των αγώνων τους, είναι καιρό μαζί και έχει δέσει. Ακόμα και στη χειρότερη βραδιά θα υπάρχει τρόπος να βρει τη λύση και να κερδίσει.

Όμως μια δύο να βρεθεί σε τέτοια φόρμα θα την πατήσει, και όπως πέρυσι πρόβλεψα τα παραπάνω, φέτος διαβλέπω μια ήττα στο ΟΑΚΑ να γίνεται. Τώρα θα είναι στη Euroleague ή για την Α1 δεν ξέρω, εάν γίνει ελπίζω να είναι στην κανονική περίοδο της Α1, στον επόμενο γύρο δηλαδή.

Όσοι έχετε ακόμα εικόνες από σκούπες και τα περσινά, ξεχάστε τα, θα είναι πιο δύσκολος αντίπαλος και σε ένα βράδυ μπορεί ο αντίπαλος να ξεπατωθεί και να τα βάζει όλα από παντού, εάν τους δώσεις και πάτημα με δικά σου λάθη τότε ναι, εύκολα μπορεί να γίνει η στραβή.

Το παιχνίδι σήμερα ήταν κακό από άποψης ότι έχουμε συνηθίσει άλλα. Άλλοι θα πουν για τις τρομερές άμυνες για να δικαιολογήσουν το χαμηλό σκορ, αλλά οκ, άμυνες υπήρχαν, αλλά είχαμε και κάτι air ball σε φλότερ σουτ, κάτι τούβλα που δεν έβρισκαν καν τη στεφάνη και αρκετές άσχημες εκτελέσεις.

Εδώ ακόμα και ο Βεζένκοφ σε μια φάση χτυπούσε το κεφάλι του με τα χέρια για ένα καλάθι που έχασε ακριβώς κάτω από τη μπασκέτα. Γενικά ένα νευρικό και κακό παιχνίδι, όπου ο ΠΑΟ έκλεισε καλά τον Σλούκα και σε αρκετές περιπτώσεις οι επιθέσεις το περίμενες θα είχαν κακή κατάληξη.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν κέρδισε έχοντας χαμηλότερο ποσοστό στα δίποντα, κάτω και από το 50%!!! Μιλάμε για τραγικό νούμερο για αυτή την ομάδα, είχε 18/37 (48%) έναντι 19/33 (57%), στα τρίποντα και οι δύο ομάδες είχαν 7 εύστοχα αλλά ο Ολυμπιακός στα 26 (26%) και ο ΠΑΟ στα 28 (25%), απλώς του ΠΑΟ ήταν μέσα αυτό με ταμπλό του Μπέικον όπου τον κράτησε και στο τέλος.

Για να φτάσουμε στην Αχίλλειο φτέρνα που πέρυσι ο Ολυμπιακός το είχε ξεπεράσει κάπως και είναι οι βολές. Ο Ολυμπιακός είχε 11/17 και 64% έναντι 7/8 και 87%, βλέπουμε σε τέτοια παιχνίδια όπου κρίνονται στο καλάθι, οι βολές μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο για την έκβαση ενός αγώνα.

Κατά τα άλλα, ο ΠΑΟ είχε 40 ριμπάουντ έναντι 31 του Ολυμπιακού και 3 τάπες έναντι 0. Ο Ολυμπιακός από την άλλη είχε 20 έναντι 13 ασίστ και 11 κλεψίματα σε αντίθεση με τον ΠΑΟ που είχε 6.

Εδώ να σταθώ ότι παρατηρώ φέτος ο Ολυμπιακός έχει αυξήσει αυτό το στατιστικό με τα κλεψίματα και σε κάθε παιχνίδι κάνει αρκετά, με πρωτεργάτες Γουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου και ΜακΚίσικ.

MVP ο Φάλ; Ναι, αλλά μην ξεχνάμε για να αποδώσουν οι ψηλοί πρέπει να τους ταΐζουν οι “κοντοί” και γενικά ο Γάλλος έχει πάρει τον αέρα του Παπαγιάννη από την προηγούμενη σεζόν και η διαφορά τους είναι μεγάλη.

Ένα ντέρμπι μετά την ήττα από την Εφές πέρασε και σειρά έχουν τα επόμενα παιχνίδια στη Euroleauge, όπου μην ξεχνάμε προς το τέλος της χρονιάς πάμε ΟΑΚΑ για Euroleague και εκείνο το παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετικό.

Για να το κλείσω, για φέτος και τους αγώνες με αντίπαλο τον ΠΑΟ, βγάλτε από το μυαλό σας ότι είδαμε και ζήσαμε πέρυσι. Φέτος είναι άλλη σεζόν και εντελώς διαφορετική ομάδα που όμως έχει μόνο μονάδες, για εμένα ομάδα δεν είναι ακόμα.

Οπότε ναι θα ξανά έχουμε δυσκολία απέναντι τους, αλλά πιστεύω το τεχνικό team θα έχει βρει τις λύσεις απέναντι στη σημερινή άμυνα που έπαιξε ο Ράντονιτς. Ο Σέρβος θα το ξαναγράψω είναι ένας μέτριος προπονητής και μέχρι εκεί.

Τώρα κάτι προσωπικό. Για εμένα ήταν και ένα “βουβό” ντέρμπι, δεν ξέρω αλλά μόλις προχθές πήρα χαμπάρι ότι είχαμε αγώνα σήμερα. Παρόλο που έγινε Sold Out στο ΣΕΦ, κάπως προς τελευταία στιγμή έγινε το ντου για τα εισιτήρια.

Ίσως ότι μετά την περσινή σεζόν και το μέχρι πριν τον αγώνα 8-0, χωρίς πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο να είχαμε “ξεχαστεί” ότι υπάρχει πρωτάθλημα στο μπάσκετ κανονικά; Ίσως τις προηγούμενες σεζόν πριν τα ντέρμπι είχε σηκωθεί σκόνη με ανακοινώσεις, ποσταρίσματα στα social κτλ και κάπως ήμασταν σε εγρήγορση, δεν ξέρω, πάντως μέχρι να φτάσει η μέρα δεν είχα δει και κανένα ξεσηκωμό, προσμονή κτλ, καλό κακό; δεν ξέρω θα δείξει, ίσως το πήγαν και λάου λάου οι απέναντι για να “κλέψουν” το παιχνίδι, αλλά τέλος καλό όλα καλά.

Είχα καιρό να γράψω κείμενο στο RedView.gr και ομολογώ ότι δεν είχα όρεξη αν και είχα πράγματα να γράψω, ειδικά για ποδόσφαιρο.

Την 1η Ιανουαρίου του 2023 το RedView.gr θα κλείσει 5 χρόνια online, ένα site όπου το ξεκίνησα επειδή είχα βαρεθεί να τσακώνομαι στα social με σχόλια στον καθένα. Έτσι είπα να τα γράφω κάπου μια φορά και αυτό είναι όλο, όποιος θέλει διαβάζει, όποιος θέλει δεν διαβάζει, όποιος θέλει ας κράξει κτλ στα @@ μου απλά, αυτή είναι η γνώμη μου και στην τελική πληρώνω hosting και θα γράφω ότι θέλω.

Δεν έχω κανένα πάνω από το κεφάλι μου, ούτε έχω σκοπό να γράφω για να πάω να γράφω κάπου αλλού μετά με πληρωμή και να μου λένε μη και μη. Για αυτό μου αρέσει όταν κάποιος κάνει κάτι μόνος του και έχει την πλήρη ελευθερία.

Βέβαια κάθε site έχει έξοδα, προσωπικά μιας και δεν έχω θέμα το RedView.gr μου κοστίζει 13$ περίπου το μήνα το hosting, 24€ τα 2 χρόνια το domain, το design μου το έφτιαξε φίλος (βάζελος) και είναι δώρο, αυτά είναι τα έξοδα σε χρήμα. Μετά είναι και οι ώρες του γραψίματος όπου αυτές είναι και οι πιο ακριβές…

Είμαι γενικά σε σκέψεις για το εάν θα το συνεχίσω ή όχι, από τη μια κάνω κάτι άλλα project και έχω ρίξει εκεί το βάρος όπου εκεί πιστεύω θα φέρουν έσοδα, από την άλλη σκέφτομαι τα 5 χρόνια και πόσα κείμενα έχω γράψει, πόσα σχόλια και συζητήσεις έχουν γίνει κάτω από τα post μου στο Facebook.

Δεν ξέρω θα το σκεφτώ λίγο ακόμα και αναλόγως θα πράξω… είναι θέμα όρεξης και mood γιατί τα κάνω όλα μόνος σε κάτι που κάνω και από χόμπι. Ενώ και στά άλλα μου project το μεγαλύτερο μέρος τους, πάλι μόνος μου το τρέχω.

Ότι είναι θα ενημερώσω, αλλά πάντα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!