VolosFC_OlympiacosFC_Superleague_2023_RedView
9 Ιανουαρίου, 2023
Banner

Τρέμουν ήδη οι γλουτοί τους…

Καιρό είχα να γράψω και για το ποδόσφαιρο που η ομάδα έχει μπει με φορά τη νέα χρονιά με τις εμφανίσεις της και νίκες που κάνει.

Διπλό μέσα στον Βόλο όπου έγινε Πειραιάς με 15 χιλιάδες κόσμου που ακολούθησαν την ομάδα και σε συνδυασμό της ήττας του ΠΑΟ από την ΑΕΚ, η διαφορά με την πρώτη θέση έπεσε στους 7 βαθμούς.

Αν και η εικόνα πριν το Μουντιάλ ήταν αλλιώς με τον ΠΑΟ να μην χάνει βαθμούς με το ζόρι και έναν Ολυμπιακό που να μην έχει τη σταθερότητα που έχει τώρα, το γρήγορο μάζεμα της διαφοράς ήταν ευχάριστη έκπληξη και ώρα να γίνει το πρωτάθλημα ροντέο.

Ο Ολυμπιακός με 10 βαθμούς πίσω από τον πρώτο, κάτι που είχε να συμβεί χρόνια, έκανε 15.000 άτομα να πάνε βόλτα στο Βόλο για ένα παιχνίδι απέναντι σε μια μέτρια ομάδα που συνήθως τα “ντέρμπι” της τα παίζει ανοιχτά.

Όταν άλλοι πάνε γήπεδο μόνο όταν η ομάδα τους είναι μπροστά στη βαθμολογία και τότε την σκέφτονται…

Ο Ολυμπιακός λοιπόν στα τελευταία παιχνίδια όπου να το γράψω για να είμαι εντάξει, ήταν εύκολα παιχνίδια με μέτριους προς κακούς αντιπάλους, έχει καταλήξει σε μια 11άδα που ξεκινάει ίδιο σύστημα, ίδιοι παίκτες.

Από τη μια θα πει κάποιος ότι είναι καλό, ότι και καλά έχει βρεθεί ένας κορμός, από την άλλη θα γράψω εγώ ότι είναι κακό, γιατί η σεζόν έχει ακόμα αρκετά παιχνίδια και ντέρμπι και όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι.

Ο Μίτσελ μάλλον είναι της άποψης, ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, αλλά παρά τις νίκες εμένα με προβληματίζει, η τακτική αυτή που στα μάτια μου έχει και ημερομηνία λήξης.

Εντάξει δεν νοείται ομάδα να παίζει με δύο “δεκάρια” και για να χωρέσουν και οι δύο παίζουν στα άκρα ως εξτρέμ, οι νίκες έρχονται για 3 λόγους.

Ο πρώτος είναι ο Πασχαλάκης όχι ότι ήρθε ο υπέρτατος τερματοφύλακας κορυφαίος στην Ευρώπη κτλ, αλλά από τότε που πάτησε στου Ρέντη λες και έχει μπει ένα τοίχος μπροστά του και δεν περνάει η μπάλα από τον αντίπαλο με τίποτα. Και μιλάμε για άμυνα που παίζει ο Παπασταθόπουλος με τον πιτσιρικά Ντόι, ναι αυτόν που στο Ηράκλειο πολλοί μετά το αυτογκόλ έτρεξαν να γράψουν ότι ο Μίτσελ τον έκαψε επειδή τον έκανε (ορθώς) αλλαγή στο ημίχρονο αφού είχε ήδη κίτρινη κάρτα να θυμίσω…

Αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ που όσο και να κούρασε κάποιους, όσο και να μην τον θέλουν άλλοι, αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική λύση και εγγύηση για την αριστερή πτέρυγα και εννοείται δεν θέλω να πάρει μεταγραφή τώρα. Εάν φύγει αλήθεια που πολλοί θέλουν, ποιος θα παίζει εκεί; Ο Μαρσέλο; Σοβαροί να είμαστε…

Δεξιά ο νέος Ροντίνει οκ, καλός δείχνει αλλά θέλει ακόμα παιχνίδια για να έχουμε άποψη, σε μια θέση που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πανηγύρι… Από τον Λαλά που ήρθε με περγαμηνές από Γαλλία, μέχρι Ανδρούτσο και Βρουσάι, για να έρθει το καλοκαίρι ένα σωστό δεξί μπακ ο Άβιλα και να φύγει, και ο Βρσάλικο που μόνο το όνομα του ήρθε.

Παρόλα αυτά το βασικό που πρέπει να έχει μια ομάδα για να πάρει τίτλο δουλεύει σωστά και είναι η άμυνα. ΠΑΟ και ΑΕΚ έχουν μέχρι στιγμής δεχτεί 7 γκολ ενώ ο Ολυμπιακός 10, με τη μόνη διαφορά ότι ο Ολυμπιακός άργησε να σταματήσει να δέχεται γκολ και για αυτό βρέθηκε πίσω στη βαθμολογία.

Για να σου δουλέψει η άμυνα όμως θα πρέπει να γίνει δουλειά στο κέντρο και εκεί Εμβιλά με Χουάνγκ έχουν φτιάξει απίστευτη δυάδα που έχει ταιριάξει και δέσει μαζί. Μιλάμε για δύο μηχανάκια στο κέντρο, με τον μεν Εμβιλά στα 32 του να παίζει σαν 26άρης και ο Κορεάτης να βγάζει μάτια. Βέβαια επειδή στην Ελλάδα τα ξέρουμε όλα, μόλις πάτησε το πόδι του οι παντογνώστες έγραφαν και έλεγαν εάν οι Κορεάτες ξέρουν από μπάλα και που πήγε και τον βρήκε ο Ολυμπιακός αυτόν. Με κάποιο τρόπο σε αυτούς θα πρέπει να τους κόβεται η πρόσβαση σε ότι έχει σχέση όχι μόνο με Ολυμπιακό, αλλά και με τον αθλητισμό γενικά.

Μπροστά η ποιότητα των παικτών που παίζουν γνωστή και με προσωπικές ενέργειες μπορούν να βρουν το γκολ, αλλά να τονίσω ότι μην μένουμε στα τελευταία παιχνίδια που ήταν εύκολα, θέλω στα δύσκολα να δω πως θα λειτουργήσει όλο αυτό για αυτό και κρατάω χαμηλά τον πήχη.

Επειδή δεν έχω δει από Μίτσελ να έχει κάνει συνταρακτικό στο κοουτσάρισμα του, παρά μόνο να προχωράει πάνω σε μια πεπατημένη και να τραβάνε την ομάδα οι παραπάνω που έγραψα.

Στην Ελλάδα είναι τέτοιο το επίπεδο όπου τα δεκάρια σου επειδή ξέρουν μπάλα και στα άκρα να τους βάλεις μπορούν να κάνουν πράγματα, δεν είναι όμως ορθολογικό και το ξαναγράφω για να χωρέσουν όλοι γίνεται αυτό.

Και επειδή δεν κρύβομαι να γράψω για τον Φορτούνη που όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν και τη γνώμη μου για όταν όλοι τον έκραζαν και αυτός έκανε όργια και τα έγραφα.

Συγνώμη αλλά ο Μπιέλ θέλει 10 σαν τον Φορτούνη. Ο Ισπανός είναι η κορυφαία μεταγραφή της σεζόν μαζί με τον Χουάνγκ, γνωρίζει απίστευτη μπάλα και μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Αυτό για να ξεκόψω την Φορτουνιάδα που έχει ξεκινήσει πάλι γιατί δεν τον έβαζαν Μαρτίνς και Κορμπεράν. Βέβαια και ο Μίτσελ Δεκέμβριο μήνα τον ξεκίνησε οπότε τίποτα δεν είναι τυχαίο… όσο για το τι έγινε το καλοκαίρι τα ξέρουμε δεν χρειάζεται πάλι να τα γράφουμε…

Μπακαμπού τεράστιος επιθετικός και όσοι δεν ξέρουν την αξία του και ποιος είναι, ας κάνουν παρέα με αυτούς που έλεγαν για τον Χουάνγκ. Ορθώς ξεκινάει βασικός και πρέπει να είναι και του χρόνου στην ομάδα.

Το καλό είναι ότι ταυτόχρονα με την σταθερότητα του Ολυμπιακού, δεν θα γράψω ακόμα για άνοδο απόδοσης γιατί το δείγμα είναι μικρό, με την σταθερότητα του όμως οι άλλοι αρχίζουν και κάνουν κοιλιά που άργησε θα έλεγα εγώ.

Οπότε εκμεταλλεύεται κάθε στραβοπάτημα και αρκεί η διαφορά να είναι σε αυτά τα επίπεδα, μέχρι τα μεταξύ μας ντέρμπι. Ήδη αυτό τους τρομάζει γιατί κάποιοι περίμεναν ότι θα έκαναν περίπατο και ο Ολυμπιακός θα ήταν στην 8η θέση.

Ακόμα και τώρα ακούω κάποιους να μιλάνε για πρωτάθλημα μεταξύ ΠΑΟ και ΑΕΚ και ξεχνάνε ότι η μοναδική ομάδα που έχει το know how στον πρωταθλητισμό είναι ο Ολυμπιακός. Είναι καλό να προσπερνάνε έτσι τον Ολυμπιακό γιατί αθόρυβα θα τους βγει μπροστά, εκεί που δεν το περιμένουν.

Όμως έχοντας αυτή την εικόνα του τώρα, τους έχει πιάσει τρόμος στο εάν χάσουν το πρωτάθλημα από έναν Ολυμπιακό που ήταν και στο -12, τότε μετά τι να πουν στους οπαδούς τους; τι άλλη δικαιολογία υπάρχει για την αιώνια ανυπαρξία τους, αυτό τρέμουν και το γνωρίζουν καλά αυτοί που είναι στα μέσα των ομάδων τους, την επόμενη μέρα από χαμένο πρωτάθλημα με τέτοιο τρόπο.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός δείχνει πιο απελευθερωμένος, ίσως και κάποιες αποχωρήσεις παικτών που στου Ρέντη είχε γεμίσει ξεκαθάρισε πράγματα και έχουν μπει σε μια σειρά, αλλά πρέπει να είναι όλοι προσγειωμένοι επειδή έχει δρόμο ακόμα. Φέτος δυστυχώς σε κάποια πράγματα ξεσήκωσαν τον κόσμο και σε αρνητικά αποτελέσματα ο αντίκτυπος ήταν πιο μεγάλος από το φυσιολογικό, για αυτό προτιμώ να είμαι low profile παρά να ξεκινήσω τα πανηγύρια από Ιανουάριο μήνα, έχουμε να δούμε πολλά, το βασικό είναι ότι η ομάδα έχει βρει ένα δρόμο.

Όπως βασικό είναι ότι Ιανουάριος και οι παίκτες είναι μια χαρά, τρέχουν, έχουν αντοχές και δεν έχουμε τραυματισμούς. Θυμάστε που σας έγραφα πότε θα φανεί εάν μια προετοιμασία πήγε καλά ή όχι; Φυσικά και όχι στον επόμενο μήνα από την προετοιμασία αλλά σε βάθος χρόνου θα φανεί και ο Εμβιλά που ήταν από την αρχή και στα 32 του σε μια θέση που έχει αρκετό τρέξιμο, πάρτε τον.

Εν κατακλείδι, σταματήστε τα αυθαίρετα αποτελέσματα, και γνώμες χωρίς μια δεύτερη σκέψη μια δεύτερη οπτική, εμείς βλέπουμε 90+ λεπτά κάθε αγώνα, ενώ άλλοι που είναι η δουλειά τους βλέπουν κάθε μέρα τους παίκτες. Σταματήστε να παντρεύεστε την κάθε άποψη δημοσιογράφου που δεν ξέρω καν εάν πατάνε σε Ρέντη ή γήπεδο για ρεπορτάζ, παρά γίνεται μόνο τηλεφωνικά ή με χαρτάκι, καλά e-mail & SMS σήμερα… Βλέπετε πολλές φορές την πατάτε όλοι μαζί, αλλά θα μου πεις, τσάμπα είναι το να λες και να γράφεις ότι θέλεις.

Άλλοι θα το ξεχάσουν πιο μετά, άλλοι δεν θα δώσουν καν σημασία, άλλοι θα δώσουν δική τους ερμηνεία όπως το έχουν στο μυαλό τους. Ποινές για κάθε παπαριά που θα γραφτεί δεν μπαίνουν, οπότε ότι πουλάει θα δίνουν ξέροντας σε τι κοινό απευθύνονται.

Δείτε τα πράγματα πιο ψύχραιμα και με βλέμμα στο μετά, όχι στο τώρα, δεν τελείωσε κανένα πρωτάθλημα ή τίτλος σε 2-3 καλά παιχνίδια, έχουμε και playoffs… εκεί και αν γίνει ροντέο το πρωτάθλημα και επιτέλους θα έχουν για πρώτη φορά ενδιαφέρον.

Το βασικό είναι να είμαστε δίπλα στην ομάδα ότι και να γίνει, μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε εμείς, από την άλλη στην ΠΑΕ ταυτόχρονα με τη σεζόν που τρέχει θα πρέπει να σχεδιάζουν ήδη την επόμενη που έρχεται, γιατί και πάλι θα ξεκινήσει από νωρίς και πάλι θα πρέπει να γίνει διαλογή στο ρόστερ, όλα αυτά σε περιορισμένο χρόνο και όχι όπως έγινε πέρυσι…

Αλήθεια αυτός ο Σκάρπα που θα ερχόταν Ιανουάριο που είναι;;;