MonacoBC_OlympiacosBC_Euroleague_2023_RedView
10 Ιανουαρίου, 2023
Banner

Η τρίτη θα είναι και φαρμακερή

Αρχή δευτέρου γύρου στη Euroleague με πρώτη έξοδο στο Μονακό για τη ρεβάνς της ήττας στο ΣΕΦ, που όμως δεν ήρθε όπως το περίμενα.

Η ιστορία και κόντρα με Μονακό έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη σεζόν στα playoffs όπου παίχτηκαν ματσάρες και συνεχίζεται σήμερα, αφού η Μονακό με το χρήμα που έριξε είναι ομάδα που διεκδικεί θέση στο Final Four.

ΤΣΣΚΑ δεν έχουμε, αλλά η Γαλλική ομάδα τείνει να γίνει για τον Ολυμπιακό ΤΣΣΚΑ στην κανονική διάρκεια της Euroleague, αφού με τις 2 νίκες της τον έχει από κάτω σε περίπτωση ισοβαθμίας μόνο οι δύο τους.

Αλλά στην πρώτη τετράδα πιστεύω όσοι θα τερματίσουν μπορεί να έχουν και ίδιο ρεκόρ οπότε με τα μεταξύ τους αποτελέσματα σίγουρα θα γίνουν καραμπόλες.

Ο Ολυμπιακός όπως έχω γράψει σε αυτό τον δεύτερο γύρο θα προσπαθήσει να ρεφάρει τις ήττες του ΣΕΦ, ενώ έχει στην έδρα του ομάδες που θα είναι στην πρώτη 8άδα και τις έχει κερδίσει στις έδρες τους.

Αλλά όσο σίγουρος ήμουν πέρυσι που σας έγραφα από τον Σεπτέμβριο ότι η ομάδα θα είναι στο Final Four, όπως θα είναι και φέτος, είμαι επίσης σίγουρος ότι σε επόμενο παιχνίδι με τη Μονακό ο Ολυμπιακός τρίτη φορά δεν την πατάει. Με την καμία και ας λένε όλοι το ποτέ μη λες ποτέ. Δεν γίνεται σε διάρκεια να χάσει από μια τέτοια ομάδα.

Για άλλη μια φορά τον Ολυμπιακό δεν τον κέρδισε ο αντίπαλος, αλλά έχασε από μόνος του. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν όπως αυτό στη Βιλερμπάν και βλέπαμε ότι θα συνεχίσει έτσι.

Ένα δεκάλεπτο όπου ο Ολυμπιακός με τον Φάλ έκανε πάρτι στη ρακέτα, έπαιξε απίστευτη άμυνα και σκόραρε 20 πόντους χωρίς να βάλει τρίποντο. Την ίδια στιγμή κρατούσε τη Μονακό στους 8 πόντους, έχοντας χαλάσει και το μυαλό του Τζέιμς.

Από τη δεύτερη περίοδο όμως η Μονακό φυσιολογικά ανέκαμψε, στην έδρα της έπαιζε (που δεν είναι και καμιά καυτή) και έχει ποιότητα στο ρόστερ. Φυσιολογικά ήρθε η ισορροπία με τον Μπαρτζώκα να ρίχνει στη μάχη όσους ήταν στον πάγκο.

Για να έρθει η 3η περίοδος και να έχουμε την εικόνα της πρώτης περιόδου αλλά αντίστροφα. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός ήταν κοντά, αλλά είχε μια εμμονή στο να τελειώνει λάθος τις επιθέσεις του και να μην μπορεί να φτάσει τη Μονακό.

Την ίδια στιγμή όμως με την άμυνα του ήταν μέσα στο παιχνίδι, έτσι ότι καλό έφτιαχνε πίσω το χαλούσε μπροστά με τα αρκετά λάθη που θα μπορούσε να αποφύγει. Ενώ πολλές φορές δεν πήγε σε “σίγουρες” επιλογές στο δίποντο αλλά έκανε τραβηγμένες επιθέσεις και σουτ από μακριά σε μια μέρα που δεν ήταν και η καλύτερη.

Για να κλείσει η βραδιά με το αξιοθρήνητο ρεκόρ στις βολές 12/21 και 57.1%, για αυτό το επίπεδο ομάδας είναι εντελώς τραγικό και δεν έχει δικαιολογία καμία.

Τα τρίποντα έχοντας κάνει όργια στον αγώνα με την ΑΕΚ λίγες μέρες πριν, αλλά και με την Αρμάνι που είχε 46.2%, είναι “φυσιολογικό” να μην μπουν για να έρθει αυτή η ισορροπία που σας έχω αναλύσει πολλές φορές σε προηγούμενα μου κείμενα. Με 27.6% τελείωσε σήμερα και στον επόμενο αγώνα θα είναι σίγουρα πάνω από αυτό το νούμερο και εντελώς διαφορετική εικόνα από τη σημερινή.

Κι όμως με αυτά τα στατιστικά εναντίον του αυτός ο Ολυμπιακός είχε στο χέρι του το παιχνίδι και θα μπορούσε να το πάρει. Για αυτό το λόγο γράφω συνέχεια δεν τον φοβάμαι, ο Ολυμπιακός χάνει μόνο από τον εαυτό του.

Ταρίκ Μπλάκ έκανε μεγάλο παιχνίδι στην άμυνα και δεν μπορεί να γραφτεί σε στατιστικά, και το γράφω γιατί στη σειρά των ψηλών είναι ο 3ος και ορθώς έγινε η ανανέωση του.

Έρχεται δεύτερο σερί εκτός απέναντι σε μια ομάδα που από όσο την είδαμε είναι σαφώς κατώτερη αλλά δεν παύει να παίζει στην έδρα της. Θα το πάρει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός και ίσως να έχουμε απόδοση και νούμερα όπως πέρυσι μέσα στην Αρμάνι.

Θα το ξαναγράψω, δεν φοβάμαι αυτόν τον Ολυμπιακό, χάνει μόνο από τον κακό εαυτό του που μπορεί να βγάλει σε κάποια σημεία του παιχνιδιού.

Έχει βγάλει την Ισπανία, το ΟΑΚΑ, την Εφές στην Τουρκία. Έρχονται στο ΣΕΦ σχεδόν όλες οι ομάδες που έχουν ίδιους στόχους. Εκτός έδρας όλοι τον περιμένουν γιατί γνωρίζουν ότι είναι η καλύτερη ομάδα και για τον κάθε αντίπαλο είναι πρόκληση και θέμα γοήτρου να τον κερδίσουν.

Όλοι γνωρίζουν τη δυναμική όλων των ομάδων που έχουν αντιμετωπίσει, βλέπουν αποτελέσματα και ξέρουν τι εστί Ολυμπιακός. Αλλά η κάθε νίκη και στο τέλος επιτυχία είναι μοναχά στα χέρια των παικτών του Ολυμπιακού και μόνο!