Alba_Berlin_OlympiacosBC_Euroleague_2023_RedView
9 Φεβρουαρίου, 2023
Banner

Άλλη μια παράσταση πριν τον δεύτερο τίτλο

Άλλη μια εκτός έδρας επιβλητική νίκη επί της Άλμπα στο Βερολίνο για τον Ολυμπιακό και θα πει κάποιος, τι πιο σύνηθες όπως λέει και μια ψυχή τα μεσημέρια στην τηλεόραση.

Ο Ολυμπιακός και πάλι σαρωτικός με 33 πόντους διαφορά κάνει τους αγώνες στη Euroleague να φαίνονται λες και παίζει στην Α1 εδώ στην Ελλάδα.

Δεν θα γράψω τα τετριμμένα που γράφουν όλοι ειδικά μετά τις νίκες, για το τι ομάδα έχει φτιάξει ο Μπαρτζώκας, τι παικταράδες έχουμε και τα λοιπά. Αυτά σας τα έχω γράψει από την προηγούμενη σεζόν όπου Σεπτέμβριο μήνα είχα γράψει για Final Four και επιβεβαιώθηκα, όπως έχω γράψει και φέτος μετά τον πρώτο τίτλο του Super Cup τα ίδια.

Δεν θα κάτσω να γράψω περί του παιχνιδιού συστημάτων, και τα λοιπά που σας βομβαρδίζουν οι δημοσιογράφοι θέλοντας να δείξουν ότι κάτι ξέρουν. Παπάρια ξέρουν, τα βασικά και ότι τους έχουν πει φίλοι τους προπονητές, αθλητές κτλ γράφουν.

Στις νίκες το έχω γράψει πολλές φορές τα κείμενα είναι πανεύκολα, γράφεις και φτιάχνεις ιστορίες με το οτιδήποτε για να γεμίσει ένα feed στο site. Στα δύσκολα οι ίδιοι έγραφαν ότι η 8άδα είναι δύσκολη φέτος. Άλλοι φωτεινοί παντογνώστες έλεγαν (υπάρχουν και video) ότι για να πας Final Four πρέπει να έχεις και παίκτες όπως ο Ντόρσει.

Σε κάποιες σερί ήττες μάλιστα άρχισαν να φυτεύουν τον σπόρο ότι η ομάδα θέλει ενίσχυση και με αυτό το ρόστερ έχει ταβάνι. Αυτά έγραφαν και έλεγαν και από κάτω κόσμος που τα τελευταία χρόνια βαριέται και να σκεφτεί κατάπινε και αναπαρήγαγε στα social.

Όχι μόνο δεν θέλει Ντόρσει αυτή η ομάδα, αλλά και χωρίς ΣλούκαΠίτερς, κάνει όργια στο παρκέ! Μιλάμε για τεράστιο ξεβράκωμα όλων εκείνων που στις πρώτες ήττες βρήκαν απαντήσεις στο γιατί έγιναν. Αλλά με τόση πληροφορία που κάθε μέρα βομβαρδίζουν τον κόσμο το θυμάται κανένας;

Ειδικά δε με τέτοιες εντυπωσιακές νίκες ούτε καν θα ασχοληθεί κάποιος, αλλά μέσα τους σε κάποιους υπάρχει ακόμα η αμφισβήτηση εάν μπορεί αυτή η ομάδα να φτάσει ψηλά και κατά περίεργο τρόπο έχουν ανεβάσει επίπεδο άλλες ομάδες όπου ο Ολυμπιακός φέτος έχει ξεφτιλίσει και δις κάποιες.

Αθλητής δεν είμαι, επιστήμονας δεν είμαι, δημοσιογράφος εννοείται και δεν είμαι. Μπορεί να είμαι ένας κλόουν, αρλεκίνος του Internet όπου κάνω την καύλα μου και γράφω, όπου εννοείται πληρώνω και αυτό γιατί και το πιο απλό blog έχει έξοδα πέρα του χρόνου για τα κείμενα να γραφτούν.

Αλλά κάποια πράγματα δεν γίνεται να τα βλέπω εγώ και να μην τα βλέπουν άλλοι. Ούτε θα σας ταΐζω πίπες για να δείξω ότι είμαι γνώστης, που στην τελική να ξέρετε εάν ρωτήσετε όλους όσους γράφουν 2-3 πράγματα από τους κανονισμούς και μόνο των σπορ δεν ξέρουν να απαντήσουν. Αλλά ξέρουν να κάνουν αναλύσεις επί αναλύσεων, όπου επίσης αρκετοί βέβαια σε live (είτε tv είτε stream) ξεφτιλίζονται σε κάποια σημεία με αυτά που λένε και δεν ισχύουν αλλά το ξαναγράφω ποιος να τους πει τι, αφού και ένα μεγάλο μέρος ακροατών – θεατών – αναγνωστών ιδέα δεν έχει στο τι βλέπει, διαβάζει και ακούει, οπότε δεν μπορεί να διορθώσει ή να κρίνει εάν λέει σωστά ή πίπες ο άλλος.

Μου ήρθε να γράψω τέτοιο κείμενο σήμερα γιατί έχω τρελαθεί με ότι διαβάζω και βλέπω, λες και έπεσα στη Γη από άλλον πλανήτη, ή λες και ο Ολυμπιακός είχε άλλο ρόστερ στις αρχές, άλλο μετά και άλλο τώρα. Για να μην σχολιάσω τον κάθε μέγιστο κλόουν στο Twitter όπου εκεί και εάν είναι μαζεμένοι οι επιστήμονες όλοι με αυτά που έγραφαν ειδικά για συγκεκριμένους παίκτες.

Να μάθετε να διαβάζετε και να ψάχνετε, για να έχετε ιδέα και γνώση στο τι βλέπετε και όχι τα καταπίνετε ότι σας λένε – γράφουν άλλοι επειδή έχουν μια θέση και αυτό τους δίνει το δικαίωμα για να λένε το οτιδήποτε ανεύθυνα.

Για αυτό έφτιαξα αυτό το site μπας και μάθω κάποιους να τα βλέπουν αλλιώς αλλά και να κάτσουν να κάνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις σε αυτό που βλέπουν, έτσι θα ξέρουν και το τι έρχεται μετά.

Είχα καιρό να γράψω γιατί προτιμώ να κάνω άλλα πράγματα που έχουν έσοδα παρά να γράφω κείμενα για να γράψω, και έχουν γίνει αρκετά πραγματάκια σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και ερασιτέχνη. Αλλά το έχω δηλώσει, είμαι χομπίστας και όχι γνώστης, δεν βγάζω τίποτα από εδώ παρά μόνο βάζω.

Απλώς τώρα έρχεται ο δεύτερος τίτλος στο μπάσκετ για φέτος το κύπελλο Ελλάδος και θα αργήσει η Euroleague να ξεκινήσει πάλι. Έχουμε παιχνίδι σήμερα στο πρακτορείο όπου θα παίξουμε 3 φορές εκεί μέσα, σήμερα για κύπελλο, μια για πρωτάθλημα κανονική διάρκεια και άλλη μια στα playoffs. Οι Αεκτζήδες νομίζουν ότι όταν έχεις γήπεδο αυτομάτως έχεις και ομάδα, και πιστεύουν για το 3 στα 3, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που έχουν μισή δεκαετία να κερδίσουν…

Στο χέρι μας και μόνο είναι το τι αποτέλεσμα θα έρθουν εκεί μέσα. Εάν ο Ολυμπιακός εμφανιστεί όπως πρέπει δεν φοβάμαι, θα χεστούν οι άλλοι και τρέμουν στην ιδέα την πρώτη τους ήττα εκεί να την κάνουν απέναντι στον Ολυμπιακό. Εάν γίνει σήμερα θα τους πάρει η κατηφόρα και στο πρωτάθλημα μιας και το παραμύθι που ζουν ότι θα τους κερδίζουν όλους εκεί μέσα θα έχει κάνει φτερά.