OlympiacosBC_Greek_Cup_Winners_2023_RedView
20 Φεβρουαρίου, 2023
Banner

Η αρχή για το Triple Crown

Το δεύτερο κύπελλο Ελλάδος της νέας εποχής στο Ελληνικό μπάσκετ, αλλά και της ομάδας που γράφει ιστορία με αυτά που κάνει στο παρκέ εντός και εκτός Ελλάδος.

Κάποτε ο Σιγάλας είχε σηκώσει το δάκτυλο δείχνοντας και το 1ο και μέσα του ήξερε, ένιωθε τι θα έρθει και δεν έπεσε έξω αφού το 1997 ο Ολυμπιακός του Ίβκοβιτς ήταν κυρίαρχος σε Ελλάδα και Ευρώπη κατακτώντας και τους 3 τίτλους που υπήρχαν.

Ο Παπανικολάου που είναι ο τωρινός αρχηγός έχει δείξει στα χρόνια της παρουσίας του στα γήπεδα ότι είναι πιο “πατάω στη Γη” και προτιμά να “μιλάει” στο παρκέ. Δύσκολα θα έκανε την ίδια κίνηση που είχε κάνει ο Σιγάλας και ας ξέρει ότι η ομάδα του μπορεί να κάνει το ίδιο.

Νομίζω όποιος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν στη θέση του κανείς δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Μπορεί να πει κάποιος ότι η ταπεινότητα τους, το βάζω το κεφάλι κάτω και ματώνω σε κάθε παιχνίδι είναι χαρακτηριστικό. Ένα χαρακτηριστικό όλων ακόμα και των ξένων παικτών που θα μπορούσαν να ήταν πιο χαλαροί στις εκφράσεις τους.

Άπαντες γνωρίζουν τι μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα και που μπορεί να φτάσει, αλλά τα λόγια τους (και σωστά) είναι πάντα μετρημένα, δεν πετάνε στα σύννεφα ούτε έχουν τουπέ που άλλοι σε άλλες ομάδες το έχουν μετά από 2-3 νίκες σερί και μόνο.

Γιατί μέσα τους ξέρουν ότι ακόμα υπάρχουν δύο στόχοι, ο ένας πιο εύκολος με την εικόνα που έχουμε και ο άλλος ερωτηματικό γιατί τα Final Four είναι καθαρά σε τι μέρα θα βρεθείς σε ημιτελικά και τελικό. Μπορεί να έχεις κάνει την τρομερότατη πορεία, να έχεις δείξει τι μπορείς να κάνεις και μέσα σε μια μέρα να μην βρεθείς σε καλή κατάσταση και να γκρεμιστεί ότι χτίζουν επί μήνες.

Ο κόσμος εννοείται ότι το μυαλό τους βρίσκεται ήδη στη Λιθουανία αλλά ο κόσμος δεν παίζει μπάσκετ, η δουλειά του είναι άλλη. Αυτοί που παίζουν και κερδίζουν τίτλους ξέρουν καλύτερα απ’ όλους.

Το κύπελλο είναι το ορεκτικό για αυτή την ομάδα που συνεχίζει το αήττητο σερί στη Ελλάδα και θα κρατήσει για αρκετό καιρό ακόμα. Σιγά σιγά θα πρέπει να ψάχνουμε για πιο ρεκόρ θα καταρρίψουμε και σιγά σιγά στο ΣΕΦ σε κάθε παιχνίδι της Α1 θα πρέπει να κάνουν εμφάνιση το 49, 50, 51 και πάει λέγοντας, όσο θα μεγαλώνει το σερί.

Ένα κύπελλο που επί ημερών της προηγούμενης διοίκησης είχαμε κληρώσεις στα ημιτελικά με μονό αγώνα στο ΟΑΚΑ τις πιο πολλές φορές, ενώ οι τελικοί ήταν σε γήπεδο με 300 οπαδούς από την κάθε ομάδα και στη μέση ένα τρομερό τεράστιο μουσαμά της ΕΟΚ.

Αυτό το είχαν βαφτίσει γιορτή του μπάσκετ. Τότε που έπεφτε και καμιά φωτοβολίδα στον Χάινς για να τον ξαπλώσει στο παρκέ για παράδειγμα, για τέτοια γιορτή μιλάμε.

Αλλά τους ξένισε ένα Final 8 που στις εξέδρες υπήρχαν μαζί φίλαθλοι, παιδιά κτλ, και μάλλον θα έπεσε πάλι κανένα non paper στα χέρια των ΑΡΔ για να απαξιώσουν την διοργάνωση επειδή η δική τους ομάδα για άλλη μια φορά όχι νίκη, αλλά ούτε ήττα κάτω από 10 πόντους δεν κατάφερε…

Δεν πειράζει αυτά είναι τα αποτελέσματα του #mexritelous που αρκετοί κορόιδευαν από τους αντιπάλους, αλλά επειδή θέλω να τα γράφω όλα και Ολυμπιακοί είχαν τις επιφυλάξεις τους με αυτή την κίνηση.

Για αυτό θα πρέπει κάποια πράγματα να τα γράφουμε στις νίκες και όχι στις ήττες. Ότι δηλαδή για να έρθει μια αλλαγή θα πρέπει να ματώσεις και εσύ, ειδικά εάν είσαι αυτός που πηδάει πρώτος τη μάντρα, ότι εννοείται θα πρέπει να περάσεις τις όποιες δυσκολίες θα έρθουν για να μπορέσεις μετά να σηκωθείς και πάλι αλλά με άλλες προυποθέσεις.

Οι Αγγελόπουλοι πήραν μια απόφαση, δικαίωμα τους, αυτοί πληρώνουν τόσα χρόνια νομίζω έχουν το απόλυτο δικαίωμα για την όποια απόφαση, αρέσει δεν αρέσει στον κόσμο. Κάποιοι την στήριξαν άλλοι πάλι γκρίνιαζαν και έλεγαν τις δικές τους εκδοχές.

Το αποτέλεσμα όμως σήμερα τους δικαίωσε, έκλεισαν στόματα και αυτοί που τότε γκρίνιαζαν σήμερα φωνάζουν “μέχρι τέλους οεοεοε”…

Οπότε για άλλη μια φορά θα πρέπει να μαθαίνουμε από αυτές τις καταστάσεις. Τι δηλαδή; Ότι στις ομάδες υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι για να κάνουν μια δουλειά, όπου αυτοί οι άνθρωποι έχουν γνώση αρκετές παραμέτρους που εμείς δεν έχουμε.

Ότι άποψη και να έχουμε είναι στον αέρα γιατί δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα που γίνονται παρασκηνιακά. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής λένε και όχι άδικα. Εάν είχαν κάνει λάθος, θα το βλέπαμε σήμερα, αλλά ποιος να τους πει τι σήμερα;

Κάθε χρόνο βάζουν χρήματα στην ομάδα σε ένα σπορ που γνωρίζουν από πριν ότι δεν θα πάρουν πίσω όχι το 100% αλλά ούτε το 50% όσων βάζουν κάθε σεζόν. Είναι όμως “άρρωστοι” και έχουν την καύλα τους με το μπάσκετ. Εδώ έβαζαν χρήματα επί Κόκκαλη χωρίς να έχουν μετοχές, τι να τους πεις, ειλικρινά.

Το κύπελλο είναι ήδη ιστορία, σειρά έχουν τα 10 τελευταία παιχνίδια στη Euroleague για να τερματήσει η ομάδα στην πρώτη 4άδα και μετά προς καλοκαίρι οι τελικοί με ΠΑΟ για το ντάμπλ που ήδη έχει κατακτηθεί ότι αλλαγή προπονητή να κάνουν οι άλλοι.

Τα συνεχή Sold Out στο ΣΕΦ δείχνουν ότι αυτό που έχει χτιστεί είναι κάτι απίστευτο και όλη η Ευρώπη κακά τα ψέμματα βλέπει Ολυμπιακό. Το πιο ολοκληρωμένο μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη βλέπουμε και βλέπουν, το ξέρουμε και το ξέρουν όλοι οι αντίπαλοι.

Και είμαστε ακόμα στην αρχή…