AEKFC_OlympiacosFC_Superleague_2023_RedView
13 Μαρτίου, 2023
Banner

Τον πρωταθλητή δεν θα τον υποτιμάτε ποτέ!

Τι πιο σύνηθες, άλλη μια νίκη επί της ΑΕΚ στο νέο πρακτορείο και το αήττητο απέναντι της στο πρωτάθλημα να συνεχίζει να κρατάει για τα καλά από τις 4/2/2018, μιλάμε για ολόκληρα 5 χρόνια και βάλε…

Έγινε αυτό που εμείς περιμέναμε και το πιστεύαμε σε κόντρα τους μύθους που έχουν χτίσει οι άλλοι απέναντι, όπου νόμιζαν ένα νέο γήπεδο αμέσως τους κάνει καλύτερη ομάδα και άτρωτους.

Έχω μιλήσει με αρκετούς και το πίστευαν και έμενα με την απορία που τα βρίσκουν και τα πιστεύουν, τι στο πέος διαβάζουν από τους δημοσιογράφους τους και τι λογικές εκτός σπορ είναι αυτές. Παράλληλα είχαν και μια αλαζονεία που δεν μπορώ να καταλάβω από που πήγαζε. Μιλάμε για ομάδα που έχει 11 πρωταθλήματα με παλιό ΑΦΜ και 1 με το καινούριο, ένα πέρασμα που επίτηδες την έριξαν στα χωράφια της Γ Εθνικής και μιλάνε με έπαρση όταν επί 5 χρόνια γράφουν ήττες με μεγάλα σκορ.

Για να έρθει ότι ήρθε με τον αγώνα του Ατρομήτου που τελικά τους γύρισε και μπούμερανγκ. Η παρέα του Μπακαμπού τους έβαλε μυαλό και ήδη άρχισαν τις κωλοτούμπες στα γραπτά τους οι κιτρινόμαυροι ΑΡΔ…

Ο Ολυμπιακός σε ότι κατάσταση και να είναι, όπου τα δύο τελευταία χρόνια δεν είναι ο Ολυμπιακός που έχουμε ζήσει με αποκλεισμούς Άρσεναλ και Μίλαν, είναι η μοναδική ομάδα που έχει το DNA του πρωταθλητισμού και των τίτλων. Κάτι που οι άλλοι δεν το έχουν, ναι μεν λένε ότι κάνουν πρωταθλητισμό αλλά η αποχή από τους τίτλους φαίνεται ότι δεν έχουν αυτό το κάτι.

Ο Ολυμπιακός μπήκε σε ένα γήπεδο που κάποιες μέρες πριν είχε χάσει με 3-0 στο κύπελλο και έδωσε απαντήσεις, ενώ έκανε και τα εγκαίνια όπως έπρεπε.

Εάν έπαιζε έτσι με το ίδιο πάθος όλα του τα παιχνίδια δεν θα είχε κάνει κάποιες γκέλες, όμως έγιναν και είναι ιστορία, μπροστά μας έχουμε άλλες μάχες που πρέπει να κερδίσουμε.

Τελείωσε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος όπου σε 26 αγώνες έχει ρεκόρ 16 – 8 – 2 και 53-14 γκολ. Οι δύο ήττες του είναι στο Βικελίδης με τον Άρη και την ανατροπή 0-1 σε 2-1 και η άλλη με τον ΠΑΟΚ εντός 1-2 σε ένα παιχνίδι που επίσης δεν ήταν για ήττα.

Έδειξε δηλαδή ότι δύσκολα χάνει και κάποιες ισοπαλίες ήταν αποτέλεσμα κακού timing και δικής του απερισκεψίας όπως το 1-1 με τον Βόλο εντός όπου ο Ντελαφουέντε έχασε το άχαστο, ή στα Γιάννενα το 2-2, και άλλες φορές έβαλαν άλλοι το χεράκι τους όπως το 1-1 στη Λεωφόρο.

Αυτή η ομάδα όπου πέρασαν από τον πάγκο της 3 προπονητές, με άλλους παίκτες έγινε προετοιμασία και με άλλους τελικά παίζει σήμερα, έχοντας δοκιμαστεί άλλοι 20 που ήρθαν και έφυγαν, έχει ήδη τρομοκρατίσει τους αντιπάλους που έκαναν κανονικές προετοιμασίες και έχουν σχεδόν ίδιες ομάδες με πέρυσι και ίδιους προπονητές.

Αυτή η ομάδα που έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά είναι αυτή τη στιγμή μέσα στο κόλπου του τίτλου για τα καλά, που στις αρχές είχε φτάσει και στο -12 από τον πρώτο!

Σίγουρα η χρονιά δεν είναι όπως την περιμέναμε πέρυσι σχεδόν τέτοια εποχή, αλλά με τα τόσα θέματα που είχε και έχει, είναι εδώ ζωντανή και με πατημένο γκάζι είναι έτοιμη για την ολική ανατροπή.

Εάν κάποιος δει τα χθεσινά στατιστικά θα πάθει ένα καλό σοκ με την αποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού. Όταν έχεις 6 τελικές και οι 3 γίνονται γκολ, και ο αντίπαλος έχει 1 γκολ σε 17 σημαίνει ναι μεν αποτελεσματικότητα μπροστά όμως πίσω έφαγες επιθέσεις αλλά… εδώ υπάρχει ένα μεγάλο αλλά… κάθε σοβαρή ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να έχει έναν καλό τερματοφύλακα.

Θυμηθείτε τον Ολυμπιακό τι είχε τα τελευταία χρόνια και θα καταλάβετε. Ο Πασχαλάκης που ότι και να λέει μια μερίδα του κόσμου είναι ένα μάτσο άσχετοι, είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας, εννοείται με τα αρνητικά του, άλλωστε και ο Σα και ο Βατσλίκ είχαν αδύναμα σημεία. Η πραγματικότητα είναι αυτή, ήρθε και κατέβηκαν ρολά.

Μάλιστα η δουλειά του έχει μεγαλύτερη αξία όταν μπροστά του έχει για μπακ τον Ντόη, ενώ τις άλλες χρονιές θυμάστε Σεμέδο στα καλά του για παράδειγμα. Αυτό δείχνει το πόσο καλός είναι όταν η άμυνα του δεν είναι και η καλύτερη που υπάρχει.

Ότι και να λέμε πρέπει να πιστωθεί αυτό, τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ γιατί δεν ήρθε εδώ στα 33 του να πουλήσει οπαδιλίκι και καλό είναι να μην φτιάχνουμε μύθους στο κεφάλι μας και να ψάχνουμε για δράκους.

Στην τελική προτιμώ έναν παίκτη που ήρθε φοράει την ερυθρόλευκη και πολεμάει σε κάθε παιχνίδι για την ομάδα να φτιάχνει το 7 στο κεφάλι του, παρά Ολυμπιακούς που κάνουν την εμφάνιση τους μόνο στις νίκες και τα πανηγύρια, και στις ήττες θέλουν να φύγουν όλοι και γράφουν πιο αισχρά από ότι οι αντίπαλοι.

Το ξαναλέω, οπαδιλίκι ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΕ και ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ! Απλώς είναι καυλωμένος με την όλη κατάσταση και με τον τρόπο του προσπαθεί ο ίδιος να πάρει ώθηση αλλά και οι συμπαίκτες του να παρακινηθούν.

Επίσης ομολογώ με εντυπωσίασε ο Φορτούνης που τόσα στα τόσα χρόνια έχω γράψει. Όχι γιατί έβγαλε πάλι μαγικές πάσες και ασίστ, άλλωστε αυτό το ξέρουμε μπορεί και το κάνει όταν είναι στις μέρες του. Αλλά μετά από τους χιαστούς που έχει περάσει και με ότι είδα το πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο κύπελλο, εάν φάει κλωτσία αρχίζει και έχει μια επιφυλακτηκότητα, κάτι που ίσως βγαίνει ασυναίσθητα με αυτά που έχει περάσει, αλλά… χθες τον είδα να μαρκάρει στην πλάγια γραμμή σε ένα ιδιαίτερα δυναιμικό φάουλ που του έφερε και μια κίτρινη και πραγματικά με εντυπωσίασε! Δεν έχω δει τον Φορτούνη να παίζει έτσι και μιλάμε σε σημείο του γηπέδου κάπως άκυρο, να δείχνει τέτοια δυναμική.

Εάν συνεχίσει έτσι ναι αυτόν τον Φορτούνη τον θέλει ο Ολυμπιακός, και ειδικά σε ένα σύστημα όπως είναι τώρα που είναι άκρως ορθολογικό έχει θέση. Όσο και να πρέπει να θυσιαστεί ο Χάμες που όσοι με έχουν διαβάσει, θα το έχουν δει σε κείμενα μου να το έχω γράψει ότι φέτος ο Ολυμπιακός υποφέρει από κάποια “πρέπει να παίζουν” για κάποιους παίκτες.

Ακόμα και ο Μπιέλ που είναι τεράστιος παίκτης και η θέση του θα ήταν εκεί που είναι ο Φορτούνης, αλλά επειδή έχει μια ταχύτητα, ξέρει και μπάλα έχει αυτή την κίνηση του να μπαίνει προς τα μέσα και κέντρο που μπορεί να μην είναι εξτρέμ αλλά μπορεί με το σουτ του να δημιουργήσει καταστάσεις, όπως φέτος το έχει κάνει αρκετές φορές έτσι.

Η νίκη μέσα στην έδρα της ΑΕΚ έχει και άλλα απόνερα που είναι θετικά και ένα αρνητικό. Επειδή με διαβάζουν και ΑΕΚτζήδες διαβάστε και την αλήθεια τώρα. Αυτή η ήττα ναι μεν είναι και θα μείνει στην ιστορία ότι ο Ολυμπιακός με 1-3 ήταν αυτός που τους υποχρέωσε στην πρώτη τους ήττα στο νέο γήπεδο, αλλά τους έβγαλε το βάρος στο να κρατήσουν το αήττητο.

Αυτό είναι ελληνική μαλακία και μόνο να ξέρετε, νέο γήπεδο, δεν χάνουμε ποτέ, θα είμαστε αήττητοι. Δηλαδή το Καμπ Νου είναι κατώτερο και όταν το έφτιαξε η Μπαρτσελόνα είπε εδώ δεν θα χάσουμε ποτέ, ή η Άρσεναλ στο δικό της νέο γήπεδο. Μόνο στην Ελλάδα έχουμε τέτοιες λογικές όπου το έγραφαν κι όλας οι δημοσιογράφοι τους, αλλά από χθες το γύρισαν το μπιφτέκι ότι κάποτε θα έρχονταν και αυτή η ώρα, στα κείμενα τους όμως καλά κρατούσε το μέτρημα.

Οπότε ένα μεγάλο βάρος για την ΑΕΚ έφυγε το και καλά θα πρέπει να κρατήσει το αήττητο. Βέβαια από την άλλη είδαν και οι άλλες ομάδες που πέρασαν από εκεί και έχασαν ότι είναι μύθος το “θα χάνουν από τη Δεκελείας” και είδαν πόσο τρωτή ομάδα είναι οι κιτρινόμαυροι ειδικά όταν βρεθούν πίσω στο σκορ.

Δεν έχει σοβαρό πλάνο ανατροπής, παρόλο που εντός έδρας έχεις την όποια ώθηση σου δίνει ο κόσμος, εάν ο αντίπαλος δεν τα χάσει όπως έκανε ο Ολυμπιακός χθες και έχει σκληράδα άνετα με τα γιούρια που πάνε μπροστά θα τους βρει ανοιχτούς πίσω, και θα υπάρχει ένας Μπακαμπού να κάνει τη ζημιά.

Η μοναδικές ομάδες που δεν έχουν πίεση αυτή τη στιγμή είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ γιατί θα βολευτεί και με το κύπελλο που δίνει νομίζω καλό εισιτήριο, και ο Ολυμπιακός γιατί από την αρχή έχουμε δει τα όποια λάθη έχουν γίνει και με τα όργια που γίνονται στο χορτάρι ξέρουμε ότι δεν είναι μόνο στο χέρι μας ο τίτλος.

Το ξέρουμε ότι η ομάδα έχει θέματα και πιο πολύ κοιτάμε το καλοκαίρι να γίνουν οι σωστές κινήσεις για να ξεκινήσει νέο σερί πρωταθλημάτων σε γερές βάσεις. 47 πρωταθλήματα μετράμε και έχουμε το know how.

Από την άλλη οι βάζελοι έχοντας ξεκινήσει με το αήττητο, έχασαν τη Γή κάτω από τα πόδια τους όταν έπεσαν από την κορυφή γιατί και αυτοί νόμιζαν θα τερμάτιζαν έτσι. Με γκολ στο τέλος και τα πέναλτι σερί δεν μπορείς να έχεις διάρκεια και φαίνονται τα θέματα που επίσης έχει. Από την άλλη η ΑΕΚ το ίδιο νέο γήπεδο νομίζουν σημαίνει και αυτόματα πρωτάθλημα, οπότε από μόνοι τους έχουν ήδη αυξήσει την πίεση στις ίδιες τους τις ομάδες και θα παίξει σημαντικό ρόλο αυτό.

Ο Ολυμπιακός όπως έγραψα πιο πάνω έχει το know how, κέρδισε το πρώτο του ντέρμπι και θα έχει συνέχεια, ειδικά με τον ΠΑΟ που στα δύο παιχνίδια ήταν καλύτερος και δεν πήρε νίκη, στα playoffs δεν τριτώνει και θα έρθουν τα χρωστούμενα.

Δεν είναι δύσκολο, να κάνει εντός το 5 στα 5 και να περάσει με νίκες σε Άρη και Βόλο, μετά όλα τα άλλα παίζονται και θα βρει τους βαθμούς που θέλει.

Το ξέρουν όλοι ότι εάν ο Ολυμπιακός πατήσει κορυφή, δεν τον πιάνεις με τίποτα μετά, τα playoffs ξεκινάνε με τον Ολυμπιακό να παίζει στο Βόλο και η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟ, οπότε ήδη από την πρώτη αγωνιστική θα νιώθουν τον πρωταθλητή μια ανάσα μακριά τους και ήδη θα τρέμουν…

Κανόνας θα είναι όλα τα εντός παιχνίδια να γίνουν sold out και η δυναμική του κόσμου θα δώσει την ώθηση που θέλει η ομάδα για το 48, ένα πρωτάθλημα όπου εάν έρθει οι αντίπαλοι θα πρέπει να παραιτηθούν ήδη για τα επόμενα… όταν από το -12 έρχεται και παίρνει τίτλο απέναντι σε ένα κατεστημένο, τι άλλο μένει να κάνουν;

Μόνο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!