LavrioBC_OlympiacosBC_A1_2023_RedView
22 Μαρτίου, 2023
Banner

Ρε είστε τρελοί ;;;

Το ξέρω τελευταίο κείμενο μου για μπάσκετ είναι από την κατάκτηση του κυπέλλου, έχει περάσει ένας μήνας με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει μεγάλες νίκες στη Euroleague αλλά και 12-0 με ΠΑΟ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αλλά τι να γράφω, αυτά που έχω γράψει από την προηγούμενη σεζόν που ξεκίνησε για το τι θα βλέπουμε και ζούμε, όσοι με διαβάζετε ξέρετε και είστε προετοιμασμένοι. Άλλωστε όπως επίσης έχω γράψει αρκετές φορές στις νίκες τα κείμενα είναι εύκολα όρεξη να έχεις γράφεις Ιλιάδες…

Στις ήττες είναι τα δύσκολα γιατί εκεί ψάχνεις το γιατί και πως, ενώ πολλές φορές κάποιοι γουστάρουν να παίζουν και μεταγραφικά παιχνίδια, ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση εκεί ή γιατί δεν πήρε τον άλλον ή δεν ξέρω εγώ τι.

Αλλά… έχω ενημερώσει προσωπικά μέσα από τα κείμενα μου ότι ο λόγος που έφτιαξα αυτό το site και γράφω είναι γιατί θέλω να δώσω μια άλλη οπτική σε γεγονότα εντελώς διαφορετική από αυτή που έχετε μάθει τόσα χρόνια διαβάζοντας αθλητικά site, ρεπόρτερ και όποιον τελικά ασπάζεστε πιστά στα γραπτά του.

Θέλω μέσα από τα κείμενα να βάζω τον αναγνώστη σε σκέψεις και προβληματισμούς έτσι ώστε μόνος του να μπορεί να “διαβάζει” καταστάσεις από πριν και να έχει μια ορθή σκέψη. Όχι να διαβάζει ότι πέφτει στα μάτια του, μόνο τίτλους και μετά να πλάθει διάφορες φαντασιώσεις και ιστορίες για αγρίους.

Χθες παίξαμε με το Λαύριο και νομίζω το σερί στην Ελλάδα είναι στο 52-0 και θα συνεχιστεί, οπότε δεν υπήρχε και σοβαρός λόγος για κείμενο αλλά ρε μαλάκες δεν είναι δυνατόν αυτά που βλέπω και διαβάζω.

Πριν λίγο καιρό είχαμε τη Σλουκιάδα ότι τέλος σεζόν ο Σλούκας έχει την τρομερή πρόταση από Ρεάλ και θα φύγει, σήμερα παίζει ότι ο Λαρεντζάκης θα πάει στον ΠΑΟ, όπως πήγε και ο Μιλουντίνοφ, ο Λεμπρόν Τζείμς, ο Σφαιρόπουλος και ο Πατ Ραίλι… Όπως είχαμε πριν κάτι χρόνια κάτι non paper για στοιχηματισμό διαιτητών σε αγώνες στη Euroleague… και γενικά ένα σωρό πίπες που σκοπό έχουν να χτυπήσουν κάπως τον Ολυμπιακό.

Αυτό τον Ολυμπιακό έτσι, που είναι μπετόν αρμέ περιμένουν τα παπατζηλίκια των τρολ να δημιουργήσουν πρόβλημα την ίδια στιγμή που είναι σε φούλ φόρμα και οι σχέσεις όλων μέσα στην ομάδα είναι κάτι παραπάνω από οικογένεια.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι στην ομάδα που δεν δίνουν καν σημασία σε αυτά και γελάνε αλλά στον κόσμο του Ολυμπιακού που μια μερίδα τα πιστεύει και τα αναπαράγει! Γνωρίζω ότι είμαστε στο 2023 με τα social media να παίζουν σοβαρό ρόλο σε πολλά πράγματα της καθημερινότητας αλλά ρε γαμώτο δεν ζούμε στις σπηλιές και να περιμένουμε τον Ήφαιστο να μας φέρει τη φωτιά στη Γη… ήμαρτον δηλαδή με την αποχαύνωση.

Με βάζετε να γράφω κείμενο για να σας τα κάνω πενηνταράκια και θα το κάνω για τελευταία φορά σε τέτοια θέματα.

Πάμε στο εύκολο, Κώστας Σλούκας ετών 33 όπου ήρθε το 2020 πίσω στον Ολυμπιακό από την Φενέρ. Κατέκτησε πρωτάθλημα, έπαιξε Final Four και φέτος έχει σοβαρές προοπτικές για άλλο ένα Final Four που μαζεύει αρκετές πιθανότητες κατάκτησης, και άλλο ένα πρωτάθλημα με σκούπα (τι πιο σύνηθες) κατά τον Ιούνιο.

Καλό συμβόλαιο, γάμος, οικογένεια και ένα παιδί 2 ετών να ζουν μια χαρά όλοι μαζί. Ο Σλούκας που είναι στα 33 του τώρα έχει άλλο ένα καλό συμβόλαιο αφού το κορμί, του το επιτρέπει αυτό, άλλο ένα 2-3 χρόνια, μετά θα αποφασίσει ο ίδιος τις αντοχές και θα κρίνει το πότε θα τελειώσει την καριέρα του. Μιλάμε για να είναι σε top φόρμα και όχι να γίνει Ναβάρο… Το έχει, αυτό δείχνει, εάν δεν έχει και τίποτα τραυματισμούς μια χαρά μπορεί να παίζει ως τα 35-36 του σε αυτό το επίπεδο.

Είναι στον Ολυμπιακό, σε ομάδα που κάνει σοβαρό πρωταθλητισμό στη Euroleague, δεν πιάνει απλώς μια θέση όπως άλλες ομάδες αλλά είναι στην ελίτ ας το πούμε έτσι από πέρυσι που ξεκίνησε όλο αυτό. Ελλάδα κάνει πλάκα οπότε θα έχει και άλλες κατακτήσεις τίτλων.

Και ρωτάω εγώ ο χαζός, με όλες αυτές τις παραμέτρους και πιο σημαντική ότι έχει την οικογένεια και μικρό παιδί που θέλει μετά τα παιχνίδια και τις προπονήσεις να γυρνάει σπίτι και να περνάει στιγμές θα κάτσει στα 33 του χρόνια να ξενιτευτεί για κάποια χρήματα παραπάνω; Όσο και παραπάνω να είναι οι στιγμές με την οικογένεια και παιδιά είναι ανεκτίμητα και δεν μπαίνουν σε ζυγαριά. Άλλωστε δεν είναι και παίκτης που τώρα έκανε το μπαμ και τώρα πήρε ένα καλό συμβόλαιο, μην τρελαθούμε τελείως και στον Ολυμπιακό πριν φύγει αλλά και 5 χρόνια στη Φενέρ μια χαρά συμβόλαια είχε.

Οπότε το οικονομικό εδώ δεν παίζει ρόλο. Είναι σαν κάτι στιγμές που ο Σπανούλης ήταν σε ίδια φάση και έγραφαν για προτάσεις από Μπαρτσελόνα κτλ, τον είδατε να φεύγει; Όταν έχουν μια τεράστια πορεία και περνάνε τα 30-32 σκέφτονται αλλιώς και το χρήμα πάει σε δεύτερη μοίρα, να το ξέρετε αυτό. Βάζοντας πάντα όλες τις παραμέτρους που περιέγραψα παραπάνω.

Πάμε και στον Λαρεντζάκη τώρα. Ο Λάρι που στις αρχές αρχές δεν μου έκανε και μεγάλο κλικ, πρέπει να του πιστωθεί ότι έκατσε και δούλεψε μόνος του. Όπως έκαναν Πρίντεζης και Βεζένκοφ και νομίζω αυτή τη σεζόν είναι στο πικ του σε προσφορά και αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας.

Γουστάρω τους παίκτες που δεν τα παρατάνε, δεν κάθονται πάνω σε συμβόλαια αλλά δουλεύουν για να γίνονται καλύτεροι και ο Λάρι το έκανε για αυτό και κέρδισε με την αξία του τη θέση στο ρόστερ.

Ο Λαρεντζάκης είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση με του Σλούκα, στα 29 του χρόνια είναι παίκτης επιπέδου Euroleague και απαραίτητο γρανάζι σε αυτό που έχει στήσει ο Μπαρτζώκας.

Ήρθε το 2020 και έχει ζήσει όσα δεν είχε ζήσει σε όλη του την καριέρα, πέρα από το σερί με το κύπελλο Ελλάδος που έχει 1 με ΑΕΚ και 2 με Ολυμπιακό. Αναγνωρίζει ότι ο Ολυμπιακός επένδυσε πάνω του και πάντα θα υπάρχει στην άκρη του μυαλού του αυτό.

Ξέρει και το βλέπουμε ότι ανήκει σε μια μπασκετική οικογένεια ενώ ισχύουν τα ίδια και για αυτόν όπως έγραψα παραπάνω σε τι ομάδα είναι και τι στόχους έχει κάθε χρόνο, βάζοντας στην εξίσωση και τις πιθανότητες κατάκτησης τίτλων.

Να πάει στον ΠΑΟ να κάνει τι; Που δεν ξέρει καν ποιος προπονητής θα είναι εκεί το καλοκαίρι και εάν ο νέος τον θέλει ή όχι; Αυτό ρε παπάρες δεν το βάζετε στο μυαλό σας;

Ο ΠΑΟ θα κοιτάξει να βρει προπονητή μετά τους τελικούς, επίσης έχει δυσκολίες αυτό γιατί υπάρχει ένας Δ.Γ και ότι σημαίνει αυτό. Δηλαδή αυτοί κλείνουν παίκτες από τώρα μη γνωρίζοντας τι θα θέλει να φτιάξει ο εκάστοτε προπονητής που θα πάει στον πάγκο του ΠΑΟ;

Ότι γράφω δεν είναι καμιά επιστημονική ανακάλυψη, απλή λογική σκέψη που ειδικά στο Twitter έχει κάνει φτερά καιρό τώρα.

Ή νομίζεται ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού, δεν έχουν για παράδειγμα μάνατζερ που να έχει μιλήσει με κάποιον από την ΚΑΕ για το τι θα γίνει στο μέλλον, παρά τα έχουν αφήσει όλα στη τύχη τους. Πάνε στο ΣΕΦ στα γραφεία κάθε μέρα όσοι δουλεύουν απλώς για να παίζουν Fantasy Euroleague ε;

Ο Μπαρτζώκας για παράδειγμα δεν μιλάει με όλους και καταθέτει προτάσεις και ιδέες, όλα στην τύχη νομίζετε ότι γίνονται; Γιατί όταν διαβάζω πίπες αριστερά και δεξιά αυτό νομίζετε, ότι ξυπνάνε την ημέρα του αγώνα πάνε παίζουν και μετά γυρνάνε σπίτια τους και στην ΚΑΕ οι υπάλληλοι απλώς πουλάνε εισιτήρια.

Μπορεί να έχει λιγότερα άτομα σε σχέση με μια ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά παραμένει ένας οργανισμός που δουλεύει κάθε μέρα σε πράγματα που από το μυαλό μας δεν έχουν περάσει καν.

Το ίδιο γίνεται και όταν ανακαλύπτουμε κάποιον νέο παίκτη και με τη μια τον θέλουμε στον Ολυμπιακό, λες και δεν υπάρχουν άτομα στην ομάδα να βλέπει ότι εμείς βλέπουμε. Όχι απλά ξέρουν αλλά ξέρουν και άλλους τόσους που εμείς δεν ξέρουμε.

Οπότε, μάθετε ένα πράγμα το Twitter κατά 90% είναι μόνο για διάδοση ότι μαλακίας έρθει στο κεφάλι του καθένα που θα συναντήσει ένα μάτσο κλόουν με σφηνωμένο πιροσκί στον εγκέφαλο και θα το κάνουν trend. Επειδή ξέρουν ότι ο κόσμος βομβαρδίζετε από πληροφορία και δεν θα κάνει τα γαμημένα 2-3 κλικ παραπάνω να ψάξει ή να βάλει το μυαλουδάκι του να δουλέψει λίγο και θα το κατεβάσουν αμάσητο (εκεί ποντάρουν), δημιουργούν θέματα έτσι για να υπάρχουν.

Να ξέρετε αρκετοί βγάζουν μεροκάματο έτσι, το θέμα είναι εσείς να βάζετε τα εγκεφαλικά σας κύτταρα σε πλήρη λειτουργία και να μην την πατάτε με καρδούλες, repost και απαντήσεις σε κάθε πίπα που βγαίνει στον αέρα.

Αυτά τα είπα και ηρέμησα… Πάντα σε ότι διαβάζετε να κάνετε μια μικρή ανάλυση στο μυαλό σας 10 δεύτερα είναι για μια παραπάνω σκέψη!