redview-og
3 Απριλίου, 2023
Banner

Ως εδώ…

Κανονικά δεν θα έγραφα γιατί δεν είμαι σε mood να γράφω (το έχετε καταλάβει) αλλά δεν γίνεται με αυτά που βλέπω και γίνονται στην ομάδα να μην τα γράψω.

Θα ξεκινήσω με το αγωνιστικό κομμάτι για να πάω στα παραπέρα. Χθες ο Ολυμπιακός είχε μια τρομερή ευκαιρία μετά την ισοπαλία του ΠΑΟ με τον Βόλο εντός, να πλησιάσει στον πόντο την κορυφή όπου βρίσκεται και η ΑΕΚ μετά την εκτός έδρας νίκη της επί του ΠΑΟΚ. Μια νίκη που νομίζω αφήνει τον ΠΑΟΚ απ’ έξω από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Το βασικό στα playoffs είναι να πάρεις όλα τα εντός έδρας παιχνίδια και να μην πατήσεις νάρκη απέναντι στον Βόλο που δείχνει ως πιο αδύναμη ομάδα από τις 6. Οπότε όποιος γκελάρει μαζί του την ίδια στιγμή που οι άλλοι κατά πάσα πιθανότητα θα κάνουν νίκη είναι μεγάλο μείον. Ο Άρης δεν είναι Βόλος και το Βικελίδης είναι δύσκολη έδρα όπου περιμένεις να κόψει βαθμούς.

Οπότε στα μάτια μου όποιος κάνει το 5 Χ 3 εντός έδρας είναι 15 βαθμοί, +3 στον Βόλο πάμε 18, από εκεί πέρα εάν δεν χάσεις στα εκτός έδρας ντέρμπι νομίζω σε βγάζει πρωταθλητή. Αυτό είχα πάνω κάτω στο μυαλό μου πριν ξεκινήσουν τα playoffs και η κλήρωση ήταν ότι πρέπει για τον Ολυμπιακό που ξεκινούσε με εύκολα παιχνίδια και πρώτο ντέρμπι στην έδρα του με ΠΑΟΚ.

Τη νάρκη την πάτησε ο ΠΑΟ χθες με τον Βόλο που ήρθε ισοπαλία, αλλά και ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έχασε αλλά όταν είσαι 2-0 μπροστά και στο κάνει ο Άρης 2-2, έχεις πατήσει και εσύ τη νάρκη.

Προσωπικά πιστεύω δύσκολα ο Άρης θα πάρει πόντο σε ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, κουτσά στραβά θα τη βρουν την άκρη απέναντι του στις έδρες τους, στο Βικελίδης είναι άλλο παιχνίδι.

Αλλά μιλάμε για ένα παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός έπρεπε να το είχε κλειδώσει στο 5-0 ήδη με τις ευκαιρίες που είχε αλλά τις πέταξε στα σκουπίδια. Σε αυτό δεν φταίει ο προπονητής, όταν έχεις Κασάμι και Μπιέλ να κάνουν μπούκες και αντί να δώσουν πλάγια την μπάλα σε συμπαίκτη για να σουτάρει, προτιμούν να τελειώνουν μόνοι τους τις φάσεις που δεν έγιναν και γκολ. Το ίδιο ισχύει και για τον Μπακαμπού που πήγε και έφτιαξε φάση μόνος του όταν κόντραρε τον τερματοφύλακα του Άρη αλλά έπρεπε πιο γρήγορα να πασάρει, ε μια γλίστρα και γεια σας.

Μέσα σε όλα η ομάδα χάνει Κανός που είναι σε φόρμα αλλά και τον Μπα που είναι πιο εγγύηση πίσω σε σχέση με Ντόι ή Ρέτσο.

Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου, παίκτης Ρέτσος εν έτη 2023 δεν υπάρχει και επέστρεψε γιατί στον Ολυμπιακό σε κάποια στιγμή είχαμε και θέμα με τη λίστα παικτών στην Ευρώπη που ξεκίνησαν από τις ακαδημίες για να λέμε όλα, με ότι έγινε φέτος το καλοκαίρι στον σχεδιασμό που δεν υπήρχε.

Η ευθύνη του Μίτσελ είναι στις αλλαγές που ήταν ότι να ναι και άφησε την ομάδα ξεκρέμαστη. Όσοι με έχετε διαβάσει όλα αυτά τα χρόνια αυτό φωνάζω και επί εποχής Μαρτίνς. Ότι τότε ναι μεν είχαμε θέματα στο παιχνίδι αλλά δεν έβλεπες τρέλες στην εντεκάδα, να παίζουν παίκτες σε λάθος θέσεις ή να μην παίζει χωρίς επιθετικό.

Είναι μεγάλη διαφορά το να έχεις στήσει μια ομάδα σωστά αλλά να μην βγαίνει το παιχνίδι, και άλλο να ανακατεύεις μια ομάδα και να παίζεις όπως να ναι.

Και τώρα ποιος Κασάμι για να παίζει σε όλο το παιχνίδι, και να βγάζεις επιθετικό για να βάλεις αμυντικό χαφ! Θα μου πει κάποιος ότι ο ίδιος προπονητής ήταν και στο 1-3 μέσα στο πρακτορείο, ο ίδιος προπονητής είναι που ο Ολυμπιακός έχει να χάσει από τις 17/10/2022 από τον ΠΑΟΚ στον Πειραιά, για το πρωτάθλημα.

Εύκολη απάντηση. Ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ παίκτες που σε αυτό το πρωτάθλημα και μόνοι τους μπορούν να πάρουν νίκες. Ας μην κρυβόμαστε δεν είμαστε η Premier League ούτε η Serie A. Το πρωτάθλημα μας έχει πέσει κατακόρυφα, μαζί με αυτό έπεσε και ο Ολυμπιακός για αυτό και φέτος έχουμε τέτοια κόντρα για τον τίτλο και τις ομάδες στα ίδια επίπεδα.

Απλώς ο Ολυμπιακός επειδή είναι πρωταθλητής και αυτό το έχει κατακτήσει, μπορεί και έχει στις τάξεις του καλούς παίκτες όπου πολλές φορές και χωρίς προπονητή κάποιες νίκες μπορούν να τις κάνουν. Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ στηρίζεται σε έναν Λιβάι, και βλέπουμε τι γίνεται όταν δεν παίζει, μόνοι τους τα λένε, ο ΠΑΟ σε 1-2 παίκτες στην επίθεση και ο ΠΑΟΚ έχει το μυαλό του στο κύπελλο και μόνο, δεν δήλωσε φέτος ότι πάει για το πρωτάθλημα.

Ε ο Ολυμπιακός χθες είχε στον πάγκο, Ελ Αραμπί, Εμβιλά, Χάμες κτλ, αυτή είναι η διαφορά μας, βέβαια στα στόπερ πονάει και αυτό του έχει στοιχίσει φέτος, ότι δεν υπάρχει καλό δίδυμο στόπερ, αν πούμε ότι τα άκρα κάπως έχουν φτιάξει, ενώ ο Πασχαλάκης έδωσε την απαραίτητη ηρεμία.

Ο Μίτσελ παραιτήθηκε, πάντα ο προπονητής την πληρώνει δεν αλλάζει αυτό, αλλά ο προπονητής πληρώνεται λιγότερα από κάποιους παίκτες που έχουμε απαιτήσεις για αυτό τον λόγο, επειδή τους πληρώνει η ομάδα καλά, θα τραβήξει κάποιος το αυτί σε κάποιους επιτέλους;;;

Για να πάμε και στα πιο πέρα θέματα που έγραψα πιο πάνω.

Σε μια χρονιά θα έχουμε 4ο προπονητή !!! Αυτά είναι κινήσεις και λογικές άλλων εποχών και άλλων ομάδων, όχι για Ολυμπιακό που έχει το know how, έχει πάθει και έχει μάθει. Πέρα από τους καμιά 50αρια παίκτες που έχουν περάσει στου Ρέντη.

Για αυτούς που είναι στα γραφεία της ομάδας και κάνουν κουμάντο, δύο τινά υπάρχουν. Είτε τα κάνουν επίτηδες με σχέδιο, για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να σκεφτώ, είτε είναι τόσο άχρηστοι. Η ευθύνη του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι ότι δεν έχει μοιράσει απολύσεις να καθαρίσει το τοπίο.

Φτάνουμε σιγά σιγά στο τέλος του πρωταθλήματος και δεν γνωρίζουμε τη νέα σεζόν ποιος θα είναι ο προπονητής που θα σχεδιάσει την επόμενη μέρα. Τι θα έρθει από τον ουρανό ένα πρωί και στον μικρό χρόνο θα περιμένουμε να κάνει θαύματα; Μην ξεχνάμε ότι θα παίζουμε προ προκριματικά, έτσι όπως τα έχουν κάνει όλες οι ομάδες που δεν μπορούν να μαζέψουν ούτε βαθμό για την Ελλάδα.

Η νέα σεζόν έπρεπε ήδη να έχει σχεδιαστεί, να έχει βρεθεί προπονητής και να έχει κάνει τις τελικές προτάσεις για το ποιοι παίκτες αξίζει να μείνουν και ποίοι να φύγουν.

Πρέπει να το γνωρίζει αυτό ο κόσμος ότι δεν φτιάχνουν οι ομάδες μέσα σε ένα βράδυ και μέσα σε μια προετοιμασία που πάλι ξαναγράφω θα είναι μικρή!

Μέσα σε όλα να πάρει και η μπάλα τους δημοσιογράφους όχι αυτούς που κάνουν σωστά τη δουλειά τους, αλλά τα σκουπίδια που γράφουν ότι τους δίνουν έτοιμο, για να μην χάσουν και το κοινό τους, να μαζέψουν κανένα κλικ, ή ακόμα και να πουλήσουν μούρη ότι κάτι ξέρουν παραπάνω.

Όλα αυτά μαζί έχουν αυτό που βλέπουμε σήμερα στον Ολυμπιακό που ήταν πρότυπο ομάδας στην Ελλάδα που βάδιζε πάνω σε Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Αυτή τη σεζόν πιο πολύ έχω διαβάσει ειδήσεις για τον Μπαλτάκο παρά για το τι γίνεται στην ομάδα και αυτό πρέπει να προβληματίσει εμάς κυρίως. Στα παπάρια μου τι γίνεται στην ΕΠΟ, τα έχουν κάνει σκατά; ναι αλλά ξέρω εάν χθες είχα τους 2 βαθμούς που έχασα και ο Ντελαφουέντε έβαζε ένα γαμημένο γκολ στο κενό τέρμα του Βόλου σήμερα θα ήμουνα στο +1 με αυτή την ΕΠΟ! Δεν βάζω γκέλες με Άρη που το 0-1 έγινε 2-1 ή την ισοπαλία με τα Γιάννενα…

Επιτέλους κάποια πράγματα να τα δούμε όπως είναι, αρκετά έπαιξαν με τον Ολυμπιακό και το όνομα του όσοι έπαιξαν και παίζουν παιχνίδια. Κάποτε θα πρέπει να τελειώσει αυτή η αστειότητα και να δούμε το αύριο.

Το πρωτάθλημα θα τελειώσει μπορεί να το πάρουμε, μπορεί να το χάσουμε, το μέλλον όμως έρχεται και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και είμαστε η μοναδική ομάδα όπου τη νέα σεζόν θα είμαστε πάλι από την αρχή, με καινούριο προπονητή και παίκτες, την ίδια στιγμή ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ θα συνεχίσουν πάνω κάτω με τα ίδια.

Αν είναι να θυσιαστεί το μετά για τον Ολυμπιακό για ένα πρωτάθλημα και ένα τέτοιο πρωτάθλημα με ότι γίνεται με διαιτητές κτλ, στα παπάρια μου να το χάσω. Γιατί ξέρω ένα χαμένο μετά θα έχω 5 κερδισμένα σερί εάν πάλι ο Ολυμπιακός δουλέψει όπως ξέρει να δουλεύει τα τελευταία χρόνια.

Δείτε την μεγάλη εικόνα και όχι τη μικρή, δείτε το μετά και το τι έρχεται, τα έχουν ζήσει οι άλλοι τα έχουμε δει ξέρουμε πως πάει και μυαλό δεν βάζουμε.

Ότι και να γίνει εμείς Ολυμπιακός είμαστε και ζούμε για τον Ολυμπιακό, άλλοι τους ζει ο Ολυμπιακός και δεν το σέβονται…