redview-og
10 Απριλίου, 2023
Banner

Ο Ολυμπιακός που δεν κατέβηκε ποτέ και η ελληνική νοοτροπία

Χαμένο ντέρμπι χθες στη Λεωφόρο και μάλλον οι ελπίδες για τίτλο έγιναν καπνός, ειδικά δε με ότι συμβαίνει παράλληλα και εκτός αγωνιστικών χώρων, όπως έγινε με τους διαιτητές του ΑΕΚ – Άρης.

Αλλά προτιμώ να μείνω στα δικά μας, διότι εάν είχαμε τους 5 βαθμούς που μας έκοψε ο Άρης με δική μας 100% ευθύνη συν τους 2 χαμένους βαθμούς με Βόλο στο εντός έδρας, τώρα θα ήμασταν στο +1 και άσε τους άλλους να αλλάζουν διαιτητές.

Πάμε πρώτα στα ελληνικής νοοτροπίας που εν έτη 2023 όπου ο άνθρωπος έχει κατακτήσει το διάστημα και εδώ στο Γαλατικό χωριό ακόμα το μυαλό λειτουργεί λες και ζούμε στο 1980.

Η σεζόν ξεκίνησε με πολλά λάθη απ’ όσους τρέχουν την ομάδα και ναι ο Μαρινάκης δεν την τρέχει εννοείται, ιδιοκτήτης είναι και έχει βάλει ανθρώπους για αυτή τη δουλειά. Δεν ξέρω εάν έχετε ιδέα από επιχειρήσεις αλλά έτσι λειτουργούν χρόνια τώρα σε όλο τον πλανήτη.

Υπάρχει μια ιεραρχία στο τι κάνει ο καθένας, μια ιεραρχία βέβαια που προσωπικά το μόνο που γνωρίζω είναι ότι υπάρχει ένας ιδιοκτήτης – πρόεδρος και μετά κάποιοι άλλοι που πραγματικά δεν ξέρω τι ρόλο έχουν στην ΠΑΕ. Ναι ξέρουμε τον τίτλο που έχει ο καθένας αλλά δεν γνωρίζουμε (εγώ τουλάχιστον) τι κάνει ο καθένας από αυτούς, ποιανού ο λόγος έχει βαρύτητα σε ένα συμβούλιο και γενικά το ποιος κάνει τι.

Από το καλοκαίρι που έφυγε ο Μοντεστό, και μέχρι τότε πάνω κάτω ξέραμε ποιος και τι, όπως τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα έχουμε φτάσει να έχουμε προπονητή – τεχνικό διευθυντή, κάνω λάθος; Ενώ για όλες τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού ακόμα (προσωπικά και πάλι) δεν γνωρίζω ποιος τις αποφάσισε και ποιος έκανε κουμάντο με τα οικονομικά του συλλόγου με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο Μαρινάκης να βάλει χρήμα από την τσέπη.

Ενώ γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να λειτουργεί με έσοδα – έξοδα, κάτι που είναι λογικό και το σωστό για να τα λέμε όλα.

Υπάρχει ένα χάος και συνεχίζει να υπάρχει αυτό το χάος. Οπότε και ο κόσμος με τη σειρά του αρχίζει και φτιάχνει ιστορίες στο μυαλό του.

Στην Ελλάδα ξέρουμε ότι είναι το μόνο εύκολο αυτό. Οπότε με το σερί του ΠΑΟ στην αρχή του πρωταθλήματος είχαμε ότι το πρωτάθλημα το έχει τάξει η κυβέρνηση στον Αλαφούζο. Μετά που ξεφούσκωσε και η ΑΕΚ παίρνει σφυρίγματα είχαμε ότι το έχει πάρει ο Μελισσανίδης γιατί έχει τα μέσα και έξω στην ΕΠΟ.

Οπότε βγαίνει και μια άλλη εκδοχή ότι ο Μαρινάκης το έχει δώσει γιατί έτσι έχουν αποφασίσει. Τώρα το ποιος τι που πότε μη με ρωτάτε, είπαμε ο καθένας έχει φτιάξει μια εκδοχή στο μυαλό του.

Βέβαια το πρωτάθλημα δεν είναι κανένα μπουκάλι γάλα στο ψυγείο που να λες έλα πάρτο και εσύ, για να “δώσεις” κάτι έχει διαδικασία και αρκετό κόσμο που πρέπει να “δουλέψει” για αυτό. Αλλά το ξαναγράφω είναι η ιστορία που φτιάχνει ο καθένας στο μυαλό του και στην Ελλάδα είμαστε στην κορυφή στην Ευρώπη από θέματα συνωμοσίας.

Η πραγματικότητα είναι ότι έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται λάθη εντός των τειχών. Πέρυσι τέτοια εποχή ήμασταν μπροστά στο +15 και είχαμε το πιο εύκολο στο περπατητό πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό να μην είναι καλός. Ο κόσμος ήθελε το θέαμα τότε… Έγινε ότι έγινε το καλοκαίρι και όχι θέαμα, αλλά πλησιάζουμε κορυφή και ξανά πάλι πίσω φέτος.

Ο κόσμος μετά από ήττα ήθελε και άλλον προπονητή, για αυτό και φτάσαμε να έχουμε τον Ανιγκό που είναι ο 4ος μέσα σε μια σεζόν που κάθεται στον πάγκο. Ομάδες σε μικρότερες κατηγορίες δεν κάνουν τόσες αλλαγές.

Ο κόσμος είναι ο ίδιος που έχει άποψη και για την 11άδα χωρίς να έχει την παραμικρή εικόνα τι γίνεται στις προπονήσεις, τι λένε μεταξύ τους παίκτες και προπονητές και μετά από μια γκέλα να αρχίζουν να λένε γιατί άλλαξε την 11άδα ο Ανιγκό και δεν έβαλε πάλι αυτούς που βάζει συνήθως.

Βέβαια ο κόσμος εκφράζει αυτό που καλλιεργούν και τα μέσα, και δεν είναι άλλο στις νίκες ότι ο Ολυμπιακός πάει για πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή καθημερινό ρεπορτάζ στα μέσα του Ολυμπιακού είναι το τι κάνει η ΕΠΟ και ο Μπαλτάκος παρά το τι κάνουμε εμείς για το μετά.

Το καλοκαίρι που έχουμε προκριματικά στην Ευρώπη και εκεί παίζονται σοβαρά χρήματα, δεν θα υπάρχει ΕΠΟ και Μπαλτάκος, παρά μόνο ότι έχει προλάβει να φτιαχτεί στου Ρέντη για να είναι έτοιμη η ομάδα να πάρει προκρίσεις.

Κανείς δημοσιογράφος δεν είπε την αλήθεια, ότι ο Ολυμπιακός έχει ναι μεν καλύτερες μονάδες αλλά ομάδα φαίνεται ότι δεν υπάρχει. Έχει θέματα το βλέπουμε, αλλά πετάνε μπροστά μπροστά το τι γίνεται με τους διαιτητές.

Όχι ότι όλα πάνε καλά εκεί, αλλά αυτό δεν είναι θέμα του κόσμου, αυτό το λύνει και κυνηγάει η ΠΑΕ και οι άνθρωποι της που πληρώνονται για αυτή τη δουλειά. Ο κόσμος πρέπει να μάθει να βλέπει και να γνωρίζει τι βλέπει και να περιμένει αποτελέσματα.

Αλλά όταν τα προηγούμενα χρόνια έχει μάθει ο πρόεδρος και ο πρόεδρος, ότι είναι λογικό να αλλάζεις προπονητές σαν τα πουκάμισα και ότι στις ήττες φταίει μόνο ο προπονητής και ο πρόεδρος.

Πείτε τους ρε την αλήθεια, γράψτε ότι αυτή η άμυνα που έχουμε φέτος είναι ότι χειρότερο έχει υπάρξει με ΠαπασταθόπουλοΝτόιΡέτσο. Φαγώθηκε ο Σισέ από το καλοκαίρι με ένα λάθος που έκανε και τον έβριζε όλο το γήπεδο αλλά η αλήθεια είναι ότι με Μπα είναι καλύτερο δίδυμο σε ταχύτητα, έχουν τα θέματα τους αλλά από τους άλλους συνδυασμούς είναι ο καλύτερος.

Είχαμε μουρμούρες από μια μερίδα κόσμου για τον ερχομό του Πασχαλάκη και μάλλον είναι ο μοναδικός που έχει πιστέψει για τίτλο και παλεύει όσο μπορεί, ενώ έχει κρατήσει αυτή την άμυνα όσο μπορεί σε χαμηλά νούμερα.

Θα πει κάποιος γιατί οι άλλοι είναι καλύτεροι; Όχι αλλά στους τυφλούς επικρατεί ο μονόφθαλμος, δεν έχουν ίδιας αξίας παίκτες αλλά δεν έχουν αλλάξει προπονητές ούτε έχουν περάσει από την 11άδα τους καμιά 50αρια να δοκιμάσουν την τύχη τους…

Η ΠΑΕ όφειλε από καιρό και εδώ της δίνω το πρόβλημα, να ξεκαθαρίσει ότι η χρονιά θα είναι μεταβατική, να μην τρέφει ο κόσμος ελπίδες και να είναι μια κρύο μια ζέστη. Να έχει βρει προπονητή από Δεκέμβριο κι όλας όπου θα σχεδίαζε την επόμενη μέρα.

Τώρα τελειώνει το πρωτάθλημα και θα βγούμε στην αγορά για προπονητή; Οι παίκτες θα πάνε διακοπές, τι έχει δει, τι γνωρίζει θα μείνει θα φύγει, πότε θα κάνει προετοιμασία και καπάκια προκριματικά στην Ευρώπη… δηλαδή τι περιμένουμε να δούμε κανένα θαύμα;

Επίσης για τον κόσμο να θυμίσω ότι έκανε και τη χάρη να περιμένει ένα μήνα ολόκληρο τον Ελ Αραμπί για να πάρει ένα απίστευτο συμβόλαιο και φέτος να μην έχει δώσει τα αναμενόμενα.

Αλλά εδώ θα πρέπει να μάθει ο κόσμος ένα πράγμα και να προβλέπει. Εάν η ΠΑΕ δεν έκανε την ανανέωση και γινόταν ότι έγινε στα προκριματικά θα είχε γυρίσει ο κόσμος ανάποδα που δεν ανανέωσε τον υπερσκόρερ και για αυτό δεν προχώρησαν. Το ανανέωσε (λάθος) και έγινε ότι έγινε, ο κόσμος θα ψάξει όπως και έκανε να βρει ένα τόνο δικαιολογίες, που στέκουν ελάχιστες.

Κάποτε θα πρέπει να διαχωριστούν σε αυτή τη χώρα κάποια πράγματα. Το ότι ακολουθούμε μια ομάδα, αγοράζουμε ένα προϊόν, δεν μας κάνει αυτόματα και συνεταίρους. Η δουλειά του οπαδού είναι άλλη, του παίκτη άλλη, του προέδρου άλλη κτλ. Ο καθένας έχει ένα ρόλο και ένα σκοπό που πρέπει να υπηρετεί πιστά, δεν γίνεται ο ένας να μπαίνει στα χωράφια του άλλου και να έχει άποψη για τα πάντα χωρίς να έχει την παραμικρή γνώση.

Από εδώ και πέρα δεν με νοιάζει τι θα γίνει σε κύπελλο και πρωτάθλημα, με νοιάζει η επόμενη μέρα γιατί εάν μπουν και πάλι βάσεις θα υπάρχει συνέχεια, εάν όχι και την επόμενη σεζόν θα είμαστε στην ίδια κατάσταση που δεν βγάζει πουθενά.

Επιτέλους οι δημοσιογράφοι να πάρουν σοβαρά την δουλειά τους και να εκπαιδεύσουν τον κόσμο, όχι μόνο να πουλάνε άποψη για τα κλικ και επειδή έτσι έχει μάθει να διαβάζει, βλέπει, ακούει ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου που τα καταπίνει αμάσητα, χρέος σας είναι, ξυπνήστε!

Μόνο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!