redview-og
25 Απριλίου, 2023
Banner

Ας πούμε πάλι άλλα 2-3 πραγματάκια…

Αύριο έχουμε μεγάλο παιχνίδι στο μπάσκετ, αφού ξεκινούν τα playoffs οπότε αυτό μονοπωλεί το ενδιαφέρον, παρόλα αυτά έπρεπε να είχα γράψει χθες αυτό το κείμενο κάτι που δεν έκανα. Τι πιο σύνηθες θα έλεγε κάποιος που με γνωρίζει.

Όμως θα πρέπει να γράψω μερικά πράγματα γιατί διαβάζω γύρω πάλι η μπάλα πάει στην εξέδρα και δεν βλέπω τις λύσεις ενώ προσπαθούμε να ρίξουμε και ευθύνες αλλού…

Πάμε λοιπόν. Ο Ολυμπιακός έχασε με 1-3 από την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι όπου αγωνιστικά και μόνο στο πρώτο ημίχρονο άνετα θα μπορούσε να ήταν 0-3 και αποφάσισε να μπει εντελώς διαφορετικά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου έδειξε άλλο πρόσωπο.

Όμως είναι τόσο μικροί όλοι μπροστά του που αυτόν τον Ολυμπιακό, σε μια σεζόν που έχει αλλάξει 4 προπονητές και καμιά 50αρια παίκτες, πρέπει να έχουν και τη βοήθεια των γνωστών αγνώστων για να καταφέρουν μια νίκη. Μια νίκη που για αυτούς ισοδυναμεί με πρωτάθλημα αφού είναι η πρώτη τους νίκη επί του Ολυμπιακού τα τελευταία 5 χρόνια για το πρωτάθλημα.

Ναι αυτοί των 12 (παλιό ΑΦΜ) + 1 (νέο ΑΦΜ) πρωταθλημάτων έβγαλαν γλώσσα απέναντι στον επιβήτορα τους των 47 πρωταθλημάτων. Όχι μόνο αυτό, αλλά όταν τα προηγούμενα χρόνια μας τα είχαν κάνει Ζέπελιν περί διαιτησίας και ΕΠΟ, τώρα μαρτυρούν μόνοι τους ότι ο πρόεδρος τους τα ελέγχει όλα.

Αλλά μας έλεγαν ότι έπρεπε εμείς να νιώθουμε ντροπή για το κύπελλο με τον Αστέρα Τρίπολης και όχι αυτοί που έριξαν την ομάδα τους Γ Εθνική για να κλαίει κόσμος τα λεφτά που έχασε με την διαγραφή χρεών.

Πάμε τώρα για Ολυμπιακό. Στα αγωνιστικά τα έχω γράψει στο προηγούμενο κείμενο μου ΚΛΙΚ ΕΔΩ και όσοι δεν γνωρίζουν από μπάλα βλέπουν πράγματα και το τι πρέπει να γίνει.

Αυτό που πρέπει να δει και είναι μοναδική ευθύνη του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι η προστασία της ομάδας εξωαγωνιστικά. Εκεί έχει χαθεί το παιχνίδι και προσωπικά ρίχνω ευθύνες σε όσους δουλεύουν στην ΠΑΕ και δεν έχουν ήδη κάνει τις απαραίτητες διεργασίες για να αλλάξει αυτό.

Είναι ωραίο και εύκολο κάθε εβδομάδα να βγάζουμε ανακοινώσεις για να ακούμε και διαβάζουμε τι; αυτά που γνωρίζουμε. Φτάνει πια κουραστήκαμε με τις ανακοινώσεις, δηλώσεις και να πετάμε την μπάλα στην κυβέρνηση.

Πάμε λοιπόν στο καλοκαίρι που έγιναν οι εκλογές στην ΕΠΟ. Ο Μπαλτάκος κατέβηκε μόνος του υπήρχε κάτι άλλο που δεν το γνωρίζουμε; ο Ολυμπιακός είχε κάποια δική του πρόταση απέναντι στον δικηγόρο; όχι, που ήταν τότε; Όλοι ήξεραν τι εστί Μπαλτάκος δεν έπεσαν από τα σύννεφα.

Ο Τάκης Μπαλτάκος έλαβε 59 ψήφους σε σύνολο 65 ψηφισάντων, με 5 λευκά και 1 άκυρο. Βλέπει κανείς κάτι παράνομο εδώ; Έγιναν εκλογές, κατέβηκε ένας υποψήφιος και τον ψήφισαν σχεδόν όλοι εκτός από 6. Αλλά ο Ολυμπιακός είχε άλλα στο μυαλό του εκείνη την περίοδο αφού είχαμε προκριματικά, έδιωξαν τον Μαρτίνς και ψάχναμε για προπονητή και παράλληλα έπρεπε να φύγουν παίκτες και να έρθουν άλλοι.

Όμως θα έπρεπε ολόκληρος Ολυμπιακός να έχει αυτά τα άτομα που η μοναδική τους δουλειά είναι για το τι γίνεται στην ΕΠΟ.

Η μπάλα με τις ενώσεις έχει χαθεί από την εποχή του Κόκκαλη, όταν αντιμετώπιζε τους άλλους με υπεροψία και δεν τους βλέπει. Εμάς μας άρεσε και μας έφτιαχνε τότε, αλλά οι άλλοι το κρατάνε για να βρεθούν οι Πόντιοι και να τους δώσουν αυτό που θέλουν με αντάλλαγμα την υποστήριξη.

Στα ίσα το έλεγαν ότι ελέγχουν τις ενώσεις δεν τα έχετε διαβάσει; και ο Ολυμπιακός έχει μείνει “κλεισμένος” με την ΕΠΣ Πειραιά στο να μοιράζει αθλητικό υλικό στις ερασιτεχνικές ομάδες. Ενώ θα έπρεπε να έχουν βγει από το “κάστρο” κόσμος και να τρέχουν σε περιφέρειες για δημόσιες σχέσεις, το παιχνίδι σε θέματα ομοσπονδιών είναι καθαρά πολιτικό και παίζεται αλλού…

Για να έρθω τώρα και να ρωτήσω για την καραμέλα το φταίει η κυβέρνηση. Καλά τώρα κατεβήκατε από τον πλανήτη Άρη; Δεν το ξέρετε ότι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι αυτοδιοίκητο και κανείς μα κανείς δεν μπορεί να επέμβει.

Δεν είναι μακριά που εποχής ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση που έκαναν παιχνίδια με ΕΠΟ η UEFA απειλούσε ξεκάθαρα με αποκλεισμούς Ελληνικών ομάδων από τις διοργανώσεις. Κάτι που οι άλλοι βέβαια το ήθελαν με μοναδικό σκοπό να πληγεί οικονομικά ο Ολυμπιακός για να πέσει στα δικά τους επίπεδα και να μπορέσουν να τον ανταγωνιστούν.

Πότε δεν τους ενδιέφερε το καλό του ποδοσφαίρου και το πως θα πάει μπροστά το σπορ στην Ελλάδα, για να μην θυμίσω το τι γινόταν με την Εθνική ομάδα που είχε γίνει περιπλανώμενος θίασος με την ανοχή όλων τότε.

Βέβαια ο τότε υφυπουργός αθλητισμού Κοντονής έκανε άλλα, όπως η διεξαγωγή του κυπέλλου με την ΑΕΚ μέσα στο κατακαλόκαιρο βάζοντας μπροστά θέματα ασφάλειας, αστυνομίας κτλ.

Τότε να θυμίσω στον τελικό με ΑΕΚ επέβαλλαν να γίνει με τα ρόστερ της προηγούμενης σεζόν επειδή ο Ολυμπιακός είχε κάνει κάποιες πωλήσεις και θα ήταν πιο αδύναμος. Όταν όμως στον πάγκο έχεις το γαμιά Πέδρο Μαρτίνς τους κλείνεις το σπίτι όπως και έκανε, και σήκωσε το πιο αρχιδάτο κύπελλο όπως ήθελαν να παιχτεί από τους αντιπάλους.

Αλήθεια θυμάστε τους τελικούς κυπέλλου επί ΣΥΡΙΖΑ πως έγιναν, σε τι γήπεδα και με πόσο κόσμο; γιορτή ε;

Για να θυμίσω το τι έγινε με τον ερχομό του Ρώσου και τι κατάσταση φτιάχτηκε στη Θεσσαλονίκη γύρω του με την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Τότε που ο υπουργός οικονομικών Τσακαλώτος ήταν στις σουίτες της Τούμπας με το κασκόλ του ΠΑΟΚ και στη ΔΕΘ, Τσίπρας και Καμμένος χέρι χέρι απολάμβαναν την αποθέωση επειδή τους έδωσαν ένα πρωτάθλημα;

Η εποχή που γεννήθηκε και το πορτοκαλί site και μαζί με συγκεκριμένα media έκαναν πόλεμο στον Ολυμπιακό αλλά και προσωπικά στον Βαγγέλη Μαρινάκη, κάνε ένα search στο Google να σας φρεσκάρει τη μνήμη για το τι πέρασε ο οργανισμός Ολυμπιακός τότε. Δεν ξεχνάω τίποτα από όλα αυτά.

Λάθη η τωρινή κυβέρνηση αν έκανε; εννοείται και έκανε, όλοι κάνουν αλλά θα πρέπει να αναγνωρίσω και δύο πράγματα ακόμα.

Το πρώτο είναι η επιβολή φόρου στις εταιρείες στοιχήματος που τους έβαλε με τα χρήματα να πηγαίνουν σε ομάδες κάτι που στον ερασιτεχνικό αθλητισμό έδωσε μεγάλη ανάσα.

Ενώ να μην ξεχνάμε το #mexritelous έγινε γιατί επέβαλε αυτή η κυβέρνηση να γίνουν επιτέλους εκλογές στην ΕΟΚ, σε μια ομοσπονδία που νόμιζες ότι ανήκει στη Βόρειο Κορέα… Μέσα σε ένα καλοκαίρι έγιναν εκλογές και σε άλλες ομοσπονδίες σε άλλα σπορ, ο Ολυμπιακός αν δεν κάνω λάθος πουθενά δεν είχε παρουσία του στυλ να στηρίξει κάποιον.

Επίσης εάν δε κάνω λάθος με αυτά που βλέπω ο Ολυμπιακός έχει χάσει από αυτούς που εκλέχθηκαν πάλι, πέρα από το μπάσκετ που κέρδισε το φαβορί ο Λιόλιος, αλλά δεν τον στήριξε η ΚΑΕ, που ήθελε μόνο να γίνει η αλλαγή και έγινε χάρις τις αλλαγές από τον Αυγενάκη.

Αυτόν που βρίζει σήμερα ο Δ.Γ γιατί θέλει τσάμπα το ΟΑΚΑ στο μπάσκετ.

Και ρωτάω εγώ τον καθένα σας, εάν εσείς ήσασταν κυβέρνηση τι θα κάνατε; Θα διώχνατε τον Μπαλτάκο; πως αφού δεν μπορεί να επέμβει στην ΕΠΟ. Γιατί και από δημοσιογράφους καλά τα διαβάζω αλλά δεν βλέπω αυτές τις γαμημένες προτάσεις στο τι να γίνει.

Γιατί στην Ελλάδα έτσι έχουν γαλουχηθεί γενιές και γενιές, με το πάντα να φταίνε οι άλλοι, αλλά όταν έρθει η ώρα των προτάσεων και αποφάσεων εκεί κότες ή δεν ξέρω, δεν μπορώ.

Για να κλείσω επειδή έγινε πολιτικό το κείμενο. Οι ομάδες παίζουν σε δύο γήπεδα, στα αγωνιστικά (χορτάρι, παρκέ, τάραφλεξ κτλ) και στα εξωαγωνιστικά (γραφεία, ομοσπονδίες κτλ).

Πέρα από το αγωνιστικό ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αποκτήσει δύναμη και εκτός σε όλα τα σπορ αφού ως πολυαθλητικός σύλλογος με τίτλους αυτό επιβάλλεται.

Δεν γίνεται να μην μπορείς να προστατέψεις την επένδυση σου, εδώ αγοράζεις ένα σπίτι, ένα αμάξι και αμέσως του βάζεις συναγερμό και κάνεις ασφάλεια, θα αφήσεις την ομάδα ξεκρέμαστη;

Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να έχεις τα άτομα που η μοναδική τους δουλειά να είναι αυτή και μόνο. Να ενημερώσω ότι εάν έχουν συμβουλέψει ότι αυτό μπορούν να το κάνουν οι δημοσιογράφοι μέσα από τα κείμενα τους ας γυρίσουν πλευρό καλύτερα… Θέλει άλλους τρόπους και πιο δυναμικούς, θέλει οργάνωση και συνέπεια.

Καλό το μόνοι μας και όλοι σας, αλλά βλέπετε ότι σε βάθος χρόνου πρέπει να γίνεις πιο εξωστρεφής για να κερδίσεις πράγματα, ο Τζον Ράμπο μας πέθανε στο Τέξας…

Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

ΥΓ1: Αυτό πάντως που γίνεται στην Ελλάδα με το να μπλέκουμε πάντα κυβερνήσεις με τις ομάδες, είναι άλλων εποχών και δείχνει πόσο Βαλκάνια (κωλοτρυπίδα της Ευρώπης) είμαστε ακόμα στα μυαλά.

ΥΓ2: Πόσο τεράστιος ήταν ο Μαρτίνς που σήκωσε τίτλους και είχε απέναντι του και πάλι όλους αυτούς που έχουμε σήμερα, αλλά δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο την τελευταία σεζόν και θέλαμε να γίνουμε Σίτι.

ΥΓ3: Κανένας προπονητής και παίκτης δεν φταίει, ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποιος να μας πει τι έχει συμβεί από πέρυσι ξεκίνημα σεζόν και η ομάδα γύρισε 180 μοίρες σε θέμα εικόνας.

ΥΓ4: Καλά δεν περιμένω από δημοσιογράφους να γράψουν κάτι παραπάνω από αυτά που τους τα δίνουν έτοιμα να γράψουν…

ΥΓ5: Δεν θέλει πολλή σκέψη… ο Μπαλτάκος θέλει να σπρώξει ΑΕΚ έτσι ώστε Μαρινάκης και Αλαφούζος που έχουν media να πάνε ενάντια στην κυβέρνηση, αυτός είναι ο μοναδικός σκοπός του, για τους δικούς του λόγους.

ΥΓ6: Γίνεται ένα παιχνίδι μεταξύ μεγάλων που την πραγματική εικόνα δεν μπορούμε να έχουμε, παρά το τι μαθαίνουμε, πως το μαθαίνουμε και εάν το μαθαίνουμε, ο καθένας έχει διαφορετικό λόγο σε όλο αυτό και δεν είναι θέμα μόνο αθλητικό.

ΥΓ7: Λύσεις για βια, αστυνομία υπάρχουν πολλές, το θέμα είναι εάν έχουν τα @@ να τις δεχτούν όσοι εμπλέκονται ή τους συμφέρει να υπάρχει όλο αυτό και να μην φτιάξει το προιόν που είναι το ποδόσφαιρο.

ΥΓ8: Χρωστάω κείμενο για μπάσκετ, αλλά ας τελειώσουν τα playoffs με 3-1 και μετά λίγο πριν το Final Four θα γραφτεί.