redview-og
27 Απριλίου, 2023
Banner

Άλλη μια ήττα από τον Άρη για φέτος στη Θεσσαλονίκη

Σε αυτό το κείμενο που πρέπει να γράψω για τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη, δεν θα σας κάνω σοφότερους αφού τα έχουμε πει πάνω κάτω.

Προσωπικά από τη στιγμή που χάθηκε ο τίτλος τα υπόλοιπα παιχνίδια δεν με ενδιαφέρουν καν στο τι θα γίνει, γιατί για εμένα θα ήταν παιχνίδια να δείξουν κάποιοι εάν θα πρέπει να τους υπολογίζει η ομάδα τη νέα σεζόν.

Μπορεί να είναι ντέρμπι και σε δύσκολες έδρες με κίνδυνο κάποιο μεγάλο σκορ, αλλά κακά τα ψέμματα η χρονιά για εμένα έχει τελειώσει. Τα περί 3ης θέσης που θα την πάρουμε δεν τα διαβάζω καν γιατί όλα θα εξαρτηθούν από το ποιος θα σηκώσει το κύπελλο στον τελικό.

Από τον ΠΑΟΚ είμαστε στο +3 αυτή τη στιγμή και έχουμε παιχνίδι στην Τούμπα που βλέπω ότι δεν θα χάσουμε, ενώ για τον τελικό πιστεύω ο ΠΑΟΚ ότι θα το πάρει αφού εξαρχής αυτός ήταν ο μοναδικός του στόχος και όχι το πρωτάθλημα.

Είχαν γνώση της δυναμικής τους αλλά και του παρασκηνίου για αυτό και δεν έθρεψαν με ελπίδες τον κόσμο τους, έτσι πρωταρχικό στόχο είχαν το κύπελλο όπου τα τελευταία χρόνια του πηγαίνει και έχει βολέψει με τις 3 κατακτήσεις. Επίσης δίνει και το καλό εισιτήριο η κατάκτηση του.

Το θέμα είναι προπονητής και ρόστερ για τον Ολυμπιακό σήμερα και τίποτε άλλο. Το ξαναγράφω δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει στα τελευταία παιχνίδια είναι σα να μην υπάρχουν και κακά τα ψέμματα ότι και να λέμε δεν μας ενδιαφέρουν. Απλώς με ότι έχει γίνει τη φετινή σεζόν τους δίνουμε παραπάνω σημασία ειδικά δε όταν χάνουμε.

Αλήθεια τις προηγούμενες σεζόν που ρίχναμε 3, 4 και 5 στα playoffs είχαμε την ίδια ένταση όπως όταν τα κάναμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος; Για να τελειώνει η σεζόν είναι αυτά τα παιχνίδια και τίποτε άλλο. Απλώς είναι μια ευκαιρία απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους να δούμε κάποιους παίκτες τελικά εάν είναι για να μένουν ή να φεύγουν.

Οπότε σήμερα θέλω να γράψω για τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν πως θα τον έφτιαχνα εγώ που δεν είμαι προπονητής και στο τέλος μια κουβέντα για προπονητή.

Τερματοφύλακες

Εμένα ο Πασχαλάκης μου κάνει για πρώτος, είναι και Έλληνας (και δεν έχουμε πολλούς), μια χαρά παρουσία έχει αυτή τη σεζόν όσο έχει παίξει ειδικά δε με ότι θέματα είχε μπροστά με τα στόπερ. Εντάξει Σα δεν είναι αλλά δεν είναι και Βατσλίκ, είναι τερματοφύλακας που μπορείς να νιώθεις μια σιγουριά.

Από εκεί και πέρα εάν στην ΠΑΕ πιστεύουν στον Τζολάκη θα πρέπει να τον δώσουν δανεικό σε ομάδα του εξωτερικού να κάνει μια ολόκληρη σεζόν ως βασικός. Εδώ με συμμετοχές στο κύπελλο ή σε κάποια παιχνίδια που δεν θα μπορεί ο Πασχαλάκης δεν πρόκειται να ανέβει επίπεδο. Πρέπει να έχει συνεχή και ενεργή συμμετοχή σε ομάδα στο εξωτερικό καλύτερα πάρα εδώ στην Ελλάδα.

Ο Κρίστινσον για 2ος δεν με χαλάει επίσης. Δεν ξέρω εάν ο ίδιος θέλει να συνεχίσει ή θέλει να πάει για βασικός αλλού αλλά για αυτό που θέλουμε είναι μια χαρά. Από εκεί και πέρα υπάρχει ο Παπαδούδης για 3ος και θα έβαζα έναν ακόμα Έλληνα για 4ο και για τις προπονήσεις.

Αμυντικοί

Εδώ είναι το μεγάλο ξεκαθάρισμα και τέλος τα αστεία. Παπασταθόπουλος πρέπει να κλείσει καριέρα δεν είναι για άλλη σεζόν και στη θέση του πρέπει να αποκτηθεί στόπερ επιπέδου Μέλμπεργκ, Σεμέδο (στα καλά του) και να τον πλαισιώσει ο Σισέ που είναι καλύτερος του Μπα. Ο Μπα θα πρέπει να πουληθεί. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να αποκτηθεί άλλο ένα στόπερ που να έχει ταχύτητα και 4ος 5ος ο Ντόη με Ρέτσο, αφού μην ξεχνάμε έχουμε και την Ευρωπαϊκή λίστα και θα πρέπει να έχουμε όχι μόνο Έλληνες, αλλά και παίκτες από τις ακαδημίες.

Στα δεξιά ο Ροντινέι είναι καλός ξέρει τη θέση, αλλά δεν ξέρω εάν είναι για αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός σε αυτή τη θέση. Θα το άφηνα ανοιχτό για κάποια αλλαγή εκεί. Πίσω του ο Ανδρούτσος, τα έγραψα και πιο πάνω για τη λίστα.

Στα αριστερά εμένα ο Ρέαμπτσουκ μου κάνει. Έχει τρέξει όσο όλοι οι υπόλοιποι μαζί και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι ο πρώτος που κράζουν όλοι, ειδικά δε όταν όλη η ομάδα έχει θέμα. Δεν είναι Τσιμίκας ούτε Γεωργάτος αλλά έχει ταχύτητα και αθλητικότητα που στο σημερινό ποδόσφαιρο είναι τα πρώτα που θέλεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι πέρασαν 4 προπονητές, αποκτήθηκαν πόσοι στη θέση αυτή και ακόμα αυτός είναι βασικός. Πίσω του θα έβαζα τον Κίτσο που είναι project για το μέλλον. Ραμόν δεν είδαμε και μάλλον θα μας αφήσει ενώ υπάρχει και ο Λαίντνερ που επίσης δεν ξέρω τι έγινε με αυτόν τον παίκτη και το διαβατήριο του.

Στην άμυνα οι πρώτες μου επιλογές θα ήταν το καλό καλό στόπερ που θα πρέπει να δώσεις λεφτά, μετά άλλος ένας να συμπληρώνει τη βασική τριάδα με Σισέ και μετά θα κοιτούσα για τα μπακ.

Το κέντρο

Στο κέντρο τα πράγματα είναι απλά, με τον Χουάνγκ να είναι το Α και το Ω του επόμενου Ολυμπιακού. Εννοείται θα κρατούσα Εμβιλά και θα έβγαινα στην αγορά για άλλον έναν καλό έτσι ώστε να έχω 3 ισάξιους και να μπορώ να κάνω τους συνδυασμούς. Κασάμι δεν είναι για Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή, εάν θέλω 4ο καλύτερα να έρθει πίσω ο Μπουχαλάκης όπου επίσης έχει θέση στο ρόστερ.

Μπιέλ είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή που έγινε φέτος, εννοείται Μασούρας και εάν είναι δυνατό να μείνει ο Κανός όσο και να κοστίζει. Έχει δέσει και έχει μπει για τα καλά στο τι εστί Ολυμπιακός. Ο Φορτούνης τα έχουμε πει είναι θέμα τι δίνει και τι μας κοστίζει, εάν δεν έχει τις μουρμούρες όταν θα είναι στον πάγκο είναι μια χαρά στο ροστερ.

Αλλά μην έχουμε πάλι αυτά που είχαμε φέτος ότι θα πρέπει κάποιοι να παίζουν οπότε θα βλέπουμε και τις “ανωμαλίες” στο σύστημα με τα 3 δεκάρια που είχαμε. Αυτά τα ξεκαθαρίζεις από την αρχή για το τι και που θα παίζει ο καθένας και ο καθένας θα πρέπει να συμφωνήσει στο πλάνο.

Εάν όχι και να κάνουμε χατίρια τότε πάλι θα χαθεί η μπάλα. Για αυτό και δεν θέλει να είσαι τόσο γεμάτος σε κάποιες θέσεις με 3 και 4 παίκτες.

ΓκάριΝτελαφουέντε και Μπουτούσι δεν υπάρχουν καν ενώ με προβληματίζει ο Βρουσάι που ακόμα δεν έχω καταλάβει τον ρόλο του και εάν θα πρέπει να μείνει ή να φύγει. Προσωπικά θα του έλεγα να ψάξει για αλλού να παίξει αφού εδώ ήδη γεμίζει ο χώρος.

Εννοείται θέλω πίσω τον Ζιγκερνάγκελ που το παιδί και εδώ όσο έπαιξε σκόραρε όταν ο Ελ Αραμπί των 2εκ δεν έβαζε γκολ με τίποτα. Έδειξε στο Βέλγιο τι αξίζει και εδώ μάλιστα σκόραρε ακόμα και όταν τον έβαζαν στα άκρα.

Ο Βαλμπουενά είναι μια κατηγορία μόνος του που τον κρατάς για αυτό που είναι και για τα αποδυτήρια πιο πολύ αν και ακόμα σε αυτή την ηλικία έχει την ικανότητα σε 15-20 λεπτά να σου δώσει πράγματα που άλλοι δεν δίνουν.

Εδώ μόνο άλλη μια μεταγραφή ακραίου θα θέλαμε εάν ήδη έχουμε και τον Κανός, εάν δεν μείνει τότε θα θέλουμε 2 μεταγραφές.

Επίθεση

Τα πράγματα είναι εύκολα εδώ. Μπακαμπού χθες ανανέωση και Ελ Αραμπί ή να μείνει με το ¼ του συμβολαίου ή να το σπάσουν. Τα 2εκ για παίκτη που έρχεται από τον πάγκο είναι υπερβολή όπως υπερβολή ήταν και ο ένας μήνας στο να περιμένει ένας ολόκληρος οργανισμός πότε θα απαντήσει και έτσι πήγε πίσω όλος ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Παίρνεις έναν αναπληρωματικό και έχεις για 3ο έναν επίσης Έλληνα μικρό που σιγά σιγά να τον φτιάχνεις. Ένας παίκτης τύπου Χασάν που δεν σου κόστιζε πολλά και δεν είχε μουρμούρα ότι δεν έπαιζε αλλά όταν έμπαινε μέσα έβαζε όλα τα κρίσιμα γκολ.

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός που έχω πάνω κάτω στο μυαλό μου χωρίς πολλές αλλαγές γιατί οι πολλές αλλαγές θέλουν και τον ανάλογο χρόνο. Στο ρόστερ υπάρχουν καλές μονάδες που απλώς θα πρέπει να συμπληρώσουμε με ισάξιες και μεταγραφές τύπου ΧουάγνκΜπιέλ.

Ονόματα και αεροδρόμια αφήστε τα στην άκρη για τώρα, πρώτος στόχος είναι να φτιαχτεί ομάδα και μετά βάζεις το “κερασάκι” που λέμε.

Στα του προπονητή τώρα. Προσωπικά αυτός ο Ολλανδός που γράφουν Σρέντερ δεν μου γεμίζει το μάτι. Γενικά οι Ολλανδοί δεν με ενθουσιάζουν, έχοντας εικόνες σε άλλες ομάδες και πρωταθλήματα εκτός Ολλανδίας, αλλά αυτός πιο πολύ στην καριέρα του ήταν βοηθός παρά πρώτος.

Δύο σεζόν σερί σε ομάδα δεν έχει δουλέψει, παρά μόνο ως βοηθός μετά πρώτος και μετά έφευγε. Είχε αποτυχία στον Άγιαξ πρόσφατα με ισοπαλίες, εδώ στην Ελλάδα εάν κάνει 2-3 ισοπαλίες με Ολυμπιακό του δίνουν ελπίδες; ούτε κατά διάνοια. Ως βοηθός δεν ξέρω και εάν καλό και σωστό τεχνικό team γύρω του, πράγμα που είναι από τα πιο βασικά στις μέρες μας.

Sorry αλλά ο Μαρτίνς γιατί ναι με αυτόν θα κάνω τη σύγκριση, γύρω του είχε τεράστιο επιτελείο όπου κάλυπταν και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Εάν έρθει επειδή γενικά είχε θέματα με παίκτες ονόματα κτλ, πολύ φοβάμαι θα καπελωθεί γρήγορα είτε από παίκτες είτε από όποιον έρθει για τεχνικός διευθυντής στην ομάδα.

Θα προτιμούσα έναν Γερμανό αυτή τη στιγμή όπου θα πρέπει η διοίκηση να έχει ξεκαθαρίσει και τον δικό της ρόλο, και δεν εννοώ τον Μαρινάκη αλλά τους από κάτω, ότι αυτός που θα έρθει θα έχει και το κουμάντο στου Ρέντη. Ο τεχνικός διευθυντής θα έχει το δικό του κομμάτι και η διοίκηση απλώς θα περιμένει αποτελέσματα.

Ούτε κατά διάνοια δεν θα πρέπει να μπλεχτεί στα πόδια τους, αλλά να ξεκινήσουν να δουλεύουν τα εξωαγωνιστικά για να ασφαλίσουν την ομάδα και την επένδυση που θα γίνει. Στην τελική αυτή είναι και η δουλειά αυτών των ανθρώπων.

Δεν είμαι προπονητής, είμαι ένας που παρακολουθώ τα σπορ γενικά και έχω μια άλλη λογική και ματιά στο τι βλέπω, απλώς έχω ξεπεράσει το στάδιο που βλέπω τις ομάδες και ως εταιρείες γιατί έτσι λειτουργούν στο σύστημα που έχει δημιουργηθεί και έτσι πρέπει να λειτουργούν.

Τα αποτελέσματα και οι τίτλοι δεν έρχονται τυχαία ούτε από τη μια στιγμή στην άλλη, θα πρέπει να έχεις οργάνωση, πλάνο και αρκετή δουλειά για να πετύχεις και να έχεις διάρκεια, όχι να είσαι ένα πυροτέχνημα.

Τα βλέπουμε στο μπάσκετ, τα έχουμε δει και στο ποδόσφαιρο, τα βλέπουμε και στους αντιπάλους όταν κάνουν το μπαμ και μετά έχουν εξαφανιστεί, δεν θα πρέπει να πάθουμε πάλι για να μάθουμε, αρκετά έχουμε πάθει φέτος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!