OlympiacosFC_PAOFC_Superleague_Playoffs_2023_RedView
9 Μαΐου, 2023
Banner

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός, αυτός είναι ο Πειραιάς!

Το πρωτάθλημα μάλλον τελείωσε χθες μαθαίνοντας και τον πρωταθλητή για τη φετινή σεζόν την ΑΕΚ 2014 να κατακτά το 2ο πρωτάθλημα της με το νέο ΑΦΜ και 13ο μαζί με το προηγούμενο ΑΦΜ της. Βάλτε και 20 του ΠΑΟ, πάμε στα 33 σύνολο, συν 3 από Άρη και άλλα 3 του ΠΑΟΚ, πάμε στα 39, άντε και το 1 της Λάρισας αισίως τα 40 πρωταθλήματα όλοι τους.

Απέναντι στον Ολυμπιακό που σε 98 χρόνια ζωής έχει κατακτήσει 47 πρωταθλήματα μόνος του και έχουμε μέλλον ακόμα…

Στη χειρότερη σεζόν των τελευταίων ετών ο Ολυμπιακός βγήκε εκτός από τη μάχη του πρωταθλήματος λίγες εβδομάδες πριν, αλλά μόνο αδιάφορος δεν ήταν. Έπαιξε όλα τα παιχνίδια όπως έπρεπε και όχι όπως θα περίμεναν πολλοί.

Νίκη μέσα στο προποτζίδικο και πάλι που τη στέρησαν οι γραμμές VAR όπου μετά τις μεζούρες τις τραβάνε όπως να ‘ναι, νίκη και χθες στο Φάληρο με τους μπουκ να την πληρώνουν σε αποδόσεις 3.35 και βάλε, λες και έπαιζε ο Ολυμπιακός με καμιά Άρσεναλ.

Ο Ολυμπιακός δεν χαρίζει τίτλους σε κανένα, τον ενδιαφέρει μόνο να τους κατακτά και όταν δεν μπορεί δεν τον ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι άλλοι που έχουν μοναδικό στόχο να τον φτάσουν.

Άλλοι πάλι που είχαν βρει τη νέα καραμέλα περί Άρη και Καρυπίδη που είναι πιο κοντά στον Ολυμπιακό, είδαμε να παίζουν σε μια δύσκολη έδρα όπως ήταν όλη τη σεζόν το Βικελίδης, αλλά το διπλό είχε καταρρεύσει κάπου στο 1.19 λίγο πριν τη σέντρα.

Ο Άρης που έκοψε 8 βαθμούς φέτος από τον Ολυμπιακό αλλά τον βοηθά ο Μαρινάκης, χθες κατέβασε κάτι αναπληρωματικούς σε αγώνα που θα έκρινε και αυτό τον πρωταθλητή. Βέβαια λίγο νωρίτερα κατέβηκε ο έτερος δικέφαλος και έτρωγε τα γκολ σαν καραμέλες… Αλλά έτσι είναι όταν το επώνυμο τριών ιδιοκτητών τελειώνει σε -ίδης…

Ο Ολυμπιακός βούλωσε στόματα και έκανε όλους τους αντιπάλους τους ανά εβδομάδα να παρακαλάνε για να μπορέσουν να κατακτήσουν ένα τίτλο.

Αυτός ο χειρότερος Ολυμπιακός που και φέτος εάν δεν είχαν γίνει τα σοβαρά λάθη το καλοκαίρι και είχε Μαρτίνς θα σήκωνε και αυτό το πρωτάθλημα στο περπατητό χωρίς καν μεταγραφές και με όλα τα εμπόδια του Μπαλτάκου.

Με αυτόν τον Ολυμπιακό αντίπαλο για να φτάσουν εκεί που έφτασαν χρειάστηκαν και οι δύο (ΠΑΟ – ΑΕΚ), ένα σωρό σφυρίγματα, κόκκινες κάρτες στους αντιπάλους τους, πέναλτι σε καθυστερήσεις, μεζούρες, αναβολές και άλλα όμορφα που είδαμε φέτος στο πιο “συναρπαστικό” (sic) πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, όπως το βάφτισαν οι γνωστοί ΑΡΔ για να ανεβάσουν στα μάτια όσων των διαβάζουν ότι αυτό ήταν το πιο “καθαρό” πρωτάθλημα αφού δεν το πήρε ο Ολυμπιακός από τον Νοέμβριο, όπως έκανε συνήθως.

Υπομονή θα επιστρέψουν αυτές οι εποχές που το τελειώναμε την υπόθεση τίτλος, από την πρώτη παρέλαση…

Ένα πρωτάθλημα που ο Ολυμπιακός έβγαλε τα μάτια του ακούγοντας τις φωνές των προπονητών της εξέδρας που πέρυσι τέτοια εποχή στο +15 ήθελαν να βλέπουν μπάλα και καλά, και δεν τους άρεσε που σήκωνε πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα. Αλλά φέτος με τις αλλαγές χορτάσαμε ποδόσφαιρο και τίτλους ε;

ΠΑΟ και ΑΕΚ ας ανάψουν κανένα κερί για αυτούς που πήραν τις αποφάσεις να κάνουν άνω κάτω την ομάδα, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο, λάθη που όποιος τα δει ψύχραιμα θα νομίζει ότι είχαν βάλει κανένα παιδί δημοτικού να τα κάνει.

Ελπίζω να έμαθαν και ο πρόεδρος να κάνει αυτό που πρέπει και να καθαρίσει το τοπίο από τους δημοσίους υπαλλήλους που μόνο να πέφτει ο μισθός τους νοιάζει.

Οι άλλοι ότι γλώσσα και να βγάλουν ξέρουν τι τους περιμένει. Άλλωστε και άλλες ψυχές στο παρελθόν έλεγαν “ποτέ ξανά πρωτάθλημα στον Πειραιά” και το τι έγινε το έζησαν.

Επίσης να γνωρίζουν ότι ο μοναδικός και μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού σε όλα τα σπορ, είναι ο ΠΑΟ, αρέσει δεν αρέσει αυτοί είναι οι αιώνιοι, αυτοί είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι σε κάθε σπορ.

Κάτι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και λοιπούς τους βλέπουμε σαν Λαμία και Παναιτωλικό, ή μάλλον δεν τους βλέπουμε καν και δεν θα ασχοληθούμε με αυτούς που κάθε χρονιά επιλέγουν και σε πιο σπορ θα ακολουθήσουν την ομάδα τους. Άλλωστε στα 3 χρόνια που έλλειπε η ΑΕΚ από το πρωτάθλημα μια χαρά συνέχιζε να υπάρχει. Όταν έφυγε ο Ολυμπιακός από το μπάσκετ για μια σεζόν έψαχναν χορηγούς και χρηματικές “ενέσεις” ενώ Α1 δεν έβλεπε κανένας, ο βάζελος κατακτούσε πρωτάθλημα σε μισοάδειο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Προμηθέα.

Επειδή ξέρω ότι με διαβάζουν και εκτός Ολυμπιακού, τι να κάνουμε αυτές είναι οι αλήθειες όσο και αν πονάνε.

Ο Ολυμπιακός θα παίζει πάντα για την φανέλα και την ιστορία του και δεν θα χαρίζει ποτέ σε κανένα τίποτα! Ειδικά στην έδρα του δεν θα σηκώσει ποτέ κανένας πρωτάθλημα, εδώ υπάρχει ο νόμος του Πειραιά.

Οι επόμενες εβδομάδες θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την επόμενη σεζόν και αναλόγως τις κινήσεις θα μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει την επόμενη σεζόν.

Αφήνουμε στην άκρη το ποδόσφαιρο και σειρά έχει το μπάσκετ που τώρα είναι η εποχή του. Σήμερα μεγάλο παιχνίδι για το 3-2 και το Final Four.

Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος και θα το αποδείξει για άλλη μια φορά. Θα το ξαναγράψω όσο και να κουράζει, δεν γίνεται αυτή η φουρνιά παικτών που έχει κάτσει έτσι να μην σηκώσει ευρωπαϊκό τίτλο.

Όποιος δεν πιστεύει σε αυτή την ομάδα ακόμα μετά από δυο σεζόν με ότι έχει δει, ή δεν γνωρίζει το σπορ ή δεν θέλει να δει αυτό που εάν το έκανε η ΤΣΣΚΑ θα μιλούσε με δέος. Δεν είναι για λιγόψυχους και κότες το μπάσκετ και αυτός ο Ολυμπιακός, δεν γίνεται να μην πιστεύεις σε αυτή την ομάδα που τα έχει κάνει όλα!

Μόνο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!