Eimai-Olympiacos-RedView
14 Δεκεμβρίου, 2018
Banner

Γι’ αυτά τα βράδια έγινες ΘΡΥΛΟΣ, γι’ αυτά τα βράδια ζούμε!

Η μεγαλύτερη ηδονή μέχρι την επόμενη φορά, χθες βράδυ στο Ναό. Ο Ολυμπιακός πήρε μια αρχιδάτη νίκη – πρόκριση απέναντι στη Μίλαν των 7 Πρωταθλητριών Ευρώπης & Champions League.

Πάνω που περίμεναν οι αλλόθρησκοι στη γωνιά για να βγουν από πάνω βυθισμένοι στη δική τους μιζέρια, ήρθε ο Ολυμπιακός για να τους στείλει ακόμα πιο βαθιά στα λαγούμια τους.

Η ιστορία έγραψε ΟλυμπιακόςΜίλαν 3-1 και πρόκριση στους 32 του Europa League. Μία Μίλαν που ήρθε στον Πειραιά για 3 αποτελέσματα και πήρε… το 4ο… Δεν ρωτούσαν τον βάζελο καλύτερα που άλλες εποχές για 3 αποτελέσματα είχε έρθει και αυτός…

Τι να πρωτογράψεις γι΄αυτή την ομάδα, για τους παίκτες, προπονητή και κόσμο. Ο καθένας από τη θέση του έβαλε ένα λιθαράκι για να έρθει αυτή η σπουδαία νύχτα. Παίκτες που μπήκαν στο χορτάρι με το μαχαίρι στα δόντια, ένας προπονητής άριστα διαβασμένος και ένας κόσμος που το πίστευε από το πρώτο λεπτό μέχρι τη λήξη.

Μπαλάρα στα ίσα με έναν αντίπαλο που η φανέλα ζυγίζει πολλά. Άλλες εποχές και άλλες ομάδες θα έπαιζαν κρυφτό με σκοπό να κλέψουν το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός όμως μπήκε να κάνει το παιχνίδι του και όπου βγει. Διαβασμένος να παίξει και να αφήσουν οι παίκτες όλο τους το είναι στο γήπεδο μέσα. Το έκαναν και πέτυχαν!

Άλλη μια χρυσή σελίδα για τον σύλλογο και τη χώρα, την ίδια στιγμή που άλλοι είτε δεν πήραν βαθμό στους ομίλους, είτε έχασαν από τον κάθε πικραμένο. Ένας Ολυμπιακός μόνος του να παλεύει να κρατήσει τη σημαία της Ελλάδας ψηλά και τη θέση της UEFA στην κατάταξη. Μόνος του για να μπορούν και οι άλλοι να γλιτώνουν προκριματικά.

Πολλά μπράβο και στον διαιτητή που έδωσε ένα πέναλτι που στην Ελλάδα δεν δίνεται, απέναντι στη Μίλαν. Μου θύμισε το πέναλτι που είχε κερδίσει ο Αλεξανδρής στο Τορίνο, στο 2-1 με Γιουβέντους το 1999 όπου ήμουνα μέσα.

Βέβαια για αυτή την πρόκριση είχα γράψει κείμενο στις 3/9/2018 εδώ (ΚΛΙΚ) στο RedView.gr όσοι με διαβάζουν θα το θυμούνται. Δεν έγινα ξαφνικά ο μάντης Κάλχας απλώς από την αρχή είδα αυτό που έβλεπαν αρκετοί. Έγινε πραγματική δουλειά το καλοκαίρι στην προετοιμασία και μετά. Ο Μαρτίνς έφτιαξε μια ομάδα για πρωταθλητισμό και ταυτόχρονα πετύχαινε στόχους, όπως το να μπει στους ομίλους. Το τι προετοιμασία θα κάνεις το βλέπεις σε ένα μαραθώνιο αγώνων. Ο Χάσι πέρυσι είχε μοναδικό στόχο τους ομίλους του Champions League έκανε προετοιμασία γι΄αυτό και μόνο, και στο πρωτάθλημα όταν προχώρησε βλέπαμε μετά το ‘60 η ομάδα να μην έχει δυνάμεις. Σε αντίθεση για παράδειγμα τον Βίκτορ πριν μερικά χρόνια που έκανε προετοιμασία για πρωταθλητισμό και μια ομάδα να φτάνει μέχρι τέλους, άσχετα εάν αυτός δεν ήταν στον πάγκο. Το ίδιο έκανε φέτος και ο Μαρτίνς, με το έργο του να γίνεται ακόμα πιο δύσκολο αφού ταυτόχρονα είχε μια νέα ομάδα 20 παικτών, να τους μοντάρει και καπάκια να φέρνει νίκες. Ως ένα σημείο τα κατάφερε πάρα πολύ καλά με τον κορμό που έχτισε το καλοκαίρι και σιγά σιγά με τις τελευταίες προσθήκες.

Δεν είμαι τρελός ούτε ξάδερφος του, όταν ακόμα και μετά από ήττες έγραφα για ηρεμία γίνεται καλή δουλειά. Δεν είναι δυνατόν να μην το βλέπει κάποιος αυτό, το γκολ είναι και θέμα τύχης, ικανότητας, timing πολλά παίζουν ρόλο. Η ομάδα όμως παίζει με κάτω τη μπάλα, βλέπεις πράγματα που άλλα χρόνια δεν έβλεπες και από την άμυνα η μπάλα πήγαινε στην επίθεση. Βλέπεις ορθολογικά πράγματα οπότε είναι αδύνατο να μην δεις αποτελέσματα, ίσως αργά αλλά θα δεις σίγουρα!

Οπότε ανανέωση με Μαρτίνς χθες, και τα κλειδιά σε ΚαρεμπέΜοντεστό να τρέξουν το ποδοσφαιρικό τμήμα και σιγά σιγά τις ακαδημίες. Να βγει ένα πλάνο και πάνω σε αυτό οι μικροί να μάθουν, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα για τη μεγάλη ομάδα να είναι έτοιμοι. Τώρα το μόνο που θέλει αυτή η ομάδα είναι σταθερότητα και διαρκές χτίσιμο για κάτι μεγάλο. Έχει όλα τα εφόδια και μπορεί να το κάνει για το επόμενο σερί πρωταθλημάτων και παρουσίας στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ακόμα και οι πιο δύσπιστοι είδαν, θα έρθει μεγάλη ηρεμία και αναλόγως θα πράξουν για τις επόμενες κινήσεις ενίσχυσης που εκεί θέλει και τύχη.

Μεγάλη βραδιά για όλους που δεν θα ξεχαστεί εύκολα αλλά μέχρι την επόμενη που θα έρθει. Το να έγραφα ανάλυση του αγώνα μετά από τέτοιο αποτέλεσμα δεν έχει ουσία. Όταν μπαίνεις αποφασισμένος να πάρεις αποτέλεσμα όλα πάνε περίπατο. Πάντως το ξαναγράφω ο προπονητής είχε διαβάσει πολύ καλά τη Μίλαν, όπως έκανε και στο πρώτο παιχνίδι.

Θέλω να γράψω και άλλα, αλλά ας μην το κουράσω, είναι το 3ο κείμενο μου για σήμερα, για μια γεμάτη μέρα μέσα σε μια άκρως ερυθρόλευκη εβδομάδα με νίκες σε όλα τα σπορ.

Προχωράμε με ένα όνειρο τρελό, που θα πάει θα μας κάτσει και αυτό…