FenerbacheFC_OlympiacosFC_Europa_League_2021_RedVIew
1 Οκτωβρίου, 2021
Banner

Αυτόν τον Ολυμπιακό ονειρευόμαστε!

Τι έγινε; όλα καλά; Ο Μαρτίνς ξέρει τελικά μπάλα και προπονητική ή την ξέχασε όπως έλεγαν διάφορες φωνές από το καλοκαίρι. Τελικά με Μασούρα που πάμε στην Ευρώπη ε; Άντε καλό μήνα!

Λοιπόν, όσοι με διαβάζετε (και είστε λίγοι εκλεκτοί – συλλεκτικοί), θα τα έχετε διαβάσει όταν σας τα έγραφα από αρχές Σεπτεμβρίου. Δώστε χρόνο σε παίκτες και προπονητή και θα τρίβετε τα μάτια σας, η ομάδα θέλει απλά χρόνο για να δέσει αφού η προετοιμασία πέρασε από χίλια κύματα. Μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων θα δείτε σιγά σιγά τον πραγματικό Ολυμπιακό.

Ένα Ολυμπιακό που από πέρυσι θα είναι καλύτερος να το ξέρετε. Το ρόστερ έχει μεγαλώσει και έχει γεμίσει παντού με ποιοτικές προσθήκες. Αλήθεια ρίξατε μια ματιά χθες στον πάγκο τι παίκτες υπήρχαν και σε άλλες ομάδες τι ρόλο θα είχαν;

Από την άλλη ο Πορτογάλος προφέσορας όταν τα έλεγε μετά από τους αγώνες ή σε συνεντεύξεις τύπου ότι βλέπει καλά πράγματα στην ομάδα και θα παίξει καλύτερα, αρκετοί έλεγαν ότι πουλάει τρέλα και μας δουλεύει. Ε ήρθε το χθεσινό παιχνίδι για να παρατάξει μαεστρικά την ομάδα στο χορτάρι και με την τακτική του να σιγήσει το γήπεδο της Φενέρ.

Μια Φενέρ που δεν είναι ούτε Οσμάλισπορ ούτε Μπασακσεχίρ… για να τα λέμε και γράφουμε όλα όπως είναι. Βέβαια με Πέλκα και το κοτσιδάκι του δεν μπορείς να κάνεις και πολλά αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα.

Πάμε λοιπόν τη στιγμή που βγήκε το γράφημα με την εντεκάδα που επέλεξε ο Μαρτίνς και όλοι είδαν ένα Μασούρα ως δεξί μπακ (lol) και σκέφτηκαν τι τρέλες κάνει ο Πορτογάλος.

Για να έρθει το ξεκίνημα του αγώνα και να δουν ακριβώς τι έχει σχεδιάσει ο Μαρτίνς και πως τελικά έπαιξε ο Ολυμπιακός. Ένα 4-1-4-1 αλλά στη διάρκεια του αγώνα η τακτική ήταν απίστευτη έτσι όπως το είχε σκεφτεί ο Μαρτίνς αλλά και οι βοηθοί του. Μιλάμε για ματ σε ολόκληρη τη Φενέρ, από τον Μπα να πέφτει πάνω στον Πέλκα μέχρι τον Μασούρα να μην είναι τόσο στα άκρα αλλά πιο μέσα προς κέντρο. Μπουχαλάκης πιο μπροστά από τα στόπερ και οι δύο Καμαρά να κάνουν τα δικά τους στον άξονα.

Γούσταρα που είδα όλους τους παίκτες να μπαίνουν δυναμικά σε όλες τις φάσεις με τσαμπουκά και να πιέζουν τους αντιπάλους χωρίς να πάρουν ανάσα. Μπορεί στο μάτι να έβλεπε κάποιος ότι ο Ολυμπιακός είχε δώσει χώρο και περίμενε τη Φενέρ αλλά ήξερε ότι σε κλέψιμο μπάλας κάθε αντεπίθεση θα έβγαζε φάση για γκολ, όπως έγινε στο 0-1.

Το τσίμπημα του τανκ Τικίνιο μόνο Βραζιλιάνος θα το έκανε έτσι… Ένας Τικίνιο που βάζει γκολ υποδεχόμενος τη μπάλα με πλάτη και γυρνάει για ξερό σουτ όπως έκανε με Απόλλωνα, αλλά και με τεχνική όπως έκανε χθες που θύμισε λίγο Ζιοβάνι, εντάξει δεν τους συγκρίνω εννοείται ε.

Ο μικρός Καμαρά αν και δεν σου γεμίζει το μάτι και να πω ή να γράψω την αλήθεια έλεγα πως έχει κερδίσει τη θέση βασικού που μπορούσε εκεί να είναι άλλος παίκτης, χθες κατάλαβα το γιατί. Κάνει αυτό που θέλει ο προπονητής, τρέξιμο και πίεση παντού, ένα μαμούνι να χώνεται παντού μέχρι ο αντίπαλος να κάνει το λάθος και να φτιάξει ευκαιρία. Για Μαντί Καμαρά τι να γράψουμε, ο δικός μας Καντέ, το έχω ξαναγράψει τέτοιο γεμάτο κέντρο που έχει ο Ολυμπιακός με τόσες λύσεις ελάχιστες ομάδες έχουν στην Ευρώπη. Βγάζεις ένα βάζεις άλλον και δεν πέφτει η ποιότητα, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις και να πεις ποιος είναι βασικός και ποιος αναπληρωματικός.

Αυτός ο Ολυμπιακός όπως έπαιξε χθες, εάν παίξει το ίδιο σε όλα τα παιχνίδια, ναι σηκώνει κούπα στο Europa όσο τρελό και φαίνεται. Κάποια εποχή πιο παλιά όταν ο Τσιμίκας είχε πάρει την μεταγραφή στην Λίβερπουλ για όσους θυμούνται είχα γράψει ότι επόμενη τέτοιου επιπέδου μεταγραφή Έλληνα θα είναι ο Μασούρας… Σας φαίνονται τρελά αλλά ο χρόνος με δικαιώνει και θα με δικαιώσει γιατί χθες ο Ολυμπιακός έπαιξε ακριβώς έτσι όπως τον ονειρευόμαστε εμείς ο κόσμος του αλλά και ο ηγέτης πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ένας Μαρινάκης που όταν στις δηλώσεις του μετά το αγώνα μίλησε για τη νίκη, την Πόλη και την Ελλάδα συγκινήθηκε και έδειξε για άλλη μια φορά το πόσο αγαπά την ομάδα αλλά και τη χώρα του. Ας λένε και γράφουν ότι θέλουν τα αλλόθρησκα σκουπίδια, θα είναι ο μπαμπάς τους για πολλά χρόνια ακόμα και θα τους πονάει.

Ομάδα, προπονητής, τεχνικό team και πρόεδρος είναι εδώ για να μας χαρίσουν στιγμές της δόξας του Ολυμπιακού που είναι χαρές δικές μας.

Κυριακή έχουμε ντέρμπι, γιατί το πραγματικό ντέρμπι είναι με ΠΑΟ και όχι με τα υποκατάστατα του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, το γήπεδο θα κοχλάζει όπως πρέπει και περιμένω τους παίκτες να μπουν με την ίδια ένταση.

Θα περιμένω να δω τις κινήσεις του Μαρτίνς στη διαχείριση του ρόστερ γιατί είναι ένα ντέρμπι μετά από ευρωπαϊκό αγώνα και τα έχουμε πει από εδώ μέσα. Τα παιχνίδια πριν και μετά την Ευρώπη είναι πάντα επικίνδυνα. Θα είναι και μια ευκαιρία για παίκτες που δεν έπαιξαν στην Τουρκία και ίσως ξεκινήσουν στο ντέρμπι να δείξουν ότι έχουν θέση στο ρόστερ και σωστά τους επέλεξε ο Μαρτίνς.

Σήμερα έχουμε πρεμιέρα στη Euroleague και περιμένω αρκετό κόσμο στο γήπεδο που θα υποδεχτεί φιλάθλους σε επίσημο αγώνα μετά από πολλούς μήνες να δουν το νέο Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που θα είναι στα playoffs φέτος, εγώ βλέπω και F4 ενώ θα έχουν ήδη φτιαχτεί με το χθεσινό αποτέλεσμα.

Τα λέμε Σάββατο για τον σημερινό αγώνα και μετά Κυριακή μετά τα καλώς τα παιδιά…

Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

ΥΓ1: Αλήθεια έχετε καταλάβει πόσο μεγάλος έχει γίνει ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη; Άλλες εποχές θα λέγαμε πάμε για την ισοπαλία και ότι βγει καλύτερο, και τώρα πάμε σε δυνατές και σοβαρές έδρες και ρίχνουμε 3αρες.

ΥΓ2: Θυμάστε τις εποχές που ο “πρέσβης” τσίμπαγε βαθμούς με πούλμαν και τσούκου τσκούκου τη μπάλα, και τον αποθέωναν εδώ στην Ελλάδα; Ε ο Ολυμπιακός πάει και παίζει μπάλα! Δεν πάει εκτός έδρας για να “κλέψει” τα παιχνίδια, αλλά πηγαίνει να κάνει το παιχνίδι του και να κερδίζει.

ΥΓ3: Άλλες εποχές άλλοι στον πάγκο θα ήταν με τα κοστούμια σε τέτοιες βραδιές… χθες ο Μαρτίνς με τη φόρμα του, αξύριστος και με το δικό του στυλ δείχνει ότι κάθε παιχνίδι είναι και μια μάχη όπου πρώτος μπαίνει στη φωτιά.

ΥΓ4: Μπορεί σε κάποιους ο Πορτογάλος να φαίνεται “αντιτουριστικός” αλλά είναι ότι καλύτερο έχει κάτσει στον πάγκο στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού. Ο άνθρωπος δουλεύει όσο κανένας άλλος και έχει στόχους που θέλει να τους πετύχει με αυτή την ομάδα.

ΥΓ5: Ωραίο το πλάνο τη στιγμή μιας αλλαγής που ήταν ο Μαρτίνς μαζί με τους βοηθούς του και μιλούσαν για το πως και γιατί μέσα στο παιχνίδι. Αυτό δείχνει τι ομαδική δουλειά έχει γίνει και ότι πίσω από αυτό που βλέπουμε και σχολιάζουμε από την καναπεδάρα μας, κάποιοι μέρα νύχτα κάνουν απλά αυτό που ξέρουν καλύτερα, τη δουλειά τους δηλαδή.