Olympiacos-BC-Together-We-Fight-Jumbotron-RedView
21 Φεβρουαρίου, 2020
Banner

Ένας για όλους και όλοι για τη φανέλα

Κάπως έτσι ήταν χθες το παιχνίδι στο ΣΕΦ, απέναντι στη Βιλερμπάν που μας είχε κάνει τη ζημιά στην αρχή της σεζόν ελέω Μπλάτ.

Ο Ολυμπιακός με τα πολλά προβλήματα απουσιών, είτε από καιρό είτε της τελευταίας στιγμής αλλά και μέσα στο παιχνίδι όπως έγινε με Μιλουτίνοφ, έδειξε γιατί αυτή η ομάδα θα πρέπει να έχει για πάντα τον σεβασμό όλων! Βασικά πρέπει να έχει τον σεβασμό πρώτα από τους δικούς της οπαδούς, ναι τους προπονητές της εξέδρας και των ραδιοφωνικών σχολιαστών των πάντων. Πρώτα από αυτούς πρέπει να έχει και μετά από τους αντιπάλους όπου τον έχει χρόνια τώρα.

Αυτή η ομάδα που μπορεί να έχει μόνο 3 ευρωπαϊκούς τίτλους, αλλά είναι η επιτομή ομάδας με αυτά που έχει κάνει τόσα χρόνια. Ποτέ δεν είχε το μεγαλύτερο μπάτζετ στο τουρνουά, ποτέ δεν γέμιζε με παίκτες σταρ στο ρόστερ, εννοώ δεν είχε 3-4 super ονόματα. Αλλά έφτιαχνε η ίδια σταρ και τους μοίραζε στις υπόλοιπες ομάδες της Euroleague. Σήκωνε κούπες πάντα ως αουτσάιντερ και κόντρα σε Θεούς και δαίμονες πάντα έβρισκε τον δρόμο προς την κορυφή. Αυτή η ομάδα που έχει αναδείξει και δύο Έλληνες προπονητές που είναι στο υψηλότερο ράφι μαζί με άλλους ξένους συναδέλφους τους. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός που ξέραμε και αρχίζουμε να ξαναζούμε. Μια ομάδα που ακόμα και με 5 παίκτες να μείνει θα ξέρεις ότι θα τα δώσει όλα στο παρκέ για τη νίκη.

Το έκανε ο Σφαιρόπουλος πριν κάτι χρόνια όταν οι τραυματισμοί ήταν κάτι το φυσιολογικό έτσι όπως είχε πάει το πράγματα. Το κάνει και τώρα ο Μπαρτζώκας όταν του πάνε όλα κόντρα αυτός εκεί βρίσκει τις λύσεις εκ των έσω και με σωστή διαχείριση. Δεν υπάρχουν πολλοί προπονητές εκεί έξω να μπορούν να καταφέρουν αυτό. Κάθε απουσία παίκτη είναι ταυτόχρονα και μια αλλαγή συστήματος και τρόπου παιχνιδιού αναλόγως το τι παίκτης είναι.

Ο Ολυμπιακός χθες δεν είχε δημιουργό κι όμως κατάφερε ο coach με το μπασκετικό του IQ να εγκλωβίσει τους Γάλλους και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Το κατάφερε έχοντας και καθαρό 5άρι μόνο τον Έλις, αφού έχασε τον Μιλουτίνοφ και ο Ρούμπιτ που κάποιες φορές είχε τον ρόλο αυτό ήταν επίσης εκτός.

Μπροστά σε 7233 θεατές η ομάδα τα έδωσε όλα και πήρε μια νίκη όπου μαθηματικά μας κρατάει στο κόλπο της 8άδας αλλά προσωπικά δεν με νοιάζει αυτό. Αυτό που κρατάω είναι ότι έδειξε ότι βαθιά μέσα υπάρχει αυτό το DNA που μας έκανε να είμαστε το φόβητρο κάθε αντιπάλου, μένει μόνο σκληρή δουλειά απ’ όλους για να ξεκλειδώσει το κουτί αυτό που το κρατάει μέσα κλειστό.

Η ομάδα θα βρει το δρόμο της και την επόμενη σεζόν θα είναι σκάλες καλύτερη, αυτό είναι το σίγουρο. Τώρα κάνει δοκιμές ο coach και ορθώς για να ξέρει τι να εμπιστευθεί του χρόνου και είναι ευκαιρία για νεαρούς παίκτες όπως ο Νικολαΐδης να πάρουν μια γεύση το τι τους περιμένει στο μέλλον. Ο πιτσιρικάς μπήκε και άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο coach, αφού δεν έβγαιναν και τα νούμερα και όχι άδικα πήρε αρκετό χρόνο αφού έκανε ότι του είχε πει. Τώρα δεν θέλει τίποτα άλλο εκτός από σκληρή δουλειά και σίγουρα μια θέση στο ρόστερ τον περιμένει στο μέλλον.

Στα της εξέδρας τώρα. Αν και είχε τον ποδοσφαιρικό αγώνα δίπλα μόνο 7233 έκαναν τον κόπο να περάσουν μια βόλτα από το ΣΕΦ. Για μένα άσχημο αφού όταν υπάρχει τέτοια ευκαιρία για 2 αγώνες την ίδια μέρα και κοντά στις ώρες ε κάνεις τον κόπο να δεις και αυτό το παιχνίδι. Ίσως θα ήταν καλό για μελλοντική ιδέα να υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ ΚΑΕ – ΠΑΕ σε τέτοιες περιπτώσεις να βγαίνουν κάποια εισιτήρια πακέτο σε καλύτερη τιμή έτσι ώστε σε κάποιους να δώσει ένα έξτρα κίνητρο.

Υπομονή και στο τέλος η σεζόν πιστεύω θα έχει θετικό πρόσημο ακόμα και εάν μείνουμε εκτός play offs.