Olympiacos-The-King-of-Europe-SEF-RedView
13 Ιουλίου, 2020
Banner

Δίκαιο πρωτάθλημα για ΠΑΟ στο volley, αλλά η επιβίωση είναι ο στόχος!

Τίτλοι τέλους και στο πρωτάθλημα volley αντρών με ένα χαμένο τίτλο για εμάς και να το σηκώνει ο Μαλακατές…

Δεν θα σχολιάσω για το σκηνικό με το final four και την επιστροφή στους αγώνες σε αντίθεση με άλλα σπορ που σταμάτησαν και τα έδωσαν έτσι. Θα βάλω και το γυναικείο volley σε αυτό όπου ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα θέμα να παίξει αφού είχε και έχει με διαφορά την καλύτερη ομάδα.

Εφόσον όμως έγινε ότι έγινε οφείλεις να μπεις στο τάραφλεξ να παίξεις και να το κερδίσεις. Αυτό εμείς δεν το κάναμε στα δύο παιχνίδια και το έκαναν οι παίκτες του ΠΑΟ σε υπέρτατο βαθμό και με τα προβλήματα που είχαν σε όλη τη σεζόν.

Ότι θα μας δυσκόλευε ο ΠΑΟ φέτος φάνηκε από το Λιγκ Καπ και αυτό θα έπρεπε να βάλει σε υποψίες παίκτες και τεχνικό team ότι δεν θα είναι εύκολες οι αναμετρήσεις.

Σίγουρα και εμείς σε αυτή τη φάση έχουμε θέματα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα παρατάς, ίσα ίσα το αντίθετο κάτι τέτοια σε πεισμώνουν.

Το πρόβλημα δεν είναι που χάθηκε ένα πρωτάθλημα και το πήρε ο ΠΑΟ μετά από 14 χρόνια, αθλητισμός είναι κάποτε θα γινόταν και αυτό, εμείς θα το χάναμε κάποιος άλλος θα το κέρδιζε. Το πρόβλημα εστιάζεται στην επιβίωση της ομάδας volley αλλά και των άλλων τμημάτων του ερασιτέχνη.

Η κατάκτηση τίτλων ναι μεν είναι ο βασικός στόχος αλλά παράλληλα είναι και ένας εφησυχασμός ότι όλα πάνε καλά, λεφτά και χορηγίες θα βρεθούν και εντάξει στα δύσκολα θα βάλει λεφτά ο Μαρινάκης. Δεν είναι έτσι!

Ο Μαρινάκης δεν έχει κανένα μηχάνημα στα υπόγεια της Capital που τυπώνει χρήμα και όποτε χρειαστεί θα σπρώχνει, δεν είναι καν λογικό αυτό να γίνεται, όσο σε κάποιου να κακοφανεί.

Ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν υπάρχει! Εφόσον πληρώνεις για μεταγραφές, συμβόλαια, παίκτες, προπονητές είναι επαγγελματικό. Απλώς στην Ελλάδα τα έχουμε σε τέτοιο επίπεδο τα πρωταθλήματα και οι ομάδες δεν έχουν ιδιοκτήτες όπως στο ποδόσφαιρο τα λέμε ερασιτεχνικά. Είναι όμως μια ανώμαλη κατάσταση που θα πρέπει να βρεθεί λύση για να είναι και το μέλλον βιώσιμο.

Οι κάρτες ναι μεν είναι μια πηγή εσόδων αλλά είναι αυτό που γράφω, μια πηγή και μια πηγή δεν μπορεί να “ποτίσει” πολλά τμήματα μαζί. Ούτε είναι η λύση στα δύσκολα να παρακαλάμε τον Μαρινάκη και κάθε Μαρινάκη για χρήμα-ένεση. Τώρα θα πρέπει να βρεθεί λύση, να γίνει πλάνο και ένα restart.

Στους άντρες για παράδειγμα του volley να κοντράρεις ξένες ομάδες που έχουν επαγγελματικά πρωταθλήματα και επαγγελματικές ομάδες με μεγάλα μπάτζετ δεν είναι και τόσο εφικτό για κατάκτηση τίτλου. Οπότε ο βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο, στόχους που τους κατακτάς με Έλληνες παίκτες και 2-3 καλούς ξένους. Έχουμε σαν χώρα καλούς Έλληνες που μπορείς να φτιάξεις ομάδα, στην τελικοί και οι άλλοι τέτοιες ομάδες φτιάχνουν.

Καλό είναι που σε άλλα σπορ και έχουμε τις μεγάλες διαφορές με τους άλλους, αλλά δεν είναι και φυσιολογικό αυτό, κάποτε θα σκάσει και να φέτος που έχει γίνει ότι έγινε με τον COVID19 και δεν υπάρχουν τα έσοδα όπως παλιά και βλέπουμε τι γίνεται. Δεν είναι αργά όμως για ένα πλάνο και σχεδιασμό για το μέλλον, όλων των τμημάτων τώρα που κάποια τμήματα αντιπάλων βρίσκουν και χρηματοδότες.

Μεγάλο πρόβλημα τέλος είναι το πανηγύρι στα social media μεταξύ φιλάθλων του Ολυμπιακού. Δεν έχω καταλάβει αυτή τη μόδα τα τελευταία χρόνια να υποστηρίζεις την ίδια ομάδα αλλά ταυτόχρονα να είσαι αντίπαλος επειδή ο ένας βλέπει πιο πολύ ποδόσφαιρο, ο άλλος μπάσκετ και ο άλλος πηγαίνει στους αγώνες του ερασιτέχνη.

Η μέγιστη ΜΑΛΑΚΙΑ που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ακόμα το συνεχίζουν και αμέσως γεννιούνται οι κόντρες μετά από ήττα σε κάποιο σπορ. Για να βγει ο καθένας που “υποστηρίζει” το σπορ για να το υπερασπιστεί. Ξαναγράφω μιλάμε για την ίδια ΟΜΑΔΑ τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! Να βγει ο άλλος να του απαντήσει ναι αλλά δεν έδωσες τα 10 ευρώ για την κάρτα φιλάθλου οπότε δεν πρέπει να μιλάς, για να του πει την επόμενη ο άλλος ότι δεν έρχεσαι στο ΣΕΦ οπότε μη μιλάς για το μπάσκετ. Πραγματικά γελάει ο κόσμος με τη μαλακία που δέρνει τον καθένα και τις πίπες για τις μάχες στο facebook.

Ο Ολυμπιακός είναι ένας, το τι θα κάνει ο καθένας στην τσέπη του είναι καθαρά προσωπικό θέμα, άποψη για κάτι σίγουρα έχουμε δυστυχώς όμως πολλοί έχουν μάθει σε αυτό που μισώ θανάσιμα και είναι η κριτική. Κριτική που ελάχιστοι μπορούν να έχουν αφού έχουν την κατάλληλη γνώση πρώτα επί του θέματος. Ούτε ισχύει η άλλη πίπα ότι η κριτική είναι για να γίνει κάποιος καλύτερος. Αλήθεια όταν το παιδί σας δεν γράφει καλά σε ένα τεστ στο σχολείο του κάνετε κριτική;;; ή προσπαθείτε να του μάθετε πως θα τα πάει καλύτερα την επόμενη φορά; Γιατί το κάνετε τότε στον αθλητισμό;

Από όλους όσους υποστηρίζουν κάτι δεν έχω δει στα δύσκολα μια γαμημένη πρόταση που θα αλλάξει προς το καλύτερο ένα τμήμα. Μια ιδέα, μια κίνηση κάτι, κανένας! Στους τίλους πανηγύρια και στις ήττες γκρίνια και κόντρες μεταξύ οπαδών της ΙΔΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ!

Στην Ελλάδα βασικά χρόνια υπάρχει αυτό, να τρωγόμαστε μεταξύ μας και στο τέλος να γίνεται μια τρύπα στο νερό και τίποτα. Κακό συνήθειο που κάποτε επιτέλους θα πρέπει να τελειώσει για να πάει και μπροστά η χώρα βασικά.

Πάνω στα προβλήματα που έχουμε και είναι κυρίως οικονομικά όπως έχουν και όλοι, πατάνε και οι αντίπαλοι για πόλεμο εναντίων μας, μην ρίχνουμε νερό στο μύλο και μεταξύ μας, κάπου έλεος δηλαδή. Κόφτε τις μαλακίες και βρείτε τρόπους για βοήθεια στις ομάδες.

Η πίεση, το παρακαλετό και το κράξιμο για τις κάρτες αυτοί που τις έχουν πάρει εναντίων αυτών που δεν έχουν πάρει ακόμα δεν θα φέρει αποτέλεσμα! Με το ζόρι δεν μπορείς να καταφέρεις πράγματα και αν καταφέρεις θα το καταφέρεις για μια φορά. Εδώ μιλάμε για συνέχεια, για επιβίωση, οπότε βρείτε τρόπους έτσι ώστε ακόμα και αυτοί που δεν έχουν κάνει κίνηση να πειστούν ή να νιώσουν αλλιώς την πίεση για να δώσουν χρήματα.

Χάθηκε ένα πρωτάθλημα, του χρόνου μπορεί να χαθεί αλλού δεν κάνεις συμβόλαιο με τους τίτλους, αλλά θέλει προσπάθεια για να το κερδίσεις, έτσι πάει.

Ίσως αυτό το ΣΟΚ για κάποιους, γιατί κάποιοι ήξεραν ότι δεν είμαστε για τίτλο φέτος να είναι το ξεκίνημα για κάτι καλύτερο. Μια άλλη λογική για τη δημιουργία της νέας ομάδας, μια πίεση για κάποιους να βοηθήσουν πιο πολύ, γενικά ένα restart για καλύτερο μέλλον αλλά πιο σίγουρο, εκεί είναι το στοίχημα, στο να υπάρχεις ότι στο να πάρεις ένα τίτλο και να χαθείς μετά.