Olympiacos-redview-nikos-kalabakas
14 Αυγούστου, 2020
Banner

Ο Ολυμπιακός σε πόλεμο, ο MVP της Super League η εμπειρία που έρχεται

Λίγα λόγια για τα όσα ζούμε σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο με τους αντιπάλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν μπορούν να τον κοιτάξουν πάνω από τον… αφαλό!

Πριν ξεκινήσω να σας αναλύω τις σκέψεις μου θέλω να σας ξεκαθαρίσω πως ζούμε σε μια εποχή που εύκολα κάποιος κάνει το άσπρο – μαύρο. Σε αυτή την εποχή λοιπόν, προσωπικά επιλέγω να βλέπω μόνο τα ερυθρόλευκα, να γελάω με αυτά που συμβαίνουν στον ελληνικό αθλητισμό και φυσικά να απαντώ στις ηλιθιότητες που λέγονται και γράφονται.

Στο πρώτο μου blog θέλω να σας γράψω λίγο για το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού. Τα δύο τμήματα δηλαδή που δέχονται τον πιο “βρώμικο πόλεμο” από τους αντιπάλους τους και τρώνε την περισσότερη “λάσπη”.

Ξεκινώντας από το μπάσκετ, να είστε σίγουροι ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια άφησαν μεν πολλές πληγές στην ομάδα, ωστόσο αυτή βρήκε τον τρόπο να τις επουλώσει στο πρόσωπο του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι κινήσεις που έγιναν φέτος το καλοκαίρι δείχνουν ότι τα αδέρφια δεν έχουν υποχωρήσει καθόλου στις θέσεις τους και είναι έτοιμα να μας χαρίσουν και πάλι τις στιγμές δόξας που ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Ολυμπιακός χλευάστηκε αρκετά από τους αντιπάλους του από τη στιγμή που πήρε την απόφαση να φύγει από το ΟΑΚΑ και να αφήσει τον Παναθηναϊκό να παίζει μόνος. Ωστόσο, ενάμιση χρόνο μετά τα γεγονότα μας δείχνουν ότι η απόφαση των προέδρων του ήταν 1000% σωστή, αφού ακόμα και τώρα που η ομάδα δε συμμετέχει στη φαρσοκωμωδία της Basket League δέχεται ανελέητο πόλεμο από την ΕΟΚ.

Η απόφαση να μην επιτραπούν ξένοι στην Α2 έχει να κάνει με τον Ποκουσέφκσι και μόνο, αφού κατά τα άλλα δε νομίζω πολλές ομάδες αυτού του πρωταθλήματος σε ένα τόσο αβέβαιο περιβάλλον να ήθελαν να φέρουν κάποιο παίκτη από τις ΗΠΑ για να μην τον πληρώνουν (οκ, αυτό για κάποιους έχει γίνει και νόμος όμως δεν θα το αναλύσουμε εδώ).

Η ΕΟΚ σε άριστη συνεργασία με τον ΠΣΑΚ έκανε τα… κουμάντα της και δεν επέτρεψε σε έναν παίκτη που έχει όλες τις προδιαγραφές να παίξει στο NBA να λάμψει και στη χώρα μας. Φυσικά το έργο το έχουμε ξαναδεί με τον Αντετοκούνμπο, όταν κάποιοι τον έλεγαν “μαϊμού” και μετά τον παρακαλούσαν να μην τρέχει για promo στην Κίνα και να ενσωματωθεί στην εθνική μας. Η ΕΟΚ δείχνει και πάλι το πλέον άσχημο της πρόσωπο στους “ερυθρόλευκους” οι οποίοι από την ημέρα που αποφάσισαν να έρθουν σε μετωπική με το κατεστημένο δεν έχουν σταματήσει να γελούν με τις καραγκιοζιές που αντιμετωπίζουν. Οπότε όποιος δεν περίμενε ότι θα συμβεί αυτό, μάλλον ζει σε άλλο πλανήτη.

Πάμε τώρα και λίγο στο ποδόσφαιρο, εκεί όπου ο MVP του φετινού πρωταθλήματος, ο Μάρκο ο Λιβάια, πήρε τη Δευτέρα το βραβείο του. Και τρεις μέρες μετά, έσκασε η είδηση ότι η Φενέρμπαχτσε ενδιαφέρθηκε για αυτόν, όμως όταν άκουσε τις αξιώσεις της ΑΕΚ (12 εκατ. ευρώ) σταμάτησε κάθε συζήτηση. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός πούλησε στη Λίβερπουλ με 16.5 τον Τσιμίκα του οποίου η τιμή όπως έχουμε πληροφορηθεί είχε πέσει, επειδή σε έναν αγώνα με τον ΠΑΟΚ έφαγε δύο τρίπλες από νεαρό ελπιδοφόρο ποδοσφαιριστή του δικεφάλου. Η μετεγγραφή αυτή του Τσιμίκα ξεμπρόστιασε όλη την ελληνική ποδοσφαιρική συμμορία η οποία έχει λόγο ύπαρξης μόνο και μόνο εξαιτίας του Ολυμπιακού. Όλοι ζουν και αναπνέουν για να κάνουν κάτι απέναντι σε εμάς και βγάζουν γλώσσα σε κανένα “χ” ή σε καμία νίκη η οποία καμία σχέση δεν είχε με την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Να σημειώσω μόνο ότι παραδοσιακά οι ομάδες, σπρώχνουν χοντρά λεφτά για επιθετικούς. Αυτοί δίνουν νόημα στο ποδόσφαιρο με τα γκολ τους, αυτούς περιμένει συνήθως ο κόσμος στο αεροδρόμιο. Το να σε βάζει στον “πάγο” μια ομάδα της Τουρκίας, χώρα που πληρώνει υπεραξίες για να φέρει παίκτες στο πρωτάθλημα της για 12 εκατ. ευρώ, το λες και αστείο…

Για το τέλος, θέλω να γράψω ότι ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια δέχεται πόλεμο σε πολλά επίπεδα. Έτσι είναι όμως η ζωή, ο ισχυρός θα τους έχει μόνιμα απέναντί του όλους, ενώ οι ανίσχυροι πάντα θα ζητούν βοήθεια όχι για να τον κοιτάξουν στα μάτια, αλλά για να ρίχνουν που και που κανένα βλέφαρο στο σημείο που φιλοξενείται κάτω από τον αφαλό μας…

Δεν ήθελα να σας κουράσω ούτε να κουραστώ στο πρώτο μου blog. Αυτό θα το κάνω εν καιρώ, όταν οι ειδήσεις θα είναι περισσότερες και θα έχουμε κάτι νέο να σχολιάσουμε. Μέχρι τότε, οι γκρινιάρηδες κρατήστε αυτό: Ο Ραφίνια και ο Χολέμπας είναι δύο παίκτες που τους παίρνεις σήμερα και αύριο μπαίνουν και παίζουν την μπαλίτσα τους. Μην τους υποτιμάτε λοιπόν γιατί μπορεί σε κανένα μήνα να πανηγυρίζεται προκρίσεις ΚΑΙ εξαιτίας τους…