vasilis_spanoulis_olympiacosbc_euroleague_2020
10 Οκτωβρίου, 2020
Banner

Άλλη μια Παρασκευή στη δουλειά

Όσοι με διαβάσατε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την ήττα από Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ θα ξέρατε τι θα βλέπατε χθες.

Μια εύκολη νίκη με διαφορά που εάν δεν κάναμε χαζομάρες ώρες ώρες θα ήταν μεγαλύτερο, πάνω από το +10 που είχα γράψει, αλλά δεν πειράζει. Στην τελική η νίκη μετράει, η διαφορά δεν με νοιάζει αφού θα τους κερδίσουμε και στο ΣΕΦ, εύκολα πάλι.

Το καλό είναι ότι ήρθε η νίκη με μέτρια εικόνα της ομάδας που πάλι είχε θεματάκια αλλά και ατυχία. Όταν σε μια τέτοια βραδιά ο άλλος δεν μπορεί να σε κερδίσει, για μένα δείχνει ότι θα έρθουν πολύ μεγάλα πράγματα στο μέλλον.

Κερδίσαμε τον ΠΑΟ όπου φέτος είναι ομάδα για κάτω από τη 8η θέση κακά τα ψέμματα, με ένα Σλούκα ακόμα να μην έχει βρει τη φόρμα του, αλλά και ο μικροτραυματισμός του να τον βγάζει εκτός παιχνιδιού. Με τους δύο ψηλούς να παίζουν 2 περιόδους με 3 φάουλ ο καθένας, με έναν κακό Παπανικολάου και ένα Χάρισον που επίσης δεν πατούσε καλά.

Αλλά όταν έχεις την εμπειρία του Πρίντεζη που έπαιζε λες και είναι 30άρης, τον Σπανούλη που φέτος ο ρόλος του είναι να μπαίνει και να δίνει ποιοτικά λεπτά και σιγά σιγά να αλλάζει η σκυτάλη δεν φοβάσαι τίποτα.

“Χτύπησαν” τον Νέντοβιτς που και εγώ με τα 100 κιλά μου τον περνάω εύκολα, δεν βρήκαν περιφερειακή πίεση και ήταν εύκολο να πάρουμε μπρος από την αρχή. Να φτιαχτεί μια διαφορά και απλά να την κρατήσουμε μέχρι τέλους. Ακόμα και όταν πήγε ο ΠΑΟ να κάνει κάτι και μας πλησίαζε, ποτέ δεν κατάφερε να μας ισοφαρίσει.

Οι πράσινοι έχουν σοβαρά θέματα στο ροστερ και τους τραβάει μόνος του ο Παπαπέτρου με το μουστάκι αλά Φαίδων Γεωργίτσης, και ο Φόστερ. Μετά το χάος, ο Νέντοβιτς μπορεί να τα βάζει μπροστά όποτε είναι και στη μέρα του αλλά πίσω αέρα πατέρα, έτσι όπως τον είδα χθες. Παπαγιάννης αιώνιο ταλέντο και ψηλός, όπου κάθε χρόνο ακούω και διαβάζω το ότι, φέτος είναι η χρονιά για να δείξει πράγματα. Όλο δείχνει τα τελευταία χρόνια και χθες είχε δύο κοντούς ψηλούς (ωραία ακούγεται αυτό), με τον Έλις να έχει πάρει μόνος του 13 ριμπάουντ!

Ακόμα έτοιμοι εννοείται δεν είμαστε, έχει δουλειά ο Μπαρτζώκας να κάνει και οι παίκτες να προσπαθήσουν πιο πολύ , να μάθουν το παιχνίδι που θέλει ο coach, αλλά και να μάθουν ο ένας τον άλλο. Όταν θα βρει και ο Σλούκας τον καλό του εαυτό θα φτιαχτεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα.

Αλλά… όλα αυτά με την προϋπόθεση να είναι όλοι υγιείς. Βλέπετε τι γίνεται στις άλλες ομάδες με τις απουσίες και το έχω γράψει επανειλημμένος, ότι κάθε αγωνιστική θα έχει εκπλήξεις γιατί δεν ξέρουμε πως θα κατεβαίνει η κάθε ομάδα.

Η Euroleague θα είναι ροντέο και ήδη από τις δύο πρώτες αγωνιστικές βλέπετε τι γίνεται με τα αποτελέσματα που φέρνουν ενώ μας έχουν συνηθίσει αλλιώς. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος θα πάει F4, ποιοι θα είναι στην πρώτη 4άδα κτλ. Αλλά γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που θα μπει εύκολα στην 8άδα, από εκεί και πέρα βλέπουμε αγώνα αγώνα.

Πιστεύω ότι ίσως θα πρέπει να γίνει μια προσθήκη στο 5. Προσοχή όχι αλλαγή αλλά να έρθει άλλος ένας ψηλός, όχι γιατί δεν εμπιστεύομαι Χασάν και Έλις (θα βρει το ρυθμό του), αλλά γιατί έχω τον φόβο του ιού και να ξεμείνουμε σε κάποιο παιχνίδι. Χτες για παράδειγμα όταν στο ημίχρονο είχαν από 3 φάουλ ο καθένας, περίμενα ότι ο ΠΑΟ θα χτυπήσει εκεί, αλλά ευτυχώς δεν το έκανε και έβγαλαν το παιχνίδι, άλλες ομάδες θα το κάνουν όμως εάν μας τύχει πάλι αυτό. Οπότε ένας ψηλός για 3ος δεν με χαλάει.

Θα μου πει κάποιος για τον Γάλλο, αλλά θα ξαναγράψω ότι δεν μου γεμίζει το μάτι και μακάρι να με διαψεύσει, αλλά δεν είναι και ψηλός, μόνο για κάποια συστήματα θα τον βάζει στο 5 ο Μπαρτζώκας.

Το αποτέλεσμα είναι ότι έγραψε άλλη μια νίκη στο ΟΑΚΑ στη Euroleague όπως γίνεται συνήθως σε αυτή τη διοργάνωση, έχουμε ρεκόρ 1-1 και δεν ρεφάραμε καμία ήττα από Ζαλγκίρις. Έτσι θα κυλίσει το τουρνουά, μπορεί να χάσουμε από τη Βιλερμπάν στο ΣΕΦ και να κάνουμε καπάκια διπλό στη Ρεάλ, μην σας ξαφνιάσει κάτι τέτοιο, η χρονιά είναι ότι να ναι φέτος. Παρόλα αυτά η ομάδα έχει βάσεις και πλάνο, όταν έχεις αυτά τα δύο νομοτελειακά θα έρθουν τα αποτελέσματα, αυτό είναι το στάνταρ.

Έρχεται δύσκολη εβδομάδα με διπλούς αγώνες και δύσκολους, στη χειρότερη να γίνει το 2-2 στην καλύτερη το 3-1, το 1-3 με την καμία ποτέ… εδώ θα είμαστε να γράφουμε.