Olympiacosbc_Maccabi_TelAviv_Euroleague_2020
17 Οκτωβρίου, 2020
Banner

Όλα μοιάζουν να είναι στην θέση τους

Τέλος λοιπόν και της τέταρτης μέρας με μια πάρα πολύ σημαντική νίκη που αποτελεί δήλωση για την συνέχεια . Ο Ολυμπιακός μετά την πρώτη αγωνιστική στην οποία παρουσιάστηκε εμφανέστατα ανέτοιμος προοδεύει από ματς σε ματς βάζοντας πολλά πράγματα στο παιχνίδι του μέσα σε κουτάκια .

Στο πρώτο μου κείμενο από εδώ είχα γράψει ότι η προσθήκη του Σλούκα από μόνη της δεν αρκεί στον Ολυμπιακό για να ανέβει επίπεδο . Ο Ολυμπιακός έπρεπε να πάρει πράγματα από άλλους δύο κομβικούς παίκτες σε αυτό το ρόστερ . Τον Χασάν Μάρτιν και τον Χάρισον .

Ο πρώτος έδειξε αναμφισβήτητα ότι είναι παίκτης επιπέδου Euroleague με τις εμφανίσεις του από το πρώτο κιόλας ματς πράγμα που όμως είναι λίγο πιο εύκολο από ότι για τον Χάρισον λόγω θέσης ,αφού ο ρόλος του ήταν ξεκάθαρος από την αρχή .

Για τον Χάρισον ήταν λίγο πιο δύσκολο , αλλά είναι εμφανές ότι η ομάδα πλέον στοχευμένα τον βοηθάει για να μπορέσει και αυτός να βοηθήσει . Θα αναφέρω μόνο ότι από τις 8 προσπάθειες στον αγώνα με την Ζαλγκίρις , εκ των οποίον οι 5 ήταν στα πρώτα 3 λεπτά , φτάσαμε στις 16 προσπάθειες με 11!!! τρίποντα στον αγώνα με το Μιλάνο και στην επιλογή να πάρει αυτός σήμερα την τελευταία επίθεση . Δεν μπορεί να μην είναι έργο του κόουτς αυτό .

Κομβικός όμως μοιάζει να είναι και ο Τζένκινς με τους 5 πόντους τους σε κάθε ματς , με σχεδόν ακριβώς ίδιες προσπάθειες , με τρομερή ενέργεια στην άμυνα και με πράγματα που δεν καταγράφονται σε καμία στατιστική κατηγορία .

Ο Ολυμπιακός φέτος έχει τα υλικά να παίξει άλλο μπάσκετ . Έχει την δυνατότητα να απειλήσει από μακριά με περισσότερους από έναν παίκτες ταυτόχρονα στο παρκέ , έχει το πρώτο βήμα του ΜακΚίσικ που σκορπάει τρόμο , έχει point guard που μπορεί να απειλήσει από παντού και με όλους τους πιθανούς τρόπους την ώρα που διαβάζει και μοιράζει το παιχνίδι , έχει rim protectors , έχει εμπειρία και ποιότητα να κλείσει τα παιχνίδια , μπορεί να δείρει πίσω και έχει και έναν προπονητή που εμπνέει τους παίκτες , τον κόσμο , και μπορεί να καθοδηγήσει την ομάδα σωστά .

Θα έρθουν και δύσκολα βράδια , αυτό είναι το μόνο σίγουρο . Όλοι οι οργανισμοί χρειάζονται τον χρόνο τους για να φέρουν τα μέγιστα αποτελέσματα . Αλλά πλέον όλα δείχνουν ότι μετά από τα δύσκολα τελευταία δύο χρόνια το νερό έχει μπει στο αυλάκι .

P.S. 1: Δεν παίρνω τίποτα πίσω από όλα αυτά που είπα μετά τον αγώνα με την Ζαλγκίρις . Έγιναν λάθη και η ομάδα δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ματς . Στα μάτια μου έμοιαζε σαν να υποτιμήσαμε λίγο τον αντίπαλο και αυτό φαίνεται και από τα 4/4 της Ζαλγκίρις . Ο μόνος που δεν κάνει λάθη είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα όμως ….

P.S. 2: Μακάρι να ανοίξουν πάλι τα γήπεδα έστω και με ένα 20-30% με μάσκα , αποστάσεις αντισηπτικό , κράνος κτλ . Δεν αντέχεται αυτή η καναπεδίλα …