BarcelonaBC_vs_OlympiacosBC_Euroleague_2020_RedView
9 Δεκεμβρίου, 2020
Banner

Πάμε παρακάτω ….

Να μαστε πάλι εδώ …μετά από πολύ καιρό και αφού κοντέψαμε να μείνουμε από απουσίες στην ίδια τάξη , βρέθηκε η ευκαιρία να καταγραφούν μερικές σκέψεις .

Μεγάλο διπλό αυτό σήμερα , το οποίο ήρθε αμέσως μετά από μια άθλια εμφάνιση , γιατί η εμφάνιση στην Ρωσία μόνο άθλια μπορεί να χαρακτηριστεί . Το καλό είναι ότι η ομάδα συμμαζεύτηκε άμεσα , και με την προσθήκη του Χάρισον , και αφού επουλωθήκαν οι πληγές που δημιούργησε ο covid , έκανε σήμερα μια εμφάνιση ανάλογη με τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί .

Ο Ολυμπιακός σήμερα κατάφερε να εκμεταλλευτεί την χαλαρότητα της Μπαρτσελόνα στην αρχή του ματς και με μία παράλογη ευστοχία την έβαλε από κάτω και την άφησε να τον κυνηγάει σε όλη την διάρκεια του .

Στην πρώτη περίοδο ο Ολυμπιακός έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του φέτος αφού εκτός από την απόλυτη ευστοχία του από μακριά , πέρναγε την μπάλα και εύκολα και με καλές προϋποθέσεις κοντά στο καλάθι με αποτέλεσμα να προηγηθεί 6-21 στο 6 . Ο Σάρας έφερε στο παρκέ τον καλύτερο σουτέρ στην Ευρώπη και τον Ντέιβις όπου παρέα με τον Μίροτιτς άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα στον Ολυμπιακό και η Μπαρτσελόνα είχε ξεκινήσει πλέον να βρίσκει σκορ ,με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 16-27 .

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός έδειξε να ξεπερνάει το κακό διάστημα επιθετικά στο τέλος της πρώτης περιόδου και συνέχισε να βρίσκει σκορ , αλλά η συγκέντρωση στην άμυνα είχε χαθεί και η Μπαρτσελόνα έβρισκε σκορ με όποιον τρόπο ήθελε με αποτέλεσμα να κλείσει το σκορ στο 16 στο 38-40 τρέχοντας ένα επιμέρους 32-19 σε αυτά τα δέκα λεπτά από το 6-21 και μετά .Το ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά με 47-51 . Δείγμα της έλλειψης συγκέντρωσης αμυντικά σε αυτήν την περίοδο ήταν ότι ο Ολυμπιακός δέχτηκε 30 πόντους κάνοντας το πρώτο <<έξυπνο>> φάουλ λίγα δεύτερα πριν λήξει η περίοδος , και αφού είχε κάνει άλλα δύο πριν που έδωσαν και βολή σε καλάθι της Μπαρτσελόνα . Με 3 ομαδικά φάουλ λοιπόν ο Μακ Κίσικ άφησε τον Καλάθι να τρέξει το μισό γήπεδο στα τελευταία 8 δεύτερα , και μετά από καλάθι του Σλούκα , και να δώσει άλλη μια ασίστ για εύκολο καλάθι !!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε αρκετά δυνατά στην άμυνα και κατάφερε να κρατήσει την Μπαρτσελόνα με μόλις 5 πόντους για πάνω από 6 λεπτά με αποτέλεσμα να καταφέρει να ανοίξει πάλι την διαφορά στο 52-63. Η Μπαρτσελόνα βρήκε σκορ στα τελευταία λεπτά , όμως ο Μάρτιν χόρευε στην επίθεση ο Βεζένκοφ σκόραρε από το σπίτι του , ο Σλούκας μοίραζε ασίστ και η περίοδος βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά με 9 (63-72).Ότι δεν έγινε στην δεύτερη περίοδο έγινε σε αυτήν , αφού όλα τα φάουλ δόθηκαν σωστά και έγιναν αμυντικό εργαλείο .

Στην τελευταία περίοδο το νερό είχε μπει ήδη στο αυλάκι , και το ζητούμενο ήταν μόνο να μην χαθεί η συγκέντρωση της ομάδας μετά από 2-3 πραγματικά αστείες αποφάσεις των διαιτητών που έκαναν ότι μπορούσαν για να γυρίσουν το ματς . Το αντιαθλητικό φάουλ στον ΜακΚίσικ ήταν πραγματικά εφεύρεση , και το επιθετικό φάουλ στον Σλούκα ήταν ακόμα πιο αστείο . Το καλό ήταν ότι αυτήν την φορά η μπάλα δεν χάθηκε και με τις τρομερές άμυνες του Χάρισον στο τέλος και τα μεγάλα καλάθια του ΜακΚισικ πήραμε μια μεγάλη νίκη .

Διάβασα τρομερά πράγματα τις προηγούμενες εβδομάδες , μέχρι και το ότι πρέπει να αλλάξουμε 3 παίκτες . Όσο περνάει όμως ο καιρός τόσο θα καταλαβαίνουμε την αξία σε κάποιες λεπτομέρειες που μπορεί να μας διαφεύγουν …..

Ο Τζένγκινς ας πούμε εκτός από το ότι είναι ένας τρομερός αμυντικός παίκτης ο οποίος στις αλλαγές θα σπρώξει και θα <<δείρει>> μέχρι και τον ψηλό … έχει και 61% στα τρίποντα (11/18) και 70% στα δίποντα (10/14) … να φύγει δηλαδή και να έρθει ποιος ;;;

Ο Λιβιό δεν μας γέμιζε το μάτι στην αρχή ..(ούτε και εμένα) από ότι φαίνεται όμως τα σχετικά γρήγορα πόδια με τα πολύ μακριά χέρια συγκινούν έναν προπονητή ,ειδικά δε όταν αυτά δεν τα διαθέτει στο roster του σε άλλους παίκτες. Σωστή καθοδήγηση χρειάζεται

Ας κάτσουμε να δούμε τι θα γίνει .. έτσι και αλλιώς τρέχουμε μια παράξενη χρονιά για την οποία δεν ξέρουμε καν αν θα τελειώσει ..θα δούμε παράξενα πράγματα σίγουρα ακόμα .

Ελπίζω να τα ξαναπούμε μέχρι τις γιορτές . Μέχρι τότε υγεία σε εσάς και τις οικογένειες σας .

Υ.Γ: Φέτος υπάρχει τρομερό πρόβλημα με τους διαιτητές στην διοργάνωση, παρακολουθώ αρκετά ματς ,και πραγματικά έχω δει απίστευτα σφυρίγματα (όχι μόνο στα δικά μας παιχνίδια) … Να δούμε τι άλλο θα δούμε ….