OlympiacosBC_iroes_RedView
13 Δεκεμβρίου, 2020
Banner

Ολυμπιακός: Όσο γεννάει ήρωες θα θρέφει ελπίδες

Μια εβδομάδα με πολύ έντονα συναισθήματα ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό ο οποίος στη Βαρκελώνη και το Βελιγράδι απέδειξε ότι φέτος έχει στόχο να επανέλθει στην ελίτ της Ευρωλίγκας και να τη διεκδικήσει ξανά.

Οι Πειραιώτες έχουν περάσει από σαράντα κύματα τα τελευταία χρόνια. Ταλαιπωρήθηκαν από αρκετά προβλήματα, κυρίως εξωαγωνιστικά, τα οποία όμως επηρέασαν σαφέστατα την ομάδα εντός των παρκέ.

Πλέον, η εικόνα του Ολυμπιακού δείχνει ότι έχει αρχίσει να μπαίνει το νερό στο αυλάκι και να αποκαθίσταται η τάξη. Η ομάδα δείχνει να βρίσκει τον ρυθμό της και αν στο μέλλον δεν αποδεκατιστεί πάλι εξαιτίας του κορωνοϊού, έχω την εντύπωση ότι θα παρακολουθήσουμε ακόμα καλύτερο μπάσκετ.

Φυσικά μετά την εμφάνιση της Βαρκελώνης η τελευταία πρόταση μοιάζει με αστείο, όμως οι παίκτες του Μπαρτζώκα τώρα ξεκινάνε να ρολάρουν και είναι σίγουρο ότι σταδιακά θα βελτιώνεται ακόμα περισσότερο η απόδοσή τους. Μετά τις κακές ήττες από την Μπασκόνια και την ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα και δείχνει πλέον ξεκάθαρα ότι όποιος τον υποτιμήσει στη συνέχεια, θα το πληρώσει ακριβά.

Η επιβλητική εμφάνιση του Σλούκα στη Βαρκελώνη ήταν το στοιχείο που όλοι περίμεναν προκειμένου να έχουν μια εικόνα του τι μπορεί να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» με τον Έλληνα γκαρντ στα πάνω του. Ο Κώστας πραγματικά έδωσε ρεσιτάλ απέναντι στους Καταλανούς, αφού πήρε έξυπνες αποφάσεις όταν η άμυνα του Γιασικεβίτσιους τον «έπνιγε» και κατάφερνε να δώσει στον Ολυμπιακό πόντους χωρίς να χρειαστεί να σουτάρει ο ίδιος.

Οι τρομερές άμυνες του Χάρισον στην τελευταία περίοδο του έδωσαν την ψυχολογία που χρειαζόταν μετά τον τραυματισμό του και δύο μέρες αργότερα, στο Βελιγράδι, έδειξε ότι επιθετικά μπορεί να σκοτώσει τον αντίπαλο σε κάθε ευκαιρία που θα του δοθεί.

Στη Σερβία ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να κυνηγήσει έπειτα από το εξωπραγματικό πρώτο δεκάλεπτο του Ερυθρού Αστέρα, όμως το έκανε σωστά και μεθοδικά και έτσι πήρε μια νίκη που έπρεπε να πάρει, έστω και αν «έφτυσε αίμα».

Το σημαντικό κέρδος του Ολυμπιακού όμως από αυτό τον αγώνα είναι ότι συνέχισε να γεννάει ήρωες. Τα τρίποντα των Λαρεντζάκη και Χάρισον, η απόδοση του Έλις που ενώ αρχικά δεν ήταν καλή στη συνέχεια βελτιώθηκε 100%, ο συγκλονιστικός στην άμυνα την Πέμπτη Μάρτινς, έδειξαν ότι όσο η ομάδα παίρνει από τον καθένα λίγα παραπάνω από όσα περίμενε, τότε αυτόματα ανεβαίνει και το επίπεδο αλλά και οι στόχοι της.

Άφησα τελευταίο το δίδυμο των αρχηγών. Για τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη αγώνες σαν αυτόν του Βελιγραδίου είναι άλλη μια μέρα στη δουλειά. Το γράφω κυνικά, όμως έχουν πανηγυρίσει παρέα τόσες νίκες, τόσες προκρίσεις, τόσους τίτλους, που πραγματικά ο ένας θα σπάσει κι άλλο ρεκόρ και ο άλλος θα ρίξει κι άλλους στο καναβάτσο…

Το ταξίδι είναι μακρύ ακόμα. Όσο όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού αγωνίζονται με τόση αυταπάρνηση, τότε δεν αποκλείεται να το διανύσουν και όλο…