OlympiacosFC_vs_PASGiannena_Superleague_2021_RedView
18 Ιανουαρίου, 2021
Banner

Οι παίκτες έχουν ευθύνες και εμείς απαιτήσεις από αυτούς

Καλησπέρα φίλοι μου και καλή εβδομάδα.

Σε συνέχεια του crash test με το ΠΑΟΚ, η ομάδα μας υποδέχτηκε τον ΠΑΣ στην έδρα μας, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το συνεχόμενο πρόγραμμα των αγώνων με δυο παιχνίδια μέσα σε μια εβδομάδα. Βρισκόμαστε ακριβώς ένα μήνα πριν το σημαντικό παιχνίδι με την PSV. Το πρόγραμμα μέχρι τότε περιλαμβάνει 7 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων και των δυο παιχνιδιών κυπέλλου με το Αγρίνιο.

Με την διαφορά στους +10 από τους υπόλοιπους διεκδικητές και το μεγάλο ρόστερ της ομάδας μας, o Μαρτίνς έχει την άνεση να χρησιμοποιεί διαφορετικούς παίχτες σε κάθε παιχνίδι. Ωστόσο όσο πλησιάζει το παιχνίδι της χρονιάς θα πρέπει να καταλήξει με ποιους θα το αντιμετωπίσει.

Δεν είναι μόνο η αγωνιστική κατάσταση, που θα πρέπει να βρίσκονται οι παίχτες την κρίσιμη στιγμή αλλά και η ψυχολογική. Σε αυτούς τους αγώνες πρέπει να δείξει σχήμα,πλάνο, αλλά το ποιο σημαντικό ? Να αυξήσει τις απαιτήσεις από τους παίχτες του.

Εάν στο χθεσινό παιχνίδι ο Μπά ή ο Γάλλος σκόραραν το παιχνίδι θα είχε τελειώσει νωρίς και το σκορ θα ήταν διαφορετικό. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε και η ομάδα αντί να ηρεμήσει και με πλάνο να πάρει το παιχνίδι, έπαιξε τουρλουμπούκι.

Το παιχνίδι ήταν στο ημίχρονο 0-0, όταν ο προπονητής αποφάσισε, ότι το πλάνο που είχε σχεδιάσει πριν το παιχνίδι δεν έβγαινε και αποφάσισε ξανά την εύκολη λύση.

Να μπει ο ΚΦ7 και με την οξυδέρκεια του να κάνει κάτι. Εάν δεν πετύχει γρήγορα αυτό, να βάλουμε τον Χασάν για την κεφαλιά. Εάν δεν λειτουργήσει ούτε αυτό, να πάει και ο Σισέ για την κεφαλιά. Συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι πλάνο αλλά PRO. Να βάλουμε μέσα τους καλούς, ανεξαρτήτου θέσης και αγωνιστικού πλάνου, για να βάλουμε το goal.

Ο στόχος έστω στο 94 επετεύχθη, όπως και στην Τούμπα αλλά με τέτοιο επίπεδο πλάνου δεν έχουμε καμία τύχη με την PSV.

Τι σημαίνει ο Μπρουμά δεν ήταν ορεξάτος ? τι σημαίνει ο Μπουχαλάκης είναι αργός ? τι σημαίνει δυο δεκάρια κανένα εξτρέμ ? τι σημαίνει βάζω τον Βρουσάι δεξί back ?

Που είναι η πίεση ψηλά ? που είναι τα overlap ? Που είναι οι συνεργασίες ? Τελικά ποιοι παίχτες θα είχαν την ευθύνη εάν το παιχνίδι κατέληγε στο Χ ?.

Με αυτές τις ερωτήσεις, ήθελα να καταλήξω στο εξής. Μετά από τέτοιες εμφανίσεις βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα για τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια που έρχονται ή θα φτάσουμε την κρίσιμη στιγμή, να κατηγορήσουμε πάλι τον Μασούρα γιατί έχασε το τετ α τετ, γιατί ο Μπουχαλάκης είναι αργός, που είναι ο Ποντένσε και όλα τα γνωστά μοιρολατρικά ?

Να αυξήσει τις απαιτήσεις ο coach από τους παίχτες του και να τους ζητήσει ευθύνες. Τα συμπεράσματα δεν θα είναι μόνο για φέτος αλλά και για του χρόνου.