OlympiacosFC_LamiaFC_Superleague_2021_RedView
8 Μαρτίου, 2021
Banner

Χαλαρό ξεμούδιασμα με Λαμία, και έτοιμοι για Άρσεναλ

Κείμενο μετά τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη δεν έγραψα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι την πρόκριση μονοπώλησε και όχι άδικα η πανέξυπνη φάση – γκολ του Μπουχαλάκη και ο δεύτερος είναι ότι αυτά τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια πρέπει να τα διαβάζεις σε δυάδες με του Σαββατοκύριακου.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει ακάθεκτος να δίνει δύο παιχνίδια την εβδομάδα οπότε ο Μαρτίνς διαβάζει και προετοιμάζει τον κάθε αγώνα σύμφωνα με το τι έχει δει στου Ρέντη αλλά πάντα σχεδιάζοντας στο μυαλό του και το επόμενο παιχνίδι. Ο στόχος του πρωταθλήματος έχει επιτευχθεί με τα playoffs απλώς να είναι αγώνες για κάποιους να αποδείξουν ότι έχουν θέση στο επόμενο ρόστερ. Το κύπελλο προχωράει αλλά αργεί ακόμα, οπότε όλο το βάρος πέφτει στην Ευρώπη και την Άρσεναλ για τώρα.

Στον αγώνα με τον Άρη έχοντας το 2-1 υπέρ του, ο Μαρτίνς κατέβασε ένα 4-4-2 με παίκτες που δεν είχαν ξεκινήσει στον αγώνα με τον Βόλο. Αναγκαστικά δεν μπορεί να αλλάξει το κεντρικό δίδυμο της άμυνας γιατί με τους τραυματισμούς έχουν μείνει μόνο οι Παπασταθόπουλος και Μπα.

Στο κέντρο υπάρχει η τριάδα ΜπουχαλάκηςΚαμαράΕμβιλά όπου παίζουν εναλλάξ αλλά είναι κολώνες για το κέντρο και μετά υπάρχουν οι επιλογές να δοκιμάσει ότι θέλει ο coach. Δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί σε αυτό το ρόστερ, αφού όλοι παίζουν και η ποιότητα τους είναι υψηλή, απλώς μόνο 11 παίκτες παίζουν και αναγκαστικά κάποιοι θα μπουν ως αλλαγή.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά, γιατί χθες με τη Λαμία ο Μαρτίνς κατέβασε μια ομάδα όπου άρχισαν πάλι στα social τη γνωστή καραμέλα, γιατί κατέβασε τους βασικούς αφού έχουμε αγώνα με Άρσεναλ και τα λοιπά.

Η αλήθεια είναι πως κατέβασε μια απόλυτα φυσιολογική και λογική εντεκάδα και ας ακολουθεί αγώνας την Πέμπτη για το Europa League.

Πάμε να δούμε λοιπόν… Στο τέρμα ξεκινάει ο Σα όπου στον Άρη δεν έπαιξε όπως συνήθως δεν παίζει και στο κύπελλο. Το κεντρικό δίδυμο ΠαπασταθόπουλοςΜπα δεν αλλάζει γιατί απλά δεν υπάρχουν άλλοι παίκτες εκεί μετά τον τραυματισμό και του Σεμέδο στο Βόλο. Δεξιά ο Λαλά όπου πρέπει να πάρει κι άλλα παιχνίδια για να δέσει με τους υπόλοιπους και που θα ξεκινήσει φυσιολογικά την Πέμπτη. Στο άλλο άκρο ο Όλεγκ όπου με τον Άρη τα δυο αυτά μπακ δεν έπαιξαν.

Στο κέντρο ο Καμαρά δεν μπορούσε να παίξει λόγω καρτών οπότε φυσιολογικά έπαιξαν ΕμβιλάΜπουχαλάκης. Μπροστά τους τριάδα ΒαλμπουενάΦορτούνηςΜπρουμά, όπου κανένας από τους τρεις αυτούς δεν ξεκίνησε στον αγώνα κυπέλλου. Μπροστά Ελ Αραμπί μόνος του σε αυτό το 4-2-3-1.

Βλέπουμε δηλαδή μια εντελώς διαφορετική εντεκάδα και σύστημα σε σχέση με τον αγώνα κυπέλλου. Σίγουρα αρκετοί από αυτούς θα ξεκινήσουν την Πέμπτη, οπότε έπρεπε να παίξουν σε έναν εντός έδρας αγώνα με χαμηλότερης δυναμικής ομάδας για να είναι ετοιμοπόλεμοι.

Το μόνο που θέλεις να μην έχεις σε τέτοια παιχνίδια είναι τραυματισμός! Κούραση δεν μπορείς να πεις ότι θα έχουν αφού πιο πολύ σαν ξεμούδιασμα είναι αυτά τα παιχνίδια όταν έχεις ομάδες χαμηλότερης δυναμικής απέναντι σου. Έτσι και έγινε με το παιχνίδι να κλειδώνει στο πρώτο ημίχρονο με άνετο 3-0. Για τους τραυματισμούς δεν τη γλιτώσαμε στην άμυνα αλλά ευτυχώς όλα καλά…

Ο Μαρτίνς είμαι σίγουρος γνωρίζει και δεν είναι ευχαριστημένος με την εικόνα στο Βικελίδης με έναν Ολυμπιακό να μην έχει και τις ευκαιρίες που μπορεί να κάνει ενώ τον έφεραν έτσι οι καταστάσεις να ήθελε το γκολ του Μπουχαλάκη για να προκριθεί. Είπαμε τα εμπόδια πάντα θα μπαίνουν στο δρόμο μας, το έχουμε μάθει και τα περιμένουμε από όλες τις πλευρές. Ο coach όμως το βλέπει ποδοσφαιρικά γιατί αυτό τον νοιάζει.

Δεν πιστεύω ότι έκανε λάθος που κατέβασε αυτή την ομάδα και όχι μια παρόμοια όπως στο Βικελίδης και παίκτες που θα παίξουν την Πέμπτη να είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον αγώνα στο Βόλο. Για αυτό υπάρχει ολόκληρο προπονητικό team και άνθρωποι όπου η δουλειά τους είναι να μετράνε και να καταγράφουν το τι κάνει και σε τι κατάσταση είναι ο κάθε παίκτης. Τους ζουν κάθε μέρα οπότε θα ξέρουν κάτι παραπάνω απ’ όλους μας.

Στα του αγώνα τι να γράψει κάποιος εύκολα 3-0 και μετά συντήρηση, ο μεγάλος στόχος της πρόκρισης είναι εδώ και μακριά 180 λεπτά, όπου εκεί όσοι παίξουν θα πρέπει να δώσουν το 101% των δυνάμεων και δυνατοτήτων τους.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι αυτό που συμβαίνει στην άμυνα. Από την “κατάρα” ας πούμε που δέχεται γκολ από στημένα και γενικά που δέχεται γκολ στα τελευταία παιχνίδια, μέχρι την γκαντεμιά με τους απανωτούς τραυματισμούς εκεί. Πραγματικά δεν μπορώ να το εξηγήσω τι συμβαίνει γιατί είναι λες και κάποιος γύρισε ένα διακόπτη και άλλαξε όλη αυτή η εικόνα. Μιλάμε για άμυνα που ήταν και είναι ακόμα μπετό πίσω, αλλά στημένα και τραυματισμοί έχουν κάνει την εμφάνιση τους και έχουν αλλάξει ισορροπίες.

Παρόλα αυτά το κέντρο είναι αυτό που θα κρίνει, γιατί εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι, είτε αμυντικά είτε επιθετικά, εκεί είναι το μεγάλο μας όπλο και αμυντικά ελπίζω να δώσει βοήθειες όποτε χρειαστεί. Θέμα χρόνο είναι να δέσει και η άμυνα με τους ΛαλάΜπαΠαπασταθόπουλοΌλεγκ και να βρεθεί η χημεία μεταξύ τους και μεταξύ Σα γιατί και ο τερματοφύλακας στην άμυνα μετράει.

Τα λέμε Πέμπτη μετά τον αγώνα με Άρσεναλ που περιμένω τη νίκη!