PAS_GIannena_OlympiacosFC_Superleague_2021_RedView
18 Οκτωβρίου, 2021
Banner

Κορυφή και τώρα τα λέμε

Σας είχα ζαλίσει στα προηγούμενα κείμενα που έγραφα για ποδόσφαιρο να έχουμε υπομονή γιατί η ομάδα θα δείξει άλλο πρόσωπο μετά τη διακοπή των Εθνικών ομάδων.

Ο Ολυμπιακός μέχρι τέλος του μήνα έχει ένα δύσκολο πρόγραμμα και καλείται να τα βγάλει πέρα, όντας προετοιμασμένος για τα παιχνίδια αυτά. Πρώτη δοκιμασία ήταν χθες στα Γιάννενα απέναντι σε μια άλλη αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος τον ΠΑΣ.

Εδώ να τονίσω πόσο σοκ εικόνα ήταν το γήπεδο, που για να τα λέμε όλα επιτέλους έκαναν δουλειά και το χορτάρι ήταν όπως πρέπει να είναι. Το τονίζω αυτό γιατί έχουμε όλοι μεγαλώσει με τις εικόνες του γηπέδου των Ζωσιμάδων πάντα να είναι ένας βούρκος, γεμάτος λάσπες και στους χειμώνες να έχει μέχρι πάγο. Να τα λέμε όλα επιτέλους το γήπεδο ήταν για να παιχτεί ποδόσφαιρο και αυτό καλό θα κάνει και στην ομάδα του ΠΑΣ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν μετά τη διακοπή και πριν από ευρωπαϊκό αγώνα έπρεπε να περάσει από μια δύσκολη έδρα όπου ο ΠΑΣ εάν παίξει όπως χθες, θα κόψει βαθμούς από πολλές ομάδες.

Δεν έπαιξε κανένα σούπερ ποδόσφαιρο η ομάδα αλλά η εικόνα ήταν σοβαρή και επαγγελματική, ξέροντας ότι θα αντιμετωπίσει άλλο ένα μπλόκο αφού οι υπόλοιποι δεν το χουν μόνοι τους… δεν μπορούν τα παλληκάρια…

Προσωπική γνώμη και θα την γράψω έτσι όπως το έχω δει αρκετές φορές. Όταν ο Μαρτίνς βάζει Ονιεκούρου η ομάδα είναι σαν να παίζει με δέκα παίκτες! Δεν ξέρω εάν το έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν αυτό, αλλά ο παίκτης αυτό για αυτό που τον πήραμε μέχρι στιγμής ούτε κατά διάνοια δεν έχει δώσει. Έχει μια ταχύτητα, ένα ξεπέταγμα αλλά μέχρι εκεί, δεν είναι τόσο κίνδυνος για τον αντίπαλο.

Ευχάριστο νέο είναι όμως ότι ο Γκάρι Ροντρίγκεζ είναι σε καλύτερο επίπεδο φόρμας και σιγά σιγά θα παίρνει τον χρόνο του, ενώ πιστεύω είναι και θέμα χρόνου να πάρει και τη θέση του Ονιεκούρου και να ξεκινάει βασικός. Λίγο μπήκε και αμέσως έδειξε ότι θα δώσει πράγματα στα άκρα, ξεκάθαρο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός νομίζω έπαιξε αρκετά επαγγελματικά και σοβαρά το παιχνίδι και μου άρεσε, δεδομένων των συνθηκών, διακοπή και στον ορίζοντα δύσκολο εκτός έδρας στην Ευρώπη.

Στο δεύτερο ήρθε ένα πέναλτι για να φέρει την ισοφάριση και αμέσως τον Μαρτίνς να δοκιμάζει αυτό το 4-4-2 που επέμενε πολλές φορές από την αρχή της σεζόν και χθες του έφερε τη νίκη. Σε κάποια στιγμή για να τα λέμε όλα είχε λίγο άγχος η ομάδα και εμείς σίγουρα από την τηλεόραση αφού χάνονταν αρκετές φάσεις και ευκαιρίες.

Τα στατιστικά λένε 13 τελικές με 5 σουτ εντός περιοχής, 6 εκτός και 2 κεφαλιές, ενώ ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έκανε 5 αποκρούσεις. Πρόβλημα στα γεμίσματα που ο Ολυμπιακός είχε 11/31 σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που είχε 14/27.

Ο Ελ Αραμπί στα 30 λεπτά που έπαιξε είχε 3 τελικές, οπότε στατιστικά θα έβαζε το γκολ. Τρεις προσπάθειες είχε ο Μαντί Καμαρά σε 96 λεπτά και μετά 2 Μασούρας και 1 ο Γκάρι σε 17 λεπτά μόλις. Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν τι ποιότητα έχει στο ρόστερ ο Μαρτίνς που μπορεί σε άλλα παιχνίδια να υπήρχαν δυσκολίες, αλλά σε βάθος χρόνου η διαφορά φαίνεται και θα πάρουν τον δρόμο τους όλα.

Ο Μαρτίνς ξεκίνησε με το 4-2-3-1 όπου στην επανάληψη η είσοδος του Εμβιλά έφερε το παλιό και δοκιμασμένο 4-3-3 αλλάζοντας την εικόνα, για να γυρίσει στο 4-4-2 και να έρθει το γκολ της νίκης. Η είσοδος του Αβραάμ στο τέλος αρκετά σωστή γιατί δεν είναι να ρισκάρεις σε χασομέρια.

Εδώ να τονίσω παίκτες όπως ο Παπασταθόπουλος και Αβραάμ να ξέρετε στο παιχνίδι με τις οδηγίες τους από την εμπειρία τους είναι και σαν δεύτεροι προπονητές αφού έχουν την διορατικότητα να κατευθύνουν τους συμπαίκτες τους, όταν αυτοί έχουν θολώσει ή χαθεί στο παιχνίδι. Πολύ σημαντικό να έχεις τέτοιους παίκτες μέσα σε ένα αγώνα, ο Μαρτίνς το γνωρίζει και το εκμεταλλεύεται.

Ο Μαρτίνς και το τεχνικό του team, νομίζω έχει χωρίσει σε περιόδους τους αγώνες που έχει να δώσει η ομάδα. Ήταν μια περίοδος μέχρι τι διακοπή, είναι τώρα μια άλλη με δύσκολο πρόγραμμα μέχρι την επόμενη διακοπή και κάπως έτσι ανά κομμάτια κοιτάζει τα παιχνίδια στο σύνολο.

Ξέρει το πρόγραμμα και θα κάνει τις ανάλογες αλλαγές, ίσως και δοκιμές αναλόγως τον αντίπαλο. Η είσοδος του Ροντρίγκεζ στο ρόστερ θα αλλάξει την εικόνα και με Μασούρα στα άκρα το 4-2-3-1 θα αποδώσει όπως στο παρελθόν.

Το θέαμα καλό είναι αλλά Οκτώβριο – Νοέμβριο που οι αγώνες είναι σημαντικοί από βαθμολογικής άποψης προτιμώ να θυσιαστεί για το αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι πρώτος σε Ελλάδα και Ευρώπη, στην Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει αρκετά εμπόδια που θα μπαίνουν “τυχαία”, στην Ευρώπη έχει δύσκολους αντιπάλους, δεν είναι εύκολο πράγμα αυτό και το έχει κάνει μέσα σε 2 μήνες που ξεκίνησαν κανονικά πρωτάθλημα και όμιλοι.

Όσο βλέπω την ομάδα να κάνει ευκαιρίες το έχω ξαναγράψει δεν τη φοβάμαι. Ο χρόνος είναι σύμμαχος για να δούμε τον Ολυμπιακό όπως τον βλέπαμε και πέρυσι. Υγεία να έχουν όλοι και εδώ είμαστε.