PAOBC_OlympiacosBC_Greek_Cup_2022_RedView
22 Φεβρουαρίου, 2022
Banner

Η άμυνα που πάντα θα φέρνει τους τίτλους

Καλημέρα! Είχατε καιρό να με διαβάσετε ε; Όχι ότι σας έλειψα ιδιαίτερα το ξέρω, αλλά είμαι και πάλι εδώ μετά το μικρό μου διάλειμμα λόγω το ότι δεν είχα όρεξη να ανοίξω καν το word. Ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζει να με εκνευρίζουν διάφορες “λογικές” γύρω μου που πια θα πρέπει να το πάρω απόφαση, ότι αυτό δεν αλλάζει.

Τα social media δίνουν τόση ελευθερία όπου ο καθένας γράφει ότι θέλει αλλά υπάρχει κόσμος που ακολουθεί τα γραφόμενα χωρίς πριν να έχει κάνει αυτά τα γαμημένα 2-3 κλικ και να ψάξει το κάτι παραπάνω. Ακόμα να βάλει το μυαλό να δει εάν κολλάνε αυτά που διαβάζει. Αλλά το έχω πει πολλές φορές, ο καθένας ψάχνει να διαβάσει αυτά που απλώς θα επιβεβαιώσουν ότι έχει ήδη σχηματίσει στο μυαλό του.

Μετά την παρένθεση που θα ακολουθάει όλα μου τα κείμενα για αυτό είπα να γράψω για τους λίγους που βλέπουν λίγο παρακάτω. Ποιοι είναι οι λίγοι;;; Σίγουρα δεν είναι αυτοί που έγραφαν για το τι “κακός” παίκτης είναι ο Γουόκαπ, γιατί τον φέραμε χωρίς τρίποντο και σε άλλους στο Twitter ήθελαν εξήγηση τι κάνει που δεν βλέπουν.

Μιλάμε γελάνε και τα παρκέ όποιος λογικός τα διάβαζε αυτά, κι όμως υπήρχε μεγάλη μερίδα του κόσμου που τα έγραφε. Όπως έγραφε άλλα μετά την ήττα στο ΣΕΦ από τον ΠΑΟ, για τον Μπαρτζώκα που “κοιμάται”, δεν κάνει αλλαγές, ξεχνάει στον πάγκο παίκτες και άλλα όμορφα.

Αυτό το παραπάνω σύνολο και εικόνα που έγραψα έχει αυτή τη στιγμή τον Ολυμπιακό με τον πρώτο τίτλο της σεζόν το κύπελλο Ελλάδος, στο πρωτάθλημα μαζί με ΠΑΟ στην κορυφή και στην Euroleague να έχει κλειδώσει η 8άδα (για μένα) και να κοιτάζει για ότι καλύτερο μπορεί.

Τώρα ίσως κάποιοι καταλάβουν ότι εκείνη η ήττα στο ΣΕΦ ήταν αποτέλεσμα από ένα κακό βράδυ αλλά στην τελική μόνο καλό έκανε. Η διαφορά των δύο ομάδων είναι χαοτική και στις 10 φορές να παίξουν μεταξύ τους ναι 1-2 φορές μπορεί να χάσει ο Ολυμπιακός, αθλητισμός είναι και άνθρωποι παίζουν, αλλά σε βάθος χρόνου ο καλύτερος φαίνεται όπως θα φανεί και στους τελικούς των play offs. Για αυτό και δεν φοβάμαι αυτό τον Ολυμπιακό φέτος!

Στον τελικό λοιπόν ο ΠΑΟ μπήκε έχοντας απίστευτη ευστοχία και βρίσκοντας εύκολες λύσεις για σκοράρισμα, προσωπικά με εκνεύρισε που πολλά σουτ μπήκαν με άμυνες πάνω τους ή μετά από δύσκολες προσπάθειες είχαν όλα ευστοχία. Από την άλλη ο Ολυμπιακός σκόραρε αλλά είτε με κάποια μακρινά είτε από ατομικές προσπάθειες, αλλά έβλεπες ότι με δυσκολία έβρισκε τον στόχο σε σύγκριση με τον ΠΑΟ που όπως έγραψα από πάνω έβρισκε διαδρόμους, και αδύναμα σημεία και σκόραρε σε κάθε ευκαιρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε και ευτυχώς. Φαντάζομαι στα αποδυτήρια ο Μπαρτζώκας τους τσίτωσε λιγάκι, ίσως χτύπησε και στον εγωισμό τους αφού ο αντίπαλος τους έκανε ότι ήθελε. Οπότε είδαμε έναν εντελώς διαφορετικό Ολυμπιακό όχι μόνο να βρίσκει τρόπους σκοραρίσματος αλλά να μαζεύει τη διαφορά και να κάνει τον αντίπαλο να βλέπει το καλάθι όσο πιο μικρό γίνεται.

Για να έρθει η 4η περίοδος επιτομή άμυνας και έναν ΠΑΟ να θέλει 7-8 λεπτά εκεί περίπου για να βρει σκοράρισμα από βολές! Μιλάμε για άμυνα που θα πρέπει να την διδάσκουν για το πως την παίζεις, με έναν Γουόκαπ να οδηγεί σε όλη αυτή την αντίδραση και να ακολουθούν Χασάν Μάρτιν και Βεζένκοφ.

Κάπου εκεί τελείωσαν όλα και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ο Ολυμπιακός στη μετά #mexritelous εποχή ξεκινάει με τον πρώτο τίτλο που για φέτος είναι μόνο η αρχή… Για εμένα έχει κλειδώσει και το πρωτάθλημα, η διαφορά είναι μεγάλη μεταξύ μας και σε σειρά αγώνων θα φανεί. Μένει ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για την κανονική περίοδο και άλλα 3 έως 5 για το πρωτάθλημα.

Με απλή λογική ο Ολυμπιακός για να κατακτήσει το πρωτάθλημα θέλει 1 νίκη στο ΟΑΚΑ και μόνο! Είτε την κάνει στην κανονική περίοδο οπότε θα έχει πλεονέκτημα στα playoffs με 3 παιχνίδια εντός 2 εκτός, είτε έχοντας χάσει στο ΟΑΚΑ στην κανονική περίοδο να βρει ένα διπλό στα play offs. Απλά μαθηματικά είναι, όχι τίποτα αστροφυσική.

Στην Euroleague είπαμε η έδρα να κρατηθεί και αυτό γίνεται… Ο Μάρτιος είναι φορτωμένος μήνας γιατί θα πέσουν και τα παιχνίδια που δεν έγιναν λόγω Covid, αλλά έχοντας φύγει το άγχος του πρώτου τίτλου πιστεύω θα παίξουν πολύ πιο ελεύθερα τώρα και θα δούμε μεγάλα πράγματα. Αφού ξέρουν το πρωτάθλημα θα κριθεί προς καλοκαίρι μεριά τώρα με τον κερδισμένο τίτλο, αλλά και το καλό πλασάρισμα με διαφορά από άλλες ομάδες στην Euroleague πιστεύω θα παίξουν πιο ελεύθερα και θα βγει αυτό στο παρκέ.

Εννοείται στην επόμενη ήττα θα μιλάνε κάποιοι τι κάνει ο τάδε στην ομάδα και τι δεν βλέπουμε εμείς που βλέπουν οι άλλοι, αλλά είπαμε… ο καθένας ότι θέλει βλέπει ότι θέλει γράφει ότι θέλει λέει. Εκεί που ξεχωρίζουμε είναι το κατά πόσο ο καθένας μας ψάχνει κάτι ή μένει να ζει με ότι έχει βρει έτοιμο και έχει κατεβάσει αμάσητο…

ΥΓ1: Κάπου εδώ να τονίσω για την διαιτητή Τσαρούχα που έβαλε τα γυαλιά σε διαιτητές με πιο πολλά χρόνια στα παρκέ. Καλή διαιτητής και μακάρι να φτάσει μέχρι Euroleague όπου εκεί η Γερμανίδα είναι απαράδεκτη.