PAOFC_OlympiacosFC_Superleague_2022_Playoffs_RedView
18 Απριλίου, 2022
Banner

Πρωταθλητής και σε όποιον αρέσει!

Αγαπημένοι μου τρόφιμοι εδώ και πάλι με κείμενο που θα τραβήξει μακριά γιατί μάλλον στο μυαλό αρκετών επικρατεί ένας αχταρμάς και θα προσπαθήσω να τα βάλω σε μια σειρά όλα, διότι θα τρελαθούμε σε λίγο με αυτά που διαβάζουμε και γράφουν.

Ο Ολυμπιακός είναι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 2021-2022, πάει και τελείωσε σε όποιον αρέσει! Κάτι πίπες που διαβάζω αριστερά και δεξιά ότι μπορεί να το χάσει κτλ, είναι για όσους έχουν IQ κατσαρίδας και κάτω, τέλος! Καλώς κακώς σε μια κανονική περίοδο που τελείωσε με 1 και μόνο ήττα, είναι αναγκασμένος να παίξει και στα playoffs, την ανακάλυψη των εξυγιαντών για το μπας και… μπας και γίνει η στραβή και σηκώσουν καμιά κούπα. Ήλπιζαν ότι θα είναι σε διαφορές 3-4 βαθμούς από πίσω και θα πόνταραν στη στραβή αλλά μέχρι στιγμής τα τελευταία χρόνια δεν τους έχει κάτσει, ούτε θα τους κάτσει και τώρα.

Στα playoffs λοιπόν ο Ολυμπιακός απλά συντηρεί τη διαφορά που έχτιζε όλη τη σεζόν στην κανονική περίοδο, μια διαφορά που έχω γράψει πολλάκις όταν ο Ολυμπιακός στις κακές μέρες δεν έχανε και αυτό ήταν που μετρούσε, αφού οι στόχοι γνωστοί για Ελλάδα. Πρωτάθλημα και κύπελλο μετά.

Πάμε τώρα να χωρίσω σε κομμάτια το τι θέλω να γράψω για να μην κουράζεστε.

Το πλαστικό λουκούμι!

Το έχω γράψει, το έχουμε δει και έχει αναλυθεί αρκετές φορές ότι ο φετινός Ολυμπιακός δεν είναι ο Ολυμπιακός των προηγούμενων ετών του Μαρτίνς. Από το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει στραβά, ήλπιζα να φτιάξει με τον καιρό αλλά συνεχίζει να έχει μια εικόνα που ναι μεν προβληματίζει αλλά από την άλλη προχωράει για την κατάκτηση των στόχων του.

Οπότε το να βγαίνει κόσμος μετά από γκέλα, και να ζητάει αλλαγές, αφορισμούς κτλ σε μια περίοδο που ουσιαστικά δεν μπορεί να γίνει και κάτι συνταρακτικό είναι απλά αστείο. Τη στιγμή που μένουν κάποιοι αγώνες για το τέλος του πρωταθλήματος αλλά και ένα κύπελλο μπροστά μας τι περιμένετε να συμβεί; Να έρθουν μεταγραφή παίκτες τώρα; να αλλάξει ο προπονητής τώρα; Να διώξουμε τους αδιάφορους τώρα; Σοβαρά τώρα; Νομίζετε ότι ο πραγματικός πρωταθλητισμός είναι το Manager που παίζατε στο pc σας;

Και να γράφουμε πάλι τα ίδια και τα ίδια ενώ ξέρουμε και βλέπουμε και έχουν γραφτεί άπειρα κείμενα, σας κάνει παντογνώστες ή θα κερδίσετε το πλαστικό λουκούμι για την γιγάντια ανακάλυψη που κάνατε; Σε έναν οργανισμό που δουλεύει κόσμος νομίζετε δεν βλέπουν οι ίδιοι; δεν γνωρίζουν; ή μάλλον γνωρίζουν και ξέρουν τι πρέπει να γίνει καλύτερα από όλους μας.

Οι γκέλες για Ολυμπιακό

Για τον Ολυμπιακό φέτος η λεγόμενη γκέλα που λέμε, ήταν οι ισοπαλίες ως ένα σημείο έτσι; Γιατί ήττες έχει μια στον Άρη στο τέλος του πρωταθλήματος και μια χθες όπου στην ουσία βαθμολογικά δεν επηρέασε σε κάτι μετά την ήττα και του ΠΑΟΚ.

Και στο Europa που έκανε στους ομίλους δύο ήττες με Άιντραχτ και τότε γράφτηκαν αράδες και αράδες, βλέπουμε που είναι σήμερα στο Europa και πια ομάδα απέκλεισε. Γιατί φέτος έχουμε χάσει κάθε ορθή λογική με αυτά που διαβάζουμε σε σχέση με τα αποτελέσματα! Προσοχή ξέρω τι έγραψα όχι το τι βλέπουμε στο χορτάρι αλλά με τα αποτελέσματα. Είπαμε για το τι βλέπουμε έχει αναλυθεί πολλάκις.

Οπότε για τον Έλληνα οπαδό το να κάνει η ομάδα του 1 ήττα σε 26 αγωνιστικές είναι ανεπίτρεπτο και μη φυσιολογικό μάλλον. Στα playoffs όπου πάντα είναι πιο χαλαρά τα πράγματα (και το βλέπουμε κάθε χρόνο) και έχοντας πιο σημαντικό αγώνα μπροστά μας, είναι επίσης απίστευτο να κάνει ήττα.

Μια ήττα που δεν ήρθε τυχαία. Ο ΠΑΟ ναι μεν φέτος δεν είναι κάτι το τρομερό ως ονόματα αλλά ως ομάδα στα playoffs έχει βρει ρυθμό και μόνο τυχαία δεν είναι τα αποτελέσματα του που έχει φέρει στην έδρα του.

Για φέτος ο ΠΑΟ εντός έδρας έχει μια ήττα από τον ΠΑΟΚ στις 7/11/2021 και άλλη μια ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στις 29/1/2022, ενώ κατά μέσο όρο εντός σκοράρει σχεδόν 2 γκολ ανά αγώνα. Πρόσφατα μάλιστα κέρδισε την ΑΕΚ με 3-0 αλλά και τον ΠΑΟΚ 2-1 που είναι ο άλλος διεκδικητής του πρωταθλήματος.

Οπότε σαν οπαδοί μπορεί να λέμε διάφορα για το τι κάνει και που βρίσκεται ο ΠΑΟ, αλλά στο χορτάρι δείχνει ότι το σύνολο που έχει φτιάξει ο Γιοβάνοβιτς με τα όποια θέματα του αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή παίζει καλύτερα, τους βγαίνει, παίρνει αποτελέσματα και έχει ρολάρει καλύτερα από ότι στην κανονική περίοδο που είχε θέματα στα εκτός έδρας. Μη έχοντας και ιδιαίτερο βάρος για κατάκτηση πρωταθλήματος παίζουν πιο ελεύθερα, ο προπονητής τους ρισκάρει πιο πολύ με μικρούς (και γιατί αυτούς έχει), αφού και σε αρνητικά αποτελέσματα έχουν γνώση όλοι τους τις δυνατότητες της ομάδας τους. Τώρα εάν τους έρθει Ευρώπη και ένας τελικός στο κύπελλο θα είναι κάτι σαν bonus για αυτούς.

Οπότε τις πίπες ότι ο Ολυμπιακός ανέστησε τον ΠΑΟ, ή το σιγά με ποιους παίζαμε δεν στέκει, δεν παίζαμε με παίκτες από Subbuteo, παίζαμε με μια ομάδα που είναι σε καλό φεγγάρι και ειδικά με Ολυμπιακό λόγω ιδιαιτερότητας παίζουν ακόμα πιο δυνατά με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην έχει σκοράρει φέτος απέναντι τους. Κάτι που και ο ΠΑΟΚ έχει πάθει το ίδιο με τον Άρη, ούτε εκείνος έχει σκοράρει στα δικά του ντέρμπι με τους κίτρινους, ούτε επίσης έχει κερδίσει για φέτος.

Ο Μαρτίνς

Το αγαπημένο θέμα πολλών που η σχέση τους με αθλητισμό και ποδόσφαιρο, είναι όσο η δική μου με τη NASA, με το DNA τους να έχει ποτιστεί ότι πάντα σε όλες τις περιπτώσεις φταίει ο προπονητής. Εγώ και άλλοι που υποστηρίζουμε τον Μαρτίνς και γενικά κάθε προπονητή γιατί έχουμε μάθει να βλέπουμε και λίγο παραπέρα είμαστε τα payroll της ΠΑΕ, όπου μακάρι να ήμουνα και payroll θα μου πλήρωναν τα έξοδα του site που τα πληρώνω εγώ από την τσέπη μου για να κάνω την καύλα μου.

Είναι οι ίδιοι που στο μπάσκετ αποθεώνουν τώρα τον Μπαρτζώκα και μετά την ήττα από ΠΑΟ στο ΣΕΦ ή σε κάτι σερί ήττες στην Ευρώπη έγραφαν ότι δεν παίρνει time out, ξεχνάει να κάνει αλλαγές, έχει κολλήματα, κοουτσάρει με το ρολόι και άλλα όμορφα για να κάνουν κωλοτούμπες τώρα.

Είναι οι ίδιοι που στη fiesta για το πρωτάθλημα θα τρέχουν πρώτοι πρώτοι για τις φωτογραφίες ή μια άλλη κατηγορία που λένε ναι εντάξει το πήρα αλλά δεν έπαιξα μπάλα. Διότι σε λίγα χρόνια που θα μετράμε τα 50 θα λέμε, ναι μωρέ εντάξει το 47ο καλό ήταν αλλά δεν παίξαμε μπάλα… έγινε ρε μας πείσατε.

Ο Μαρτίνς λοιπόν όπως και το τεχνικό του team είναι οι μοναδικοί που έχουν εικόνα και απόλυτη γνώση για το γίνεται στου Ρέντη, τι θέματα υπάρχουν και οτιδήποτε απασχολεί την ομάδα. Εμείς μόνο εικασίες και ότι διαβάσουμε σε τίποτα off the record κείμενο που λέμε, μέχρι εκεί. Χθες για παράδειγμα δεν έπαιξε ο Μαντί Καμαρά, πολλοί είπαν καλά έκανε που τον είχε εκτός γιατί φέτος είναι χάλια, η αλήθεια όμως όπως διάβασα ήταν ένα εσωτερικό θέμα της ομάδας και όχι γιατί έχει κάνει χάλια σεζόν. Χωρίς να έχουμε εικόνα ο καθένας μπορεί να φτιάξει ότι μύθο θέλει στο μυαλό του και αυτό να πιπιλάει όλη την ώρα.

Ο Μαρτίνς για μένα φέτος δεν έχει κάνει παράλογο με τις 11άδες και τους παίκτες για να πεις ότι τα έχει μπερδέψει, ότι υλικό έχει αυτό βάζει. Τώρα το τι θα του βγει στο χορτάρι είναι άλλο θέμα, αλλά ρε παιδάκι μου δεν έχω δει να βάζει τον Λαλά αμυντικό χαφ και τον Εμβιλά εξτρέμ και να λες τι κάνει ο τρελός.

Γέμισε το ρόστερ το καλοκαίρι και Σεπτέμβριο; Γέμισε. Έχουν αποδώσει οι μεταγραφές; Όχι. Έχουν πάει στη πάντα παίκτες που αποκτήθηκαν πήραν ευκαιρίες αλλά δεν έχουν δείξει κάτι; Ναι, Ονιεκούρου, Κουντέ, Λόπες είναι παίκτες που ήρθαν για να βοηθήσουν και τελικά είναι στην άκρη. Με ότι έχει μείνει προσπαθεί να βρει σημείο αναφοράς για την εντεκάδα κάτι που τα προηγούμενα χρόνια είχε. Ήξερες δηλαδή ότι κάποιοι παίκτες ξεκινάνε στάνταρ και μετά αλλάζουν λίγα γύρω γύρω, τώρα όμως σε μια σεζόν που ξεκίνησε στραβά και με θέματα ακόμα δεν έχει αυτό το σημείο αναφοράς. Οι μόνες “κολώνες” που έχει είναι ο Βατσλίκ, τα στόπερ που έχει καταλήξει σε ΣωκράτηΜανωλά και Σισέ, τον Ρέαμπτσιουκ και τον Εμβιλά. Ως ένα σημείο στο πρωτάθλημα ήταν και ο μικρός Καμαρά που έδινε κίνηση και ταχύτητα σε ένα ρόστερ που δεν είχε την ταχύτητα της προηγούμενης χρονιάς.

Ακόμα και οι δοκιμές που έκανε με τα 3 στόπερ και αρκετοί γκρίνιαζαν ήταν το σύστημα που έκανε το 1-4 στα playoffs στη Λεωφόρο πέρυσι και το 1-5 με την ΑΕΚ. Τότε το σύστημα ήταν τρομερή έμπνευση και έτσι όπως έπαιζε ο Ολυμπιακός ενώ φέτος είναι “τρέλες”. Για να τα λέμε όλα γιατί οι εικόνες δεν έχουν παλιώσει ακόμα, έχουμε μνήμη και ξέρουμε τι βλέπουμε, δεν είμαστε της στιγμής.

Ο Ελ Αραμπί για παράδειγμα που πέρυσι έβαζε γκολ με άγγιγμα της μπάλας σε πρώτο χρόνο στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ ήθελε να κάνει κοντρόλ μέσα στην περιοχή αντί να σουτάρει με τη μία. Όπως έκανε και χθες ο Μασούρας που έχει σκοράρει άπειρα γκολ με σουτ αμέσως και χθες έπρεπε να κάνει κοντρόλ να αλλάξει πόδι στην αρχή του παιχνιδιού. Ίσως φέτος δεν έχουν και την ίδια αυτοπεποίθηση δεν ξέρω, θέμα της ομάδας είναι να την βρουν πάλι. Αλλά ξέρουμε τι έχουμε δει από πολλούς παίκτες, τι έχουν κάνει, τι μπορούν να κάνουν και φέτος εμφανίζονται λες και ξέχασαν να παίζουν ποδόσφαιρο.

Ο Φορτούνης (που είμαι από τους μεγαλύτερους του fan) μπήκε με ΑΕΚ και αμέσως ο Ολυμπιακός σε κάθε επίθεση έβγαζε φάση άσχετα εάν δεν σκόραρε και χθες μπήκε και ο ΠΑΟ ανέβηκε πιο πολύ. Στις χθεσινές αλλαγές όπου έγιναν να έχετε γνώση ότι Μ. Πέμπτη έχουμε πιο σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο, οπότε ξέροντας και το 1-0 του Άρη σε ψυχρά μαθηματικά και αθλητισμό είναι αυτό που λες ρισκάρεις για να έχεις τους παίκτες που θες πιο έτοιμους και σώους για το σημαντικότερο παιχνίδι. Γιατί είχαμε και τις κλοτσιές που κάθε φάση ήταν κίνδυνος και για τραυματισμό.

Ναι ξέρω με ΠΑΟ παίζαμε, το ντέρμπι και όλα τα γνωστά αλλά οι αθλητές και προπονητές παίζουν και με τη λογική όταν υπάρχουν ακόμα ανοιχτοί στόχοι μπροστά μας. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν γράφω ότι δεν το ήθελε ή έπαιξε για να χάσει, απλώς στο μυαλό των αθλητών η αυτοσυντήρηση παίζει πάντα, ξέροντας τι έρχεται μπροστά τους. Για να εξηγούμε μην έχουμε μυθοπλασίες.

Οπότε ο Μαρτίνς “εγκλωβισμένος” και στις μεταγραφικές επιλογές του που δεν βγήκαν, και σε λογικές κάποιων παικτών που ίσως ήθελαν και θέλουν να περάσει το δικό τους, άλλοι μπορεί να μην γουστάρουν πια δεν ξέρω με αυτό το υλικό που είχε ΚΑΤΑΦΕΡΕ να έχει τον Ολυμπιακό πρώτο, να έχει μια διαφορά ασφαλείας 10 βαθμών πάνω κάτω και να σηκώνει το 3ο του πρωτάθλημα σε 4 χρόνια στον Πειραιά. Είναι λίγο αυτό ε; Στο τέλος το καλοκαίρι η κούπα θα μετράει και όχι το τι είδαμε.

Αυτό το βλέπουν και ξέρουν στην ΠΑΕ τι κινήσεις θα κάνουν και το καλοκαίρι θα μπορούμε να κρίνουμε εάν έκαναν σωστά ή όχι. Γιατί διαβάζω και τα άλλα τέρατα ότι ο Μαρινάκης δεν έκανε μεταγραφές. Ο Μαρινάκης που σε τελειωμένο πρωτάθλημα έκανε τον Ιανουάριο την υπέρβαση και έφερε Μανωλά και το καλοκαίρι έδωσε άλλα χρήματα για παίκτες άλλο το ότι δεν έπιασαν, λεφτά δόθηκαν δεν ήρθαν με φασόλια και φακές.

Ημιτελικά με ΠΑΟΚ

Έρχεται τώρα την Μ. Πέμπτη ο πρώτος ημιτελικός για το κύπελλο με τον ΠΑΟΚ και σας ρωτάω τώρα, εσείς ως κριτές των πάντων, γράψτε τι εντεκάδα θα κατεβάζατε; Γιατί είπαμε το να κρίνεις εκ του αποτελέσματος το κάνει ο καθένας, το να τολμήσει όμως να εκτεθεί από πριν θέλει @@… γράψτε λοιπόν σε ένα χαρτί πως θα κατεβάζατε την ομάδα και να περιμένουμε την ημέρα του αγώνα να δούμε τι θα κάνει ο Μαρτίνς.

Θα σας πω εγώ, οι πιο πολλοί και λογικοί την 11άδα του Μαρτίνς θα βάζαμε και επειδή έχω μάθει να εκτίθεμαι θα σας τη γράψω τώρα εάν ήμουνα εγώ προπονητής (ευτυχώς δεν είμαι) τι θα έβαζα, έχοντας ως μοναδική γνώση και εικόνα της ομάδας αυτά που έχω δει μόνο στους αγώνες χωρίς να ξέρω τι γίνεται σε Ρέντη και αποδυτήρια.

Πάμε λοιπόν με τέρμα τον Βατσλίκ. Εδώ θα δήλωνα “κότα” και θα έβαζα τον βασικό τερματοφύλακα και όχι τον Κρίνστισον που παίζει τα παιχνίδια κυπέλλου. Από τη μια ηθικά πρέπει να βάλεις τον τερματοφύλακα που έχεις ως βασικό στο κύπελλο να το πάει μέχρι τέλους, από την άλλη ξέρεις ότι σε περίπτωση κάποιας γκέλας θα σου την πέσουν γιατί δεν βάζεις τον “βασικό”. Σας τα γράφω έτσι αναλυτικά για να μπείτε στο mood του εκάστοτε προπονητή και της εκάστοτε κατάστασης για να καταλάβετε ότι δεν είναι τόσο απλό το ποδόσφαιρο. Εγώ θα έβαζα Βατσλίκ.

Δεξιά έχει μείνει ο Λαλά μόνο αφού ο Ανδρούτσος νομίζω ότι ευκαιρίες είχε τις πήρε και με το παραπάνω χωρίς να δώσει κάτι άλλο. Ίσως να τολμούσα με Βρουσάι που λένε κάποιοι αλλά το είχε δοκιμάσει ο Μαρτίνς και του είχε βγει, δεν έχω εικόνα όμως το τι κάνει στις προπονήσεις και θα ήταν ρίσκο να τον βάλεις σε μια θέση που ναι μεν όποτε κλήθηκε στάθηκε αλλά δεν έχει “ψηθεί” ακόμα για εκεί. Αριστερά Ρέαμπτσιουκ κλασσική σταθερή επιλογή αφού δεν υπάρχει άλλος. Στο κέντρο άμυνας θα έβαζα ΜανωλάΠαπασταθόπουλο, εκεί γενικά κάνεις παιχνίδι και με Σισέ επιλέγεις δύο και είσαι καλυμμένος.

Στο κέντρο μια θέση ο Εμβιλά σίγουρα και η άλλη Μπουχαλάκης. Δεν ξέρω με Καμαρά τι γίνεται αλλά τα αμυντικά χαφ μας αυτοί οι τρεις είναι. Κουντέ δεν υπάρχει άντε να βάλεις τον μικρό Καμαρά για να έχεις κίνηση; Αλλά αυτό μπορείς να το κάνεις στη διάρκεια του αγώνα, οπότε κλειδώνω ΕμβιλάΜπουχαλάκης.

Στα άκρα οι κλασσικοί ΜασούραςΓκάρι, δεν υπάρχουν άλλοι εξτρέμ, και στο κέντρο τον Καρβάλιο. Επίθεση εννοείται Τικίνιο όπου σκόραρε και στην κανονική περίοδο. Αν και πιστεύω εδώ ο Μαρτίνς θα προτιμήσει τον Αγκιμπού με σκοπό εάν θέλει πιο μετά για να πάρει όλο το κέντρο να τον γυρίσει πίσω σε τριάδα με ΕμβιλάΜπουχαλάκη και να βάλει Καρβάλιο μπροστά θυσιάζοντας ένα εξτρέμ. Αναλόγως πως θα πάει και το παιχνίδι, όπου μην ξεχνάμε ο επαναληπτικός θα παίζει στο μυαλό τους. Σκοπός είναι ο Ολυμπιακός να μην φάει γκολ και να σκοράρει ακόμα το 0-1 του φτάνει.

Πείτε μου είμαι και εγώ τρελός για τις επιλογές που έκανα; Μετρημένα κουκιά είναι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έτσι όπως έχει πάει η σεζόν. Πιστεύω 9 στις 11 επιλογές μου είμαι μέσα στο τι θα επιλέξει ο Μαρτίνς την Μ. Πέμπτη για να μην πω 10 στις 11…

Δηλαδή όσοι γράφετε να φύγει τώρα, ο επόμενος θα έκανε κάτι συνταρακτικό; Ή αμέσως όσοι δεν τραβάνε όλη τη σεζόν αυτόματα θα είχαν επιφοίτηση και θα έκαναν παπάδες στο γήπεδο;

Για να πάμε εδώ δίπλα μας… αλήθεια η ΑΕΚ που ξεκίνησε με Μιλόγεβιτς, πήγε σε Γιαννίκη και κατέληξε να τελειώνει τη σεζόν με Οφρυδόπουλο γιατί δεν έφτιαξε; Γιατί δεν παίζει μπαλάρα παρά μόνο κάνει επίσης ήττες; Αφού άλλαξε προπονητή που και για τους οπαδούς της έφταιγε ο προπονητής.

Πάμε και εξωτερικό… η Μπαρτσελόνα που είχε τον Κούμαν και έκανε μια κακή χρονιά, τον έδιωξε πήρε ένα δικό της παιδί που την ξέρει όσο κανείς άλλος και τρώει 3 από την Άιντραχτ στο Καμπ Νου και στην Ισπανία έχει χάσει την κούρσα του πρωταθλήματος εδώ και καιρό. Ναι αλλά έριξε 4 μέσα στη Ρεάλ, ναι και; Ποιος θα πανηγυρίσει στο τέλος; Οι Μαδριλένοι. Για ρωτήστε τους Καταλανούς που παίζουν επίσης χάλια φέτος, θέλανε πρωτάθλημα ή όχι; ή τι θα προτιμούσαν να φάνε 4 στο Καμπ Νου από τη Ρεάλ και να το σηκώσουν ή όπως είναι τώρα;

Να σας πάω και στο μπάσκετ του βάζελου. Ο Βόβορας που ήρθε τι θα κάνει τον ΠΑΟ Cavaliers; Ο Οκάρο θα σουτάρει και θα βάζει τρίποντα και ο Σαντ Ρος θα γίνει Σλούκας; Παιδιά σοβαροί να είμαστε. Ο κάθε προπονητής είναι υπεύθυνος για το τι ζητάει το καλοκαίρι, πως χτίζει μια ομάδα, πως κρατάει τα αποδυτήρια και τι επίδραση έχει στο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα οι παίκτες που παίρνουν και πιο πολλά από τους προπονητές τους έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης που στην τελική αυτή είναι η γαμημένη δουλειά τους, να παίζουν και όχι να βγάζουν stori και φωτογραφίες για το instagram.

Αφού είναι τόσο κακός προπονητής ο Μαρτίνς γιατί όταν βάζει κάποιον μέσα που δεν είναι από τη λεγόμενη βασική εντεκάδα δεν τον “ξεφτιλίζει” με την απόδοση του; Τότε να βγω να πω ναι ο άνθρωπος έχει κολλήματα, αλλά και αυτοί που μπαίνουν στα ίδια ρηχά νερά παίζουν και ακόμα χειρότερα, οπότε το πρόβλημα είναι συνολικό.

Και προσωπικά με τρελαίνει διότι βλέπω τους ίδιους παίκτες που την προηγούμενη σεζόν έκαναν τα 1-4 και 1-5 να είναι φέτος δύο σκάλες κατώτεροι. Δεν είναι μόνο αυτοί που ήρθαν και δεν παίζουν, εδώ δεν παίζουν και αυτοί που ξέρουμε, που τους έχουμε χρόνια στην ομάδα! Αυτό είναι που με τρελαίνει και όχι μόνο εμένα, αλλά και τον οργανισμό της ΠΑΕ Ολυμπιακός που τα βλέπουν και τους πληρώνουν.

Το τελειωμένο πρωτάθλημα και η επόμενη σεζόν

Το πρωτάθλημα από τον Δεκέμβριο που κρατάμε τη διαφορά είναι τελειωμένο, το Copa Africa που φοβόμουν ότι ίσως χάσουμε βαθμούς δεν επηρέασε αφού παίκτες που περιμέναμε να φύγουν δεν τους πήραν ούτε οι εθνικές τους ομάδες… Τυπική διαδικασία είναι τα playoffs πιο πολύ για τις ομάδες που κυνηγάνε την έξοδο στην Ευρώπη. Ακόμα και ο ΠΑΟΚ το γνωρίζει ότι δεν φτάνει τον Ολυμπιακό άσχετα τι αστειότητες γράφουν τα δικά τους media γιατί το σανό πρέπει να μοιράζετε όλη την ώρα, για να μην ξεσηκωθεί κανένας.

Η φετινή εικόνα της σεζόν είναι οδηγός για την επόμενη και τις αλλαγές που ήδη έχουν σχεδιαστεί να γίνουν στο ρόστερ, πάνω κάτω και αρκετοί παίκτες γνωρίζουν ότι του χρόνου θα είναι αλλού (δεν ξέρω εάν και αυτό παίζει ρόλο στην τώρα απόδοση τους), σίγουρα θα γίνουν κινήσεις και θα πρέπει να γίνουν γρήγορα γιατί πάλι θα έχουμε προκριματικά.

Τώρα για τον ερχομό αρκετών άγνωστων και μικρών παικτών από Γαλλία (έχει βρει η ΠΑΕ καλό δίαυλο), είναι αναγκαίο κακό για μια ομάδα που ναι μεν είναι το κορυφαίο σωματείο, αλλά παραμένει στα Βαλκάνια με ότι αυτό σημαίνει. Τι σημαίνει; Ότι παίκτες ονόματα τύπου Βαλμπουενά θα τους έχουμε μόνο μετά τα 30+ τους στην Ελλάδα και καλώς κακώς ο Ολυμπιακός θα είναι μια ομάδα βιτρίνα που θα αγοράζει χαμηλά και πουλάει ψηλά. Είμαι 1000% υπέρ αυτής της λογικής γιατί έτσι λειτουργούν οι σοβαρές ομάδες στον πλανήτη και ο Μαρινάκης να είναι για την υπέρβαση που λέμε, το κάτι παραπάνω, το κερασάκι στην τούρτα. Οι ομάδες πρέπει να λειτουργούν με έσοδα και έξοδα μόνες τους χωρίς παρεμβάσεις, και σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα των Βαλκανίων με ότι αυτό συνεπάγετε για χορηγίες κτλ, ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να δουλέψει έτσι.

Δεν θέλω να σας ρίξω από το σύννεφο, αλλά στο ίδιο επίπεδο με Ερυθρό Αστέρα είμαστε, Λουντογκόρετς κτλ σε σχέση με ομάδες από Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία κτλ, έτσι μας βλέπουν οι άλλοι, και η Τουρκία σε τέτοια βήματα είναι, παίκτες τύπου Οζίλ, Λουίς Γκουστάβο, Χάμσικ κτλ τι νομίζετε στα 25 τους πάνε εκεί;

Όσο μεγάλος σύλλογος και να είναι ο Ολυμπιακός, όσο μεγάλη και η διαφορά με τους υπόλοιπους να είναι, παίζει στην Ελλάδα και τη Superleague, αυτό για αυτούς που έχουν στόχους και όνειρα μετράει και για αυτό βλέπουν το πέρασμα τους από εδώ ως σκαλί για την καριέρα τους βλέπε Τουρέ, Ποντένσε, αλλά και Βαλβέρδε, Μίτσελ κτλ.

Ξέρω θα ξενίσει αρκετούς αλλά κάποτε πρέπει να λέμε και να βλέπουμε την πραγματικότητα να πατάμε Γη, και ναι ταβάνι μας ο ουρανός και έχουμε ένα όνειρο για ευρωπαϊκό τίτλο αλλά για να έρθει θα πρέπει να δουλεύεις και να χτίζεις από πίσω, νομοτελειακά θα έρθει και η απόλυτη επιβράβευση των όσων κάνεις. Οι ομάδες δεν χτίζονται για μια σεζόν και μετά πάλι από την αρχή, πρέπει να έχεις σταθερότητα και βάσεις και ο Ολυμπιακός έστω και σε αυτή την κακή παικτικά χρονιά του, έχει και τις βάσεις και την σταθερότητα που δεν έχουν όλοι οι άλλοι.

Τρεις χιλιάδες και κάτι λέξεις για να βάλω όλη τη φετινή σεζόν όπως είναι, την έχω δει και τη ζω. Πρωταθλητής 2021-2022 και περιμένω ένα τελικό όπως παλιά με ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ και το ντάμπλ!

Μόνο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!