OlympiacosFC_LamiaFC_Superleague_2022_RedView
31 Οκτωβρίου, 2022
Banner

Ζέσταμα πριν το ντέρμπι

Εύκολο μεσημέρι χθες απέναντι στη Λαμία και άλλοι 3 βαθμοί στο σακούλι στο δρόμο για το πρωτάθλημα που έχει δρόμο ακόμα και αρκετά ντέρμπι.

Ένα από αυτά και το πιο σημαντικό είναι την επόμενη εβδομάδα απέναντι στον ΠΑΟ που βρίσκεται μόνος στην κορυφή αήττητος και έχοντας δεχτεί σε 10 παιχνίδια 3 γκολ.

Βασικά αυτό είναι ντέρμπι, τα άλλα με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ είναι απλά μεγάλα παιχνίδια, οι άλλοι ζουν για αυτά να παίζουν απέναντι από στον Ολυμπιακό, το αιώνιο ένα παιχνίδι είναι.

Πολλοί μιλάνε για την εικόνα του Ολυμπιακού ότι άλλαξε μετά το παιχνίδι στη Γερμανία. Λάθος! Γιατί και στο παιχνίδι απέναντι στην Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν ο Ολυμπιακός ήταν καλός. Από εκεί ξεκίνησε κάπως η διαφορετική εικόνα, συνέχισε με τον ΠΑΟΚ που όμως δεν έφερε νίκη και μετά σε Παναιτωλικό και Γερμανία.

Το βασικό είναι αυτό που έχω γράψει αρκετές φορές και είναι κανόνας. Έχει φτιάξει η άμυνα της ομάδας. Δεν ξέρω εάν ο ερχομός του Πασχαλάκη που αρκετό κόσμο ενόχλησε, αλλά έχει φέρει γούρι να το πω; αόρατο τοίχος; δεν ξέρω, αυτό που ξέρω είναι όμως ότι σε 5 παιχνίδια έχει δεχτεί η ομάδα 3 γκολ.

Δύο από τον ΠΑΟΚ όπου όμως δεν ήταν αυτός τερματοφύλακας και 1 από την Φράιμπουργκ. Μην ξεχνάμε ότι η χρονιά ξεκίνησε και δεχόταν γκολ σε κάθε παιχνίδι σχεδόν. Αυτό άλλαξε και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά στην εικόνα του.

Ακόμα και να μην σκοράρεις από ατυχία ή από χίλιους άλλους λόγους, όσο δεν δέχεσαι γκολ, δεν χάνεις και στο τέλος αυτό μετράει.

Βλέπουμε επίσης σιγά σιγά κάποιοι παίκτες να ξεχωρίζουν και να ξέρεις ότι από εκεί θα ξεκινάει η εντεκάδα και δεν είναι δύσκολο αυτό. Έτσι όπως έβλεπα χθες κάποιους παίκτες βλέπεις ότι υπάρχει ποιότητα και μια καλή βάση για να χτιστεί κάτι καλό.

Πασχαλάκης οκ, δεν είναι ο τρομερός γκολκίπερ, ξέρουμε τα θεματάκια του στο παιχνίδι σε εξόδους κτλ, αλλά αυτή τη στιγμή εμπνέει εμπιστοσύνη.

Στην άμυνα ο Ντόι που μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και το αυτογκόλ που έβαλε, διάβαζα από κόσμο στα social ότι κάηκε, μάλιστα επειδή τον έκανε αλλαγή στο ημίχρονο (είχε δεχτεί κάρτα), επίσης ήταν λάθος και τον έκαψε και πολλά άλλα σχόλια ίδιας λογικής από παντογνώστες.

Μπήκε στο Αζερμπαϊτζάν και είχε μια χαρά παιχνίδι. Συνεχίζει να παίζει και τα βγάζει πέρα με τα όποια λάθη του λόγω ηλικίας και μη εμπειρίας, αλλά έχει πιάσει για τα καλά την ευκαιρία από τα μαλλιά. Εάν έπαιζε άλλη θέση στον Ολυμπιακό Β, δείχνει ότι παίζει και τα δίνει όλα σε όποια άλλη θέση του ζητηθεί.

Σε σχέση με τον Μπα που είναι πιο πολλά χρόνια στην ομάδα, αρκετά καλύτερα και πιο συγκεντρωμένος είναι στο παιχνίδι του.

Δεξιά ο Άβιλα έχει κλειδώσει τη θέση για πλάκα, και από το καλοκαίρι σε συζητήσεις με φίλους τους έλεγα ότι είναι πιο καλή μεταγραφή από τον πιο “γνωστό” Βρσάλικο.

Αριστερά ακόμη βλέπουμε Ρέαμπτσιουκ και μάλλον θα συνεχίσουμε να βλέπουμε. Δεν ξέρω τι γίνεται με τον Λάιντνερ ειλικρινά όμως, ενώ Κούτρης δεν υπάρχει πουθενά στον ορίζοντα. Αυτό για κάποιους που τον περίμεναν το καλοκαίρι, για να μην τον βλέπουμε κάτι σημαίνει.

Μπροστά Εμβιλά και Χουάνγκ είναι εγγύηση. Μάλιστα ήθελα να το γράψω αλλά δεν έγραψα τελικά κείμενο, στη Γερμανία και στον αγώνα με την Φράιμπουργκ όταν ο Κορεάτης κουράστηκε τότε άρχισαν οι Γερμανοί και έπαιρναν μέτρα και ξεκίνησε η μεγάλη πίεση για τον Ολυμπιακό.

Ο Κορεάτης που στις αρχές δεν γέμιζε το μάτι, γιατί Ελλάδα είμαστε τα ξέρουμε όλα από το πρώτο πεντάλεπτο, έχει δέσει με Εμβιλά, ξέρει μπάλα, παίζει και δίνει το 100%, δίδυμο που δεν αλλάζει είναι αυτό και η απόδοση τους δείχνει και το μηδέν στην άμυνα που έχουμε, γιατί εκεί είναι το πρώτο “τοίχος” που θα κόψει μπαλιές.

Χθες με τον Σαμασέκου ήταν καλός, σε αντίθεση με τον Σαμασέκου που δεν με εντυπωσίασε αλλά πρέπει να πάρει χρόνο και παιχνίδια για να έχουμε άποψη.

Στα άκρα τώρα Μασούρας δεν παίζει τυχαία με κάθε προπονητή, και να χάσει ευκαιρία όπως αυτή στη Γερμανία, όλοι χάνουν απλώς στην Ελλάδα εάν την χάσει ξένος είναι ΟΚ, εάν τη χάσει ο Μασούρας που δεν είναι Μασουρίνιο ή Μασούριτς ενοχλεί.

Ο Μπιέλ ξέρει τρομερή μπάλα, είναι τεχνίτης και το δείχνει, για αυτό και μπορεί και παίζει εκεί που τον βάζει ο Μίτσελ για να βάλει πίσω από τον επιθετικό τον Χάμες. Προσωπικά θα τους έβαζα αντίθετα εγώ, στα πλάγια τον Χάμες για να μπαίνει περιοχή από εκεί και στο κέντρο τον Μπιέλ για να κάνει παιχνίδι σαν playmaker.

Γενικά είναι τόσο καλοί παίκτες που μπορείς να βγάλεις πολλά συστήματα με τις επιλογές που σου δίνουν. Ο Χάμες έχει τον ρόλο όπως είχε ο Σαβιόλα με Μήτρογλου. Ένας περιφερειακός επιθετικός που θα ανοίγει διαδρόμους, που ξέρει να πασάρει και γενικά μπορεί να κάνει πράγματα μόνος του όταν χρειαστεί να ξεκλειδώσει άμυνες.

Ο Μπακαμπού σε 6 παιχνίδια έχει 4 γκολ και αυτό τα λέει όλα. Σωματοδομή τανκ που δεν τον ρίχνεις εύκολα κάτω και αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι επιθετικοί δεν σταματάνε σε μια επιλογή…

Η αποδέσμευση του Λαλά δείχνει ότι σιγά σιγά γίνεται εκκαθάριση στο ρόστερ, έτσι ώστε να αδειάσει, να γίνει μια οικονομία σε χρήματα από τα πολλά συμβόλαια που υπάρχουν, γιατί ο ερχομός ΜαρσέλοΧάμες ανέβασε τα έξοδα ενώ η μη πώληση αρκετών παικτών που ήταν να φύγουν συνεχίζουν να επιβαρύνουν ισολογισμό.

Τα ξαναγράφω γιατί θα το βρούμε μπροστά μας, βασικά όχι εμείς, η ομάδα και μετά ο πρόεδρος που θα πρέπει να βάλει τα χρήματα. Ότι και να γίνει ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ξεφύγει από το πλάνο που έχει με έσοδα – έξοδα και αυτοσυντήρηση, είναι βασικός πυλώνας για την ομαλή λειτουργία του συλλόγου.

Δεν θα τα διαβάσετε πουθενά γιατί εκτός από ότι δεν έχουν ιδέα, δεν έχουν μάθει να βλέπουν και πιο μπροστά παρά ζουν μόνο στο τώρα. Το πιο σημαντικό ακόμα και από τίτλο είναι να υπάρχει υγεία στα οικονομικά μιας ομάδας, τα έχουν ζήσει οι άλλοι, τα έχουμε δει, θα πρέπει να είναι μάθημα και οδηγός!

Μπροστά μας έρχεται το αιώνιο ντέρμπι όπου θα δούμε και ποιοι παίκτες που φοράνε τη φανέλα αντέχουν τέτοια παιχνίδια απέναντι σε μια ομάδα που έχει ήδη ρυθμό και φόρμα. Μπορεί να λέμε και να γράφουμε για την εικόνα που άλλαξε και έγινε καλύτερη αλλά θα πρέπει να δούμε και σε ένα τέτοιο παιχνίδι εάν συνεχιστεί αυτό και εάν ναι, εάν τελικά θα φέρει και τη νίκη.

Το καλό είναι ότι οι απέναντι έχουν ήδη ψωνιστεί, μιλάνε για πρωτάθλημα κτλ, την ίδια στιγμή που έχουμε και τα playoffs όπου θα είναι extra παιχνίδια μεταξύ μας. Κάπως έτσι πιο παλιά την πατούσαμε και εμείς όταν είχαμε πάρει διαφορά και τα βλέπαμε αφ υψηλού και το 10-0 τους έχει πάρει το μυαλό, αλλά ο Μπακαμπού θα τους φέρει στα ίσια τους…

Οι αποδόσεις του διπλού είναι προκλητικές για Ολυμπιακό στη Superleague και είναι καλές ευκαιρίες, όπως και με τα γκολ. Μπορεί ο ΠΑΟ να είναι κορυφή αλλά οι παίκτες του δεν έχουν μάθει σε τέτοια θέση και αργά ή γρήγορα θα λιποθυμήσουν και τα πράγματα θα έρθουν στη φυσιολογική τους ροή.

Ειδικά η διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο μάλλον θα κάνει πιο καλό καλό σε εμάς που θα γίνει μια mini προετοιμασία με παίκτες που δεν ήταν όλοι μαζί στις αρχές του καλοκαιριού, παρά σε άλλους που έχουν μπει με φόρα.

Εξάλλου το πρωτάθλημα δεν είναι ένα σπριντ αλλά ένας μαραθώνιος και τις αντοχές πρέπει να τις έχεις από Ιανουάριο και μετά. Επίσης καλό θα μας κάνει και ο αποκλεισμός από την Ευρώπη αφού δεν θα υπάρχει στο μυαλό όλων οι δύο αγώνες για πρόκριση που ίσως κάποιοι τους είχαν ως πρώτο στόχο.

Τώρα άπαντες γνωρίζουν τον μεγάλο στόχο και ότι θα πρέπει να τα δώσουν όλα γιατί στο τέλος θα κριθούν και για την επόμενη σεζόν.

Υπομονή λοιπόν και να μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα. Ο χρόνος και το χορτάρι είναι ο καλύτερος κριτής και αρκετές φορές έχει τύχει που η μάζα πέφτει έξω σε μια κρίση της στιγμής.