Fight_For_Red_And_White
10 Φεβρουαρίου, 2023
Banner

Ήρθε η ώρα να γράψουμε κάποια πράγματα…

Όσοι με γνωρίζουν είτε από κοντά είτε μέσω του διαδικτύου και έχουν διαβάσει αναρτήσεις, σχόλια και συζητήσεις μου πάνω κάτω γνωρίζουν το πως σκέφτομαι, τι απόψεις έχω για διάφορα θέματα και με τι λογική γράφω τα κείμενα μου εδώ στο RedView.gr

Ένα site ή blog όπως θέλει το βαφτίζει ο καθένας, που το έφτιαξα από το μηδέν 5 χρόνια πριν. Με έναν developer να γράφει τον κώδικα για να μην έχω ένα από τα πολλά τσάμπα templates που υπάρχουν. Παράλληλα μου έφτιαξε και το logo αφού ένα άλλο που είχα ήταν έτσι κι έτσι, ενώ κάθε μήνα να πληρώνω τα 13$ για το hosting, όπου μέχρι σήμερα έχω δώσει περίπου 400$, όπως έχω και στη φωτογραφία από κάτω.

RedView.gr hosting

Δεν βάζω καν τις ώρες που έχω σπαταλήσει για να γράφω τα κείμενα ή μια περίοδο άλλα άτομα που επίσης έγραφαν στο RedView.gr ένα site που το έφτιαξα για την καύλα και μόνο, για να δώσω ένα άλλο ύφος γραφής αλλά και να βάλω αυτόν που με διαβάζει σε ένα mood στο να δει λίγο παραπέρα και να ψάξει λίγο πιο πολύ.

Ποτέ δεν δήλωσα ότι είμαι δημοσιογράφος, ούτε κάποιος τρομερός γνώστης τον σπορ σε θέματα συστημάτων, τακτικής κτλ. Έχω ένα background στα σπορ και μέχρι εκεί. Ούτε ο Κάλχας έχω δηλώσει ότι είμαι στο να μαντεύω πράγματα ενώ το site δεν έχει ούτε μια διαφήμιση από κάπου για να μπορεί κάποιος να μου πει ότι τα παίρνω και γράφω.

Ίσα ίσα έχω εντελώς ΔΩΡΕΑΝ ένα banner για τον Ερασιτέχνη για τις κάρτες μέλους και φιλάθλου, και ένα banner από ίσως το πιο γνωστό group στο Facebook όπου μου κάνει την τιμή να με φιλοξενεί και να αναρτώ κάθε μου κείμενο.

Απλώς γουστάρουμε τον Ολυμπιακό σαν ιδέα και όχι μόνο κάποιο τμήμα ή κάποιον παίκτη. Πληρώναμε και πάντα θα πληρώνουμε για την ιδέα αυτή, σε αντίθεση με άλλους που ζουν επειδή υπάρχει Ολυμπιακός και τους ταΐζει, χρόνια τώρα, σε διάφορα επίπεδα…

Οπότε θα έχετε παρατηρήσει αυτή τη σεζόν που ξεκίνησε από το καλοκαίρι, ειδικά στο ποδόσφαιρο δεν γράφω με την ίδια συχνότητα που έκανα τα προηγούμενα χρόνια. Ο λόγος είναι ότι άλλα περίμενα να γίνουν το καλοκαίρι άλλα έγιναν και άλλα συνεχίζουν να γίνονται.

Λες και από το πουθενά ήρθε κάποιος ή έγινε κάποια επιφοίτηση για να γίνουν όλα λάθος σε μια ομάδα που είχε βρει ένα σωστό δρόμο, και την ίδια ώρα αυτά τα λάθη τα έκαναν οι αντίπαλοι. Οπότε το πάθημα τους έπρεπε να είναι ήδη μάθημα για άλλους.

Ήθελα να γράψω κάποια πράγματα που είχα μέσα μου αλλά δεν το έκανα, γιατί στις στιγμές που έπρεπε να γραφτούν δεν γινόταν, για το καλό την ομάδας. Θα μου πει κάποιος ότι ναι εμένα θα διάβαζαν και θα χαλούσα κάποιον σχεδιασμό. Όχι φυσικά, αλλά δεν μου επιτρέπει η αισθητική μου να γράψω κάτι όταν υπάρχει ένα πρόβλημα αλλά υπήρχε χρόνος για να γίνουν οι διορθώσεις.

Δεν βάζεις τρικλοποδιές ή σπέρνεις μια τύπου διχόνοια όταν η ομάδα πάει να κάνει κάτι. Στον πόλεμο πολλές φορές κάνεις ανακωχή με κάποιους για το καλό όλων. Αλλά μετά το χθεσινό δεν μπορώ να δω ότι υπάρχει κάτι αναστρέψιμο, οπότε ευκαιρία μια και καλή να τα γράψω όλα όπως θα ήθελα να τα γράψω, τα έχω σκεφτεί, έχω νιώσει αλλά και έχω πάρει από κάποια άτομα στοιχεία.

Θα το χωρίσω σε τμήματα για να είναι πιο εύκολο να διαβαστεί γιατί δεν ξέρω πόσο θα μου βγει στο τέλος.

Η εποχή Πέδρο Μαρτίνς

Πάμε λοιπόν στο κοντινό 2018 τέτοια εποχή περίπου όπου ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ύστερα από πρόταση του Καρεμπέ νομίζω αλλά και μετά από δική του συζήτηση, έφερε στον Ολυμπιακό τον άγνωστο Πέδρο Μαρτίνς.

Μετά τις αλλαγές και αποτυχημένες επιλογές προπονητών, από σεζόν που ο πρώτος στόχος ήταν να μπούμε όπως όπως στους ομίλους για να μην χαθούν τα έσοδα, αλλά και σε πρωταθλήματα όπου οι άλλοι ήταν ένα κλικ πιο κάτω από εμάς, αποφασίστηκε να έρθει ένας προπονητής και να πάρει τα κλειδιά της ομάδας.

Έγινε συζήτηση ΜαρινάκηΜαρτίνς και έβαλαν στόχο ένα project να δουλευτεί. Καλό είναι να δει κάποιος το ντοκιμαντέρ – συνέντευξη στη Nova που είχαν κάνει για τον Μαρτίνς και θα δει τι εννοώ project και πως δούλευε σε άλλες ομάδες.

Το project λοιπόν ήταν αρκετά απλό αλλά συνάμα και δύσκολο στο να γίνει με επιτυχία. Έλεγε ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίζει ομίλους Champions League και στη χειρότερη ομίλους στο Europa. Διότι από τη μια θα είχε έσοδα, από προκρίσεις αλλά και νίκες – ισοπαλίες στους αγώνες. Θα έφτιαχνε με την συνεχή παρουσία του το ranking στην UEFA, αλλά θα ήταν και ένα κίνητρο η παρουσία του (ειδικά στο Champions League) στο να έρθουν καλύτεροι παίκτες, αφού το δέλεαρ για συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση είναι μεγάλο.

Τέλος θα ήταν και μια αρκετά καλή “βιτρίνα” έτσι ώστε να πουληθούν παίκτες σε μεγαλύτερα ποσά, από ότι θα ήταν εάν η ομάδα δεν έπαιζε καν Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είναι το σκαλοπάτι που λέμε για παίκτες που έχουν στόχο πρωταθλήματα τύπου Premier League. Αυτό δεν μικραίνει τον Ολυμπιακό όπως πολλοί θα νομίζουν, αυτό είναι η πραγματικότητα που ίσως κάποιοι δεν θέλουν να δουν, και προτιμούν να ζουν στο συννεφάκι τους.

Τι να κάνουμε, ο Ολυμπιακός είναι στην Ελλάδα, η Ελλάδα στα Βαλκάνια και ποδοσφαιρικά δεν έχουμε την παραμικρή σχέση με Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία ακόμα και με την Πορτογαλία που είμαστε πάνω κάτω ας το πούμε ίδιες χώρες.

Ανήκουμε στα Βαλκάνια και το πρωτάθλημα μας είναι επιπέδου ίσο με της Βουλγαρίας, Σλοβενίας, Σλοβακίας, Ρουμανίας ενώ σίγουρα μας περνάει η Τουρκία, μόνο τα γήπεδα της να βάλεις σε σχέση με τα δικά μας η διαφορά είναι τεράστια.

Οπότε οι παίκτες που θα σου έρθουν Ελλάδα είτε θα είναι κάποιοι μικροί σε ηλικία με στόχο να παίξουν και να πάνε σε μεγαλύτερους συλλόγους πιο δυτικών χωρών, είτε θα σου έρθουν κάποια ονόματα αλλά σε μεγαλύτερη ηλικία, όπως έγινε με Βαλμπουενά όπου τα τελευταία χρόνια αυτό το κάνει η Τουρκία σε μεγάλο ποσοστό.

Θυμάστε ποιους είχε η Μπασακσεχίρ που έπαιξε μαζί μας; Ο γνωστό Χάμσικ της Νάπολι ακόμα παίζει Τουρκία ενώ απωθημένο και αγαπημένο θέμα των δημοσιογράφων ήταν να έρθει ο Κουαρέσμα που έχει χιλιογραφτεί, ε και αυτός Τουρκία έπαιζε.

Ξέφυγα όμως και ας γυρίσω στο project. Η συμμετοχή στο Champions League όπως ήθελε να παίρνεις και το πρωτάθλημα, οπότε πριν τον στόχο της Ευρώπης υπήρχε ο “υποχρεωτικός” στόχος η κατάκτηση του πρωταθλήματος γιατί τα προκριματικά ως πρωταθλητής είναι ένα σκαλί πιο εύκολα από τον δρόμο των μη πρωταθλητών.

Σε ένα Champions League που έχει γίνει σχεδόν κλειστή λίγκα και για να μπεις σε ομίλους πρέπει πραγματικά να είσαι καλή ομάδα, τότε θα ανήκεις και στους καλούς. Όπως έκανε ο Ολυμπιακός με τις προκρίσεις επί Κρασνοντάρ όπου θυμηθείτε από που ξεκίνησε και τι παιχνίδια έκανε για να φτάσει ομίλους.

Οπότε το project λέει, πρωτάθλημα πρώτα, ομίλους το καλοκαίρι και μετά αγορές – πωλήσεις παικτών έτσι ώστε η ομάδα να είναι αυτόνομη στα οικονομικά με έσοδα – έξοδα χωρίς να θέλει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τον πρόεδρο, γιατί δεν λειτουργούν έτσι οι ομάδες, επιτέλους κάποτε πρέπει να το καταλάβουν εδώ στην Ελλάδα.

Να κάνει την υπέρβαση ναι, σε κάτι τέτοια είναι πάντα παρών ο Μαρινάκης για το κάτι παραπάνω, για το κερασάκι στην τούρτα που λέμε, αλλά δεν είναι επιχειρηματικά λογικό να βάζει συνέχεια στην ομάδα χρήματα. Για αυτό υπάρχουν τα τηλεοπτικά, το γήπεδο, οι χορηγίες, το marketing. Άλλωστε το έχει δηλώσει από την πρώτη μέρα ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να έχει ανάγκη καμία τσέπη!

Τόσα χρόνια είδατε τι έπαθαν ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ που ήταν αμιγώς “προεδρικές” και ποτέ δεν έκατσε κάποιος να τους φτιάξει ένα πλάνο για να προχωρήσουν. Για να έρθει η στιγμή να ρίξουν την ΑΕΚ στη Γ εθνική για να έρθει μετά ο “σωτήρας” που θα το παίζει και μάγκας. Μάγκας είναι γιατί φέσωσε η ομάδα το δημόσιο, όπως και ο Ρώσος που του έγιναν οι “απαραίτητες” εκπτώσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ο ΠΑΟ το πάει έσοδα – έξοδα και όπως βγει, έχουν ρίξει τον πήχη των στόχων αλλά τουλάχιστον δεν μπαίνουν μέσα.

Τέλος το κύπελλο είναι μια διοργάνωση που ναι μεν είναι τίτλος, αλλά με ότι έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια το κατάντησαν να μην έχει κάποια σοβαρή αξία. Όχι ότι δεν το θέλουμε ή το περιφρονούμε αλλά αυτά που έγιναν επί Κοντονή, με διαιτητές, αναβολές, αγώνας με ρόστερ προηγούμενης σεζόν και διάφορα άλλα το έχουν ξεφτιλίσει.

Και επειδή είμαστε Βαλκάνια όπως έγραψα παραπάνω, πάντα ο τελικός θα είχε και επεισόδια, ειδικά όταν η μια ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ και δεν είναι τυχαίο αυτό.

Οπότε ξεκίνησε μια εποχή με τον Μαρτίνς να κάνει αυτά που είχαν συζητήσει, έφτιαξε γύρω του και ένα τεχνικό team που το παρακολουθούσα στα social και μας χάρισε πρωταθλήματα, τεράστιες βραδιές στην Ευρώπη αλλά και πωλήσεις παικτών σε νούμερα που δεν είχαμε συνηθίσει.

Έσκασε ο covid και από την περσινή σεζόν σαν κάτι να άλλαξε, και στο ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και στον ίδιο τον Μαρτίνς. Θυμηθείτε τον πως ήταν όταν ήρθε και πως έφυγε, είχε έρθει fit και έφυγε με κιλά. Τι φορούσε σε αγώνες Ελλάδα ή Ευρώπη τότε και τον τελευταίο καιρό

Σε κάθε παιχνίδι για άγνωστο λόγο είχε ένα άγχος, έβλεπες σαν να είχε αφήσει τον εαυτό του και βλέπαμε πράγματα που δεν μας είχε συνηθίσει τις προηγούμενες σεζόν.

Εκεί εντοπίζω το πρώτο κλικ, στο κάτι συμβαίνει στην ομάδα, με παίκτες, ανθρώπους στην ΠΑΕ; άλλαξε κάτι; Υπάρχει κάτι που ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζω, για αυτή την απότομη αλλαγή. Γιατί μπορεί να γράφουν και να λένε κάποιοι κάποια πράγματα αλλά το θέμα είναι γιατί έγιναν αυτά, τι έχει συμβεί;

Για να έρθει ένα καλοκαίρι που περιμέναμε τις αλλαγές ειδικά στο ρόστερ και αντί για τις αλλαγές, ένας ολόκληρος σύλλογος, που είναι τεράστιος, περίμενε 1 μήνα την απάντηση από έναν 32χρονο επιθετικό που είχε στα χέρια του διαστημική πρόταση. Αποχώρησε ο Μοντεστό, παίκτες δεν έφευγαν αλλά ούτε καινούριοι έρχονταν.

Η προετοιμασία και πρώτοι αγώνες

Με όλο αυτό το σκηνικό ο Μαρτίνς ήταν υποχρεωμένος να μέσα σε ένα μήνα να κάνει μια τύπου προετοιμασία με ότι υλικό είχε, δηλαδή αυτό της προηγούμενης χρονιάς αλλά ταυτόχρονα να τους ετοιμάσει και για τα προκριματικά.

Ξέρετε οι εποχές που μπαίναμε απευθείας στους ομίλους και έκαναν 15-20 μέρες στην Αυστρία, μετά Ελλάδα για φιλικά και περιμέναμε στις διακοπές την κλήρωση για να δούμε τι ταξίδια θα πάμε, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Τώρα έτσι όπως έχει πάει και το έχουν κάνει το Ελληνικό ποδόσφαιρο, θα παίζουμε προκριματικά για τα προκριματικά, ή όπως παλιά υπήρχε το Κύπελλο Ράπαν, για όσους θυμούνται.

Οπότε τις κανονικές προετοιμασίες να τις ξεχάσετε μια και καλή. Μέχρι να μαζευτούν και να μπουν πάλι σε πρόγραμμα θα πρέπει να κάνουν ετοιμασίες για τους αγώνες, έτσι θα γίνει και φέτος. Ενώ εάν παίζαμε τελικό κυπέλλου θα είχαμε ακόμα μια εβδομάδα λιγότερη ίσως και δύο.

Βρείτε μου έναν προπονητή που σε 30 ημέρες θέλετε να τους έχει κάνει μια full προετοιμασία μετά από καλοκαιρινές διακοπές και παράλληλα να τους έχει έτοιμους για αγώνες που κρίνουν προκρίσεις και χρήματα.

Οπότε πήγε με τη λογική και τους δοκιμασμένους παίκτες που γνώριζε, και εγώ αυτό θα έκανα, δεν είναι εποχή για να πάρεις ρίσκα. Παράλληλα στα media οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν ρεπορτάζ Ολυμπιακού έγραφαν και έλεγαν ότι να ναι, για παίκτες που θα φύγουν αλλά και θα έρθουν. Αυτός ο Σκάρπα έγινε ως άλλος Κάλμστρομ με τόσο λιβάνισμα λες και θα ερχόταν ο Ζιντάν που θα τα έλυνε όλα.

Παράλληλα είχαμε και το θέμα με τον Φορτούνη όπου κακά τα ψέματα γνωρίζουμε όλοι τι έγινε. Ο Μάρτινς και αυτό το πήρε πάνω του ότι είναι δική του επιλογή να μην υπάρχει στο ρόστερ. Μου αρέσει που το πιστεύουν ακόμα κάποιοι και το έγραφαν μάλιστα και στο Twitter, ότι ο Μαρτίνς δεν τον ήθελε.

Δηλαδή για να καταλάβω ο κορυφαίος Έλληνας σε αυτή τη θέση με ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια που του έκανε η ΠΑΕ και θα ήθελε να πάρει πίσω κάποια χρήματα σε ενδεχόμενη πώληση, της είπε ο προπονητής ότι δεν τον υπολογίζει και του είπαν ναι εντάξει τον έχουμε χρυσοπληρώσει αλλά άστον να προπονείται στου Ρέντη μόνος του, ότι πεις εσύ. Δηλαδή δεν βρέθηκε κάποιος να πει ότι είναι ένας παίκτης αξίας που η ομάδα έχει επενδύσει, εάν δεν τον θες να βάλουμε πωλητήριο να πάρουμε χρήματα, και μετά όλως τυχαίως βρέθηκε η λύση και έμεινε.

Βέβαια ούτε ο Κορμπεράν ούτε ο Μίτσελ τον εμπιστεύονταν και μπήκε προς Δεκέμβριο στο rotation της ομάδας…

Ο Κορμπεράν

Έρχεται η απόλυση του Μαρτίνς μέσω των social media και είναι μια κατάντια για ένα σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός σε έναν άνθρωπο που έχει τα περισσότερα παιχνίδια, νίκες, πήρε 3 πρωταθλήματα, κύπελλο (με ότι εμπόδια του έβαλαν), στην Ευρώπη έκανε νίκες και αποκλεισμούς Άρσεναλ, Μίλαν που άλλος δεν τα είχε κάνει, έφερε έσοδα από τις πωλήσεις παικτών που μέσα από τη δουλειά του και το παιχνίδι του Ολυμπιακού τους ανέβασε αξία και με ένα story στο Instagram είχαμε την απόλυση του πιο επιτυχημένου προπονητή και εφιάλτη των αντιπάλων που στα ντέρμπι δεν σήκωναν κεφάλι. Ακόμα και πέρυσι στη χειρότερη χρονιά στον τελευταίο αγώνα που σχεδόν τα είχαμε παρατήσει κέρδισε την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ με 3 γκολ

Για να έρθει ο Κορμπεράν που μόλις είχε χάσει την άνοδο απέναντι στη Νότινγχαμ Φόρεστ, με όχι τίποτα τρομερές περγαμηνές στην Κύπρο προπονούσε. Αλλά εδώ στην Ελλάδα μας αρέσουν οι ιστορίες ότι είναι παιδί του Μπιέλσα, οπότε ο μέσος αναγνώστης νομίζει ότι έχει τον Μπιέλσα στον πάγκο.

Μην μου πεταχτεί να μου γράψει για τον Κορμπεράν τώρα τι κάνει στην Championship γιατί πήγε σε έτοιμη ομάδα, στο να χτίσει δεν βλέπω να μπορεί, ήρθε και αντί να πατήσει πάνω σε πράγματα που υπήρχαν και να κάνει 2-3 διορθώσεις άρχισε και έκανε πειράματα σε θέσεις και παίκτες.

Και τότε στις ήττες οι δημοσιογράφοι είχαν έτοιμη την απάντηση, φταίει η προετοιμασία του Μαρτίνς, επειδή κάποιοι έβγαλαν τραυματισμούς. Λες και η προετοιμασία γίνεται για να παίζεις full φόρμα στον επόμενο μήνα και όχι για να είσαι έτοιμος Ιανουάριο – Φεβρουάριο και να μην κλατάρεις. Αλλά ο μέσος αναγνώστης που δεν θέλει και να κάτσει να ψάξει το καταπίνει και ρίχνει το φταίξιμο στον προηγούμενο.

Μου θυμίζει τη μαλακία που έλεγαν στο 1ο Ευρωπαϊκό στο μπάσκετ στην Ρώμη, ότι το πήρε η ομάδα του Ιωαννίδη και όχι του Ίβκοβιτς… μιλάμε για τέτοιες καταστάσεις έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές μέσα στη βλακεία. Οπότε και του Μπαρτζώκα στο Λονδίνο η ομάδα του Ίβκοβιτς το πήρε και όχι το διαστημικό και ολοκληρωτικό μπάσκετ που έφτιαξε ο Coach B τότε.

Έκατσε για λίγο και έφυγε ο Κορμπεράν, περιμένοντας τον 3ο προπονητή για τη σεζόν…

Ο σωστή επιλογή Μίτσελ

Μετά από τέτοιες καταστάσεις και έχοντας ένα ρόστερ ροντέο με πεντακόσιους παίκτες, που είχες φτάσει στο maximum των δανεισμών, που στου Ρέντη είχες παίκτες με καλά συμβόλαια αλλά δεν είχαν βρει ομάδες, και παράλληλα έρχονταν παίκτες που κανείς δεν γνώριζε ποιος στην τελική και με τι λογική τους φέρνει στου Ρέντη.

Αλήθεια ποιος ΣΟΒΑΡΟΣ προπονητής θα ερχόταν να αναλάβει αυτό το τουρλουμπούκι; Κανένας, ο Μίτσελ την συγκεκριμένη στιγμή ήταν η καλύτερη επιλογή, για μια θητεία που ήξερε από πριν ότι είναι συγκεκριμένη και έχει ημερομηνία λήξης.

Τώρα εάν θα έκανε τίποτα εξωπραγματικό που θα έπειθε την διοίκηση για άλλη μια ευκαιρία είναι άλλο και μπορεί να έπαιζε, αλλά ήξερε τι θα έβρισκε και τι έπρεπε να κάνει.

Ήρθε ένας προπονητής που δεν έχει αντιπάθειες στον κόσμο, μια χαρά κυριλέ, είχε κάνει κάποιες καλές νίκες στην Ευρώπη, είναι όνομα, και θα έπρεπε απλώς να βάλει μια τάξη σε αυτό που υπήρχε στην ομάδα. Να κάνει μια διαχείριση του ρόστερ και εάν είναι δυνατό ένα πρώτο ξεσκαρτάρισμα.

Εννοείται ήξερε ότι σε περίπτωση αποτυχίας θα έτρωγε και όλη τη λέζα. Προς τιμήν του για εμένα σε μια τέτοια περίοδο με όλες αυτές τις παραμέτρους δέχτηκε να κάτσει στον πάγκο. Προσωπικά δεν περίμενα να τους κάνει να παίζουν σαν την Ρεάλ, τα βασικά και ένα καθάρισμα του ρόστερ για αρχή.

Αλλά στο μυαλό μου είχα πάντα ότι μέσα σε αυτή τη σεζόν που έχουμε, στην ΠΑΕ θα είχαν βρει την επόμενη λύση και θα έφερναν έναν άνθρωπο πολύ πριν για να αναλάβει ένα νέο project. Όχι απαραίτητα βρισκόμενος στον πάγκο αλλά με συνεννόηση να έδινε τις πρώτες διαθέσεις του, τουλάχιστον τι θα γίνει με το τεράστιο ρόστερ, ποιος του κάνει και ποιος όχι.

Το βασικό το έγραψα πιο πάνω, τη λέζα όλη θα την είχε φάει όπως την τρώει ο Μίτσελ. Αλλά αυτός ο νέος προπονητής θα δούλευε όλη αυτή τη σεζόν μόνος του. Θα έβλεπε αντιπάλους πως είναι πως παίζουν, θα είχε μια ιδέα από το Ελληνικό πρωτάθλημα, χωρίς να πειραχτεί καθόλου η εικόνα του.

Μέχρι σήμερα αυτό είναι που με προβληματίζει δεν έχω δε την επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό. Όχι τίποτε άλλο αλλά θα πάει για το καλοκαίρι, και το καλοκαίρι θα έχουμε 30-40 μέρες για να βρεθεί προπονητής που θα θέλει να δει τι παίκτες έχει, τι χρειάζεται αλλά παράλληλα θα δίνουμε και προκριματικά…

Το ρόστερ

Το ρόστερ τα τελευταία χρόνια δούλευε με λογική να έρθουν Αφρικανοί με λίγα χρήματα και μπαίνοντας σε μια καλοφτιαγμένη μηχανή να πάρουν αξία μέσα από τις εμφανίσεις τους και μετά να πωληθούν.

Καλά δεν μιλάμε για τα ποσά που περιμέναμε από Μαντί Καμαρά αλλά και από Σισέ που δεν ήρθαν ποτέ, γιατί μας έκατσε καλά η περίπτωση Τσιμίκα.

Αλλά γέμισαν το ρόστερ με παίκτες αμφιβόλου ποιότητας με μοναδικό σκοπό να γίνονται πωλήσεις. Βέβαια με αυτό το ρόστερ Αγκιμπού Καμαρά, Μπουχαλάκη, Μασούρα και λοιπούς κάναμε πλάκα στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη είχαμε καλές παρουσίες.

Δεν ξέρω ποιος και τι αλλά σίγουρα είχε λόγο ο Μοντεστό, με Μαρτίνς αφού είπαμε το project ήταν πωλήσεις και έσοδα, μόνο που κάποιοι νόμιζαν ότι βρήκαν την κότα που κάνει χρυσά αυγά και κάπου το ξεφτιλίσαμε.

Ίσως να την πατήσαμε που στις αρχές μας έκατσαν περιπτώσεις τύπου Ποντένσε και Σα, με Γκιλιέρμε αλλά και Ομάρ και φτιάχτηκε γρήγορα μια ομάδα που έκανε την Μπάγερν εδώ μέσα να πέφτει κάτω στο τέλος του αγώνα.

Πιστώνω στον Μαρτίνς κάτι ιδέες με τα τρία χαφ στο κέντρο που και χθες έγινε κάτι παρόμοιο αλλά είναι εύκολο να το λες και να το σκέφτεσαι, όμως δύσκολο να το κάνεις και να το πετύχεις.

Χάθηκε ο βασικός κορμός κάπου στο τέλος και ίσως γιατί ο Μαρτίνς έχασε την εμπιστοσύνη σε παίκτες του, έγιναν και πράγματα πέρυσι με covid, Σεμέδο κτλ και κάπου χάθηκε η μπάλα.

Για εμένα φταίνε και κάποιες προσθήκες με ότι έχει ακουστεί εξωαγωνιστικά… Αλλά δεν γίνεται κάποιοι παίκτες που τους έχουμε δει να παίζουν, ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν, μέσα σε μια σεζόν να ξέχασαν την μπάλα.

Είναι αυτό τι κάτι που περιέγραψα πιο πάνω που έχει συμβεί και δεν το γνωρίζω.

Αλλά και η διαχείριση τώρα πάλι έχει θέματα. Αριστερά για παράδειγμα έχουν περάσει τόσοι αλλά ακόμα τα περιμένουμε από τον τιμιότατο Όλεγκ που δεν σταματά να τρέχει. Έναν παίκτη που τον πήραμε κάπου 900.000 και τώρα μπορείς να τον δώσεις 4 και 5.000.000 ευρώ, αλλά για τον κόσμο που πάντα ξέρει τα πάντα δεν τους κάνει.

Δεξιά είχαμε επιτέλους μπακ τον Άβιλα αλλά έφυγε χωρίς να ξέρω τον λόγο… καλά Βρσάλικο μόνο το όνομα ήρθε. Στα στόπερ που έχουμε θέμα ήρθε ο Ρέτσος γιατί είχαμε φτάσει σε σημείο να μην έχουμε Έλληνες από τις ακαδημίες για το ρόστερ στην Ευρώπη έτσι όπως τα έκαναν και μεταξύ μας δεν υπάρχει παίκτης Ρέτσος αυτή τη στιγμή. Παπασταθόπουλος παίζει με την εμπειρία, Μανωλάς μεταγραφή (ορθώς) και ο Σισέ κάηκε στο εντός έδρας παιχνίδι όπου έπεσε κράξιμο και από τότε δεν τον ξαναείδαμε, ούτε φυσικά τον επιρρεπή σε λάθη Μπα, και παίζουμε σε κάθε παιχνίδι με τον Ντόη που από το πουθενά περιμένουμε να είναι ως άλλος Μέλμπεργκ.

Χθες ναι δεν έπαιξε καλά αλλά δεν μπορώ να του ρίξω το βάρος, όταν παίζει σερί και αυτός, από το πουθενά βρέθηκε σε άλλη θέση να το παλεύει και δεν έχει εμπειρία, τι να του πεις; Έπρεπε χθες να είχαμε πάρει στόπερ αλλά για άλλη μια φορά τι φέραμε; Εξτρέμ, έχουν περάσει από την αρχή της σεζόν 10 εξτρέμ και ακόμα δεν έχουμε κανονικό παίκτη σε αυτή τη θέση.

Έχουμε πάρει Μπιέλ (τεράστιος παίκτης) και τον βάζουμε στα άκρα, όπως έκανε ο Μαρτίνς με Βαλμπουενά στα καλά του, για να χωρέσει ο Χάμες (που δεν είναι 10άρι στη λογική ΦορτούνηΜπιέλ), και για να χωρέσουν όλοι αναγκαστικά παίζουμε όπως παίζουμε.

Έγιναν τα πειράματα και με Φορτούνη μαζί. Εδώ να γράψω σε πολλούς ότι ο Φορτούνης τον είδαμε και χθες, μπήκε έκανε 1-2 φάσεις μετά έφαγε μια κλοτσιά κάπου στο πλάγιο κοντά και μετά δεν ήθελε να ακουμπήσει μπάλα, για αυτό δεν μπορεί να σταθεί και να έχει την εικόνα που τον έχουμε μάθει. Μετά τους χιαστούς παιδιά, πάει ο παλιός ΚΦ7 είχαμε… τώρα τον έχουν μάθει και ξέρουν τι να κάνουν.

Αλλά εδώ στο πρέπει να χωρέσουν ο ένας γιατί είναι μεγάλο όνομα, ο άλλος γιατί μας κόστισε 4 χαρτιά, ο άλλος γιατί μουρμουράει κτλ ε δεν κάνεις έτσι ομάδα.

Όπως γίνεται και με Πασχαλάκη που άλλο και αυτό, δεν τον ήθελε μια μερίδα του κόσμου λόγω ΠΑΟΚ κτλ. Αλλά ήθελαν τον Τζολάκη που μια γεμάτη κανονική σεζόν δεν έχει πάρει. Που χθες μια βόλτα να κάνατε στα social της ΠΑΕ μόλις ανακοίνωσε την εντεκάδα και δείτε τι έγραφαν για τον Τζολάκη.

Λοιπόν για να λυθεί και αυτό το θέμα μια και καλή! Στο κύπελλο Τζολάκης στο πρωτάθλημα Πασχαλάκης, το έκανε και ο Μαρτίνς αυτό, το κάνουν σε πάρα πολλές ομάδες σε όλο τον κόσμο αυτό.

Τώρα εάν στην ΠΑΕ πιστεύουν και θέλουν να χτίσουν πάνω στον Τζολάκη, πρέπει την επόμενη σεζόν να τον δώσουν δανεικό σε ομάδα εξωτερικού που να παίζει βασικός όμως! Ο επόμενος Ολυμπιακός πρέπει να έχει βασικό Πασχαλάκη και πίσω του έναν τερματοφύλακα που να μην έχει θέμα ως δεύτερος, ο Κρίστιανσον δεν με χαλάει.

Ο Μαρσέλο και Χάμες

Για να έρθω στην πονεμένη ιστορία που ακούει στο όνομα Μαρσέλο. Προσωπικά δεν ήμουν από αυτούς που ξετρελάθηκαν με τον ερχομό του, συγνώμη αλλά έχω δει Τζιοβάνι και Ριβάλντο και στον Ολυμπιακό που η τρέλα μας είναι το θέαμα και τα γκολ και η ιστορία του είναι ότι είναι επιθετική ομάδα, δεν θα τρελαθώ για ένα αριστερό μπακ όσο μεγάλος παίκτης και να είναι.

Αυτό που έχει σηκώσει τόσα Champions League κτλ τι είναι; Ο Μαρσέλο και η Ρεάλ τα σήκωσε όχι ο Ολυμπιακός, ούτε θα τα φέρει εδώ να τα βάλουμε στου Ρέντη να τα βλέπουμε. Και στη Ρεάλ δεν ήταν μόνος του, είχε τόσους και τόσους γύρω του. Ναι μεγάλος παίκτης ναι έχει κάνει πράγματα αλλά ως εκεί.

Μέγιστο λάθος της ΠΑΕ που ετοίμασε όλο αυτό το show στο Καραϊσκάκης. Τρία πράγματα κέρδισε δύο έχασε! Κέρδισε ότι όλο αυτό ήταν μια διαφήμιση για τον Ολυμπιακό ως σύλλογο και αυτές οι εικόνες ίσως έπεισαν και τον Χάμες για να υπογράψει, δηλαδή ο επόμενος τέτοιου επιπέδου που θα του γίνει κρούση τα έχει δει αυτά και πιο εύκολα θα δεχτεί να έρθει. Κέρδισε μια διαφήμιση στα social όπου έπαιξε σε όλο τον κόσμο και ανέβασε σε πρεστίζ τον σύλλογο.

Αλλά το βασικό είναι ότι κέρδισε μια ηρεμία στον κόσμο μετά από ότι έγινε στην Ευρώπη. Πάνω που θα ξεκινούσαν μουρμούρες και τα λοιπά, “μπούκωσαν” τον κόσμο με Μαρσέλο, και δώστου εικόνες από το show, δώστου και οι δημοσιογράφοι να κάνουν το δικό τους παιχνίδι.

Ο κόσμος δεν θέλει και πολύ να σκεφτεί. Εδώ έβαζε γκολάρες (ομολογουμένως) στο Ελληνικό πρωτάθλημα απέναντι σε μέτριους αντιπάλους και νομίζαμε ότι έχουμε τον διαστημικό παίκτη που θα μας λύσει όλα τα θέματα. Ναι αυτό που χρειάζεται ο Ολυμπιακός μόνο ο Μαρσέλο δεν είναι στο ρόστερ.

Η ΠΑΕ την πάτησε γιατί με αυτά που γίνονται τώρα έχουν γυρίσει μπούμερανγκ το όλο σκηνικό της παρουσίασης του, υποδοχής κτλ, και αυτός κάνει τη ζωάρα του. Ειδικά δε για τα τόσα χρήματα που δαπανήθηκαν!

Ο ερχομός του Χάμες που δεν έγινε με τόσο κακό χαμό, όπως πιο πολλά έχει προσφέρει στην ομάδα. Βέβαια όπως έγραψα και παραπάνω η παρουσία του στο ρόστερ “χαλάει” το σύστημα, έτσι όπως τον βάζει. Προσωπικά θα τον έβαζα στα άκρα ως εξτρέμ πίσω από τον επιθετικό τον Μπιέλ και στην άλλη πλευρά άλλο ένα εξτρέμ, έτσι είναι η ποδοσφαιρική λογική.

Εδώ με τον ΠΑΟΚ τον είδα να βρίσκεται 20 μέτρα έξω από την περιοχή του Πασχαλάκη για να πάρει μπάλα και να την κουβαλήσει μπροστά… δεν γίνονται αυτά.

Όπως δεν σημαίνει επειδή είναι το μεγάλο όνομα πρέπει υποχρεωτικά να παίζει σε κάθε παιχνίδι ή να επειδή είναι το μεγάλο όνομα να παίρνει πάνω του τελειώματα και να μην μοιράζει σε κάποιες περιπτώσεις τη μπάλα.

Άλλο και αυτό που βλέπω στους αγώνες όταν η κάμερα κάνει κοντινά. Συνέχεια οι παίκτες μεταξύ τους μιλάνε αλλά όχι όπως βλέπουμε άλλες φορές για κάποια φάση πως να την βγάλουμε, εδώ βλέπω ότι ο ένας ζητάει από τον άλλον τι να κάνει, λες και μαζεύονται μόνο όταν υπάρχει αγώνας και να κάνουν ότι ξέρουν, λες και δεν έχουν κάνει μαζί προπονήσεις για να δουλέψουν πράγματα στο παιχνίδι τους. Καμιά φορά βλέπω και ματιές που μόνο για συμπαίκτες δεν κάνουν…

Το σύστημα

Το κλασσικό σύστημα που παίζει ο Ολυμπιακός είναι το 4-2-3-1, όπου για να σου δουλέψει αυτό σωστά πρέπει, να έχεις έναν καλό τερματοφύλακα. Δύο μπακ μπακ, όμως που να τρέχουν πάνω κάτω, δύο στοπεράρες στο κέντρο δύο μηχανάκια, πλάγιους που να πατάνε και περιοχή, έναν παιχταρά τεχνίτη στο κέντρο και έναν επιθετικό.

Ο Ολυμπιακός έχει δύο τρομερούς επιθετικούς ΜπακαμπούΕλ Αραμπί που δεν έχει πάρει απολύτως από αυτούς στα δύσκολα παιχνίδια γιατί απλούστατα η μπάλα δεν φτάνει ποτέ με αξιώσεις στα πόδια τους ή το κεφάλι τους.

Γιατί πλάγια αντί για εξτρέμ έχουμε τα “δεκάρια” που λέμε, ο Χάμες έχει έναν ελεύθερο all around ρόλο να κάνει ότι θέλει γιατί είναι ο Χάμες.

Στα μπακ ο Όλεγκ ο μοναδικός που τρέχει πάνω κάτω (αλήθεια αφού η προετοιμασία δεν ήταν καλή αυτός πως ακόμα τρέχει και αντέχει), και δεξιά ο Ροντινέι που μπορεί να είναι ένας καλός παίκτης, εμένα προσωπικά δεν μου γεμίζει το μάτι γιατί θέλουμε να παίζει όπως έπαιζε ο Ομάρ, κάτι όμως που δεν μπορεί να το κάνει. Επιθετικά μπορεί αλλά πίσω έχει θέματα. Είναι εντελώς λάθος επιλογή παίκτη για αυτό που θέλει να παίξει ο Ολυμπιακός και προβλέπω ότι θα τον κάψουμε αργά η γρήγορα.

Και το ξαναγράφω, άλλο το ότι είναι καλός κάποιος παίκτης, και άλλο δεν ταιριάζει σε αυτό που χρειάζεται η παίζει η ομάδα.

Μετά το 4-2-3-1 υπάρχει και το 4-3-3 που επέλεξε ο Μίτσελ χθες και εμένα μου άρεσε. Η ομάδα έχει θέματα πίσω και η λογική να έχει 3 χαφ στο κέντρο κάπως μπορεί να μετριάσει αυτό το πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι σε αυτό το σύστημα πρέπει οι δύο να είναι τα 6άρια που λέμε και ο τρίτος το 8άρι, αυτός που θα κουβαλήσει λίγο την μπάλα. Μπορεί να το κάνει ο Κορεάτης; Μπορεί εάν είναι σε καλή κατάσταση αλλιώς, πάλι τον Μπιέλ θα πρέπει να βάλεις να κάνει αυτό. Ο Κασάμι κάποια άλλη εποχή θα μπορούσε επίσης…

Αλλά και πάλι, πρέπει να έχεις μπακ κανονικά, εξτρέμ κτλ, δεν μπορείς να βαφτίζεις παίκτες σε θέσεις και να τους βάζεις ενώ έχουν μάθει αλλιώς να τους αλλάξεις όλη την φιλοσοφία τους και τι έχουν κάνει στις ομάδες από όπου τους πήρες, όπου τους πήρες γιατί εκεί έκαναν κάποια πράγματα. Τους θέλεις για να σου κάνουν τα ίδια πράγματα στις θέσεις που έκαναν εκεί, όχι να τους αλλάξεις και ριζικά όλο το ποδόσφαιρο τους.

Τι έχει η συνέχεια

Η συνέχεια έχει αρκετά ντέρμπι αφού υπάρχουν και τα playoffs. Με τη χθεσινή εικόνα αυτός ο Ολυμπιακός νίκες μπορεί να κάνει, διάρκεια δεν θα έχει. Όπως αργά η γρήγορα ήρθε η ήττα που την γλίτωσε στην Τούμπα αλλά του είχε χτυπήσει καμπανάκι ο Άρης.

Είχα γράψει καλά τα σερί στα εύκολα παιχνίδια, αλλά έτσι στα δύσκολα δεν πας, με μαθηματική ακρίβεια θα ερχόταν κάτι τέτοιο, ειδικά χθες που το παιχνίδι είχε και άλλες παραμέτρους. Κι όμως καταφέραμε να χάσουμε από τον Τζαβέλα, τον Μάνταλο και τον Γαλανόπουλο που έκανε καλό παιχνίδι.

Έχουμε άλλα 2 παιχνίδια εκεί που η ΑΕΚ αποκλείεται να κάνει το 3/3 ναι απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό.

Τώρα τι θα γίνει με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, είναι αναλόγως το ΣΟΚ που έχει δεχτεί εάν το έχουν καταλάβει στην ομάδα οι παίκτες, και τι κινήσεις θα γίνουν από την διοίκηση.

Για εμένα η χρονιά πρέπει να σβηστεί, δεν πρέπει να το τραβήξουμε στα όρια, να πούμε ότι χάθηκε και να βγουν μπροστά αυτοί που τους πληρώνει αδρά ο Βαγγέλης Μαρινάκης και να το πάρουν πάνω τους, λέγοντας κάναμε μαλακίες συγνώμη θα το διορθώσουμε!

Να βρουν χθες έναν προπονητή – δικτάτορα στα αποδυτήρια, να του δώσουν τα κλειδιά και να ξεκόψουν σε κάθε παίκτη αλλά και μάνατζερ ότι αυτός θα είναι για τα επόμενα 3 χρόνια ο προπονητής μας τέλος. Σε όποιον αρέσει όποιος έχει άλλη άποψη για την παρουσία του στην ομάδα, ανοιχτός ο δρόμος να φύγει και να φέρει λεφτά.

Γιατί σε μια σεζόν δεν μπορείς να βγάλεις απόφαση εάν κάποιος είναι καλός ή όχι.

Οι αντίπαλοι έχουν ομάδες που μπορεί να έχουν μέτριους παίκτες, έχουν φτιάξει όμως σύνολο! Εμείς μπορεί να έχουμε καλύτερες μονάδες αλλά δεν έχουμε σύνολο. Η ΑΕΚ μην ξεχνάτε χτίστηκε φέτος, πρώτη σεζόν του Αλμείδα είναι αλλά δεν είχε Ευρώπη το καλοκαίρι, και έκανε κανονική προετοιμασία θυσιάζοντας όμως μια χρονιά στην Ευρώπη που θα το βρει μπροστά της το ranking… ο ΠΑΟ από πέρυσι έφτιαχνε ομάδα που έκανε καλό δεύτερο μισό, άλλο που και αυτός έχει τα θέματα του, δεν έχει χρήμα και φαινομενικά ήρθε η κατηφόρα του. Ο ΠΑΟΚ επίσης έχει έναν προπονητή που του έχει δώσει πρωτάθλημα ξέρει την ομάδα, γνωρίζει την ατμόσφαιρα.

Οπότε με τέτοιο background μια μέτρια ομάδα είναι αρκετά καλύτερη από μια ομάδα που έχει τρομερές μονάδες αλλά δεν έχει συνοχή.

Θα ήταν ακραίο να γράψω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να δεχτεί ένα ισχυρό σοκ και να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή, ένα ισχυρό σοκ είναι να μην βγει Ευρώπη μια σεζόν, αλλά θα το βρει μπροστά του. Όμως εάν πας και πάλι στα προκριματικά με την ψυχή στο στόμα και όπως να ναι, ένας τυχόν αποκλεισμός θα είναι χειρότερο και πιο επώδυνο από το μην πας καθόλου.

Και πάλι θα έρθει η στιγμή που θα κάνεις σπασμωδικές κινήσεις ή κινήσεις για να κρύψεις τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι, και πάλι όμως αργά η γρήγορα θα τα βρεις μπροστά σου.

Είναι σαν κάποιος να πρέπει να κάνει ράμματα για την πληγή αλλά βάζει συνέχεια ιώδιο και το τυλίγει με έναν επίδεσμο για να συνεχίσει την εργασία του…

Κάποια πράγματα όσο σκληρά και να φαίνονται θα πρέπει να γίνονται, όπως πρέπει να γίνουν και σε άλλα τμήματα για παράδειγμα. Καλές οι εποχές των τίτλων, της χαράς και της ειρωνείας αλλά έπρεπε παράλληλα να γίνονται πράγματα για να υπάρχει συνέχεια.

Στο μπάσκετ βλέπουμε σήμερα και θαυμάζουμε για δύο λόγους. Οι Αγγελόπουλοι ποτέ δεν άκουσαν τι ήθελε ο κόσμος, που με το παραμικρό ζητούσαν αλλαγή προπονητή (Μπαρτζώκας, Σφαιρόπουλος), παρά περίμεναν να τελειώνει η σεζόν και μετά να πάρουν αποφάσεις.

Όταν δε έδιωχναν έναν προπονητή γινόταν με τέτοιο τρόπο όπου η πόρτα ήταν πάντα ανοιχτή, πως ήρθε δηλαδή ο Μπαρτζώκας πίσω;

Δεν έπεφταν στην παγίδα των πολλών αλλαγών και μεγάλων μεταγραφών, λίγο καιρό πριν είχαμε το θέμα Ντόρσει, αλλά το κουμάντο το κάνει ο προπονητής που έχει το απόλυτο στις επιλογές.

Δεν έχουν κανένα τρομερά τεράστιο team, έναν GM και 2-3 άλλους ανθρώπους γύρω γύρω που όμως κάνουν ακριβώς αυτό που πρέπει και τη δουλειά τους.

Ναι τα μεγέθη είναι σαφώς διαφορετικά, αλλά η λογική της δουλειάς για να βγει ένα αποτέλεσμα είναι σε όλους τους τομείς το ίδιο!

Η θέση των προέδρων είναι να επιλέγουν και όπου χρειάζεται να βάζουν χρήμα, αλλά με στόχο η ομάδα, ή επιχείρηση να λειτουργεί σωστά. Ο προπονητής είναι για να κάνει το δικό του κομμάτι, οι σκάουτερ το δικό τους, οι παίκτες το δικό τους και ο κόσμος ένα και μοναδικό πράγμα έχει να κάνει γαμώ την πουτάνα μου γαμώ!

Να είναι πάντα δίπλα στην ομάδα είτε στις νίκες είτε στις ήττες! Δεν είμαστε ούτε πρόεδροι, ούτε προπονητές, ούτε τίποτα, θεατές σε ένα θέαμα που απλώς έχουμε συνδεθεί μαζί του με μια άλλη νοοτροπία και λογική.

Στην τσέπη του άλλου δεν μπορούμε να μπούμε, να προπονήσουμε ούτε καν δεν έχουμε ιδέα πως και τι γίνεται σε μια προπόνηση, αλλά έχουμε μυαλό, έχουμε σκέψη.

Διαβάστε τι γράφουν, κάντε ένα κλικ παραπάνω, ψάξτε λίγο, και μην κατεβάζετε αμάσητο ότι πασάρουν απόφοιτοι ΙΕΚ δημοσιογραφίας (που έχουν βγάλει οι πιο πολλοί). Έχετε γίνει οπαδοί δημοσιογράφων πρώτα και μετά της ομάδας και πάνε από κουβά σε κουβά με αυτά που λένε και γράφουν. Μιλάω με κόσμο και μου λένε ίδιες ατάκες που έχω ακούσει από τους δημοσιογράφους που έχει τύχει να τους ακούω και εγώ, δηλαδή έτσι έχετε μάθει;

Δεν έχετε δικής σας κρίση; ή ψάχνετε αυτούς που συμφωνούν με ότι εσείς έχετε στο μυαλό σας για να έχετε αυτοεπιβεβαίωση της σκέψης σας;

Ήθελα να γράψω και για δημοσιογράφους αλλά έχω φτάσει τις 5000 λέξεις και βάλε και θα έγραφα άλλες τόσες… το κρατάω όμως για την επόμενη φορά…

Μέχρι τότε… μόνο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!