Maccabi_Tel_Aviv_OlympiacosCFP_Volleyball_European_Final_2023_RedView
6 Μαρτίου, 2023
Banner

Ο αυτοκράτορας είναι και πάλι εδώ!

Μετά από κάποια χρόνια ο Ολυμπιακός στο αντρικό βόλεϊ και πάλι σε ένα τελικό Ευρωπαϊκού κυπέλλου και με το ενάμιση χέρι να σηκώνει την του Ευρωπαϊκή κούπα στο ΣΕΦ.

Σπουδαία στιγμή και ευκαιρία για τον ερασιτέχνη, σε ένα σπορ που συνεχίζει να γράφει επιτυχίες σε άντρες και γυναίκες.

Το τεράστιο διπλό στην έδρα του ΠΑΟ μετά από την εντός έδρας ήττα, δεν ήταν μια απλή νίκη – πρόκριση, ήταν πολλά παραπάνω που θα καταγράψω σε αυτό το κείμενο.

Πάμε λοιπόν… ο ΠΑΟ επέλεξε την υποβάθμιση του στο CEV Challenge Cup με σκοπό και στόχο να κατακτήσει ένα ευρωπαϊκό τίτλο που το τμήμα του βόλεϊ δεν έχει. Που να το ήξερε όμως ότι στην Ευρώπη σε όλα τα σπορ όταν βρίσκει Ολυμπιακό το αποτέλεσμα θα είναι το σύνηθες… αν και με δραματικό τρόπο, ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά έδωσε μια Ευρωπαικού επιπέδου φάπα εκεί που δεν το περίμεναν.

Οπότε όχι μόνο ο Ολυμπιακός βρίσκεται ένα βήμα από την κατάκτηση της 3ης Ευρωπαικής κούπας, αλλά και ο αιώνιος αντίπαλος παραμένει στο απόλυτο μηδέν, άρα διπλό το κέρδος.

Κάπου εδώ για να τα λέμε και γράφουμε όλα, το επίπεδο του Ελληνικού βόλεϊ είναι το CEV Challenge Cup, κακά τα ψέμματα. Θέλουμε ακόμα δουλειά πολύ σε αναβάθμιση του σπορ για να μπορούμε να κοντράρουμε άλλους συλλόγους που τα πρωταθλήματα τους είναι άκρως επαγγελματικά.

Το μεγαλύτερο κέρδος όμως είναι το οικονομικό, σε μια εποχή (και πότε δεν ήταν) δύσκολη. Το Sold Out που θα γίνει στο ΣΕΦ με 12.000 περίπου εισιτήρια, τα t-shirt που έβγαλε ο ερασιτέχνης για τον αγώνα αυτό, αλλά και αυτά που θα βγάλει μετά την κατάκτηση, είναι έσοδα – ανάσα για τον ερασιτέχνη. Σίγουρα θα έρθουν και κάποιες extra χορηγίες για τον συγκεκριμένο αγώνα ενώ δεν ξέρω η ομοσπονδία τι δίνει στον νικητή για την κατάκτηση.

Με πρόχειρους υπολογισμούς βγαίνει ένα ποσό κάπου 300-400.000 ευρώ πιστεύω. Ένα ποσό που δεν το είχαμε και χθες, κι όμως η παρουσία ενός τμήματος σε έναν Ευρωπαικό τελικό δίνει οικονομική ανάσα σε ολόκληρο τον ερασιτέχνη.

Η αρχή έγινε, του χρόνου γιατί όχι να πάμε για το back 2 back, άλλωστε ο αυτοκράτορας είσαι…

ΥΓ1: Το link για αγορά εισιτηρίου online (όποιος προλάβει)

ΥΓ2: Όποιος δεν μπορέσει να έρθει, ας πάρει με 10 ευρώ το συλλεκτικό t-shirt, καλοκαίρι έρχεται…