AEKFC_OlympiacosFC_Superleague_2023_RedView
18 Σεπτεμβρίου, 2023
Banner

Αήττητος στο πρακτορείο και έχουμε συνέχεια…

Το παιχνίδι στην OPAP Arena ή αλλιώς προποτζίδικο ανήκει στο παρελθόν με την ΑΕΚ να μην μπορεί ακόμα να κάνει νίκη εντός έδρας για το πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό. Τελευταία της νίκη στις 24/9/2017 με 3-2 που κέρδισε τον Ολυμπιακό του Χάσι… με ότι σημαίνει αυτό.

Από τότε κύλισε νερό στο αυλάκι, και στη Δεκελείας ήρθαμε και στο προποτζίδικο γίναμε η πρώτη ομάδα που έσπασε το αήττητο εντός πέρυσι και με εμφατικό τρόπο (1-3), με έναν Ολυμπιακό που δύσκολα θα ξαναβρεί σε τέτοια κατάσταση που ήταν την προηγούμενη σεζόν.

Σίγουρα δεν πανηγυρίζει κανένας μια ισοπαλία απέναντι σε μια ομάδα που έχει μάθει να σκορπά με μεγάλα σκορ, αλλά τα έχουμε πει, στην προκειμένη περίπτωση μετράνε οι βαθμοί και τίποτε άλλο.

Φέτος που η χρονιά είναι μεταβατική με νέο τεχνικό διευθυντή, νέο προπονητή και με ένα νέο ρόστερ στις αρχές μέχρι να “ρολ άρει” όλο αυτό και ο προπονητής να βρει και να καταλήξει σε σταθερές σε ρόστερ και παιχνίδι μέσα στο χορτάρι, σημασία έχει να μην χάνεις.

Αυτό ο Μαρτίνεθ μαζί με τον Κορδόν το γνωρίζουν καλά και μέχρι στιγμής κάνει ακριβώς αυτό που πρέπει για να έχει το αποτέλεσμα που θέλει.

Σε αυτό που “έταξαν” τεχνικός διευθυντής και προπονητής πάει περίφημα, δηλαδή εκκαθάριση του ρόστερ με πωλήσεις και όχι τσάμπα, ενσωμάτωση νέων παικτών που θα κουμπώσουν στα θέλω του προπονητή με τους παλιούς και παράλληλα έφεραν νίκες και προκρίσεις.

Μπορεί κάποιος να πει κάτι για το μέχρι σήμερα που έχει δει; όχι φυσικά, όλα κυλούν ίσως και καλύτερα από ότι είχαν υπολογίσει όσοι έχουν ασχοληθεί με το project.

Προσωπικά βλέπω δύο πράγματα στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι. Το πρώτο είναι ότι παίκτες όπως ο Φορτούνης και Μασούρας παίζουν και πάνε να κάνουν σεζόν όπως στις αρχές με Μαρτίνς. Ενώ οι παίκτες που έχουν αποκτηθεί τους βλέπεις είναι πιο ποδοσφαιρόφατσες, βγάζουν μια ένταση στο παιχνίδι που άλλες χρονιές δεν την είχαμε και την είχαν ομάδες με χειρότερους παίκτες αλλά είχαν αποτέλεσμα.

Δεν ξέρω στο γραπτό λόγο πως θα διαβαστεί αυτό που έγραψα αλλά με τη φαντασία σας μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ. Αυτή την ένταση και δυναμισμό που βγάζει ο Ολυμπιακός δεν την έβγαζε άλλες σεζόν που έπαιζε και διαφορετικά, ασχέτως εάν πάλι είχε θετικό αποτέλεσμα.

Αυτά τα δύο κρατάω και μόνο γιατί είναι βασικά και αυτά που ενδιαφέρουν. Τώρα εάν έγινε μια αλλαγή και βγήκε ή όχι ή κάποιος που ξεκίνησε έκανε κακό παιχνίδι θα πω ότι όλα είναι στο πρόγραμμα και την τελική επιλογή και άποψη έχει αυτός που περνάει με τους παίκτες χρόνο μαζί τους και όχι εμείς.

Απ’ έξω και εκ του αποτελέσματος ο καθένας έχει μια άποψη, αλλά όπως έχω γράψει και πει πολλές φορές για να είμαστε σωστοί θα πρέπει να έχουμε άποψη τη στιγμή που γίνεται το κάθε τι κάτι που δεν είναι δυνατό, γιατί δεν έχουμε την πλήρη εικόνα που έχει ο προπονητής από τους παίκτες του.

Επίσης στο τεχνικό τιμ έχουν και άλλες παραμέτρους που κοιτάζουν μελλοντικά που εμείς δεν έχουμε. Για παράδειγμα καλό θα είναι να δείτε όσοι δεν έχετε δει τη συνέντευξη του Μπαρτζώκα στο Sport24 που εξηγεί κάποια πράγματα για το πως λειτουργεί το τεχνικό τιμ και εμείς εννοείται αυτές τις παραμέτρους ποτέ δεν τις βάζουμε στο τραπέζι, αλλά καλώς κακώς έτσι είναι όπως τα λένε οι προπονητές, τι να κάνουμε.

Οπότε προσωπικά δεν θα κρίνω γιατί έβγαλε αυτόν και έβαλε τον άλλον και έπεσε η απόδοση για παράδειγμα, γιατί πάντα μα πάντα θα υπάρχει και η απάντηση που θα το δικαιολογεί στο έπακρο αυτό.

Μπορώ να πω όμως ότι κάπου στο 70’ με την είσοδο του Ιμπόρα και γεμίζοντας τα χαφ ο Μαρτίνεθ έπαιξε λίγο πιο προσεκτικά και δεν πήρε ρίσκα για να χτυπήσει το παιχνίδι.

Ένα παιχνίδι που το πρώτο με το δεύτερο ημίχρονο είναι η μέρα με τη νύχτα και για τις δύο ομάδες. Όμως! Ο Ολυμπιακός άντεξε και σχετικά εύκολα στην πίεση των τελευταίων λεπτών σε εκτός έδρας παιχνίδι που ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Ότι γίνεται δηλαδή και στο Καραϊσκάκης που ο Ολυμπιακός κυνηγάει το γκολ, δεν θέλει και πολύ ένα λάθος, μια γκέλα και να έρθει ανάποδο αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός πέρασε και αυτό το τεστ με Πασχαλάκη ειδικά να τελειώνει μια φάση προς το τέλος σε μια παράλληλη μπαλιά του Ζίνο.

Πολλοί έλεγαν ότι αυτό το 3 στα 3 είναι εικονικό γιατί έπαιξε απέναντι σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικής και εντός έδρας. Οκ εν μέρη δεκτό αλλά τι να κάνουμε αυτές οι ομάδες είναι στο πρωτάθλημα, τις ίδιες θα αντιμετωπίσουν και οι άλλοι, μάλιστα η ΑΕΚ εντός έχασε και βαθμούς από τις Σέρρες…

Ήρθε και το δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας και είδα έναν Ολυμπιακό να μένει πίσω στο σκορ, αλλά να μην τα χάνει και πριν το ημίχρονο να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια. Στο δεύτερο ο ένας αναχαίτιζε τον άλλον ενώ στο τέλος η ομάδα τα έβγαλε πέρα από την πίεση της ΑΕΚ με την πίεση του κόσμου και έδρας.

Σε γενικές γραμμές και στη μεγάλη εικόνα το πρόσημο είναι θετικό, τώρα κάποια λάθη στο παιχνίδι, οκ είναι θέμα παικτών και θα υπάρχει διόρθωση. Άλλωστε σε κανένα μήνα μπορεί να βλέπουμε άλλη εντεκάδα να ξεκινάει, γιατί ο Ολυμπιακός φέτος εκεί που υπερτερεί είναι στον πάγκο.

Σε μια μεγάλη σεζόν που έχει κανονική διάρκεια, playoffs, κύπελλο και Ευρώπη, ενώ κάπου ενδιάμεσα θα υπάρχει Africa Cup of Nations και Asian Cup (οπότε τυχόν απουσίες παικτών), ο Ολυμπιακός έχει ένα πλήρες ρόστερ που δεν πέφτει σε ποιότητα όποιος βγει και όποιος μπει. Σε αντίθεση με τους άλλους που έχουν μια καλή εντεκάδα και μετά αναπληρωματικούς με όλη τη σημασία της έννοιας.

Αν το αρνητικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι έχει καινούριο προπονητή και νέους παίκτες που θέλουν χρόνο για να αφομοιώσουν τα θέλω του, απέναντι σε ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ που έχουν επί 2+ χρόνια ίδιους προπονητές και ρόστερ, έρχεται το βάθος πάγκου να φέρει την ισορροπία σε αυτό, απέναντι στους άλλους.

Πριν πούμε κάτι, κρίνουμε κάτι και καταλήξουμε κάπου, ορθό είναι να βάζουμε όλες αυτές τις παραμέτρους και όχι με τη μια να βγάζουμε τελικό συμπέρασμα που είναι θέμα χρόνου να καταρριφθεί. Μάθετε επιτέλους το τι βλέπετε και τι θα πρέπει να βλέπετε και να μην μένετε στην επιφάνεια του κάθε τι.

Όσοι με ακολουθούν στα προσωπικά μου social έχουν διαβάσει και πράγματα που δεν είναι τόσο αρεστά, αλλά ο χρόνος με δικαίωσε σε άλλα ή δικαιώνει σε επίσης άλλα… Δεν θέλω να το παίξω ο guru ούτε η κουρού, απλώς θέλω να μάθω όσους με ακολουθούν να βλέπουν τα πράγματα με μια διαφορετική ματιά και προσέγγιση.

Μόνο Ολυμπιακός!