PSV_OlympiacosFC_Europa_League_2021_RedView
26 Φεβρουαρίου, 2021
Banner

Φέρτε να πιω το Ολλανδικό…

Φέρτε να πιω όλα τα CBD της Ολλανδίας… Τι ηδονή σε μια άλλη ευρωπαϊκή βραδιά του Θρύλου που τα ζήσαμε όλα. Μια πρόκριση στο τέλος έτσι όπως είχε χαθεί με την Καζάν, ίσως και να πατσίσαμε με τη μοίρα που μας το χρωστούσε.

Βέβαια για να σου χρωστάει η μοίρα και να στο ξεπληρώνει κάποτε θα πρέπει και εσύ να βάλεις το χεράκι σου, το έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοι. Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Ο Ολυμπιακός αυτός στημένος από τον Μαρτίνς εδώ και δύο χρόνια στην Ευρώπη δεν παίζει για να κλέψει αποτέλεσμα, αλλά κοιτάζει στα μάτια τον κάθε αντίπαλο στα ίσα.

Είχα γράψει στο προηγούμενο κείμενο μετά το 4-2 εδώ ότι περιμένω παιχνίδι όπως είχαμε κάνει και στο Κρασνοντάρ ενώ σίγουρα είχα το σκοράρισμα εκεί από εμάς. Για αυτό σε κάποιες συζητήσεις έλεγα ότι το 2-0 δεν φτάνει στην PSV εάν θέλει να κάνει κάτι επειδή παραμένει ρευστό σκορ.

Δικαιώθηκα κατά το ήμισυ για την πρόκριση και το εύθραυστο 2-0, αλλά το παιχνίδι δεν ήταν όπως το περίμενα. Περίμενα έναν Ολυμπιακό μετά το 1-0 να αντιδρούσε και να έκανε την ισοφάριση όπως μας έχει συνηθίσει, αλλά όχι μόνο δεν έγινε αυτό αλλά έκλεισε το ημίχρονο με σκορ πρόκρισης για τους Ολλανδούς.

Άλλη ομάδα θα την είχε πάρει από κάτω και θα έγραφε 3-0 στο επόμενο διάστημα. Αυτός ο Ολυμπιακός όχι… θα πουλούσαν ακριβά το τομάρι τους στο βρεγμένο Philips Stadium και με τα δοκάρια να είναι προάγγελος ότι μια δυο έ την τρίτη θα μπει. Έτσι και έγινε με τον Χασάν που τα γκολ στα τελευταία λεπτά τείνει να γίνει σήμα κατατεθέν του.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Europa χάρη στο γκολ του Χασάν με την Μαρσείγ, εδώ στο τέλος, ένα τέτοιο γκολ μας έστειλε στη σημερινή κλήρωση για να βρεθεί η Άρσεναλ και πάλι στο δρόμο μας.

Ο Μαρτίνς ξεκίνησε με την καλύτερη δυνατή εντεκάδα και με σύστημα που πάνω κάτω το ξέρει και ο τελευταίος αντίπαλος αλλά παραμένει δύσκολο να το αντιμετωπίσεις. Μεγάλη μαγκιά αυτή, να γνωρίζουν το πως θα κατέβεις σε επιλογές παικτών αλλά και σύστημα, αλλά να μην μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

Δεν είχε κακό βράδυ η ομάδα έτσι όπως την ξέρουμε και έχουμε δει. Στο πρώτο ημίχρονο ο καθένας είχε από ένα τέταρτο με εικοσάλεπτο δικό του εναλλάξ και σε ένα βρεγμένο γήπεδο να γίνει η στραβή δεν είναι και δύσκολο. Για άλλη μια φορά όμως μας πρόδωσε η άμυνα, που είχα γράψει ότι βρίσκεται σε κακό φεγγάρι. Γκολ από δύο στημένα και η δύναμη που έχουμε εμείς να σκοράρουμε έτσι έχει γυρίσει μπούμερανγκ και τα τρώμε και εμείς.

Οι αλλαγές που έγιναν ενδιάμεσα με ερχομό Όλεγκ, Λαλά, Ανδρούτσο να παίζει βασικός σε κάποια παιχνίδια, δανεισμός Σισέ και ερχομός Σωκράτη, μπορεί να μας έκαναν καλύτερους αλλά ίσως να έχει φέρει και μια άλλη αύρα ας το πούμε. Δεν πιστεύω θα τραβήξει πολύ αυτό και αργά η γρήγορα θα βρεθεί η χημεία μεταξύ τους και δεν θα μας στοιχήσει άλλα γκολ παθητικό.

Από το κέντρο και μπροστά οι επιλογές είναι πολλές και ο Μαρτίνς με κινήσεις από τον πάγκο μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω σε έναν αγώνα. Όταν έχεις παίκτες με ποιότητα δεν φοβάσαι τίποτα. Εννοείται σε αυτό τον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί απλώς πρέπει να παίζεις με 11 και κάποιοι αναγκαστικά θα κάτσουν πάγκο.

Ο Μαρτίνς όχι μόνο μπορεί να κάνει αλλαγές και να μην χάνει σε ποιότητα, αλλά τολμάει να κάνει και αλλαγές στο σύστημα με τις λύσεις που έχει. Το ότι μπορούν οι παίκτες που παίζουν εκείνη τη στιγμή να το βγάλουν εις πέρας δείχνει και τι δουλειά έχει γίνει εδώ και 3 χρόνια σχεδόν στου Ρέντη.

Το παιχνίδι με Άρσεναλ δεν θα είναι εύκολο! Θέλει τρομερή προσοχή μιας και πιστεύω σύμφωνα με τα ζευγάρια που έχουν βγει ότι η κλήρωση για τους 8 θα είναι ίσως πιο εύκολη.

Βασικό είναι όλοι τους να είναι υγιείς και η άμυνα να πετάξει από πάνω της αυτή την κακή αύρα που έχει κάτσει για καιρό…

Ο Ολυμπιακός έχει γιγάντια διαφορά από όλους τους άλλους εντός Ελλάδος και χτίζει για το μέλλον. Όταν ο Ολυμπιακός θα ανεβαίνει στο ranking της UEFA, θα μαζεύει βαθμούς για πάρτη του αλλά και για την Ελλάδα και θα έχει καλύτερες κληρώσεις όταν τις χρειαστεί, οι άλλοι θα παίζουν με ομάδες από τη Μάλτα και Ρουμανία.

Δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι θα τους έρθει, όταν δουν τους πραγματικούς τους αντιπάλους τότε θα λένε τα παραμύθια για τα χρήματα του Champions League και το Ελληνικό ποδόσφαιρο που το κατέστρεψε ο Ολυμπιακός, γνωστή η καραμέλα. Μόνο που τότε δεν θα τους σώνουν τα site και φυλλάδες τους αφού οι οπαδοί τους θα αρχίζουν να απαιτούν… τέσπα δικά τους θέματα, αλλά επειδή με διαβάζουν και άλλοι ας τα μάθουν πρώτοι εδώ!

Το #WeKeepOnDreaming δεν είναι απλά ένα hastag ή σύνθημα, είναι μια πραγματικότητα όπου τη ζούμε. Για να το ζήσουμε αυτό όμως κάποιος θα πρέπει να πάρει και τις αποφάσεις, δεν γίνονται στον αυτόματο όλα.

Οπότε ένα μεγάλο μπράβο και στον πρόεδρο του Ολυμπιακού όπου μπήκε μπροστά κάποιες εποχές όταν ο Ολυμπιακός έχανε σε φιλικά προετοιμασίες ή είχε αποκλεισμούς από Λαμίες και δεν έκανε σπασμωδικές κινήσεις όπως θα έκαναν άλλοι άλλες εποχές. Πίστεψε και πιστεύει στον Πορτογάλο προπονητή και μαζί χτίζουν στιγμές της δόξας του δαφνοστεφανομένου!

Χθες οι φωνές όλων στο γκολ σήκωσαν στο πόδι πολυκατοικίες και γειτονιές, όχι άδικα αλλά μέχρι τις επόμενες που θα έρθουν…

Μόνο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!