AELFC_OlympiacosFC_Superleague_2021_RedView
15 Μαρτίου, 2021
Banner

Πρωταθλητής και πάλι!

Τέλος, αυτό ήταν… η κανονική περίοδος στη Superleague τελείωσε και επίσημα με τον Ολυμπιακό φυσιολογικά στην κορυφή και τους άλλους από απόσταση ασφαλείας μιας και οι εποχές είναι περίεργες…

Ένας Ολυμπιακός που παίζει σερί 3 χρόνια τώρα με μοναδική διακοπή όταν ξέσπασε ο Covid παγκοσμίως πέρυσι τέτοια εποχή και έγινε το lockdown όπου σταμάτησαν τα πάντα.

Μια κανονική περίοδος όπου σε 26 αγωνιστικές, το ξαναγράφω 26 αγωνιστικές είχε αυτή η κανονική περίοδος και ο Ολυμπιακός έχει διαφορές +16 από τον δεύτερο Άρη, +19 από ΑΕΚ, +20 από ΠΑΟΚ και +22 από ΠΑΟ. Το ξαναγράφω… σε 26 αγώνες μόνο, η ομάδα του Ολυμπιακού έφτιαξε αυτές τις διαφορές, σε μια περίοδο όπου 26 αγώνες Χ 3 βαθμούς maximum να πάρει μια ομάδα είναι 78 σύνολο!

Παράλληλα με συμμετοχή σε προκριματικά για Champions League, ομίλους και προκρίσεις στο Europa League. Έχετε καταλάβει τώρα μερικοί τι έχει κάνει η ομάδα του Μαρτίνς. Ένα αποτέλεσμα συνεχούς δουλειάς και φυσικά τα εύσημα πάνε σε όλους στην ΠΑΕ.

Θα μου πει κάποιος υπάρχουν και τα playoffs. Ναι και; Έχετε καταλάβει τι θα συμβεί εκεί; Ας το πάρω με τη σειρά πρώτα. Την Πέμπτη η ομάδα παίζει ρεβάνς στο Λονδίνο για να ανατρέψει το 1-3 της Άρσεναλ εδώ. Ο Ολυμπιακός θα παίξει όπως παίζει πάντα και θα πάει για τη νίκη αλλά η πρόκριση είναι πολύ δύσκολη αφού αμφότερες οι ομάδες πιστεύω θα σκοράρουν.

Μπορεί η Άρσεναλ να έχει τα θέματα της και εκείνη όπως είχε η PSV αλλά όπως είχα γράψει στο κείμενο μου μετά την κλήρωση αυτά τα παιχνίδια που έχουν προϊστορία αποκλεισμών τα φοβάμαι. Τους αποκλείσαμε εμείς μια ε κάποτε θα πάρουν και αυτοί τη ρεβάνς, ξέρω μπακαλίστικα αλλά πάνω κάτω σε προϊστορίες και τέτοιες καταστάσεις πιστεύω πολύ.

Εάν περάσουμε την Άρσεναλ στα playoffs θα παίζει με το μυαλό στην επόμενη δυάδα αγώνων με βασικό μέλημα να μην έχει τραυματισμούς, γιατί φέτος σε κρίσιμα σημεία τραυματισμοί πλήγωσαν την ομάδα. Εάν αποκλειστεί τότε παίκτες και προπονητής θα είναι πιο “ελεύθεροι” στο παιχνίδι τους.

Γνωρίζουν τη διαφορά ποιότητας που έχουν με τους αντιπάλους τους γνωρίζουν ότι είναι και ψιλοτυπική διαδικασία αυτά τα παιχνίδια… Όμως… θα είναι και test για αρκετούς παίκτες να αποδείξουν στον Μαρτίνς ότι πρέπει να τους κρατήσει στην ομάδα και άλλοι να τον προβληματίσουν με την απόδοση τους και να χτυπήσουν την πόρτα της βασικής την επόμενη σεζόν. Αν και έχω γράψει ότι δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί σε αυτό το ρόστερ, αλλά υπάρχουν παίκτες που θα θέλουν το κάτι παραπάνω.

Τα παιχνίδια των playoffs το καλό είναι ότι θα είναι όλα δυνατά παιχνίδια οπότε όλοι πρέπει να είναι στην τσίτα που λέμε, ενώ μην ξεχνάμε και τους αγώνες του κυπέλλου που θα έρθουν και σίγουρα στα ημιτελικά θα βρούμε δικέφαλο και όχι ΠΑΣ…

Θα είναι επίσης και μια ευκαιρία για ρεβάνς από την ήττα με ΠΑΟ στη Λεωφόρο όπως πρέπει… Γενικά η μεγάλη βαθμολογική απόσταση θα δώσει άλλον αέρα σε αυτά τα παιχνίδια την ίδια στιγμή που για τους άλλους θα είναι ζωής η θανάτου αφού θέλουν να κάνουν νίκη επί του Ολυμπιακού για να γραφτεί μια χρυσή σελίδα στην ιστορία τους… μέχρι εκεί φτάνουν… Απλώς τους έχει κάτσει σφήνα και ο Άρης τώρα που ομολογουμένως παίζει καλή μπάλα και τους έχει χαλάσει τη μαγιά στα το ποιος θα βγει που στην Ευρώπη, για αυτό τρέχουν και δεν φτάνουν.

Το πρωτάθλημα και μαθηματικά θα κριθεί από τον πρώτο κι όλας γύρο των playoffs και το γνωρίζουν άπαντες. Τελειώνουν με τους δύο τίτλους και επιτέλους κάνουν διακοπές μετά από 2 χρόνια περίπου και ο Ολυμπιακός ξεκινάει κανονικά την επόμενη σεζόν έχοντας κάνει την απαραίτητη καλοκαιρινή διακοπή και κάνοντας φυσιολογική προετοιμασία. Ο Μαρτίνς έχει ευκαιρία μέσα από τα playoffs να πάρει τις τελικές αποφάσεις για το ρόστερ της επόμενης σεζόν και να σχεδιάσει την ενίσχυση της ομάδας το μεταγραφικό καλοκαίρι που δεν θέλει και πολλά πράγματα εάν κρατηθεί ο κορμός όπως έχει σε μέσες άκρες.

Ελπίζω και πιστεύω την επόμενη σεζόν να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο γιατί είναι κρίμα να μην βλέπεις από κοντά αυτή την ομάδα αλλά και κρίμα νέοι παίκτες που έχουν έρθει να μην έχουν νιώσει τι εστί γεμάτο Καραϊσκάκης… όπου ένα γεμάτο γήπεδο θα τους έδινε ακόμα πιο μεγάλη ώθηση στο παιχνίδι τους και μπορεί να βλέπαμε ακόμα πιο καλά πράγματα στο χορτάρι…

Τα λέμε μετά τον αγώνα στο Λονδίνο που ο Ολυμπιακός θέλει μια εμφάνιση όπως έκανε στην τελευταία του επίσκεψη και λίγο τύχη… και μετά τον αγώνα στη Euroleague με την Άλμπα που προβλέπω την 3η σερί νίκη.