OlympiacosBC_PromitheasBC_A1_2021_RedView
18 Οκτωβρίου, 2021
Banner

Για “νεοφώτιστοι” καλές οι κατοστάρες ε;

Κανονικά έπρεπε να γράψω μετά τον αγώνα με Ζαλγκίρις αλλά δεν είχα το mood, εξάλλου τι να γράψεις μετά από νίκη που έγινε με ανατροπή που θύμισε άλλες εποχές. Έχουμε όμως και Α1 οπότε ευκαιρία δύο σε ένα πακέτο, αν και οι αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος δεν χωράνε σχολιασμό.

Θα ξεκινήσω από τα εύκολα και την Α1 που ο Ολυμπιακός έριξε άλλη μια κατοστάρα σε ένα πρωτάθλημα που δεν είμαι “fan”, αλλά η διαφορά δυναμικότητας είναι τρομακτική. Μπορεί να τελειώσει την κανονική περίοδο με κατοστάρα σε όλα τα παιχνίδια, ναι βάζω και με βάζελο μέσα αφού η διαφορά και εκεί είναι μεγάλη.

Η εικόνα αυτή της Α1 με τις τόσες μεγάλες διαφορές μεταξύ Ολυμπιακού και των άλλων δεν ξέρω κατά πόσο θα δώσει ρυθμό που έλεγαν κάποιοι ότι ο Ολυμπιακός ήθελε όταν δεν έπαιζε Ελλάδα. Για εμένα παραμένει ένας μύθος αυτό και μια δικαιολογία για την κακή αγωνιστική εικόνα που είχε στη Euroleague.

Μεταξύ τους να έπαιζαν οικογενειακό διπλό πιο δύσκολα θα ήταν. Οι αγώνες στην Α1 για χαλάρωση, δοκιμές και ίσως κάποιοι παίκτες να βρουν μέσα από αυτά τα παιχνίδια τα βήμα τους εάν χρειαστεί, τίποτα παραπάνω.

Θα περιμένουμε προς καλοκαίρι τους τελικούς και τον Φεβρουάριο το κύπελλο για να λέμε ότι έχουμε σοβαρή δράση στα εντός συνόρων.

Πάμε τώρα για τον αγώνα με Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ

Στο κείμενο μου μετά τον αγώνα με Μπαρτσελόνα είχα τονίσει ότι πιο πολύ με καίει το παιχνίδι εντός έδρας με Ζαλγκίρις, παρά η νίκη που δεν ήρθε, ενώ θα μπορούσε, με την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία.

Έχω γράψει, πρωταρχικός στόχος είναι να κρατήσει το αήττητο εντός έδρας, μιλάμε για 17 παιχνίδια φέτος, δεν είναι μικρό πράγμα αυτό. Δεύτερον η Ζαλγκίρις είχε γίνει κακός δαίμονας από την εποχή που μας απέκλεισε για το Final Four επί Σφαιρόπουλου, τότε που η ομάδα είχε σοβαρά θέματα με τραυματισμούς. Από τότε είχε ξεκινήσει ένα κακό σερί για εμάς και η Ζαλγκίρις έκανε καλά παιχνίδια εναντίον μας.

Επίσης μέχρι να παίξουμε ήταν στο 0-3, που σημαίνει ότι δεν είναι στα καλά της όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια αλλά θα κάνει τις νίκες της. Αυτές οι ομάδες που βρίσκονται στο τέλος της βαθμολογίας είναι μπανανόφλουδες, όπου όποιος χάσει από αυτές την πατάει διότι λογικά (όσο λογικά μπορεί κάποιος να σκεφτεί στο μπάσκετ), θα χάσει από ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς.

Οι Λιθουανοί ήρθαν με ρόστερ 10 παικτών αφού είχαν απουσίες και αυτό μπορεί να φαντάζει κάτι καλό για τον αντίπαλο, αλλά παράλληλα είναι έξτρα πίεση, διότι γκέλα από ομάδα 10 παικτών είναι ακόμα πιο βαριά και θα φέρει προβληματισμό.

Ένα προβληματισμό που έφερε η Ζαλγκίρις στο ξεκίνημα του αγώνα που μπήκε λες και έπαιζε στην έδρα της, με φόρα και με τρομερή ευστοχία από το τρίποντο. Ο Ολυμπιακός ακολούθησε όσο μπορούσε στο πρώτο δεκάλεπτο για να κλείσει με σκορ 12-23, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν ανάποδο το σκορ αυτό.

Το μάζεψε στην δεύτερη περίοδο για να κλείσει το ημίχρονο στο -3 και αυτό ήταν. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν βγαλμένο από τις εποχές όπου η ομάδα αυτή έκανε απίστευτες ανατροπές όσους πόντους και να ήταν πίσω όσο χρόνο και να της έμενε.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε την άμυνα που ξέρει καλύτερα, παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν την ενέργεια που μέχρι τότε έλειπε και τα πράγματα πήραν την κανονική τους τροπή. Με 50% στο τρίποντο και σκληρή άμυνα ο Ολυμπιακός έκανε ότι ήθελε και έτσι έδωσε άλλο ένα show μπροστά στο κοινό του.

Τι κρατάμε λοιπόν; Οι βολές… θα φανώ γραφικός αλλά θα το γράφω γιατί θα το βρούμε μπροστά μας εάν δεν αλλάξει. Με 50% σε βολές 7/14 δεν πας πουθενά! Ειδικά όταν ο αντίπαλος σου έχει κοντά στο 80% και άλλοι στο 90%, είναι κάτι που το καλύπτει η ολική εμφάνιση της ομάδας, αλλά αγώνες που θα κριθούν στον πόντο όπως έγινε στη Βαρκελώνη αυτό το ποσοστό στις βολές είναι πληγή.

Επίσης δεν ήταν η βραδιά των ψηλών μας και τα κάστανα από τη φωτιά τα έβγαλαν οι γύρω γύρω. Ο Χασάν μην ξεχνάμε είχε τραυματισμό και χειρουργείο δεν ξέχασε το μπάσκετ και αυτά που έκανε πέρυσι, είναι θέμα χρόνου να βρει τον παλιό του εαυτό. Ενώ ο Φάλ είχε το καλοκαίρι μια Ολυμπιάδα που έφτασε τελικό εναντίων των ΗΠΑ για να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο τελικά. Θα έχουν και κακές βραδιές δεν υπάρχει παίκτης που να το πάει σερί με καλές εμφανίσεις, όσο η άμυνα θα δίνει τις νίκες δεν τους φοβάμαι.

Μια άμυνα που είναι η καλύτερη της Euroleague όπου σε 4 παιχνίδια και δύσκολα έχει φάει 253 πόντους, επόμενη ομάδα είναι ο Ερυθρός Αστέρας με 263 και Φενέρ με 273. Αλλά είναι πρώτος σε διαφορά σε σχέση επίθεση – άμυνα που έχει +46, για να ακολουθήσει Μπαρτσελόνα +40 και Αρμάνι +39. Με λίγα λόγια η πρώτη τριάδα της βαθμολογίας.

Επόμενη στάση η Μόσχα όπου δεν είχε καθόλου καλή εικόνα η ΤΣΣΚΑ με τον Ερυθρό Αστέρα και αυτός ο Ολυμπιακός με όλη την μεταξύ μας προϊστορία μπορεί να χτυπήσει το παιχνίδι και να το πάρει. Αν και θα προτιμούσα να την κερδίζω εκεί που πρέπει…

ΥΓ1: Κάτι για την ΚΑΕ. Τρομερό για Ελλάδα που μπορείς και κλείνεις εισιτήριο online και χωρίς εκτύπωση μπορεί να μπει αυτόματα σε Apple Wallet και να σκανάρεις από το κινητό στην είσοδο αλλά… Προσωπικά προσπάθησα το προηγούμενο βράδυ του αγώνα πάνω από μια ώρα, έβαζα ότι ήθελε κανονικά και στο check out κολλούσε…

ΥΓ2: Ξέρω δεν είναι σύστημα της ΚΑΕ, αλλά της Ticket Services όμως θα πρέπει να κάνουν κάποιες αλλαγές. Φέτος για πρώτη φορά εκτός από τα βασικά στοιχεία όνομα, αριθμό ταυτότητας, κινητό κτλ, ζητάει και οδό, ταχυδρομικό κώδικα, ενώ στο τέλος θέλει τον κωδικό πιστοποιητικού που δεν είναι κάποιο νούμερο, αλλά μια σειρά γραμμάτων, μικρών, μεγάλων και αριθμών.

ΥΓ3: Οι παρατηρήσεις μου. Έχεις σύνολο 8 λεπτά που κρατάει το σύστημα τα εισιτήρια. Εγώ ήθελα να βγάλω 2 εισιτήρια και είχα ήδη τα στοιχεία μπροστά μου, όπου ψιλό οριακά σε παίρνει να κάνεις την διαδικασία. Εάν θέλεις να βγάλεις πιο πολλά δεν ξέρω εάν φτάνει. Δεν ξέρω εάν δίνει παραπάνω χρόνο αλλά καλό θα είναι να τσεκαριστεί.

ΥΓ4: Επίσης εφόσον βάζουμε τον αριθμό από την κάρτα φιλάθλου, ποιος ο λόγος να βάζουμε πάλι τα στοιχεία διαμονής, οδό, αριθμό, πόλη, ΤΚ, εάν κάποιος θέλει να τσεκάρει ποιος είναι μπορεί απλά μέσω της κάρτας φιλάθλου να βρει τα πάντα αφού σε ένα ΑΜΚΑ είναι όλα.

ΥΓ5: Εφόσον έξω από το γήπεδο σκανάρουν το QR code του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ποιος ο λόγος να πρέπει να γράψω τον κωδικό εκεί. Το να είναι συνδεδεμένα online η Ticket Services με τη βάση του gov.gr το αποκλείω στάνταρ αυτό… Εάν κάποιος δεν έχει μπορεί να βάλει κάποιου άλλου, αλλά αυτό που μετράει είναι το σκανάρισμα στο γήπεδο για το εάν μπει κάποιος ή όχι, δεν καταλαβαίνω γιατί θέλει αυτή την εξτρά διαδικασία και online. Οι online διαδικασίες έγιναν για να έχουμε πιο εύκολη την καθημερινότητα μας, για αυτό άλλωστε έχουμε και το ΑΜΚΑ που έχει τα πάντα εκεί κακά τα ψέμματα. Δεν βρίσκω λόγο να πρέπει να ξανασυμπληρώνω μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα αυτά που μπορεί να τα βρει μέσω ΑΜΚΑ ή κάρτας φιλάθλου…

ΥΓ6: Δεν φημίζομαι και για την υπομονή μου, αλλά την ίδια στιγμή προσπάθησε και το παιδί που θα πηγαίναμε στο γήπεδο να βγάλει εισιτήριο και δεν δούλευε… έτσι τα παρατήσαμε και είδαμε τον αγώνα από τη NOVA… αυτά ως παρατηρήσεις για μελλοντική χρήση.