OlympiacosBC_season_2022_2023
6 Οκτωβρίου, 2022
Banner

Λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας σεζόν στη Euroleague

Η Euroleague ξεκινάει αύριο και ομολογώ ότι κανείς μας δεν πρέπει να το έχει πάρει χαμπάρι για το πως πέρασε ο καιρός και επιτέλους θα μπούμε σε ρυθμούς μπάσκετ.

Για να μην σας κρατάω σε αγωνιά ο Ολυμπιακός και φέτος θα είναι στο Final Four. Όπως έγραφα την προηγούμενη σεζόν δεν γίνεται αυτή η φουρνιά και συνδυασμός παικτών που υπάρχουν στο ρόστερ να μη σηκώσουν μια κούπα, θα είναι άδικο για το μπάσκετ που παίζουν.

Η ομάδα έχει ένα βασικό κορμό και μπορεί να έγιναν λίγες προσθήκες, αλλά φτάνουν για να ανεβάσουν την ποιότητα του ρόστερ ακόμα πιο πολύ. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι και η πρόωρη ανανέωση του Φάλ, αλλά και η παραμονή Βεζένκοφ που δεν πήγε NBA μετράνε και ως μεταγραφές ας το πούμε έτσι.

Η περιφέρεια έμεινε ίδια με μοναδική αλλαγή αυτή το Ντόρσει που στη θέση του ήρθε ο Isaiah Canaan, ως τον κλασικό σουτέρ που θα έχει η ομάδα. Θα πω τη γνώμη μου για τον παίκτη.

Τον Canaan τον ψιλογνωρίζουμε και στην Ούνιξ την προηγούμενη σεζόν είχε αρκετά καλά στατιστικά με 41% στο τρίποντο για παράδειγμα. Σίγουρα τον γνωρίζει και ο Μπαρτζώκας που τον επέλεξε και θα κάτι παραπάνω ξέρει απ΄ όλους μας. Προσωπικά είμαι λιγάκι συγκρατημένος με τον παίκτη σύμφωνα με ότι έχω δει σε φιλικά και τα δύο επίσημα παιχνίδια του Super Cup.

Όχι ότι δεν είναι καλός ή δεν ξέρει μπάσκετ, κάθε άλλο, απλώς δεν ξέρω κατά πόσο θέλει χρόνο για να μπει στην ομάδα και την φιλοσοφία της, θα νιώσει ελεύθερος όπως ένιωθε ο Ντόρσει. Μπορεί να είναι σχετικά “κοντός” 1,83cm αλλά με τέτοιο ύψος και να έχει παίξει NBA σημαίνει ότι ξέρει και κάτι κάνει καλά, δεν είναι τυχαίος. Η μόνη μου ένσταση είναι ότι πιστεύω είναι παίκτης που ίσως θα έχει διακυμάνσεις στο σκοράρισμα του, έτσι το νιώθω και μακάρι να διαψευστώ.

Από την άλλη ο ερχομός του Bolomboy και αντικατάσταση του Χασάν μας ανέβασε επίπεδο. Μπορεί να είναι διαφορετικού στυλ πεντάρι σε σχέση με τον Χασάν αλλά είναι οδοστρωτήρας και έχει μπει για τα καλά στο κλίμα της ομάδας. Θα δώσει ανάσες σε Φάλ αλλά και λύσεις στα χέρια του Μπαρτζώκα.

Ο Πίτερς αντικατέστησε τον Πρίντεζη που σταμάτησε το μπάσκετ, και επίσης θα προσφέρει σε σχέση με τον Γιώργο που είχε τα ποιοτικά λεπτά του πέρυσι. Πιο νέος και με εμπειρία στη διοργάνωση θα δώσει ανάσες στον Σάσα αλλά και λύσεις σε διάφορα συστήματα παίζοντας μαζί του.

Τέλος η προσθήκη του Ταρίκ Μπλάκ ας πούμε στη θέση του Λιβιό, είναι επίσης μια λύση με έναν παίκτη που τον ήθελα στον Ολυμπιακό κάποια χρόνια πριν, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Στο 5 εάν μπει στο όλο κλίμα θα πάρει τα λεπτά που του αναλογούν, μιλάμε για 5άρι που έκανε όργια στη ρακέτα.

Την τελευταία προσθήκη του Πάπας δεν έχω άποψη, αλλά για τον έφεραν σημαίνει ότι έκαναν scouting και κάτι είδαν, μην ξεχνάμε ότι πρέπει να έχουμε και Έλληνες στο ρόστερ και σταμάτησε Πρίντεζης ενώ έφυγε ο Ντόρσει είχε ελληνικό διαβατήριο. Είναι σοβαρό θέμα για την Α1 να έχουμε τους Έλληνες και να ψάχνουμε για τους επόμενους που θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας.

Ευτυχώς στον Ολυμπιακό δεν κοιτάνε το τώρα και το πως θα προχωρήσει η σεζόν, αλλά σχεδιάζουν και για το μετά, για αυτό το λόγο και δεν φοβάμαι καθόλου το μέλλον της ομάδας.

Όταν έχεις κρατήσει τον βασικό σου κορμό που σε πήγε Final Four και οι προσθήκες σε ανέβασαν ένα και δύο κλικ, πως μπορεί αυτή η ομάδα να μην κάνει το repeat στην Ευρώπη. Γιατί στην Ελλάδα πάλι μια από τα ίδια θα έχουμε με πρωτάθλημα και κύπελλο.

Δεν ξέρω, το γράφω και το ξαναγράφω. Είναι μια από τις καλύτερες ΟΜΑΔΕΣ στην Ευρώπη, παίζει καλό μπάσκετ και σε κάθε παιχνίδι τα δίνουν όλα, δεν μπορώ να φανταστώ να μην σηκώνει τίτλο ο Βεζένκοφ, με Σλούκα, Φάλ και τους άλλους.

Η Euroleague θα είναι ακόμα καλύτερη φέτος με αρκετές ομάδες να είναι ισοδύναμες και να μην υπάρχει αυτό που λέμε το στάνταρ, όπως ήταν άλλα χρόνια η ΤΣΣΚΑ για παράδειγμα ή ακόμα και εσχάτως η Φενέρ. Η Μπαρτσελόνα όσο έχει Σάρας δεν θα σηκώνει τπτ στην Ευρώπη.


Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε μετά τους αγώνες, είτε την ίδια ημέρα είτε την επόμενη!