Olympiacos_Champions_League_draw_2020_2021_redview
8 Οκτωβρίου, 2020
Banner

O “κυνικός” διαβάζει τον όμιλο του Champions League

Είναι που θα έγραφα αυτό το κείμενο νωρίτερα, αλλά το ομολογώ ότι ναι… το παραμέλησα γιατί έτρεχα για άλλες δουλειές να τελειώσω όπου δεν έχω ακόμα τελειώσει.

Όπως και το 2018 λοιπόν τέτοια εποχή περίπου είχα γράψει αυτό το κείμενο για την κλήρωση του Europa και έγραφα σε όμιλο με Μπέτις, Μίλαν και Ντουντελάνζ ο Ολυμπιακός θα περνούσε στην επόμενη φάση!

Όπως και έγινε… τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Έτσι και φέτος είμαι εδώ για να δώσω την εικόνα που θα έχει ο όμιλος μας στο Champions League και τι περιμένω να δω.

Ο Ολυμπιακός από αυτό τον όμιλο θα πάρει ή το maximum δηλαδή να περάσει στην επόμενη φάση του Champions League ή το minimum που είναι το Europa. Τίποτα λιγότερο, 4ος δεν τερματίζει αυτή η ομάδα με την καμία. Θα παιχτεί και στοίχημα αυτό.

Πάμε λοιπόν, ο όμιλος είναι μια χαρά και στα μέτρα του. Κάποτε θα πρέπει να σταματήσουμε και την καραμέλα δεν μας πέφτουν “εύκολες” ομάδες, εάν θέλουμε εύκολες να πάμε στο παλιό Intertoto καλύτερα. Όταν θέλεις να είσαι στα αστέρια με τους καλύτερους, είσαι αναγκασμένος να παίζεις με τους καλύτερους.

Εύκολα δεν υπάρχουν σε αυτό το επίπεδο και επιτέλους να σταματήσει αυτό. Δεν μπορεί να ζητάς τελικούς Europa πριν μερικούς μήνες και τώρα να μιλάς, άντε να μας πέσει κάτι εύκολο.

Ο όμιλος αυτός που κληρώθηκε είναι ροντέο. Διότι δεν υπάρχει ομάδα που θα κάνει το 6 στα 6 όπως η Μπάγερν πέρυσι. Η Σίτι ναι μεν αλλά δεν είναι Μπάγερν και θα κάνει τις γκέλες της.

Σίγουρα έχει τις πιο πολλές πιθανότητες να περάσει ως πρώτη κι όλας, αλλά δεν θα γίνει εύκολα αυτό. Επίσης είναι καλό που πέφτει στη μέση εντός – εκτός με εμάς όπως έγινε πέρυσι με Μπάγερν. Να φεύγει από τη μέση η θεωρητικά πιο δύσκολη ομάδα και να “χτυπήσουμε” στα άκρα, δηλαδή στους 2 πρώτους και 2 τελευταίους αγώνες.

Με τη Σίτι προβλέπω ήττα στην Αγγλία όπου θα σκοράρουμε κι όλας και εδώ ένα Χ μπορούμε να το πάρουμε.

Η Πόρτο που όλοι έλεγαν για αυτή δεν είναι η Πόρτο ούτε των Ευρωπαϊκών που έχει πάρει, ούτε του Ζαρντέλ και Ζάχοβιτς που ίσως έχουν πολλοί στο μυαλό τους. Είναι μια δυνατή Πορτογαλική ομάδα με ότι αυτό σημαίνει.

Μια Πόρτο που πέρυσι την περιμέναμε στα playoffs του Champions League και την πέταξε έξω άνετα η Κράσνονταρ που τη γλεντήσαμε μετά.

Μια Πόρτο που πήρε ένα πρωτάθλημα αφού η Μπενφίκα κυριολεκτικά αυτοκτόνησε με τα αποτελέσματα που έφερνε. Το παρακολουθούσα στοιχηματικά αυτό και ώρες ώρες η μια ομάδα έδινε το πρωτάθλημα στην άλλη, δεν υπήρχε αυτό που έκαναν.

Δεν είναι η άτρωτη Πόρτο, είναι μια ομάδα που εντός την κερδίζουμε και εκτός μπορούμε να κάνουμε επίσης το Χ2. Ο Μαρτίνς σίγουρα την ξέρει πολύ καλύτερα όπως και αρκετοί μας παίκτες, μπορώ να πω ότι είμαστε ίσοι, και ας με πείτε ότι θέλετε.

Για να φτάσω στη Μαρσείγ… που είναι από τις συμπάθειες μου στη Γαλλία, μιας και αυτή Ολυμπιακό τη λένε. Το ότι οι ΑΕΚτζήδες με τους οπαδούς της έχουν φτιάξει μεταξύ τους συμπάθειες, μόνο αυτοί το ξέρουν και δεν με απασχολεί.

Η Μαρσείγ είναι προβληματική ομάδα όπου επίσης παρακολουθώ στη Γαλλία. Έχει θέματα και φέτος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με γκέλες εντός. Εδώ και χρόνια προσπαθεί να φτιάξει κάτι και δεν μπορεί, από τον Μπιέλσα που πέρασε μέχρι και τον Βίλας Μπόας που έχει από πέρυσι.

Αυτή η ομάδα σα να έχει μια κατάρα που δεν μπορεί να λύσει, δεν ξέρω. Ενώ έχει καλούς παίκτες δεν μπορεί να παίξει σαν ομάδα, έχει θέματα που τους βγαίνουν σε βάθος χρόνου. Όπως και με την Πόρτο, εδώ βλέπω νίκη και εκεί Χ2 εύκολο.

Να τολμήσω να δω και το μέλλον, με τον Παγέτ κάποια στιγμή να πιάνει λιμάνι, αλλά του Πειραιά…

Ένας όμιλος όπως είπα που θα έχει εκπλήξεις και όλες οι ομάδες θα είναι κοντά μέχρι το τέλος, θα μετράει και το κάθε γκολ στην τελική κατάταξη και θέλει προσοχή ιδιαίτερα η άμυνα. Ωραίος πάντως, όμιλος που θα μας έχει σε αγωνία μέχρι τον Δεκέμβριο, με αρκετά over…

Από πέρυσι έχουμε καλύτερο ροστερ και πολύ γεμάτο. Ένα θέμα είναι το δέσιμο του, που είναι δουλειά του προπονητή και να είναι όλοι υγιείς, γιατί βλέπουμε τι γίνεται γύρω με τον COVID19 όπου όπως και στο μπάσκετ, θα παίξει μεγάλο ρόλο και στο Champions League. Για αυτό κάθε αγωνιστική κάποιοι παράμετροι θα αλλάζουν.

Πάνω κάτω έτσι βλέπω να κυλάει ο όμιλος όπου το ξαναγράφω εμένα μου αρέσει, είναι στα μέτρα μας για να προχωρήσουμε.

Θα τα δούμε όμως όλα στο χορτάρι, αφού εκεί κρίνονται οι αγώνες και όχι στο word.