Real_MadridBC_OlympiacosBC_Euroleague_2022_RedView
20 Οκτωβρίου, 2022
Banner

Η υπερταχεία πέρασε και από Μαδρίτη για το 3-0

Μπάσκετ και ποδόσφαιρο σε βάθος δεν γνωρίζω, τεχνικά θέματα κτλ, το έχω άλλωστε γράψει αρκετές φορές, αλλά εμπιστεύομαι τα μάτια μου, τη λογική και την διαίσθηση μου.

Πέρυσι μετά το φιλικό παιχνίδι με Ιωνικό στη Νίκαια, είχα γράψει ότι αυτή η ομάδα θα είναι στο Final Four όπως και έγινε. Φέτος πριν λίγο καιρό είχα γράψει ΚΛΙΚ ΕΔΩ να βρείτε τις άλλες 3 ομάδες του φετινού Final Four γιατί ο Ολυμπιακός θα είναι και πάλι. Ενώ από την προηγούμενη σεζόν έχω επίσης γράψει ότι δεν γίνεται αυτή φουρνιά και συνδυασμός παικτών που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ να μην σηκώσουν μια Euroleague.

Χθες ήρθε άλλο ένα μεγάλο διπλό στην Ισπανία και πάλι, αλλά αυτή τη φορά στην πρωτεύουσα της τη Μαδρίτη, επί της Ρεάλ. Ένα διπλό που στο προηγούμενο μου κείμενο ΚΛΙΚ ΕΔΩ δεν το πίστευα. Όχι γιατί δεν μπορούσε να το κάνει η ομάδα, αλλά επειδή είναι η Ρεάλ και ότι φάση παιζόταν θα την είχε υπέρ της από τους διαιτητές, άλλωστε δεν θα ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά.

Κι όμως αυτός ο Ολυμπιακός, με τον αρχηγό του Παπανικολάου εκτός, κατάφερε και πήρε ένα διπλό παίζοντας έξυπνα. Ειδικά δε όταν κάνεις νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης με ποσοστό στα τρίποντα στο 28,6% έναντι 43,8% η νίκη γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή, γιατί μιλάμε γίνεται απέναντι σε ομάδα που το τρίποντο το έχουν σας βολές εκεί.

Είχα γράψει επίσης για το πόσο απίστευτη που ανεβάζει επίπεδο ήταν η μεταγραφή του Μπολομπόι, έχει έρθει και έχει δέσει τρομερά στην ομάδα λες και έπαιζε άλλες δύο σεζόν πριν, μια από τις μεγαλύτερες κινήσεις του καλοκαιριού.

Μιλάμε για παίκτη που αντικαθιστά έναν από τους καλύτερους σέντερ της Ευρώπης στο παιχνίδι και στο παρκέ η ποιότητα δεν πέφτει αλλά παραμένει στο ίδιο επίπεδο. Αυτό βοηθάει και τον Φάλ που του δίνει πιο πολλά λεπτά ξεκούρασης και έχεις ένα ακόμα πιο ποιοτικό παιχνίδι από τον Γάλλο.

Την ίδια στιγμή ο Λαρεντζάκης έχει ντυθεί Ντόρσει και συνεχίζει ακάθεκτος από εκεί που ξεκίνησε από το Ευρωμπασκέτ. Θα το ξαναγράψω για Κάνααν, θέλει υπομονή δεν γίνεται παίκτης με ποσοστό 40% στο τρίποντο ξαφνικά να ξεχάσει το σουτ. Με τον καιρό πιστεύω θα φτιάξει, απλώς θέλει υπομονή και στην ομάδα σίγουρα ξέρουν παραπάνω αφού τον ζουν κάθε μέρα.

Για Βεζένκοφ, Σλούκα, τι να γράψεις… έχουμε μάτια και βλέπουμε, επιβεβαιώνουν σε κάθε παιχνίδι γιατί είναι οι κορυφαίοι σε όλη την Ευρώπη, είναι εκεί σε κάθε παιχνίδι και παρασύρουν την υπόλοιπη ομάδα με το παιχνίδι τους.

Μπορεί να δέχτηκε 87 πόντους η ομάδα αλλά μπορούμε να μιλάμε και για την άμυνα της, που για άλλη μια φορά ήταν αυτή που κράτησε τη Ρεάλ σε σημεία να μην ξεφύγει στο σκορ και η επίθεση έκλεινε γρήγορα την επίθεση.

Το έχω γράψει όταν βλέπεις μια ομάδα να κάνει ένα μπαμ να παίρνει διαφορά και αντί να την κρατήσει και μεγαλώσει τη χάνει, τότε υπάρχει θέμα. Όταν έχεις την ευκαιρία και το μομέντουμ ξεφεύγεις και άντε μετά να σε φτάσει ο άλλος. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες.

Ο Ολυμπιακός με το 3-0 πάει τώρα στη Βιτόρια για τον αγώνα με τη Μπασκόνια όπου επίσης είναι στο 3-0, οπότε κάποιος από τους δύο θα συνεχίσει αήττητος και κατά μεγάλη πιθανότητα θα είναι ο Ολυμπιακός. Όταν έχεις περάσει από Βαρκελώνη και Μαδρίτη δεν σε τρομάζει τίποτε άλλο.

Μακάρι η Euroleague να είχε 2 αγώνες κάθε εβδομάδα να βλέπουμε παιχνίδια να μην χορταίνουμε. Μιλάμε για την ομάδα που είναι πρότυπο αυτή τη στιγμή ως προς το παιχνίδι της, τις λύσεις της και το κοουτσάρισμα της. Και άλλοι είναι στο 3-0 αλλά αυτό που έχει ο Ολυμπιακός δεν το έχει καμία ομάδα, γιατί εκτός από το ρόστερ είναι και το κλίμα που υπάρχει, όπου βλέπεις μια παρέα που τους αρέσει να παίζουν μπάσκετ να μπαίνουν μέσα λες και είναι μια χαλαρή Κυριακή και όχι άλλη μια μέρα στη δουλειά.

Για αυτό και ξετυλίγεται πιο εύκολα το ταλέντο του καθενός, ενώ ο Μπαρτζώκας κάπου κάπου αφήνει και την όποια τρέλα ή τραβηγμένο σουτ κάνει κάποιος, μέσα στο παιχνίδι είναι και αυτό. Αλλά γνωρίζει ο καθένας ότι στο λάθος μετά θα πρέπει να δώσει το κάτι παραπάνω για να το ισοφαρίσει.

Τα έχουμε πει, το πιο εύκολο γράψιμο έχει φέτος αυτή η ομάδα και συνεχίζει να το επιβεβαιώνει. Πάμε για το 4-0 και μετά έρχεται η Μονακό για να μας ξυπνήσει μνήμες από τα playoffs που έγιναν ματσάρες μεταξύ μας.